Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

+2
dilan-cagri
sevgi sihirbazı
6 posters

basında çıkan haberler

ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 7 Mutsuzyk6
    Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 7 Mesgulrc6
    Katılımı : :
    basında çıkan haberler - Sayfa 7 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 7 Right_bar_bleue

Takımı : basında çıkan haberler - Sayfa 7 Besiktas

basında çıkan haberler - Sayfa 7 Empty Geri: basında çıkan haberler

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:53 pm

Geçtiğimiz Haftanın En Çok Reklam Alan Yerli Dizisi, Ekranın Sevilen Sit-com'u Avrupa Yakası Oldu.

Verdiği kısa aradan sonra reklamverenin ilgisini yeniden çekmekte zorlanan Kurtlar Vadisi Pusu, en çok reklam alan yerli diziler listesinde 34. sıraya geriledi. İşte araştırmanın diğer ayrıntıları…

Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından haftalık olarak hazırlanan "en çok reklam alan yerli diziler" araştırmasının sonucuna göre, geçtiğimiz haftanın en çok reklam alan yapımı, Nişantaşı'nda yaşayan Sütçüoğlu ailesinin etrafında dönen olayları, komedi tarzında anlatan Avrupa Yakası oldu. Yayımlandığı günün en çok izlenen dördüncü yapımı olan dizi, 57 markanın reklam spotunu, 37 dakikayı aşkın süreyle izleyicileriyle buluşturdu. Tüketicileriyle buluşmak için bu diziyi en çok tercih eden markalar ise Olay, Maximum Kart ve Cif oldular.

Aynı gün yayımlanan ve reyting sıralamasında ilk sırada yer alan Yaprak Dökümü ise, en çok reklam alan yerli diziler listesinin, 19. sırasında yer alabildi.

ATV ekranlarında yayımlanan ve 1900'lü yılların başında Osmanlı'nın yönetiminde olan Makedonya'da geçen hikayesiyle Elveda Rumeli dizisi, geçtiğimiz haftanın, reklamveren tarafından en çok tercih edilen ikinci yayını oldu. Elveda Rumeli dizisinde yayımlanan 58 reklam, 35 dakikayı aşkın süreyle izleyiciyle sunuldu. Diziye en çok reklamı ise Wella,

Maximum Kart ve Turkcell verdi.

MTM' nin aynı araştırmasına göre, yine ATV'de yayımlanan "Selena", reklam verenin en çok tercih ettiği üçüncü yapım oldu. Yayımlandığı günün reyting sıralamasında sekizinci olan gençlik dizisi, 50 markanın reklamını 35 dakikayı aşkın süreyle tüketicisi ile buluşturdu. (Gecce.com)
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın
    basında çıkan haberler - Sayfa 7 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 7 Right_bar_bleue

"Makina"daki performansıyla milyonları kendine hayran bırakan Gürgen Öz, "Avrupa Yakası"nda ise sevenlerini hayal kırıklığına uğrattı!

Ekibe katılmasıyla diziden ayrılması bir olan oyuncu, Billboard dergisine verdiği röportajda "Avrupa Yakası ile uyuşamadım. Rol içime sinmedi. Gidişatının çok keyifli olmadığını düşündüm ve ayrıldım" dedi.

"Avrupa Yakası"ndan ayrıldınız değil mi?

- Evet. Rol içime sinmedi. Gidişatının çok keyifli olmadığını düşündüm. Uyuşamadım diziyle.

Geri planda kaldığınızı mı hissettiniz?

- Aslında biz başlarken, iki yeni karakterdik Binnur’la (Kaya) birlikte. Binnur müthiş bir oyuncu. "Avrupa Yakası"ndan sonra hayran kaldım ona. Öyle hikayeleri var ki, dinlerken gülmekten yere yuvarlanırsınız. Kadın komedyen bulmak çok zor. Bense kafamdaki karakteri oturtamadım dizide. Cesur, çok gelişmedi, alanı dardı. Keyif almamaya başladım doğal olarak. Benim için çok da bir anlamı kalmadı. Düşüncelerimi Gülse’ye (Birsel) söyledim, anlayışla karşıladı. Kavga da etmedik, çok tatlı bir şekilde ayrıldık. Bu benim kariyerimle ilgili bir karardı. Ama onları tanıdığım için çok mutlu oldum.

Sadece Avrupa Yakasıyla İlgili bölümü ekliyorum

Kaynak:hurriyet.com.tr
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Gaffur" Gitti Çizgili Pijama Satışı Bitti

Peker Açıkalın'ın Canlandırdığı "Gaffur" Karakterinden Dolayı Artan Çizgili Pijama Satışları, Açıkalın'ın Diziden Ayrılmasıyla Son Bulurken, Stoklar da Mağazaların Elinde Kaldı.[/color]

Peker Açıkalın'ın canlandırdığı "Gaffur" karakterinden dolayı artan çizgili pijama satışları, Açıkalın'ın diziden ayrılmasıyla son bulurken, stoklar da mağazaların elinde kaldı.
    "Avrupa Yakası" dizisinde psikopat "Gaffur" karakteriyle rol alan Peker Açıkalın'ın giydiği çizgili pijama kısa sürede yaygınlaşarak Türkiye'nin dört bir yanındaki mağazalarda satış rekorları kırmıştı. Hatta "Gaffur" adında halı saha futbol takımı kuran hayranları çizgili pijamadan forma giymişti. Ancak Açıkalın'ın diziden ayrılmasıyla birlikte çizgili pijamanın tahtı sona erdi.

Adana'daki Zaimoğlu Manifatura Satış Şefi Halil Güzeloğlu, Gaffur'la birlikte yıllar öncesinden depolarda kalan ve kimsenin almadığı çizgili pijamanın diziyle birlikte 3 ayda tükendiğini ve sipariş alarak çizgili kumaş getirdiklerini söyledi. 2007 yılının özel günlerinde en çok satan hediyenin çizgili pijama olduğunu belirten Güzeloğlu, Peker Açıkalın'ın diziden ayrılana kadar talepleri karşılayamadıklarını söyledi.

