Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

+2
dilan-cagri
sevgi sihirbazı
6 posters

basında çıkan haberler

ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 4 Mutsuzyk6
    Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 4 Mesgulrc6
    Katılımı : :
    basında çıkan haberler - Sayfa 4 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 4 Right_bar_bleue

Takımı : basında çıkan haberler - Sayfa 4 Besiktas

basında çıkan haberler - Sayfa 4 Empty Geri: basında çıkan haberler

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:33 pm

Ata yerine Şahan!

Ata Demirer'in kadrodan ayrılma kararının ardından yapımcıların bitireceklerini açıkladığı 'Avrupa Yakası' devam edecek. Dizinin yeni Volkan'ı ise Şahan Gökbakar...

Avrupa Yakası'nda anne oğulu canlandıran Hümeyra ile Ata Demirer arasındaki birkaç ay önce gerginlik yaşanmıştı. Hümeyra, sette dinlenirken Demirer ve arkadaşları yüksek sesle eğlenince tepki göstermişti. Demirer'in "O kadınla aynı sahnede görülmek istemiyorum" demesi tartışmayı alevlendirmişti. Demirer ardından da diziden
    ayrılmaya karar vermişti. Bu yüzden ikilinin ortak sahnelerinin çekimleri bile ayrı ayrı yapılıyordu. Yapımcılar da dizinin bu sezon biteceğini açıklamıştı. Ancak sürpriz bir gelişme oldu. Dizi bitmiyor. Demirer'in canlardırdığı Volkan karakterini ise komedyen Sahan Gökbakar'ın devraldığı söyleniyor.
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın
    basında çıkan haberler - Sayfa 4 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 4 Right_bar_bleue

Avrupa Yakası'nda anne oğulu canlandıran Hümeyra ile Ata Demirer arasındaki birkaç ay önce gerginlik yaşanmıştı.

Demirer'in "O kadınla aynı sahnede görülmek istemiyorum" demesi tartışmayı alevlendirmişti. Demirer ardından da diziden ayrılmaya karar vermişti. Yapımcılar da dizinin bu sezon biteceğini açıklamıştı. Ancak sürpriz bir gelişme oldu. Dizi bitmiyor. Demirer'in canlardırdığı Volkan karakterini ise komedyen Sahan Gökbakar'ın devraldığı söyleniyor.

KAYNAK:UÇANKUŞ
    Bolum Sorumlusu

Kadın

İşte Avrupa Yakası’nın yeni kadrosu

Avrupa Yakası’nın 100’üncü bölümde biteceğini, Eylül’de yayınlanacak son 7 bölümde Ata Demirer’in olmayacağını Sinan Çetin ilk olarak Habertürk’teki programda açıklamıştı bana...

Geçenlerde bazı gazeteler Ata Demirer’in yerine diziye Şahan Gökbakar’ın katıldığını yazdı.
    Ama bu doğru değildi.
    Bazı oyuncularla görüşüldüğünü, ancak Şahan’la anlaşılmadığını biliyordum.
    Doğru kadroyu açıklayayım da bu konudaki polemiklere nokta koyalım.
    Avrupa Yakası’nın 93’üncü ve sezon finali önümüzdeki hafta 21 Haziran’da yayınlanacak.
    Ata Demirer’in son kez sette yer aldığı bu bölümün çekimleri dün tamamlandı.
    Bu arada eylül ayından itibaren son yedi bölümde yer alacak yeni kadro ise belirlendi.
    Ata Demirer’in yerine gelen isim Tolga Çevik.
    Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncusu olan Çevik, Avrupa Yakası’na katılan tek isim değil.
    Anlaşılan diğer iki isimse Asuman Dabak ve Peker Açıkalın.
    Dikkat ederseniz katılan isimlerin ortak bir paydası var.
    Her üçü de ortalama falan değil, benim tek tek her birini beğendiğim çok iyi oyuncular.
    Hiçbir isim diğerinin yanında zayıf kalmıyor, daha önce yaptıkları işlerdeki performansları ortada...
    Peki çok başarılı olan bu üç oyuncu biraraya geldiğinde nasıl bir sonuç çıkar?
    O da Gülse Birsel’in maharetine kalmış ki, kendisi 92 bölümdür her hafta o mahareti kanıtladı zaten...
    Tolga Çevik, Asuman Dabak, Peker Açıkalın’lı Avrupa Yakası, eylülde 7 bölüm yayınlanacak.
    O 7 bölümdeki performans dizinin kaderini belirleyecek.
    Her ne kadar şimdilik 100’üncü bölümde bitecek gözükse de, benim hissiyatım dizinin yeni kadrosuyla 100’den sonra da yola devam edeceği yönünde...

Cengiz Semercioğlu Kelebek/Hürriyet
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Aslı'nın 'hala kızı' geliyor...

Tatlı Hayat dizisinin hizmetçi kızı Menekşe'yi canlandıran Asuman Dabak, Avrupa Yakası'nın yeni sezonunda Aslı'nın (Gülse Birsel) hala kızı olarak karşımıza çıkacak.

Menekşe değil, Makbule

Haluk Bilginer ve Türkan Şoray'la rol aldığı Tatlı Hayatdizisindeki Menekşe rolüyle hayatımıza giren Asuman Dabak, önümüzdeki sezon Avrupa Yakası dizisinin yeni yüzü olacak.

Düşünün,onca yıl eğitim alıyorsunuz, kendinize bir kariyer yaratma peşindesiniz. Ama televizyonda yaptığınız bir iş yüzünden insanlar sizi Asuman Dabak değil de Tatlı Hayat dizisindeki hizmetçi, Menekşe diye hatırlıyorlar. Görünüşe göre Asuman bu durumu pek kafaya takmıyor. Menekşe'nin kişisel egosunun önüne geçmesinden hiç de rahatsızlık duymuyor. Hatta içten içe başarısıyla gurur duyuyor. Onu gelecek sezon göz bebeğimiz Avrupa Yakası'nda Makbule rolünde izleyeceğiz. Tip Menekşe'ye benzer mi bilinmez. Ama gelecek sezon da çok eğleneceğimiz kesin görünüyor.

-Tatlı Hayat disizindeki Menekşe rolü sağlam bir çıkıştı. Bu rol sonrası hayatında gelişenler, beklentilerinin ötesinde miydi?
    -Tatlı Hayat, hayatımın en ilginç döneminin başlangıcıdır. İnsanların tezahürat ve iltifatları hayatıma çok büyük renk kattı. Ama çok sevilen bir oyuncu olmanın getirdiği birtakım zorlukları da omzuma yükledi. Çok güzel bir çizgiyi yakalamışsınız, çıtanız giderek yükselmiş... Bu, benim için işin en zor kısmının başlangıcı oldu. Çünkü bunu korumak, yaratmaktan daha zor. Çünkü Tatlı Hayat, bizim hayatımızda yapabileceğimiz en güzel işlerden bir tanesiydi. Benim adıma çıta çok yükseldi. Bu nedenle her dizi projesini kabul edemez hale geldim.

-Yani bu durumda sen Tatlı Hayat yüzünden işsiz mi kaldın?
    -Değil, tabii ki değil. Ama daha seçici olmak zorunda hissediyorum kendimi. Çünkü ben hiçbir zaman inanmadığım bir işin içinde olmadım. Bundan sonra da olmayı düşünmüyorum. Tiyatro zaten halihazırda beni çok tatmin eden bir olay. Tiyatro yapmaya devam ediyorum.

Kaynak : http://www.sabah.com.tr/cp/yas108-20060617-101.html
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:34 pm

Avrupa Yakası’nın 100’üncü bölümde biteceğini, Eylül’de yayınlanacak son 7 bölümde Ata Demirer’in olmayacağını Sinan Çetin ilk olarak Habertürk’teki programda açıklamıştı bana...

Geçenlerde bazı gazeteler Ata Demirer’in yerine diziye Şahan Gökbakar’ın katıldığını yazdı.

Ama bu doğru değildi.

Avrupa Yakası’nın 93’üncü ve sezon finali önümüzdeki hafta 21 Haziran’da yayınlanacak.

Bu arada eylül ayından itibaren son yedi bölümde yer alacak yeni kadro ise belirlendi.

Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncusu olan Çevik, Avrupa Yakası’na katılan tek isim değil.

Her üçü de ortalama falan değil, benim tek tek her birini beğendiğim çok iyi oyuncular.

Hiçbir isim diğerinin yanında zayıf kalmıyor, daha önce yaptıkları işlerdeki performansları ortada...

O da Gülse Birsel’in maharetine kalmış ki, kendisi 92 bölümdür her hafta o mahareti kanıtladı zaten...

Tolga Çevik, Asuman Dabak, Peker Açıkalın’lı Avrupa Yakası, eylülde 7 bölüm yayınlanacak.

Her ne kadar şimdilik 100’üncü bölümde bitecek gözükse de, benim hissiyatım dizinin yeni kadrosuyla 100’den sonra da yola devam edeceği yönünde...

Hürriyet
    Cengiz Semercioğlu
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Avrupa Yakası’nda neler olacak?
    “Avrupa Yakası” dizisinde yeni yayın dönemi için çalışamalar sürüyor.. İşte yeni dönemde dizide olacak isimler:16 Haziran 2006 11:46

İşte Avrupa Yakası’nın yeni kadrosu

Ama bu doğru değildi.

Hürriyet
    Cengiz Semercioğlu
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

'AVRUPA YAKASI'NDA BİR AYRILIK DAHA

Ekranın beğeniyle izlenen dizisi "Avrupa Yakası"nın sevilen karakterlerinden Şesu'yu canlandıran Bülent Polat, Ata Demirer'den sonra diziden ayrılma kararı aldı.

Bu kararı aldıktan sonra yapım şirketinin tarafından bu isteğinin geri çevrildiğini söyleyen Polat şunları söyledi: "Sözleşmem gereği benim çok fazla konuşmaya da hakkım yok. Bir çok oyuncu diziden ayrıldı ve ben de bir ayrılık kararı aldım. Çalıştığımız şirketin sert bir tavrı var ama zorlamanın bir anlamı yok. Diziyle anlaşmam bitmedi. 40 bölüm daha sözleşmem var. Avukatım ile görüşüyorum. Ben karşı taraftan olumlu bir yanıt alacağıma inanıyorum. Çünkü artık tiyatro yapmak istiyorum. İnsanların ekmek parasıyla oynamak doğru değil. Ben Şesu karakterini keyifli bir yere getirdim, daha aşağıda bırakmak istemiyorum. Çok şey verdim. Sonuçta bu da benim çocuğum, ben onunla yaşıyorum. Ama şu anda bıyıklarımı kestim. Başka bir projeyle ilgili çalışıyorum. Bir müzikal. Bundan sonra bu role göre vücudumu şekillendirip, ruh halimi oluşturacağım..."

Dizinin yapımcısı Plato Film'in sahibi Sinan Çetin ise, Bülent Polat'ın bu açıklamalarına, "Benimle çalışmak istemeyen biriyle ben neden çalışmak isteyeyim" diye yanıt verdi.

KELEBEK / Gözde Yılmaz
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:35 pm

Avrupa Yakası'nın öteki yüzü

Avrupa Yakası'nda problem geçen sezonun ortalarında başlamıştı. Hümeyra, Ata'yı setin ortasında azarlamış, Ata da rest çekip, "Beni bu kadınla aynı sahnede oynatmayın" demişti. Bunun üzerine Hümeyra ve Ata'nın sahneleri ayrı ayrı çekilmeye başlanmıştı. Her ikisi de sözde birbirlerine hitap ediyor, ama bir oyuncu için en zor olanı yapıp, boşluğa bakarak oynamaya çalışıyorlardı. Bu durum, dizinin senaryo ekibini ve yönetmenini de zorluyordu. Sonunda Ata Demirer diziden ayrılmaya karar verdi. Aslında bu kopuş, aylardır iplerin gerilmesinin bir sonucuydu. Hümeyra'nın iç mimarlık yapan gelini, Ata Demirer'in yeni evini dekore ediyordu. Ancak Ata ortaya çıkan işten memnun kalmadı. Bunu da sert bir biçimde ifade etti. Hatta sette dekoratör gelini hakkında Ata'nın yaptığı olumsuz eleştirileri duyan Hümeyra sert tepki gösterdi. Bunun ardından bir çalışma sırasında Ata'nın davranışlarını lakayt olarak niteleyen Hümeyra, ünlü şovmeni herkesin içinde azarlamaya kalktı. Bu tartışma, bardağı taşıran son damla oldu.

SELİN DE AYRILDI
    Ancak Avrupa Yakası'nda sular bir türlü durulacak gibi değildi. Kadroya yeni eklenen Tolga Çevik, Peker Açıkalın ve Yasemin Dabak, eski ekibin bir bölümünde rahatsızlık yarattı. Dizide Şesu rolünü üstlenen Bülent Polat yeni sezon çekimlerinin başlamasına bir gün kala diziden ayrılmak istediğini açıkladı. Gerekçe olarak da Tolga Çevik'e fazla rol yazılmasını gösterdi. Oysa Şesu'nun aşık olacağı yeni kızı canlandırmak için ofis ekibine yeni bir karakter eklenmiş, Şesu ile ilgili üç bölümlük yeni senaryo bile yazılmıştı. Bu arada dizide Selin karakterini canlandıran Evrim Akın da bir anda diziden ayrılmak istediğini açıkladı. Akın, Selin karakterinin üzerine fena halde yapıştığını, şımarık kız rolünden başka teklif alamamaktan endişe ettiğini belirtip, oyunculuk kariyerini yeniden yapılandırmak istediğini dile getirdi. Bunun üzerine Volkan'dan sonra Şesu ve Selin karakterleri de diziye veda etmiş oldu. Avrupa Yakası'nın yeni sezon çekimleri ise dün Plato Film stüdyolarında başladı. Duyduğuma göre sorun yaratan oyuncuların diziden ayrılması, geride kalanların rahatlamasına yol açmış. İşlerini büyük bir disiplin ve profesyonellik içinde yapan Tolga Çevik, Peker Açıkalın ve Yasemin Dabak'ın inanılmaz performansı, başta Gülse Birsel, Hümeyra ve Gazanfer Özcan olmak üzere herkesi son derece mutlu etmiş. Geçen sezonun son bölümlerinde öyküsü tıkanır gibi olan Avrupa Yakası belli ki bu kan değişimiyle yeni sezonda yine adından en fazla söz ettirecek komedi dizisi olacak. En azından dizi ekibi birbirine küs oyuncuları kamera ve senaryo oyunlarıyla bir arada gösterebilmek için ter akıtmayacak. Setteki gerginlik de ekrana yansımayacak... Bülent Polat ve Evrim Akın'a gelince... Allah yollarını açık etsin. Umarım yeni işlerinde de iki gün çalışıp, haftada 8-10 milyar kazanacakları bir ofis ortamı bulurlar...

KAYNAK SABAH/GÜNAYDIN /Yüksel Aytuğ 29.06.2006
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Bu güzel kadınlar her 'yaka'ya lazım...

Yerli standuplar arasında kendine özgü karakterleriyle Türk izleyicisinde alışkanlık yaratan 'Avrupa Yakası'nın hepsi birbirinden güzel, 'O ha' falan olan, yoga yapan, şuh bir edayla ortalıkta dolaşan üç hanımı bu ayki Marie Claire dergisinde bir araya geldi. İlginç diyaloglar da birbiri ardına sıralandı.

EVRİM AKIN (Selin)
    Bana yeni yıl hediyesi oldu
    * 12 Haziran 1979'da Ankara'da doğdum. Dört kişilik memur bir ailenin çocuğuyum. Rahmetli babam çok eğlenceli adamdı, neşemi ondan aldım.

* Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kazandım. Sonra atıldım ve çalışmaya başladım.

* Para kazanmaya başlayınca, hayatta kendimden daha değerli iki varlık, annem ve erkek kardeşimi yanıma aldırdım. Hayattaki tek amacım onları korumak.

* Dizinin kastı oluşurken Selin rolü için uygun kimseyi bulamamışlar. Orada çalışan arkadaşım Jale beni tavsiye etmiş. Görüşmeye gittim, saçlarımı sarıya boyatıp boyatamayacağımı sordular. Vee 31 Aralık 2003'te rolün bana verildiğini söylendi. Benim için tam bir yılbaşı hediyesi oldu yani.

* Selin'le benzer taraflarımız hiç yok. O çok kokoş, ben daha spor bir kızım; jean, tişört, spor ayakkabı ya da terlikle gezerim. Topuklu ayakkabılara, süslü kadınlara özeniyorum ama öyle rahat olamıyorum. Bana göre Selin çok sıradan...

HALE CANEROĞLU (Yaprak)
    Hale'nin tarzını Yaprak'a taşıdık
    * 1974'de Almanya'da doğdum. Annem öğretmen, babam ressamdı. 1993'te Galatasaray Üniversitesi Sinema-TV Bölümü'nü kazandım. Okulun son iki yılında reklam filmlerinde oynarken, yönetmen yardımcılığı da yapmaya başladım. Bu bana kamera arkası ve önünü karşılaştırma fırsatı verdi. Kamera önünüdekileri hep kıskandım ve oyuncu olmaya karar verdim.

* Türkiye'deki konservatuvarlar 25 yaşından sonra almıyor. 'Au-pair' olarak Amerika'ya gittim. Bir yıl sonra New York'ta konservatuvara başladım ve çok iyi bir şan eğitimi aldım.

* Yeni dizi çekildiğini duydum ve yönetmeni tanıyordum. "Bana göre bir rol var mı" diye aradım. Gülse de beni arıyormuş. Doritos reklamında görmüş ve 'İşte Yaprak bu kız' demiş. Çevrem, kendimi oynadığımı söylüyor. Uzakdoğu kültürü merakı benim de hep ilgi duyduğum konular. Yaprak'ın giyim tarzı da benim tarzım. Hale'nin tarzını Yaprak'a taşıdık.

ŞENAY GÜRLER (Fatoş)
    Fatoş'tan daha güçlüyüm ben
    * İzmir'de doğdum ama doğum yılım sır! Çok haşarı bir çocuktum. Erkek kardeşimle para karşılığı Hacivat-Karagöz oynatırdık.

* Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunuyum. Sinema-Televizyon- Fotoğrafçılık okudum, bir yandan da dışarıdan tiyatro yaptım. Ardından TRT'de sunuculuk... İzmir'de yapabileceğim her şeyi yaptığıma inandığımda (evlilik, boşanma ve dünyalar güzeli bir kız çocuğu dahil), kendimi aşmam gerektiğine karar verdim ve kimseyi tanımadığım koca şehir İstanbul'a geldim; yıl 1992... Yönetmenlik yapmak istiyordum, oyuncu oldum. İyi ki de olmuşum!

* Geçen yaz Reha Erdem'le 'İnsan Nedir Ki?' diye bir film çektim, ekimde vizyona girecek. Sonra Gülse Birsel'le tanıştım ve rolümü anlattığında çok etkilendim. Ama ben kesinlikle Fatoş'tan daha güçlü bir tipim. Çünkü hayatta yalnızsın ve ayakta durman gerekiyor. Ancak Fatoş'un erkeklerle zaman geçirmesi gerekiyor.

Nasıl bir erkek hayal ediyorlar?

Evrim: Mütavazı ama aklı da bir karış havada olsun. İç dünyasında dengeyi kurmuş olsun ama bir yanda da biraz arıza olsun. Öyle çok normal tiplerle uyuşamıyorum.

Şenay: Başımı omzuma yaslayabileceğimi bileyim ama aynı zamanda, 'bu kadın yalnız başına da ayakta durabiliyor'u da fark edebilecek zeki bir erkek olsun. Esmer ve uzun boylu olursa tercihim ama sürprizlere de yer var tabii! Şu an bir sevgilimin olmadığını da ekleyeyim.

Hale: Karşımdakinin bana verdiği enerji beni etkiliyor. Bakımlı, kendine saygısı olan, güzel kokan, eğlenceli erkeği severim. Kendine has bir tarzı olmalı. Arkadaş olabilmek çok önemli.

Selin: Playboy olsun da çamurdan olsun.

Fatoş: Tek erkek olmaz, şu ölümlü dünyada! Her çeşit olsun, hepsi birbirini tamamlıyor çünkü. Birinin parası var, birinin yakışıklılığı var, diğeri daha seksi, ötekiyle kimyam uyuşuyor. O nedenle tek erkek hayatta olmaz.

Yaprak: Sıkıldım modern erkeklerden. Kedi gibi mır mır mır birine sokulmak istiyorum. Beni sahiplensin ve ben teslim olayım. Volkan'ın yaptığı gibi yani
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

5 Temmuz 2006 Çarşamba
    ‘AVRUPA YAKASI'NDA OYUNCU KARMAŞASI BİTMİYOR. ATA DEMİRER'DEN SONRA DİZİDEN EVRİM AKIN VE BÜLENT POLAT DA AYRILMIŞTI. SON OLARAK KADROYA KATILAN ASUMAN DABAK DA DİZİDEN AYRILDI
    Avrupa Yakası'nın sezonda başlayacak yeni bölümlerinde yer alacak isimlerden biri de Asuman Dabak’tı. Ancak yetenekli oyuncu diziden başlamadan ayrıldığını açıkladı.
    “Avrupa Yakası, başından beri, beğendiğim, zaman buldukça da izlediğim bir dizi idi. Dizinin yapım şirketi tarafından bana rol teklifi geldiğinde açık söylemek gerekirse heyecanlandım. Bana önerilen “Makbule” karakteri hakkında bilgi istedim. Sağ olsun senarist Gülse Birsel’den, “Makbule”nin çok ayrıntılı bir biçimde hazırlanmış dört sayfadan oluşan karakter analizi geldi. Okudum ve çok sevdim. Çekime çok kısa bir zaman kalması nedeni ile karakter için hemen hazırlanmaya başladım. Bu arada gittiğim on günlük tatilin dönüşünde artık Makbule’yi tanıyordum. Çekim günü öncesi okuma provasına giderken her şey hazırdı. Ancak o gün bir sürprizle karşılaştım. Makbule rolünün eşleştirildiği karakter son anda değiştirilmiş ve bu bana okuma provasında bildirilmişti. O anda, ayaküstü tarif edilmeye çalışılan yeni karakter ile diğerinin hiçbir ilgisi yoktu. Yıllardır gerek sinema gerekse tiyatroda her çeşit karaktere büründüm. Ancak bu yapılanı hiç profesyonelce bulmadım. Bu sebepten ötürü diziden ayrıldım
    KAYNAK /GECCE
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Kendime torpil yapmıyorum

atv'nin uzun soluklu dizisi 'Avrupa Yakası'nın oyuncusu ve yazarı Gülse Birsel Harper's Bazaar' dergisine konuştu: Zamana karşı işleri bitirmeye uğraşırken, gerginliği iyi enerjiye çeviriyorum.

Avrupa Yakası'nın hem senaristi hem de başrol oyuncusu olarak; ekranların 'en komik kadını' namıyla anılan Gülse Birsel; Harpers' Bazaar dergisinin eylül sayısına konuştu. Günlük hayatın stresleri ve alışveriş çılgınlığı üzerine Oben Budak'la sohbet eden Birsel, stresten arınmak yerine onunla beslendiğini belirterek, "Paniğin getirdiği bir yaratıcılık ve tempo oluyor. Zihnimi boşaltmayı sevmiyorum" dedi. Yeni sezonda ekrana yepyeni bir 'Avrupa Yakası'yla gelmeye hazırlanan Gülse Birsel bakın neler anlattı:

BU İŞ ÖYLE ZEVKLİ Kİ!

* Tatil boyunca hem malzeme topladım hem de kafamı dinledim. Bu iş o kadar zevkli ki, düşünmeden edemiyorsun. Masanın üstünde, salonda, başucumda, çantamda, her yerde not defterleri ve kalemler var. Aklıma geleni yazıyorum!

* 'Avrupa Yakası'nda geçen sezon zor günler yaşadık. Son on üç bölüm, iki oyuncumuz ayrı ayrı çekilip montajlandı. Ama ben kötü şeyleri hemen unutuyorum, sadece iyi zamanlar aklımda kalıyor. Bu sezon dört yeni oyuncumuz var. Tolga Çevik, Peker Açıkalın, Hasibe Eren ve Sarp Apak.

* Tolga Çevik, Aslı'nın yıllardır nefret ettiği ve Aslı'dan nefret eden yaşıt kuzeni Sacit rolünde. Peker Açıkalın ise apartmanın yeni kapıcısının oğlu. Küçükken menenjit geçirdiği için biraz tuhaf olduğu söyleniyor...

* Dizinin senaryosunda kendime torpil geçmiyor aksine kötü davranıyorum. Bu kadar yıl başrol olmasına rağmen, Aslı'nın kendi macerası çok ender olmuştur. Genellikle diğer oyunculara pas atar, onlar gol atsın diye.

ZİHNİM DOLU KALSIN

* Bu yoğunluk içinde stres atamıyorum. Zaten bir süre sonra stresten beslenmeye başlıyorsun. Gerginliği iyi enerjiye çeviriyorsun. Zamana karşı işleri bitirmeye uğraşırken, paniğin getirdiği bir yaratıcılık ve tempo oluyor.

* Zihnimi boşaltmayı sevmiyorum. Dolu kalsın! Manzara seyretmeyi, 60'ımdan önce yapmayı düşünmüyorum. DVD izlemek tamam, ama zihni boşaltan filmler değil. Terapi için Kapalıçarşı ve Eminönü'ne giderim.

* Eğlenmek için sabahlara kadar ayakta kalacak zamanım yok. "Sabaha kadar oturacaksam, şu bölümü yazıp bitireyim" diye düşünüyorum. Altı kişi aynı akşam bir araya gelmek için iki ay program yapıyoruz. Genellikle de eken ben oluyorum. Son anda çekim uzuyor, yazı bitmiyor falan.

Sabah-Günaydın
    arkadaşlar Peker Açıkalın konuk oyuncu olarak katılmıştı dimi hani pikniğe gitmişlerdi ordaki kızın abisi böyle pjamalı fln
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:36 pm

Hayata bakışı ile herkesi güldürdü

atv'nin sevilen dizisi 'Avrupa Yakası'nda 'İdare Müdürü Burhan' tiplemesiyle büyük beğeni toplayan Engin Günaydın önceki gece Açıkhava sahnesine çıktı. 'O Hikayedeki Mal Benim' adlı gösterisiyle izleyenleri kahkahaya boğan Günaydın; hayata bakışında korumaya çalıştığı samimiyeti esprili bir dille anlattı. Sanatçının hayata dair küçük hikayeleri şarkılar eşliğinde anlattığı gösteriyi; yaklaşık 2 bin kişi izledi.

Sabah-Günaydın
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Televizyonu açmayı sakın unutmayınız!

Geçen yıl bitti, bitecek söylentilerinden sonra izleyicilerin büyük tepkisiyle karşılaşan Avrupa Yakasıdizisi, kısa bir aradan sonra bu çarşamba akşamı 94. bölümüyle ekrana gelecek. Bu sezon, 16 kişilik dizi ekibinden üçü gitti, onların yerine dört yeni oyuncu geldi: Peker Açıkalın, Hasibe Eren, Tolga Çevik ve Sarp Apak.