"Gaffur" pijamalarının bu yıl satılmadığını soran da olmadığını ifade eden Güzeloğlu, "Peker Açıkalın'ın diziden ayrılmasıyla hatta ayrılacağının duyulmasıyla birlikte satışlar bitti. Açıkalın dizide oynarken çok kısa sürede 5 bin metre çizgili kumaş satışı gerçekleştirdik. Günlük 20 tane pijama dikip satıyorduk. Hatta 1. katta veznenin bulunduğu yerde de "Gaffur" köşesi oluşturmuştuk. Gaffur tiplemesinin fotoğraflarının ve pijamalıklarının yer aldığı köşede, müşterilerin sohbet etmelerine de imkan

sağlanıyordu" diye konuştu.

Güzeloğlu, çizgili pijama çok satıldığı için stok yaptıklarını ancak Açıkalın'ın diziden ayrılmasıyla satışların sıfıra indiğini, kumaşların ellerinde kaldığını sözlerine ekledi.

(İhlas Haber Ajansı)
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Avrupa Yakası'nın Cesur'u Diziden Ayrıldı Kanal 1'e Transfer Oldu

Avrupa Yakası dizisine Binnur Kaya ile birlikte yeni bir heyecan katmak için giren Gürgen Öz, uyuşamayınca diziden ayrıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde röportajı yayınlanan Gürgen Öz, Avrupa Yakası'ndan neden ayrıldığını şöyle açıkladı: 'Rol içime sinmedi. Gidişatının çok keyifli olmadığını düşündüm. Uyuşamadım diziyle.'

Kafasındaki karakteri dizide oturtamadığını ifade eden Öz, 'Cesur, çok gelişmedi, alanı dardı. Keyif almamaya başladım doğal olarak. Benim için çok da bir anlamı kalmadı. Düşüncelerimi Gülse'ye (Birsel) söyledim, anlayışla karşıladı. Kavga da etmedik, çok tatlı bir şekilde ayrıldık. Bu benim kariyerimle ilgili bir karardı. Ama onları tanıdığım için çok mutlu oldum' dedi.

(Gecce.com)
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

atv nin raitingi yüksek dizilerinden avrupa yakası nın sezon sonunda ciner grubu na geçeceği dizinin senaristi gülse birsel in tek şartının''artık 2 saatlik dizi yazmak istemiyorum 60 dakikalık bir sit-com olursa''şartını öne sürdüğü ve bunun da kanal tarafından kabul edildiği iddia ediliyo...
    KAYNAK:UÇANKUŞ
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:54 pm

Önünü görmedi kamyona çarptı

Burhan Altıntop karakteriyle şöhreti yakalayan Engin Günaydın, alkolün kurbanı oldu.

"Avrupa Yakası" dizisinde canlandırdığı Burhan Altıntop karakteriyle şöhreti yakalayan Engin Günaydın, önceki gece hem alkolün hem de kafasından çıkarmadığı şapkanın kurbanı oldu. Geç saatlere kadar Beyoğlu'ndaki Mojo adlı barda eğlenen ve alkolün dozunu kaçıran Günaydın, çıkışta şapkası yüzünden önünü tam göremeyince aracıyla park halindeki kamyonete çarptı. Ayakta durmakta güçlük çeken oyuncu, tinercilerin tacizine de uğrayınca çareyi bir başka bara girmekte buldu..
    Kaynak:Hürriyet Gazetesi
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

"Avrupa Yakası"nın Başarılı Oyuncusu Günaydın Erbaa'da

Avrupa Yakası Dizisinde 'Burhan Altıntop' Tiplemesi ve Başarılı Oyunu ile Milyonların Beğenisini Kazanan Ünlü Tiyatro Sanatçısı Engin Günaydın, Memleketi Olan Tokat'ın Erbaa İlçesine Çeşitli Ziyaretlerde Bulundu.

Avrupa Yakası dizisinde 'Burhan Altıntop' tiplemesi ve başarılı oyunu ile milyonların beğenisini kazanan ünlü tiyatro sanatçısı Engin Günaydın, memleketi olan Tokat'ın Erbaa ilçesine çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Avrupa Yakası dizisinin başarılı oyuncusu Engin Günaydın'ı makamında kabul eden Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, ünlü sanatçıya ilçenin tanıtımına sağladığı katkıdan dolayı teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi. Ünlü sanatçı Günaydın ise Erbaa'ya her geldiğinde farklı bir güzellik ve yenilikle karşılaştığını belirterek, "Her zaman Erbaalı olmaktan gurur duydum. Ama böyle devamlı olarak gelişen, büyüyen ve modern bir kent halini alan Erbaa ile ise farklı bir gurur duyuyorum" dedi.
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Para yerine dostluk biriktirmek önemli

BÜLENT İPEK MAGAZİN
    'Avrupa Yakası'nın Burhan Altıntop'u Engin Günaydın, televizyonda sadece para kazanmak için çalışan oyunculara isyan etti: Mahalledeki esnaf mıyım ki ben, para kazanmak için çalışayım!..

Avrupa Yakası dizisinin sevilen karakterlerinden Burhan Altıntop'a hayat veren Engin Günaydın, televizyonda sadece para kazanmak için çalışan tiyatroculara veryansın etti. Hiçbir zaman sadece para için bir iş yapmadığını belirten Günaydın, bir dönem çok parasızlık çektiğini ve gelecekte yine aynı şeyleri yaşayabilme ihtimali olduğu için zor günlerinde yardım isteyebileceği aile ve dostlarına önem verdiğini söyledi.