Yılın 'o zamanı' geldi çattı! Televizyon sezonu açılıyor! Bu sektör ya da havalı söylenişiyle 'beyazcam', dışarıdan bakıldığı kadar eğlenceli bir sektör değildir, inanın. Medyaya, televizyon piyasasıyla ilgili yansıyan birkaç çeşit haber vardır: 1) Falanca oyuncu, filanca dizisinden bölüm başı şu kadar milyar para alıyor! 2) Feşmekan dizisi 25. bölümünü zıttırıpıt barda neşeyle kutladı, oyuncular "Biz bir aile gibiyiz," dediler! 3) Haftanın şu günü yayınlanacak olan dizi, güçlü oyuncu kadrosu ve hayatın içinden hikâyeleriyle gümbür gümbür geliyor! Şimdi size televizyon piyasasının gerçeklerini açıklıyorum efenim: Bu piyasada çalışanların hayatı deliler gibi para kazanıp, gülmek, kutlamalar yapmak ve 'gümbür gümbür gelmekle' geçmez! Alalım bir televizyon dramasını örneğin.

UYKU VE YEMEK SETTE
    Dramalar haftada altı, yedi günde çekilir. Oyuncular çoğunlukla en geç sabah sekizde sette olur ve çekim, ertesi sabaha kadar sürebilir. Uyku, yemek, tuvalet gibi ihtiyaçlar sette giderilir. Ancak bizde Hollywood filmlerindeki gibi her oyuncunun lüks bir karavanı, ekip için yapılmış bir yemekhane, seyyar duşlar gibi lüksler yoktur. En ünlü oyuncular, soğukta kaldırımlarda oturup sıralarının gelmesini bekler, yakındaki evlere rica edip tuvaletlerini kullanırlar, yorgunluktan bayılacak durumdayken biraz kestirmek için bazen mahalle kahvelerini mesken tutarlar! Teknik ekibin işi ise bunun iki katı yıpratıcıdır. Bazen çekimler uzak bir şehirde yapıldığı için, ekip senenin 10 ayı evinden, yakınlarından uzak kalır. Her zaman "Biz bir aile gibiyiz," denir, ama çoğu zaman ekipte sürtüşmeler, kamplaşmalar yaşanır, dedikodu gırla gider. Senarist, gözleri kan çanağı olana dek yazar, yönetmen paket paket sigara bitirir, yapımcı uykusuz geceler geçirir. Ve bunların sonucunda dizi yayınlandıktan yaklaşık 12 saat sonra karne gelir: Reyting ölçümleri! Çoğu zaman onca fiziksel ve beyinsel çaba, maddi ve manevi yatırım, beklentiler, bir gecede çöp olur. Çünkü o gece maç vardır, çünkü o gece başka bir kanal o diziyi vurmak için müthiş bir filmi yayına sokmuştur veya çünkü o gece dizi normal saatinin 20 dakika öncesinde yayına girmiştir! Televizyon piyasasındaki rekabet, bütün sektörlerin içinde en acımasızlarındandır! Bu yıl, önümüzdeki iki hafta içinde, stüdyo programlarını bir yana bırakırsak, aşağı yukarı 50 yeni dizi seyirci karşısına gelecek. Her ekibin yaklaşık 100 kişi olduğunu düşünürsek, 5 bin kişi ve onların ailelerinin kaderi, bir ay içinde belli olacak! Bu 50 yeni dizi, devam etmekte olan işlerle her hafta çarpışacak ve kimisi piyasadan silinirken, kimisi ayakta kalmayı başaracak. Başarılı olan işlerin çoğu da belli çevrelerde dudak bükülerek karşılanacak, kalitesiz, avam, sıradan bulunacak! Başarısız olup kaldırılanların arasında, arkasından "Hay Allah çok kaliteliydi, ama halk anlamadı," denenler bulunacak! Çok az iş, belki senede bir veya iki tanesi, hem reyting ölçümlerinde başarıyı yakalayıp hem A grubu seyirci, medya, sanat dünyası hatta televizyon düşmanları tarafından da alkışlanacak! Lafı nereye getirdiğimi az çok tahmin etmişsinizdir. Avrupa Yakası son üç yıldır bu ender işlerden biri oldu! Popülarite ve kalitenin minicik kesişim kümesinde yerini aldı. Bu çarşamba, Avrupa Yakası, 94. bölümüyle dördüncü yılına başlıyor! 16 kişilik oyuncu ekibinden üçü gitti, dört yeni oyuncu geldi: Tolga Çevik, Peker Açıkalın, Hasibe Eren ve Sarp Apak. Çevik ve Eren, Aslı'nın halasının çocukları Sacit ve Makbule'yi canlandırıyor. Açıkalın, Sütçüoğlu Apartmanı'nın kapıcısının oğlu Gaffur. Apak ise ofisin yeni çaycısı. Geçen yıl bir ara diziyi bitirmeyi düşündük. Ancak bu haber duyulmaya başlandığında seyirciden öyle sert ve güçlü bir tepki geldi ki kararımız değişti. Ben iş konusunda hep kötümserimdir! En berbat ihtimalleri düşünürüm, evhamlıyımdır, titizimdir. Böylece her şeye hazırlıklı olunur, hayalkırıklığı yaşanmaz, önlem alınır. Herkesin dizine vura vura güldükleri bir bölümde benim tek dikkatimi çeken düşük tempolu bir sahne veya arkadaki figüranın kameraya bakması olur! Ağız tadıyla, eğlenerek, gülerek bir Avrupa Yakası seyretmişliğim yoktur, şimdiye kadar. Sadece kusurları görürüm! Ama birinci bölümün çekimlerinden sonra şu kadarını söyleyeyim, doğru kararı verdiğimize kanaat getirdim! Sanırım o küçük kesişim kümesinde olmaya devam edeceğiz. İyi seyirler.

Sabah Gazetesi
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Komedinin adresi yine değişmedi

Avrupa Yakası yenilenmiş kadrosuyla sezonu açtı. Aslında tam olarak açtığını söyleyemem. Zira ilk bölüm, yeni karakterlerin tanıtıldığı bir demo gibiydi. Gülse Birsel ile konuştum. "Sen asıl ikinci bölümü bekle. İddia ediyorum, bugüne kadar çekilen en komik bölüm oldu. Gülmekten zor tamamladık" dedi. Gülse öyle diyorsa, gerçekten komik olmuş demektir. Merakla bekleyeceğim... İlk bölüme gelince: Bana göre en büyük değişiklik Cem'in (Levent Üzümcü) saçlarıydı. Bali'deki balayından gür saçlarla dönmüş. Ya havası suyu yaramış, ya da ektirmiş. Bilemem artık... Diziye yeni katılanlardan Sacit belli ki Ata Demirer'den doğan boşluğu kısa sürede dolduracak. Ama BKM oyuncusu Tolga Çevik'in bir an önce üzerindeki 'Yılmaz Erdoğan izlerinden' kurtulması lâzım. Zira Sacit, fena halde Yılmaz Erdoğan'ı çağrıştırıyor. Selin'in geçen sezonlarda herkesi gülümseten yanlış Türkçe'si yeni bölümlerde Makbule'ye (Hasibe Eren) miras kalmış. Makbule "Tam teşekkürlü hastane" derken, aklıma hemen Selin (Evrim Akay) geliverdi. Yeni ofisboy Tanrıverdi'nin (Sarp Apak) üzerine ise ağır bir Şesu (Bülent Polat) kokusu sinmiş gibi. Oysa büyük kentin moleküllerine ayrıştırıp asimile ettiği Anadolulu genç tiplemesinin son kullanım tarihi Şesu ile dolmuştu. Keşke oyuna farklı bir ofisboy karakteri eklenseydi. Ne bileyim, efemine bir tip gibi mesela... Sapık kapıcı oğlu rolündeki Peker Açıkalın ise ilk bölümde sadece göz kırptı. Oyunculuğunu çok takdir ettiğim Peker'in yeni bölümlerde herkesten rol çalacağı şimdiden belli oldu. Bu arada Cem'in tatilini bir hafta uzatmak istemesi yüzünden işten kovulması bana garip geldi. Zira bir sezon önceki ara finalde tüm dergi ekibi topluca tatile çıkmamışlar mıydı? Derginin yayınına koca bir yaz sezonu boyunca ara vermeyi göze alabilen bir patron, bir sonraki yıl elemanına bir hafta fazla tatili neden çok görür ki? Gelelim sadede... Önemli oyuncuları yitirmesine rağmen, Avrupa Yakası'nın bu sezon da komedinin değişmez adresi olacağını iddia etmiştim. İddiamın arkasındayım.

Sabah Gazetesi-Yüksel Aytuğ
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Bugün Sabah Gazetesi' nin Günaydın ekinde, Yüksel Aytuğ' un köşesinde Gülse Birsel' in yeni sezonun 2. bölümü hakkındaki yorumlarından bahsediliyordu. Gülse Birse, "Sen asıl 2. bölümü bekle. İddia ediyorum bugüne kadar çekilen en komik bölüm oldu. Gülmekten zor tamamladık." demiş. Ben de merakla bekliyorum, Gülse Hanım kendimi çok eleştiren bir insan eğer o bile bu kadar beğendiyse vardır bir hikmeti
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Komedi Merkezi

Güldürünün ustalarından alışılmışın çok dışında bir program geliyor... Şahan Gökbakar, Bülent Polat, Alpay Atalan ve Evrim Akın her hafta programlarında bir ünlüyü ağırlıyor. Komedi Merkezi, konuğuyla hem söyleşiyor hem de yaşama ait bazı kesitleri skeçler ve VTR'lerle izleyenlerle paylaşıyor.

Yeni program.Hemde evrim ve bulent beraber olucaklar.Inanabiliyormusunuz arkadaslar? su an o kadar sevincliyimki icimden dans edesim geliyor.
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:37 pm

HANGİ DİZİ REKLAMLARINDA BİLE ÇOK YÜKSEK İZLENME PAYI ELDE ETTİ?
    05.10.2006 18:32

Türkiye'de ortak kanıdır. Reklamlarda izleyici kaçar. Ama dün bir dizi reklam lotunda bile yüksek rating almayı başardı...

Avurpa Yakası dizisi dün akşam reklam slotunda bile yüksek bir ratinge ulaşmayı başardı.

Dizi rakiplerinin oynadığı saatlerde bile reklama girdiği dakikalarda 14 ila 15 arasında share yani izlenme payı aldı...
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Senaryoları kim yazıyor?

BU da laf mı şimdi? Tabii ki senaristler diyeceksiniz değil mi? Hayır efendim, kazın ayağı hiç de öyle değil. Tamam, senaryo yazarları, çekirdek öykü etrafındaki gelişmeleri kağıda döküyor, diyalogları, tredmanları yazıyor olabilirler. Ama çoğu zaman, yazdıklarını, bozmak zorunda kalıyorlar. Çünkü dizinin demirbaş oyuncusu, herhangi bir nedenle sezonun ortasında ayrılıveriyor. Ondan sonra ayıkla pirincin taşını... Senaryo yazarları başlıyorlar kara kara düşünmeye, "Giden oyuncuyu öldürsem mi, seyahate ya da askere mi göndersem, yeni karakteri oyuna nasıl soksam?" diye... Bu durumda senaryoyu, senarist değil, setten giden oyuncu yazmış oluyor!.. İki sezondur bunun örneklerini yaşıyoruz Avrupa Yakası'nın Volkan'ı askere yollandı. Üstelik karısı Selin'i de yanında götürdü!..
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Avrupa Yakası dizisi, Engin Günaydın'ın oyunu ile sürüyor, çünkü o komiklik yaptıkça kadrosu zayıflayan dizinin izleyicisi, diziyi terk edemiyor. Ata Demirer zamanında hiçbir oyuncuya bu kadar ağırlıklı rol verilmezdi... Şu sıralarda Avrupa Yakası dizisini terk eden Demirer'den ses çıkmıyor, sanırım yakınlarda iyi bir projeyle ortalığı birbirine katacak, ama o ortalıktan kaybolurken, yarattığı boşluk Engin Günaydın'a yaradı, dizideki performansı yüzünden Avrupa Yakası neredeyse onun için yazılıyor, o da ününü her gün biraz daha büyütüyor. Son yıllarda yeni bir komedyen üretemeyen televizyonlar farklı bir tiplemeyle bu boşluğu doldurdular, her yerde ona rastlamamız da bundan; diziler, reklamlar, parodiler... Avrupa Yakası'na bir sözüm var, Engin Günaydın bu kadar öne çıkarsa ve yakın bir gelecekte diziden ayrılmayı düşünürse, ne yapacaklar, çünkü alternatifi yok; diğer oyuncular fazla geride bırakıldı. Bir de hatırlatma, dizide zaman doldurma öne geçti. Bu hafta Peker Açıkalın'ın Çakkıdı dansıyla reklam arası verdiler. Uzun uzun yayınlanan reklamlardan sonra bölüm yeniden başladı ve aynı dansla bitti
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Yedek kulübesinde futbolcu gibiyim
    Sema DENKER

Ata Demirer, Avrupa Yakası'ndan ayrıldıktan sonra altı ayda hazırladığı yeni stand-up gösterisiyle sahnelere dönüyor. "Avrupa Yakası"ndan ayrıldıktan sonra Bozcaada'da inzivaya çekilen Ata Demirer, "Havadan-Sudan" adlı yeni bir stand-up gösteri hazırladı. Demirer, "Şu an yedek kulübesinde gol atmayı bekleyen bir adam var... İşe ilk başlayan, o idealist çocuğu çok özlemiştim. O çocuk şimdi geri geldi" dedi. Ünlü komedyen, pişmanlıklarından Özlem Kaya ile olan birlikteliğine ve "Avrupa Yakası"nda yaşananlara kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu. İşte Sema Denker'in özel röportajı...

Yedek kulübesinde gol atmayı bekliyorum

"Avrupa Yakası"ndan ayrıldıktan sonra Bozcaada’da inzivaya çekilen Ata Demirer, altı ayda hazırladığı "Havadan-Sudan" adlı yeni stand-up gösterisiyle sahnelere dönmeye hazırlanıyor. Ünlü komedyen, pişmanlıklarından Özlem Kaya ile olan birlikteliğine, "Avrupa Yakası"ndan Ramazan Bayramı sonrası sahneleyeceği stand-up gösterisine kadar birçok konuda açıklamalar yaptı. Demirer; "Şu an yedek kulübesinde gol atmayı bekleyen bir adam var" diyor.

Bayramdan sonra başlayacağınız yeni stand-up gösterinizden bahseder misiniz?

- "Tek Kişilik Dev Kadro" isimli ilk gösterim, çok süratli ve renkliydi. Yedi yıl boyunca bu gösteriyi sahneledim. Aslında bir yıl daha götürürdüm ama kendi oyunumdan artık sıkılmıştım. Sistemli çalışarak ilk gösteriyi aşabileceğim yeni şeyler hazırladığıma inanıyorum. Çok sancılı bir altı ay geçirdim ama şimdi mal elimde ve ona çok güveniyorum.

Her şey değişti mi?

- Her şey değişti. İlk gösteri aslında bir yetenek gösterisiydi. Bu yüzden de eleştiriye açıktı. Zaten, "Çok taklit yapıyor, çok kendinden bahsediyor" gibi eleştiriler de aldım. Bu gösteri, daha aktüel. İçinde siyaset var, siyasetçiler var, gençlerle ilgili hikáyeler var, vs. Yani tam bir stand-up oldu bu. İlk gösterideki aslan-ceylan hikáyesi, Fatih Terim’ler, Bülent Ersoy’lar, yeni oyunda yok artık. Hiçbir şekilde eskiye yaslanmadık. Bunların yerine başka arkadaşlar geldi.

İsim de değişti tabii...

- Değişti, "Havadan-Sudan" oldu. Öyle havadan, sudan konuşacağız işte. Bazı sohbetler, ’havadan-sudan konuştuk’ diye basite indirgenir ya, aslında o sohbetin altı çok doludur. Dolayısıyla bizim hava ve su anlayışımız da öyle. Seyirciyle muhabbet edeceğiz. Ben bu gösteride daha farklı şeyler deneyeceğim. Bir performans sanatçısı kendini her zaman yenilemelidir. Hayal kırıklığı ve riski göze alıyorum. Sonuçta bunu yapmasaydım, dünyanın en zengin adamı bile olsam, psikolojik olarak rahat edemezdim.

Yerli Harry Potter tadında bir film çekmeyi planlıyordunuz. Hatta senaryosunu bile yazmaya başlamıştınız. Ne durumda bu projeniz?

- Hayata geçmesi zor bir proje. Olurdu ama istediğimiz gibi olmazdı. Şimdi başka fantezilerim var.

Mesela?

- Mesela gişe filmi kokmayan, dramatik tarafımı gösterebileceğim bir filmde oynamak istiyorum. Çağan Irmak, Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan, beni plastik olarak değerlendirmeyip, başka taraflarımı algılamak isterlerse, bana çok büyük iyilikleri dokunmuş olur. Robin Williams gibi Ölü Ozanlar Derneği tarzı bir film bekliyorum. Gerçek hayatta karşılığı olan hikáyelerin içinde olmak istiyorum. Yani benim derdim sinema. Emin olun şu an yedek kulübesinde gol atmayı bekleyen bir adam var. Biri, bir gün beni oyuna sokacak ve ben de o golü atacağım. Maçı da alacağım.

AVRUPA YAKASI 10 YIL DAHA GİDER

Çok soruldu ama Avrupa Yakası’ndan neden ayrıldınız?