BEN ESNAF DEĞİLİM Kİ Televizyon dizilerinde oynayan tiyatro kökenli birçok oyuncunun bu işi sadece para kazanmak ve tiyatrolarına destek sağlamak için yaptığı açıklamalarına tepki gösteren Günaydın, şunları söyledi: "Ben televizyonu sadece para kazanma alanı olarak görmüyorum. Ben para kazanmak için hiçbir zaman iş yapmadım. Mahallede bir esnaf değilim ki! Kalabalık bir seyirci bizi izliyor Para her şekilde gelir. Önemli olan aile ve dostluk bağlarını kuvvetli tutmak." 'Avrupa Yakası' dizisini hem canlı hem de üç kamerayla çekilmesinden dolayı canlı bir performans alanı gibi gördüğünü de söyleyen Günaydın, şöyle konuştu: "Ben televizyonu bir performans alanı olarak görüyorum. 'Avrupa Yakası'nda çalışmayı çok seviyorum. Kulisinden yapımına kadar çok insani bir set."
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Dizinin istikrarı Burhan'ın önünde gelir
    Burhan Altıntop karakterinin nereye doğru gideceğiyle ilgili bir endişe taşımadığını belirten Engin Günaydın, "Dizinin istikrarlı biçimde devam etmesi çok önemli" diyerek devam etti: "Bir yere gittiğinizde sevdiğiniz bir yemeği istiyorsanız sevdiğiniz yemek gelmek zorunda. Ben de istikrararlı bir şekilde rolümü oynamak zorundayım." Günaydın, istikrar kelimesiyle vurguladığı şeyi ise şöyle açıkladı: "Hiçbir zaman yalan söylememektir. İşinizi doğru ve dürüst yapmaktır..."
    Bolum Sorumlusu

Kadın

BÜLENT İPEK MAGAZİN

Gülse Birsel, senaryosunu yazıp, başrol oynadığı 'Avrupa Yakası' dizisinin 'bitmek bilmediğini' söyledi: Her sezon 'Bu sene son' diyoruz ama hikaye, karakterler, izleyici ve kanal birleşip peşimizi bırakmıyor!..

atv'nin kahkaha bombası 'Avrupa Yakası'nın dördüncü sezonu 19 Eylül Çarşamba gecesi başlayacak. Dizinin yaratıcısı, senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel, oyuncu kadrosunun bu yıl Gürgen Öz ve Binnur Kaya ile güçlendiğini hatırlatarak, "Biz diziyi bitirmek istesek de dizi bitemiyor. Hikaye, karakterler, kanal ve izleyici bir olup bizi bırakmıyor" dedi. Öğlen saatlerinde uyanıp, geceleri yazmaya başladığını anlatan ve "En büyük lüksüm uykudur" diyen Gülse Birsel ile Avrupa Yakası' üzerine konuştuk.

ŞAHİKA' İLE 'CESUR' GELDİ

* 'Avrupa Yakası'nın dördüncü sezonunda iki yeni oyuncunuz var. Gürgen Öz ve Binnur Kaya, dizide hangi karakterleri canlandıracak? Binnur Kaya, 'Şahika', Gürgen Öz ise 'Cesur' rolüyle aramıza katıldı. Şahika, Türkiye'nin en zengin fakat bir o kadar da görgüsüz ailelerinden birinin kızı. Çok kapalı büyütülmüş. Ve sonunda kısa bir zaman önce bir sinir buhranı geçirmiş! Bunun üzerine babası kızına meşgale olsun diye derginin yarısını satın almış. 'Şahika' kendini moda ikonu sanıyor ama müthiş zevksiz. Ayrıca şimdiye kadar doğru dürüst bir sevgilisi olmadığı halde erkeklere oldukça düşkün. Fitne, dedikoducu ve emrinde çalışanlara son derece kötü davranan bir tip.

* 'Cesur' nasıl bir tip olacak peki? 'Cesur' ise kapıcı dairesine 'Hediye Teyze'nin kardeşi olarak giriyor. Ergenliğinde bir süre bu evde kalmış ama sonra bir yayınevinde şöför ve odacı olarak bir iş bulmuş. Yayınevinin entelektüel patronu da onu oğlu gibi sevip, yatacak yer vermiş. 'Cesur' patronunu esas ailesi olarak görüyor ve tüm cehaletine rağmen kendisini entelektüel sanıyor. Beklenmedik zamanlarda siniri oynayarak ağlamaya başlayan, her yerde uyuyabilen, benmerkezci, ukala bir karakter. Ama kızlar konusunda tuhaf bir cazibesi de var.

DOĞAÇLAMA GEREKSİZDİR

* Komedi dizilerinde en zor şeyin oyuncuları tekste bağlı tutmak olduğu söylenir... Siz oyuncuların doğaçlama yapmasına ne kadar izin veriyorsunuz? Bizim çok tercih ettiğimiz, güvendiğimiz birşey değildir doğaçlama. Karakterin bütünlüğünü, diyaloğun ve sahnenin temposunu, hikayenin gerilimini aksatabilir. Riskleri vardır. Senaryoda bir eksik yoksa doğaçlama gereksizdir aslında. Ama kırk yılda bir, sette çok tatlı bir espri çıktığında, 'Bebişim', 'Gerriii' ya da 'Otomatik neşe geldi' gibi birkaç hitap tarzı veya nida bulduğumuzda; onları kullanırız. Bu her bölümde üç dört kelimeyi geçmez aslında.

* Gürgen Öz, Okan Bayülgen'in programında yaptığı doğaçlamalarla tanındı. Bu yeteneği diziye katkı sağlar mı? Biz Gürgen'in oyunculuk yeteneğinden faydalanmak istiyoruz. Doğaçlama konusundaki fikirlerimi söyledim; 'Avrupa Yakası' bir doğaçlama dizisi değil. Hiçbir lafın eksik veya fazla söylenmemesi gereken, senaryosu mümkün olduğu kadar 'milimetrik' yazılmaya çalışılan bir iş.

* 'Avrupa Yakası'nın daha kaç sezon sürmesini planlıyorsunuz? 'Avrupa Yakası' bitmiyor, bitemiyor. Üç yıldır 'son sezon' diyoruz ama hikaye, karakterler, seyirci ve kanal bir olup bizi bırakmıyor. Daha kaç sezon süreceğine dizinin tadı karar verecek.
    * Her hafta neredeyse bir sinema filmi uzunluğundaki dizi senaryosu yazmak çok zamanınızı alıyordur. Nasıl yetiştiriyorsunuz? Oyunculuğu da katarak, günde kaç saatinizi 'Avrupa Yakası'na ayırıyorsunuz? Bu sorumluluğu aldıysan yetiştireceksin. Ben hızlı yazarım; saatte dört, beş sayfa ortalama hızım var. Hikayeleri bulduktan sonra diyaloglaması kolay zaten. Çoğu zaman haftada yedi gün diziyle haşır neşirim. Üç günü oyunculuğu, dört günü senaryosu alıyor. Tembellik yaptığım haftalarda ise iki günde bile yazmak zorunda kalabiliyorum.