- Üçüncü sezona başlarken hem yapımcıya hem de Gülse Birsel’e sezon sonunda işten ayrılmak istediğimi söyledim. Onlar da anlayışla karşıladı ve ona göre senaryolar yazıldı. Bunu bir futbol maçı gibi düşünün. Ben o kulüpte oynamak istemiyordum. Bu tamamen yenilenme arzusuyla ilgili bir şeydir. Televizyon, alışkanlıkların makinesidir. Ama ben sahnede, canlı canlı, riskleriyle, korkularıyla, enerjisiyle, alkışıyla büyük oynamaya alıştım. Dolayısıyla çok özlemiştim sahneyi. Artık dizi çekerken huzursuz olmaya başlamıştım. Ben huzursuz olunca, doğal olarak etrafımdaki insanlar da huzursuz oluyor. Planladığımız gibi sezon sonunda karşılıklı feragat ettik.

Gülse Birsel ayrılmanızın diziyi etkilemeyeceğini söylemişti...

- Dizi devam eder tabii. Çünkü matematiği ona göre kurulmuş. Benim durumumda Tamer Karadağlı olayı yoktu. Yani hikáye benim üzerime dönmüyordu ki. Ben sadece Volkan’ı çok parlak oynadığım için biraz ön planda gibiydim.

Yani hikáye önemli...

- Tabii her zaman büyük senarist vardır. İyi bir teknik direktör varsa, hemen araya birini monte eder. Yani o kadar da kendini büyütmene gerek yok! Benim kendi egomu büyüttüğüm ve iddialı olduğum yer, sahne. Bu konuda kapışmak isteyen varsa, sahneye çıkarız. Ama dizide, sinemada, sana verilen rolü çok iyi oynarsan, oynarsın. Sensiz o işin gitmemesi için, senin üzerine dönen bir iş olması lazım. Mesela "Çocuklar Duymasın" dizisi, tamamen Tamer Karadağlı üzerine kurulu olduğu için, o çıktıktan sonra dizi sallandı ve düştü. Bizim dizinin ise ilk 40 bölüm hariç, ondan sonraki bölümlerinde çok doğru bir matematiği vardı; herkese şans verildi.

İlk 40 bölüm sizin üzerinize mi kurgulandı?

- Benim üzerime dönüyormuş gibi oluyordu. Ama senaryoda öyle değildi. Volkan Bayhan oldu, Lerzan oldu derken iş bir anda genişledi ve övünülecek bir hál aldı. Yenilendiği sürece bu dizi 10 yıl daha gider. Mesela şimdi Peker Açıkalın’ın canlandırdığı kapıcı çok başarılı bir karakter. Onun, benim zamanımda da olmasını çok isterdim açıkçası. Ben kimseyi yarı yolda bırakmam. Ben gidince, her şeyin çok farklı olacağına inansaydım, farklı şeyler de yapardım.

BİR HESABIM VAR

Verdiğiniz kararlardan pişmanlık duyuyor musunuz?

- Hayır, verdiğim kararların hepsinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım. Çünkü ben bu işe ilk başlayan, o idealist çocuğu çok özlemiştim. O çocuk şimdi geri geldi. Geçmişe bir sünger çektim. Bundan sonra da o heyecanımı hiç kaybetmek istemiyorum. İlk başladığımda deli gibi çalışarak kendimi göstermek istedim. Ben şimdi yine kendimi deli gibi göstermek istiyorum. Kendimi kandırdığımı hissettim ve tekrar sıfırdan başlamaya karar verdim. Yani yediğimin, içtiğimin, kazandığımın hiçbir anlamı, hiçbir tadı, lezzeti yoktu. Bu yeni oyunu halledersem, yani tahmin ettiğimiz gibi bir etki yaratırsa, o zaman çok daha mutlu bir insan olacağımı hissediyorum. Kendimle ilgili bir hesabım var; tekrardan başa dönülebildiğini görmek istiyorum.

Peki Hümeyra Hanım ile tartıştınız. Her şey yazıldığı gibi miydi?

- Geçsek bu konuları... Yorum yok.

Sevimli, yetenekli genç Ata Demirer, bir anda huysuz, kaprisli, şımarık biri olarak anılmaya başlandı...

- Böyle biri olmadığımı herkes bilir. Ben sadece bir ara çok yoruldum. Bu yorgunluk sırasında hiç düşünmeden cevaplar verdim, gaflar yaptım. Şimdi ise temizim. Detoks yaptırdım. (Gülüşmeler) Ben de insanım ama inan şımarmış bir adam değilim. Şımarıklığın anlamını biliyorum. Benim her şeyim ortada.

Başka yeni projeniz var mı?

- Bir mizah kitabı çıkarmayı düşünüyorum. Bu yeni gösteri biter bitmez kitabı çıkartacağım.

Ezel Akay’dan özür diliyorum

"Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?" filminde oynayacaktınız. Neden ayrıldınız?

- Sekiz yıllık sanat geçmişimde, gerçekten çok utandığım ve pişman olduğum tek olay, Ezel Akay’ı hayal kırıklığına uğratmamdır. Çünkü söz verdiğim halde, maalesef sözümde duramadım. Bunu hayatımda ilk kez yaptım. Çok üzgünüm!

Ne oldu peki?

- Çok yoğun ve yorgun bir dönemdeydim. Gösterimi bitirmiş, 2005 yılında da Avrupa Yakası’ndan ayrılmayı düşünüyordum. O yüzden Ezel Ağabey ile bu film için çok rahat konuştum. Fakat sonradan, Avrupa Yakası’nda bir sezon daha oynamam gerektiğini düşündüm. Çünkü sokaktaki insanın sevgisi çok yoğundu. Dolayısıyla film ile Avrupa Yakası aynı anda gitmezdi. Şu an bu teklif gelmiş olsa, daha farklı davranırdım. Oradan bir ders çıkardım.

Ezel Bey kırılmış, belki de kızmıştır size?

- O günden sonra onunla hiç konuşmadık. Ama ben buradan sizin aracılığınızla kendisinden özür diliyorum. İnsanlar hata yapar. Bu filmde yer alamamak, benim tamamen kişisel planlama hatamdan kaynaklanıyor. Yoksa, gayet güzel bir film oldu. Mecbur kaldığım bir fikir değişikliği sonucu ortaya böyle bir şey çıktı. Pişmanım yani! Ezel Akay’ı kırdığım için de çok üzgünüm.

Çocuk doğur diye yalvarabilirim

- Özlem Kaya ile berabersiniz değil mi?

Evet. Uzunca bir süredir birlikteyiz.

- Hatırlarsanız benimle yaptığınız röportajda, arkadaşız demiştiniz...

Efendim tabii insan olgunlaşıyor...

- Nişanlandığınız yazıldı, doğru mu?

Aramızda sembolik bir şey oldu ama bu nişan değildi.

- Evlenecek misiniz?

Bu karşılıklı hissetme ve zamanlama meselesidir. Açıkçası ben kendimden çok emin olamıyorum. Yani uzun vadeli planlar yapamıyorum. Yarın sabah, çocuk doğur diye yalvarabilirim de. O da beni çok iyi tanıdığı için bu kadar yıldır birlikteyiz. Her şeyden önce bizim çok iyi bir arkadaşlığımız var. Bir ilişkide de en önemli şey, birlikte konuşup, eğlenebilmektir. Bunu yaşayabildiğimiz için de bir sıkıntı çekmiyoruz
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

EVRIM 10 KASIM'DA SINEMALARDA!!!!!!

Film:Şaşkın

Mehmet, İstanbul’da üniversite öğrencisidir. Tesadüfen dinlediği bir radyo programında bir kızın aşk üzerine konuşmalarından çok etkilenir ve onu bulmak için ev arkadaşı Çetin’i de yanına alarak Antalya’nın yollarına düşer. Peşinden gittiği bu esrarengiz ses hakkında, tek bildiği Antalya’da bir otelde staj yaptığı ve isminin Deniz olduğudur. Sonunda Mehmet ve Zeynep, Antalya’da telefondaki sesin birbirlerine ait olduğunu bilmeden tanışırlar.

Yönetmen : Şahin Alparslan
    Oyuncular : Onur Ünsal, Evrim Akın, Ahmet Mümtaz Taylan, Serdar Yeğin, Selin Demiratar, Serdar Keskin
    Senaryo : Şahin Alparslan, Doğu Yücel
    Öykü : Şahin Alparslan, Cengiz Keten
    Yapımcı : Erol Avcı
    Türü : Romantik komedi, gençlik filmi
    Yapım : 2006 Türkiye yapımı, 90 dk.
    Gösterim tarihi : 10 Kasım 2006 (TMC Film / Özen Film)
    Web sitesi : http://www.imm.com.tr/saskin
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:38 pm

100. bölümün şerefine muhteşem parti!

Avrupa Yakası, Taksim Rıddım Bar'da düzenlenen muhteşem bir partiyle 'dalya' dedi. 100. bölümü geride bırakmanın heyecanını taşıyan oyuncular, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendi.

atv'nin sevilen dizilerinden Avrupa Yakası önceki akşam 100. bölümüyle ekrana geldi. İzleyicilerde tiryakilik yaratan dizinin oyuncuları, 100. bölümü hep birlikte seyretti ve Taksim Rıddım Bar'da düzenlenen muhteşem bir partiyle 'dalya' dedi. Kutlamaya dizi oyuncularının yanı sıra Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner, Ali Kırca, Nil Karaibrahimgil, Mine Çayıroğlu, Çağan Irmak, Dolunay Soysert, Olgun Şimşek, Erdal Özyağcılar ve Tan Sağtürk gibi birbirinden ünlü ve seçkin isimler katıldı.