* Günlük programınız nasıl gelişir, sabah kalktıktan sonra neler yapıyorsunuz? Diziyi nerede ve nasıl bir ortamda yazıyorsunuz? Nerelerden besleniyorsunuz? Benim en büyük lüksüm uyumak ve yataktan öğlen kalkarım! Geç saatlerde yazmaya başlayabiliyorum ve geç yatıyorum. Senaryoyu, çalışma odamda yazarım. Nelerden beslendiğimi ben bilsem, gidip hep oralardan beslenirim ama bu mümkün değil. Yaşadığım gibi yazıyorum işte, yazmak için özel bir hayat diyetim yok! MİZAHÇILAR ÇOK HASSASTIR

*Dram da yazmak ister misiniz? Dram yazmayı şimdilik düşünmüyorum, komedi bana daha yakın bir tür.

* Bu kadar espriyi nasıl buluyorsunuz? Bunun cevabı bende yok! Olsa, dediğim gibi gidip oradan başka espriler bulmaya çalışırım. Espri, hayata bakışla ilgili bir durumdur muhakkak. Hepimiz başa çıkamadığımız durumları şakaya vurarak başlıyoruz bu işlere. Komedyenlerin arasında kaba saba, ruhsuz, duygusuz kimse yoktur. Mizahla uğraşan insanlar hassas tiplerdir.

* Başka bir dizi ya da filmde oyunculuk yapar mısınız? Çok inandığım, becerebileceğimi, gerçekçi, inandırıcı olacağımı düşündüğüm bir işte oyunculuk yapmak isterim. Bazen teklifler de geliyor ama dediğim gibi; önce kendimi inandırmam lazım. Ve tabii oyunculukta daha çook yolum var.
    Sinan Çetin bana yüzde yüz güvenir

* 'Avrupa Yakası' sizin projeniz ve kendi başınıza yazıyorsunuz. Bu ne kadar sürecek? Böyle devam edecek çünkü bir ekip kurmayı hiç düşünmüyorum.

* Dizinin izleyicilerinin dışında büyük bir fanatik kitlesi de var. Onların istek ve beklentilerini hiç değerlendiriyor musunuz? Belli ölçülerde değerlendiriyorum. Reytingler, izleyici yorumları, e-mail'ler, sokakta duyduklarımızın hepsi önemli benim için.

* Yapımcınız Sinan Çetin size ne kadar müdahale ediyor? Hangi konularda ya da sorunlarda topu ona atarsınız? Sinan Çetin'in senaryoya hiçbir müdahalesi olmaz, bana yüzde yüz güvenir. Diziyi televizyondan seyreder. Zaten doğrusu da bu bence. Yapımcı eğer senariste güveniyorsa, hikaye baştan sona o senaristin yetki ve sorumluluğunda olmalı. Ama Sinan'ın diziyi seyrettikten sonraki yorumları elbette önemlidir bizim için.

*Sizinle aynı saatte yayınlanan 'Yaprak Dökümü'nü rakip görüyor musunuz? Aynı kulvarda olmadığımız için tabii rakip olarak görmüyorum. Benim tarzım olmasa da iyi, kaliteli bir dizi.
    Peker'le tartışma durumu olmadı

* Gürgen Öz ve Binnur Kaya size göre nasıl oyuncular? 'Avrupa Yakası'nda olmalarını hangi özelliklerinden dolayı tercih ettiniz? Yazılmış karakterlere uygun olmaları önemliydi ilk başta. Binnur zaten bizim kuşağın en iyi kadın oyuncularından. Komedide de müthiş. Gürgen'in de enerjisi ve yine komediye yatkınlığı etkili oldu.

* Volkan (Ata Demirer) ve diğer karakterlerin ayrılmasıyla, dizinin biteceği sanılırken eskisinden daha çok izlenmesini neye bağlıyorsunuz? İyi senaryo ve iyi oyuncu kadrosu her zaman seyredilir. İyi bir komedi dizisi yapıyorsanız, tek bir oyuncuya zaten bel bağlamazsınız.

*Peker Açıkalın ile 'Avrupa Yakası'nın yolları neden ayrıldı? Önce diziden ayrılabileceğini açıklamıştı ancak sonra sözleşmesi olduğu için dört bölüm daha oynama hakkını kullanacağını söyledi? Yaz boyunca anlaşma sağlanamadı. Plato Film böyle bir tercih yaptı. Sözleşme konusunu iki tarafın avukatları çözüyor sanıyorum. Ama bir kavga veya tartışma olmadı.

SABAH/Günaydın
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:55 pm

ATV YENİ YAYIN DÖNEMİNE ÇIRAĞAN SARAYI'NDA GÖRKEMLİ BİR KUTLAMA İLE START VERDİ..

atv yeni yayın dönemine önceki akşam Çırağan Sarayı'nda verdiği muhteşem bir gecceyle 'merhaba' dedi. Yeni dizi ve programların tanıtıldığı geccenin sunuculuğunu Ebru Akel üstlendi. atv haberin yüzü Ali Kırca'nın bir konuşma yaptığı geccede klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici de tadına doyulmaz bir müzik ziyafeti verdi.

4 ayrı barkovizyonun kurulduğu ve 2 binin üstünde davetlinin katıldığı geccede Engin Gürkey'in ritim grubu da mini konser verdi. Geccenin sonunda ise sahneye Sezen Aksu çıktı. Aksu söylediği Karadeniz ve roman şarkılarıyla gelenleri tam anlamıyla coşturdu. Kendisi sahnede dans ederken reyting canavarı 'Avrupa Yakası'nın oyuncuları da davetliler arasında dans etti. Hatta dizinin 'Kubilay'i Vural Çelik sahneye çıkarak Aksu'yla şarkı bile söyledi. Minik Serçe, 'En çok izlediğim diziler 'Avrupa Yakası' ve 'Sıla'...' diyerek 'Avrupa Yakası'nda Engin Günaydın'ın söylediği 'Bebişim' kelimesinin de diline dolandığı itiraf etti
    Bolum Sorumlusu

Kadın

atv'nin reyting rekortmeni dizisi 'Avrupa Yakası'yla yıldızı parlayan Sarp Apak kariyeri ve özel hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Şöhrete ulaşmasında tesadüflerin çok etkili olduğuna inanan genç oyuncu, şimdilerde ise 16 Kasım'da vizyona girecek olan 'Beyaz Melek' filminin heyecanını taşıyor..

Avrupa Yakası'nın Tanrıverdi'si ve İşTcell reklamlarının yıldızı Sarp Apak ile Nişantaşı Marca Restaurant'ta buluştuk. 1981 doğumlu Sarp Apak, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nü bitirdi. BKM Grubu'na dahil oldu; Organize İşler'de oynadı, 'Mutfak' adlı projede stand-up yaptı. Sarp Apak şöhretini Avrupa Yakası'ndaki 'Tanrıverdi' rolüyle yakaladı. Daha sonra yer aldığı Turkcell reklamlarında beğenildi. Koyu Beşiktaşlı Apak, kendi yazıp bestelediği 'Aşkınla Yandım' şarkısıyla rock müzik listelerine girdi. Hayatı kısa sürede değişen Sarp Apak mütevazılığını bozmadı. Hedefiyse iyi bir komedyen olmak ve bir tiyatro grubu kurmak.

GÜNEY DOĞUYU UNUTMADI

* Baban Adanalı, annen Hataylı. Adana'yı bilir misin?

Adana zihniyetini bilirim. Her şehrin bir yaşam tarzı var. İstanbul'a alıştım ama güney doğuyu unutmadım.

* Çok şehirde yaşadın. Kendini nereye ait hissediyorsun?

Bursa'da okudum, İstanbul'da oturuyorum, üniversiteyi İzmir'de okudum. Kütüğüm Adana. Doğum yerim Diyarbakır. Karadeniz dışında her yerden yakalarım.

* Karadeniz şivesini yapabilir misin?

Şivesini iyi bilirim; ama iyi yapmazsam oynamam. Sadece 'uy haçan' değil.

* Şivelere çok hakimsin, değil mi?

Şehirlere göre ağızlar konusunda uzmanlaşmak isterim. Geleneksel Türk Tiyatrosu'nda vardır.

* Şive ustası mı olursun?

Şive olarak daraltmak istemem. İyi ve özgün bir komedyen olmak isterim.

* Dizideki Diyarbakırlı çaycı rolünde de şiven başarılı.

Diyarbakır'da doğdum. Bana Güle Bacı bakmış. Anne-babam Türkçe'yi düzgün konuşuyor. Ama ben Güneydoğu gırtlağını doğrudan almışım.

CEM YILMAZ'A ÖVGÜLER

* Annen edebiyat öğretmeni. Dizide konuşmanı duyunca tüyleri diken diken olmuyor mu?

Yok canım. Annem 'iyi yapıyorsun' diyor. Ben 'daha iyisi olabilir' diye düşünüyorum. Bu şiveleri herkes her yerde yapıyor. Ben çok önemsiyorum.

* Mimiklerini iyi kullanıyorsun...

'Mimiklerimi kullanayım' demedim. Çocukluğumdan beri böyle güldürüyorum. Okula girdiğimde şunu gördüm; inandırıcı olmalı.

* Stand-up yapmayı düşünüyor musun?

BKM'de Mutfak'ta yaptım, 40 dakikalık. Özgün bir şey olmadıkça yapmak istemem. Cem Yılmaz o kadar iyi yapıyor ki, üstüne çıkmaya gerek yok.

* Ekrandaki gibi büyük görünmüyorsun. Boyun ve kilon kaç?

Boyum 1.81 cm, kilom 76 kg. Dizi başladığından beri, 'ekranda dev gibisin, gerçekte küçüksün' derler.

* Hedefin nedir?

Hedefim, kendi kurduğum bir tiyatro. Arkadaşlarımla tiyatro yapıp, reklam ve sinema filmlerinde oynamak. Parayı reklamdan kazanıp tiyatroya yatırayım. Sinema filmlerinde oyunculuğumu sunabileyim. Dizi oyuncuyu ve oyunculuğu yıpratan bir şey. Hepimiz için para kazanma yeri.

* Yatırım yapıyor musun?

İstanbul'da ev almayı planlıyorum. Kısa amaçlar koyuyorum ve para harcıyorum, veriyorum. Birinin profesyonel yardım etmesi gerekli. Konforu seviyorum ama para düşkünlüğüm yok.

* Şu an nerede oturuyorsun?

Beşiktaş'ta 3 kişi oturuyoruz; 2 yıldır okul arkadaşlarımla aynı evdeyim. 8 yıldır bekar hayatı yaşıyorum, ailemden uzaktayım. Hayat tarzım biraz değişti. Ama arkadaş grubum değişmedi. Aynı şeylerden zevk alıyorum. Erkekler yurdu gibi yaşıyoruz. Maça gidiyoruz. Haftada 2 gün halı saha maçı yapıyorum. Stresimi atıyorum. Maçtan sonra orgazm oluyorum.

* Şöhret seni şımartmadı yani?

Şöhret bana bir şey yapmadı. Sadece daha fazla insan tanıyor. Ben aynıyım. Umarım ileride de kendimi kaybetmem ve değişmem. Mahalle kültüründen hiç kopmadım.

* Kız arkadaşın var mı?

Kız arkadaşımla ilişkim 6 ay önce bitti. Şimdi sevgilim yok, bekarım. Bundan da çok memnunum. İlişki enerjiyi alan bir şey. Partnerin çok özel biri olursa, ender durumlarda, ilişkiye değer. En azından ben böyle düşünüyorum. Şu anda bir sevgili aramıyorum. O dönemde değilim. Tabii ki gayet sağlıklı bir insanım. (gülüyor) Ama ilişki başka bir şey.

* Kariyer ve şöhret mi bunlara sebep oluyor?

Bu kariyer benim için bir ufuk açtı. Bu dünyada 'bir değersin' dedim. Kariyer manyağı değilim. Birilerini kıracaksam iyi bir işe 'hayır' da derim. Kimseyle ilgili kötü düşünmüyorum. Samimiyetle insanın kendisini açmasını olgunluk olarak görüyorum artık.