'ÇAKKIDI' İLE COŞTULAR
    Diziyi izledikleri anlarda birbirlerinin sahneleriyle dalga geçip kahkahalara boğulan oyuncular, kutlama vakti geldiğinde ise hep birlikte felekten bir gece çaldı. Kenan Doğulu'nun 'Çakkıdı' şarkısının çalındığı esnada Rıddım Bar'da eğlence doruğa ulaştı. Dizide bu şarkı eşliğinde yaptığı danslarla izleyicileri kahkahaya boğan Peker Açıkalın, partide de aynı figürleri sergiledi. Bu kez ona Yavuz Seçkin, Vural Çelik, Tolga Çevik ve Hümeyra da eşlik etti. Kahkaha seslerinin bir an olsun kesilmediği gece, sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.
    MUSTAFA KIZIL - GÜNAYDIN
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Volkan, Selin ve Şesu tarih oldu
    Gecenin en heyecanlı ismi dizinin senaristi ve başrol oyuncusu Gülse Birsel'di... 100 bölümü geride bırakmanın gururunu yaşayan Birsel şunları söyledi: "Dizinin başarısını sadece senaryoya değil muhteşem kadromuza da borçluyuz. Herkes çok yetenekli. Ben sadece onlara layık bir senaryo yazmaya çalıştım. Avrupa Yakası komik bir dizi. İnsanlar gülüyor ve herkes kendini dizinin bir karakteriyle özdeşleştiriyor." Bu sezon dizide yaşanan kadro değişikliğinin reytingleri iyice arttırdığını belirten Birsel sözlerini şöyle sürdürdü: "Diziye katılan yeni oyuncular benim yaratıcılığımı körükledi. Diziye enerji kattı. 4-5 bölüm sonunda diziden ayrılan Volkan, Selin ve Şesu seyirci için tarih oldu. Seyirci yeni karakterlere çabuk ısındı. Avrupa Yakası artık daha çok seyrediliyor."

Çocuklar bile beni tanıyor
    Avrupa Yakası'nın İfo'su Hümeyra duygularını şu sözlerle dile getirdi: " Hayatımda ilk kez bir dizim 100 bölüme ulaşıyor. 1969'tan beri oyuncuyum. Eskiden beni 60 yaşındaki insanlar zor tanırken, şimdi 5 yaşındaki çocuklar bile tanıyor. Gülse'ye çok teşekkür ediyorum."

Hedef 200'e tamamlamak
    Avrupa Yakası'nın yönetmeni Sinan Çetin 100 bölümü devirdikleri için çok mutlu olduğunu söyledi ve ekledi: "Hedefimiz Avrupa Yakası'nı 200 bölüme tamamlamak..."

Rolümü çok seviyorum
    İdare Müdürü Burhan karakteriyle gönüllerde taht kuran Engin Günaydın, "100 bölümü geride bırakmak önemli bir başarı. Ekibi ve oynadığım rolü çok seviyorum. Bu enerjimiz seyirciye de yansıyor" dedi.

Sabah Gazetesi Günaydın ekinden alıntıdır
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Dalya dediğin işte böyle olur

AVRUPA Yakası'nın 100. bölümünü, dizinin ekibi ile birlikte izledim. "Ekip" kelimesinin o yakada sadece bir kelimeden ibaret olmadığını o gece daha iyi anladım. Onlar birbirlerine kenetlenmişlerdi. Dizi çekmekle yetinmiyor, birlikte eğlenmeyi de biliyorlardı. Avrupa Yakası'nın 100. bölümüne ulaşması ve 200'e doğru yol almasında bu ekip ruhunun etkisi büyüktü. Son bölümde gözümden yaş aktı. Hele o gazino sahnesi yok mu? Gülse Birsel'e bir kez daha "Helal olsun" dedim. 4 as oyuncunu yitireceksin, yenilere uygun elbise biçeceksin, umutsuz eleştirilere göğüs gereceksin, aynı kıvamda (hatta daha iyi) yazmaya devam edeceksin ve onca yetenekli oyuncunun arasında ezilmeden, şahane rol keseceksin... Tolga Çevik, Mükremin üniformasını çıkardığından beri döktürüyor. Peker Açıkalın'ı övmekten yoruldum. O benim alnımı açık etmekten yorulmadı. Hasibe Eren her bölümde biraz daha devleşiyor. Hele o şıpıdık terlikleriyle kırıtarak yürümesi yok mu?.. Gazanfer Özcan ile Hümeyra'yı kritik etmeye zaten kalemim varmaz. Engin Günaydın'a övgü düzmeye ise dağarcığım yetmez. Ve Tacettin'i oynayan Veysel Dikici... Hani gizli oyun kurucular vardır. Rakip tarafından marke edilmesinler diye teknik direktörler onlara "gizli" ama "önemli" görevler yükler. Veysel işte o oyunculardan... Adı geçmeyenler sakın alınmasın. Bu köşede Avrupa Yakası'na daha çoook yer var... 100. bölümün birlikte izlendiği o gecede kasılarak yürüyenlerden biri de bendim. Ata Demirer ve diğerlerinin ayrılmasından sonra, herkes Avrupa Yakası'na mezar yeri ararken, "Bu dizi yeni sezonda da kahkahanın adresi olacaktır" diye yazan kişi olarak
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Bu rolü bana 'Tanrı verdi'

Avrupa Yakası'nın kadrosuna Tanrıverdi karakteriyle bu sezon dahil olan Sarp Apak, en az Şesu kadar fenomen oldu! Genç oyuncu, "Tanrıverdi'nin şakası yok, gözü kara, değerlerine bağlı bir Anadolu delikanlısı" diyerek oynadığı karakteri savunuyor. Apak, gülmemek için Engin Günaydın'a bakmadan oynadığını da ekliyor.

Prensipli, harbi delikanlı, 'bacım' dediği birine asla yan gözle bakmayan; bu yüzden aşkını bile itiraf edemeyen Diyarbakırlı bir çaycı o... Şimdi herkes, 'Tanrıverdi' karakteriyle Avrupa Yakası'nın kadrosuna dahil olan 25 yaşındaki Sarp Apak'ı konuşuyor... Yılmaz Erdoğan'ın son sinema filmi 'Organize İşler', 'En Son Babalar Duyar' ve 'Anadolu Kaplanı'nda rol alan genç oyuncu, Avrupa Yakası'nın dışında; Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nun 11 Kasım'da prömiyeri yapılacak 'Öp Babanın Elini' oyununda rol alacak. Dizi dışında onu televizyonda artık daha sık göreceğiz; çünkü bu akşam yayınlanmaya başlayacak olan yeni Turkcell reklamlarının yüzü oldu... Gülse Birsel'in dediği gibi; kızlar ona bayılıyor. Öyle ki bu röportaj için gazeteye geldiğinde herkesin ilgisini çekmeyi başardı; samimiyeti ve mütevazılığı ile tam puan aldı! Gazetede onun için en çok söylenense şu oldu: "Aa, ekranda dev gibisin, meğer ne kadar küçük görünüyormuşsun!"

* Hani denir ya 'çocukluğundan belliydi tiyatrocu olacağı' diye... Bu size de söylenir miydi?
    Çok hareketli ve çok yorucu bir çocukmuşum. Annem şöyle derdi, "Saygısız ve sevimsiz bir çocuk olmadın ama bizi perişan ettin!" Neşeli ve konuşkanımdır. Bizde böyle tiplere 'şuna bak, tiyatrocu gibi' derler. Öyle başlamış bir şey... Öyle oyunculuk ışığı görme durumları yok, benim ailemde sanatla uğraşan kimse de yok. Bir tane piyanist şantör akrabam var o kadar! Tiyatroya hevesim de yoktu. Annem, teyzem ve yengemin sürprizi bu bana... Toplanıp bana yetenek sınavı başvuru formu almışlar. İşletme eğitimi almak niyetindeydim ben. Tiyatro sınavını kazandım, çok imkansız görüyordum. Benim hep imkansız dediğim şeyler oldu. 'Avrupa Yakası' da imkansız gözüyle baktığım bir işti. Hayati konularda şanslı olduğumu düşünüyorum artık. İyi ki tiyatrocu olmuşum, İşletme okusaydım da yerel bir radyoda falan çalışırdım!

AVRUPA YAKASI OLMAZ SANDIM

* Kimdir Sarp Apak? Nereden geldi İstanbul'a, hikayesi nedir?
    25 yaşındayım. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı 2004 mezunuyum. Okulu bitirdikten sonra hocam Barış Erdenk vasıtasıyla İstanbul'a geldim. Sadri Alışık Tiyatrosu'nda sahnelenecek 'Ağır Roman' oyunu için. Zaten okulda oynuyorduk bu oyunu. Burada popüler bir kadronun; Meral Oğuz, Cezmi Baskın ve Kerem Alışık'ın katılmasıyla Sadri Alışık Tiyatrosu'nda sahnelendi oyunumuz. Bir sezon oynadım. İstanbul'da ilk profesyonel tiyatro deneyimimin olduğu, oyunculuğun okulda öğrendiğimizden farklı yanları olduğunu görmeye başladım. Ama asla 'evet ben yüzde 100 hazırım' demedim. O senenin
    Bu rolü Bu rolü senenin sonunda BKM kendi atölye grubunu kurdu. Ve bir şekilde ben o atölye grubuna dahil oldum.