* İlişki yaşamayacaksın yani?

Akıllı, eğlenceli, kendiyle barışık biriyle tabii ki ilişki yaşarım. Şu anda böyle biri varsa bile, göremiyorum.

* Bestelediğin şarkı dillere dolandı. Şarkı söylemeyi düşünüyor musun?

Şarkı söylemekten, müzikle ilgilenmekten keyif alıyorum. Gitar çalıyorum. Evde güzel müzik yapıyoruz, ama kendimize. Bu tip gecelerden çıkan bir bestem vardı, Avrupa Yakası'nda kullandım, çok sevildi. Bana umut verdi. Okulda solfej, şan eğitimi aldık ama bunlar yeterli değilmiş. Samimiyetle ezgi bulmak önemli. Bu konumlara geleceğini hiç tahmin etmemiştim.

* Şarkıyı dizide Fatoş'a söylüyorsun. Gerçekte açılamadığın anlar oldu mu?

Hayatımda hiç karamsar aşklar yaşamadım. Açılamadığım olmadı.

* Kendinden yaşça büyük biriyle çıkar mıydın?

'Yok' diyorum ama hayat bana şunu gösteriyor ki, hayatta her şey olabilir. Aşk başka bir şey. Ama tabii ki ilk tercihim olmaz.

* Genç sevgili modasına ne diyorsun?

Bazıları gündem için bile ilişki yaşıyor olabilir. Bazıları gerçekten mutlu. Kadın yaşça büyük olabilir, belki içindeki çocuğu yaşatan bir kadındır. Medyatikler bana inandırıcı gelmiyor. Ciddiye almıyorum.

'VÜCUDUM AĞLADI'

* Yeteneğin nasıl keşfedildi?

Tiyatroyla alakam yoktu. 17 Ağustos Depremi'nde Bursa'daydık. Annem, teyzem ve yengem toplanıp bana yetenek sınavı başvuru formu almışlar. Sabah sınava gideceğim. Oyunculuk nasıl yapılır bilmiyorum. Tabii Yalova, Gölcük yıkıldı; otobüsler gelmiyor. İzmir'de 4'te randevum var. Sınavlara 14 gün kala gittim. Benim sınav kazanmam ilginç. Sahnede durmayı bilmiyordum. Kafamda kural yoktu. Yumuşacıktım. O yüzden jüri beni tercih etti. Şimdi daha bilgiliyim. Oyunculuk çok konuşularak anlatılmaz. Çıkıp yapacaksın.

* En çok neye gülersin?

Arkadaşlarıma ve aileme gülerim. Komedyenlerden Cem Yılmaz çok özel bir adam. Hayranıyım. Özgün bir mizahı olduğu için. Birçok insan hâlâ onun açtığı yoldan gidiyor. Leman grubu olarak hepsine hayranım. Gırgır'dan beri takip ediyorum. 18- 25 yaş grubunun espri anlayışını neredeyse bu dergiler belirliyor. Yiğit Özgür ve Umut Sarıkaya'nın sıkı takipçisiyim.

* Burhan Abi'ye gülüyor musun?

Engin'le çok eğleniyoruz. Binnur da geldi diziye. Geçen gün bir yerde oturuyoruz. İkisine dönüp 'Burada normalmiş gibi oturuyoruz, ama ikinizin de hayranıyken partner olmak çok sevindirici' dedim.

* En son ne zaman ağladın?

5 yıllık ilişkimi 6 ay önce bitirdim ya, az ağlarım... O sancılı dönemde ben değil, vücudum ağladı. Birbirimizi yorduk. Başka bir ağlamam da; Marmara Depremi olduğunda İzmir'e sınava gittim. 3 gün sonra, depremde ölen bir arkadaşımın ölüm haberini öğrendim; Mustafa Çetinsu. Yetenek sınavına girmekten vazgeçtim, cenazeye gelmek için. Mustafa'nın annesi Hülya Teyze 'Hayır gir sınava, sonra gel evladım' dedi. Kazanıp döndüm. Benim için bir işaret oldu. Bir gün kendi işimi yaptığımda, altına Mustafa Çetinsu'nun adını yazmak istiyorum. Öyle bir borcum olduğunu hissediyorum.

* 16 Kasım'da bir sinema filmin vizyona giriyor. Ne diyorsun? 'Beyaz Melek' filmi için 'Mahsun Kırmızıgül' dediler. Başta kabul etmedim. Mahsun da bu varmış meğerse. Hepimizi şaşırttı. İnanılmaz bir kadro. Ustalarla çalıştık. Adap ve tiyatro disiplinini önemsiyorum. Meslekte hiyerarşiyi önemsiyorum. Daha önce de sinema filmlerinde rollerim olmuştu ama bu kez baştan sona bir karakter var; Doğu şiveli biri.

* Turkcell reklamları beğenildi...

Evet, o da tesadüf oldu. Serdar Erener'in sete gelip Gülse Hanım'a beni sormasıyla gelişti. Onlar da o ara reklam için oyuncu arıyorlarmış. Ertesi gün bana Plato Film'den telefon geldi. Anlaştık. İlk çekimlerde repliğim 'Benim fikrim var' dı. İki kez söyledim, olmadı. 'Benim fikrim geldi' dedim. Sonra reklamın sloganı oldu.
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Ben oyuncunun karaktersiz olanını severim!

Binnur Kaya bu sütunlardan çokça övgü aldı. Yabancı Damat ve Hadi Uç Bakalım dizilerindeki, Babam ve Oğlum, İnşaat, Küçük Kıyamet filmlerindeki harika performansına buradan alkış tutum. Avrupa Yakası'nın yeni sezondaki ilk bölümünü izleyince bu övgülerimin abartılı olmadığını bir kez daha gördüm. "Şahika", Avrupa Yakası'nın yeni lokomotifi olacağa benziyor. Benim asıl takdir ettiğim, Binnur Kaya'nın "karakter" yelpazesinin genişliği. Daha önce de yazmıştım. "Tek tip" rollerin kuşatmasında hapsolan oyuncuları sevmem. Ben bir oyuncuyu ne kadar farklı rolde görürsem, oyunculuk yeteneğinden o denli emin olurum. Özel hayatta "karakterli" olmak ne kadar büyük erdem ise, oyunculukta "karaktersiz" olmak o denli makbuldür. (Umarım doğru anlatabilmişimdir) Binnur, Yabancı Damat'taki saf, şaşkın, avam ama sempatik kadın rolünü üzerinden sıyırıp, Avrupa Yakası'nda bambaşka bir ruha bürünmüş. Şuh, çıkarcı, ara bozucu, parasıyla dünyayı satın alabileceğine inanan, ihtiraslı sosyete dilberi Şahika'yı canlandırabilecek en son kişinin bizim Binnur Kaya olduğunu düşünürken, karşıma enfes bir canlandırma çıktı. Vallahi helâl olsun!.. Dizinin yenilerinden Gürgen Öz ise henüz ısınma turlarında. Avrupa Yakası'ndaki tiplemelerin karikatürize ve abartılı karakterler olması, Gürgen'in işine yarayacak gibi. Zira o da bu kulvarda koşuyor. Tavrı biraz Burhan Altıntop'u anımsatsa da gelecek bölümlerde karakter yerli yerine oturacaktır. Bu arada Kapıcı Sabit Efendi'nin yıldızı giderek parlıyor. Gülse Birsel'in bu karaktere önümüzdeki günlerde biraz daha ağırlık vereceğini tahmin ediyorum. Diziden ayrılan Gaffur için söylenen, "Memlekete marangozluk öğrenmeye gitti" sözü ise bana hayli manidar geldi. (Unutmadan, Peker Açıkalın'ın "başrolde oynadığı" Güldür Bakalım, Show'dan sonra FOX ekranlarında da tutunamadı ve yayından kaldırıldı) Gazanfer Özcan ile Hümeyra'ya övgü düzmeye ise kelime dağarcığım yetmez. Sadece ikisi kalsa bile bu dizi izlenir!.. Bu arada bazı sahnelerin gereksiz yere uzatılarak, dizinin temposunu düşürdüğünü fark ettim. Örneğin, Aslı ile Burhan'ın otomobildeki sahnesi, ekran başındakileri zapping'e davet ediyordu. Güldürü dizisi olarak yola çıkanların iki haftada sapır sapır döküldüğü ekranlarda, Avrupa Yakası bir klasik olarak kalmaya devam edecek gibi...

SABAH/Yüksel Aytuğ
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Patlamasam Erbaa'da elektrikçilik yapıyordum
    Her çarşamba Avrupa Yakası'ndaki Burhan Altıntop tiplemesiyle Türkiye'yi kahkahaya boğan Engin Günaydın, kendine ait bir dünya kurmuş. Alkollüyken kameralara konuşmamak, eski dostlarına sahip çıkmak ve kimseye güvenmemek o dünyanın kuralları arasında. Eğer ünlü olmasaydı memleketi Tokat Erbaa'da elektrikçilik yapacak olan Engin Günaydın Yeni Aktüel dergisine konuştu..

Röportaj öncesi "Kendimi güvende hissedebilecek miyim?" dediniz. Kaygılı mısınız? Çünkü insan konuşur, derdini anlatır fakat o dert yayınlanmıyor, içinden başka bir şey çıkartılıyor. Kendi dünyamda para kazanıyorum, vergimi ödüyorum. Türkiye'de yaşayan herhangi biriyim. Neden bana sanal bakılıyor? Ailem var, Tokat Erbaa'da dostlarımız var. Beni yanlış bilmelerini istemem. Çünkü oralarda yürüyorum, benimle öyle konuşmalarını istemem.

* Nasıl konuşuyorlar ki? Kameranın karşısında gecenin bir saati sarhoş konuşmayı sevmem. Arkadaşlarımla da konuşmam, aklım iyi çalışmıyor. Çalışmadığı için de gevezeliğe sarabilirim diye susarım. Orada da gecenin bir saatinde öyle bir durum olunca konuşmadım, 'Ayyaş mı, alkolik mi, sürekli mi içiyor' haberleri çıktı. Sabah kalkıyorum, içiyorum sanki! Normal işimi yaparım sonra herkes gibi gevşemeye ihtiyaç duyarım. Öbür türlü rahatlayamıyorum, gergin olduğum için uyuyamıyorum. O beni yumuşatıyor sonra diyorum ki 'Bir problem yok oğlum, takıl işte, niye dert ediyorsun, korkuyorsun?' Özel hayatımda çok korkan bir insanım.

* Nelerden korkarsınız? Şundan, bundan korkarım diyemem, ama korkuyla uyanırım. Çok rahat bir ailenin çocuğuyum. 18 kişi bir evde yaşıyorduk, korku nedir bilmezdim. Gece yarısı bisikletle dolaşırdım. Büyük şehre gelince ikiüç sene hiç çıkmadım sokağa. Bu korku büyük şehirle alakalı. İllet bulaştı üstüme. Sanki biri bir tokat atacak ve 'Ne duruyorsun yanımda, defol git' diyecek gibi. İnsanlar tahammülsüz...

* Oyununuzun sloganı 'Madem iç dünyamızda yaşıyoruz. Neden bundan bahsetmiyoruz!' Siz kendi iç dünyanızdan ne kadar bahsediyorsunuz? Gösteriyi yapma nedenim bu. Benim için duygusal bir gösteri. Ama yavaş yavaş bitireceğiz. Çünkü ruhumu çok ortaya koyuyorum ve artık ruhum yoruldu.

* İlişkide olduğunuz insanlaın iç dünyalarına meraklı mısınız? Hem de çok. Söylediği zaman da çok teşekkür ederim. Çünkü karşımdaki insanı iyi tanımak güvende hissettirir.

* İnsanlar iç dünyalarını ne kadar gösteriyor sizce? Neredeyse hiç. Aslında herkesin anlatacak çok şeyi var ama konuşmuyorlar.

* Erbaa'da insanlar samimi mi? Tabii ki. Küçük bir ortamda, mahalle kültürüyle yürür ilişkiler. Herkes birbirini tanır, son derece basittir hayat.