* Nasıl bir şekilde?
    Kadroda bir manken varmış o ayrılmış programı uymadığı için. BKM'de iki arkadaşım var Ersin ve Rıza. Onlar Yılmaz Erdoğan'a "Abi bir arkadaş var, gelsin mi?" demişler. Gittim, o gün BKM'nin atölye grubuna dahil oldum. 1.5 yıl orada çalıştım. O süreç içerisinde 'Organize İşler'de oynadım. (Pinpon topuyla araba çalan bıyıklı karakter ve polis karakteri) 'Sizinkiler Dünya Kaç Bucak' adlı çocuk oyununda oynadım. O arada 'Mutfak' diye ufak bir sahnesi olan, bar-cafe-tiyatro tarzı bir mekan açıldı BKM'nin yanında. Orada Ersin'le yazdığımız skeçleri stand-up yaptık. Geçen yaz, 'Sizinkiler' ile yaptığımız Türkiye turnesinden döndükten sonra 'ne yapacağız bu sezon' diye düşünürken okuldan arkadaşım Öner Erkan aradı. Arçelik reklamlarından ve 'İki Aile' dizisinden bilirsiniz. Gülse Birsel, Öner'i aramış, "Avrupa Yakası'na yeni çaycı karakteri alacağız. Sana oynatmayı düşünüyorum" demiş. Öner de "Ben 'İki Aile' ile anlaştım. Ama aradığınız kriterlere uygun birini gönderebilirim" demiş. 'Tamam' demiş Gülse Hanım. Gittim, metni 10 dakika okudum. Ama çıktıktan sonra iyi hissetmedim, 'Bu şans ayağına kadar geldi, kaleciyle karşı karşıya kaldın ve o gölü atamadın!' dedim. Ertesi gün telefon geldi, Plato Film'e çağırdılar. Dedim ki 'Herhalde o kadar kötüydü ki, ne bu hal diye konuşmaya çağırıyorlar!' Baktım Gülse Hanım, yapımcımız Atilla Aslan ve Öner oturuyor. Öner eliyle 'okey' işareti yapıyor falan... Gülse Hanım çok beğenmiş. Gittikten 5 dakika sonra sözleşme imzaladım. Hayatımın bu kadar hızlı değişeceğini hiç tahmin etmezdim. Bu şansı elde ettiğim için şanslı hissediyorum.

ŞİVE BENİM İÇİN AVANTAJ OLDU

* İzlediğiniz takip ettiğiniz bir dizi miydi Avrupa Yakası?
    TV'de en çok maç ve futbol programları izlerim. Dizilerle aram yoktu ama arkadaşlarımın dizilerini izlerdim. Sinemaya, özellikle de komedi filmlerine özel bir ilgim vardır. Diziyi biliyordum elbette ama sürekli takip ediyordum diyemem.

* Ekiple iyi bir uyum yakaladınız mı?
    Süper! Çok destek oldular bana, özellikle ilk günlerimde çok şaşkındım. İlk bölüm özellikle çok önemliydi. Benim için en önemlisi, dizinin oturmuş matematiği içinde sırıtmamaktı.

* Sırıtmamak için en büyük avantajınız neydi sizce?Şive en çok rahatlatan etken oldu.

* Neden?
    Annem edebiyat öğretmeni, babam makine mühendisi. Mecburi hizmet için Diyarbakır'a gitmiş ailem, ben de orada doğmuşum. Babam Adanalı, annem Hataylı. Bende biraz Araplık var ama onun dışında Güneydoğu bağlantımız yok. Üstelik annem edebiyat öğretmeni ve hep uyarırdı beni güzel Türkçe konuşmam için. Beş yaşıma kadar Diyarbakır'da kaldığım için şiveyi almışım. Arkadaşlarım da var. 'Harbiden oralı mı bu çocuk' sorusunu uyandıracak kadar iyi yapmaya çalışıyorum işimi. Tanrıverdi'yi yüzde yüz savunuyorum. Sette onun gibi düşünmek, konuşmak durumundayım ki; en iyi şekilde canlandırayım rolü.

* Tanrıverdi ile Şesu'nun ortak yanları ve farkları neler?
    Sadece geldikleri yer benziyor. Yani ikisi de Doğulu. Şiveleri benziyor, onun dışında karakter olarak çok farklılar. Şesu kadınlara ve gece hayatına düşkün, Tanrıverdi daha prensipli. 'Abla, bacı dediğim bir insana asla başka bir gözle bakmam' diyor. Tanrıverdi'nin şakası yok bir yerden sonra. Gözü kara, değerlerine bağlı bir Anadolu delikanlısı. İstanbul'u ve işin kuralını öğrenmeye çalışan bir adam. Ama o kuralları öğrendiğinde de bozulmayacak bir adam.

* Herkesin ilk tepkisi, Tanrıverdi'nin Şesu'nun bir taklidi olduğu yönündeydi...
    Deneme çekiminde verilen metinde Tanrıverdi karakterinin yanında şunlar yazıyordu: 'Yeni gelen çaycıdır, Diyarbakırlıdır, rockçıdır, prensiplidir, şivesi dizideki en koyu şivedir...' Aynı topraklardan geldikleri için hissediş ve gırtlakları aynı. Başta bu eleştirilere üzüldüm. Çünkü özgün bir tip olmasını istedim. Dizinin başlangıcından beri kadroda olan oyuncular, ilk başta bunun olmasının normal olduğunu söyledi. Çünkü aslında karakter bambaşka.

Gülmemek için Engin'e bakmam

* Ortaokuldayken Tanrıverdi gibi ben de Anadolu Rock hayranıydım. Acayip Haluk Levent dinlerdim. Şimdi de genelde rock dinliyorum. Duman, Mor ve Ötesi, Yüksek Sadakat severim. Emre Aydın'ı çok beğendim. Pop da, yabancı sözlü müzik de dinlerim, ama gidip yabancı albüm almam.

* Özgün bir oyuncu olmak en büyük hedefim. Cem Yılmaz, Engin Günaydın, Yılmaz Erdoğan, Zafer Algöz gibi... Performansımı ilerletirken de özgün bir alanda; mesela komedide uzmanlaşmak istiyorum. 60 yaşıma geldiğimde 'usta' densin istiyorum. Ama Uğur Yücel, Fatih Akın ve Yavuz Turgul gibi usta isimlerle çalışmayı, onların bana neler yaptırabileceğini görmeyi çok istiyorum. Tek boyutlu olmak istemiyorum yani.

* Hümeyra, Gazanfer Özcan ve Engin Günaydın gibi önemli isimlerle çalışıyorum, Engin Günaydın ile karşılıklı sahnelerimde genellikle gözlerim ona bakıyor ama görmemeye çalışıyorum, çünkü güleceğimi biliyorum.

* Evciyim ben, gece dışarı çıkan biri değilim. Gündüz çıkarım ama ben genelde arkadaşlarımın evine giderim, kız arkadaşımla evde takılırım. Hâlâ mahalle kültüründe yaşıyorum. Arkadaşlarımla internet kafelerde, halı sahalarda maç yaparım. Yemek yemeği çok severim. Güzel yemek yapan yerleri keşfetmeye çalışırım.

Artık yüzü daha çok görünecek!

* Avrupa Yakası dışında başka projelerde yer alacak mısınız?
    Bu akşam yayınlanmaya başlayacak bir reklamda; Sinan Çetin ve Serdar Erener'in çektiği Turkcell reklamında rol aldım. Bu da Serdar Erener'in 100. bölümü çekerken sete gelip beni görmesi ve Gülse Hanım'a beni sormasıyla gelişti. Onlar da o ara reklam için genç oyuncu arıyorlarmış. Gülse Hanım da 'Çok iyidir, Sarp'ı seçebilirsiniz' demiş sağolsun. Ertesi gün bana Plato Film'den telefon geldi. Anlaştık, Ahmet Gülhan'la oynadım. Benim için önemli bir olay bu. Çünkü yüzüm daha çok görünecek. Çok reklam veren bir firma olduğu için çok önemli bir şans bu. Bunun dışında Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda oynuyorum. 'Öp Babanın Elini' adlı oyunda. Gazanfer Hoca ile her provamız bir ders niteliğinde. Ondan bir şeyler öğrenmek, her şeyi bir kenara bırakın; bir kariyer nasıl 50-60 yıl nasıl sürdürülür, bunu görmek benim için çok önemli. Hayatımın önemli bir değişimi oldu bu tiyatro da. Avrupa Yakası'na başlamadan önce okuma provası sırasında Gazanfer Hoca 'Bu sene bir tiyatro yapıyor musun? Seninle çalışmak isterim' dedi. Ben de 'Hayır yapmıyorum, zevkle size katılırım' dedim. 11 Kasım'da prömiyerimiz var. Aynı zamanda o gün doğumgünüm. Doğumgünü hediyesi olacak bana.

Similar topics

-

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 6:40 am