ARKAMDAN LAF EDİLMESİN

* Patlayana dek maddi sıkıntı çektiğinizi biliyorum. Neler yaşadınız? Aslında zedelenmemek istedim. Ünlü olmak her oyuncu için kolay bir konudur. İyi bir plan yaparsın, işinde dikkatli davranırsın, doğru tarif edersin. Ama ben doğru olmak istedim. Çünkü Erbaa'ya gidip geliyordum, komşularımız vardı, arkamdan laf edilmesini istemiyordum. Ailem basit bir memur ailesi; elektrikçi dükkanımız var.

* Dönebilirdiniz Erbaa'ya, değil mi? Çok düşündüm bunu ama beni maddi manevi ayakta tutan arkadaşlarım oldu. 15 senedir neredeyse beraber yaşadığımız Olgun Şimşek, Binnur Kaya, Devin Özgür Çınar, İlker Aksun, Emre Kınay... Hayatımda çok önemli insanlardır. Birbirimizi kurtardık. Ama geri dönmeyi hiç istemiyordum. Bu ciddi bir başarısızlıktı ve direkt yaşlanabilirdim.

BİR EVİN ELEKTRİĞİNİ DÖŞERİM

* Ne yapıyor olurdunuz şu an orada? Bir elektrikçi dükkanım olurdu.

* Anlar mısınız elektrikten? Bir evin elektriğini döşeyebilirim. 27 senedir dükkanımız var. Hatta yaza bir sinema filmi düşünüyorum, senaryosunu yazıyorum. İsmi Vavien. Vavien, 'gitti geldi' demek. Gerilim-komedi ve Binnur Kaya ile oynayacağız.

* Kaygılısınız, korkularınız var, profesyonel yardım almayı düşündünüz mü? Yoga yaptım ama hoca sürekli benimle uğraşıyordu, "Siz yine yapamıyorsunuz" diye. Beni en çok Erbaa'da bisikletle dolaşmak rahatlatıyor. Amsterdam'a, Foça'ya giderim. Gerginlik bulaşıcıdır, kurtulmaya çalışıyorum. En işime yarayan konu çalışmak, sonra da partiye bağlamak. Hayatımı bu iki şeyin üzerine kurguladım; çalış, başarılı ol, başarınla böbürlenme ve arkadaşlarına içkilerini sen servis yap. (Röportaj Özsel Tortop- Fotoğraflar Muzaffer Sağlam)
    2.kısım
    * Ünlü Amerikan sitcom'u 'Seinfeld'i izlediğinizi biliyorum. Burhan Altıntop'u oradaki Michael Richards'ın canlandırdığı Kramer'e çok benzetiyorum. Etkilenmiş olabilir misiniz ondan? Evet, olabilir. Çok seviyorum Kramer'i. İzlemek büyük zevktir, tam bir şov adamıdır. Özel dünyasında yaşar, rol de öyle yazılmış zaten. Kramer'in yaptığını yapmak mümkün değildir. Ben de çok özel dünyasında yaşayan birisiyim, yaptıklarım şaşırtıcı. Yöntem olarak uyguladığım bir şey olabilir. Ama kendine hastır, taklit değil.

* Canım çok sıkkın olduğunda Burhan Altıntop'u izliyorum. Antidepresan gibisiniz adeta... Benim için de çok komik biri. Tamamıyla eğlencem Burhan. Kendimi izlerken göbeğim ağrır.

* Kramer dışında kime gülersiniz? Peter Sellers'ın oyunculuk üslubu çok ilgimi çeker. Uyguladığım da bir şeydir. Woddy Allen'ın bazı filmleri çok hoşuma gidiyor, onun da hayat hikayesi benim gibi. Taşradan New York'a... Onun dışında Binnur (Kaya) ve Yiğit Özgür'e çok gülüyorum. Çok güldüğüm zaman çok öksürürüm. Binnur'a "Sus artık" diyorum, ama bir ruh hastası. Gülenin peşine düşüyor sonuna kadar zorluyor. Kaçtığım çok olmuştur.

* Sizin karşınızda gülmekten oynamak da zor olsa gerek? Öyle oluyor ama bundan memnunum. Biri gülmeyince neyin komik olduğunu bilmiyorum. Gülen birini gördüğümde o tarafımı genişletiyorum. O daha da deliriyor ve bu çok hoşuma gidiyor.
    3.kısım
    Bir mal olarak tanınıyorum
    Oyununuzda neden annenizden bu kadar çok bahsediyorsunuz? Annem, dil anlamında yaşamda sığındığım bir konu. Mesela, "Ne yapıyorsun anne, nasıl gidiyor" diyorum; "Ne yapayım kendimi dolandırıyorum" diyor. Annemle konuşmaya çok ihtiyaç duyarım. Bana kendi dilimi anımsatır. Bu yüzden hakkında konuşmayı severim. O benim gerçek dilim.

Avrupa Yakası'nda yemek tarifi verme ve diğer kadın muhabbetlerinde çok başarılısınız. Annenizden mi etkilendiniz? Yemek yapmayı hiç bilmem, konuşmayı da sevmem. Aslında ben yemek sevmem. Daha çok içiciyim. Su, kahve filan... Annem yemek yapmazdı, gelinleri yapardı, gelinler ayrılınca yalnız kaldı, ama yemek yapmayı da unuttu. Şimdi "Yemek yapayım mı sana?" diye soruyor, "Yapma" diyorum. Çünkü öyle bir yemek yapıyor ki, arkasından da "Anaa salçası mı yok bunun!" diyor.

Mizah dergisi Uykusuz'da yazmaya başladınız. Ama de'leri da'ları ayıramıyorsunuz... Hayatla ilgili hiçbir şeyi öğrenemedim. Biri ölünce ne deniyordu mesela? Hayata başlangıcım bu oldu, 'konuşması bitince başın sağ olsun de' diye kendimi kodlardım.

Kaygılanır mısınız biriyle konuşurken? Bir mal olarak tanındığım için "Artık bu mal, söyler" diyorlar. O yüzden tanımadığım ve gergin ortamları hiç sevmem. Çünkü nasıl davranacağımı bilmiyorum. Binnur'la atv'nin galasına gittik, Hayrünnisa Gül gibiydik. Onun da Köşk'te bir abajurun başında 'ne yapacağım şimdi' bakışı vardı. Yine ürkeğiz
    4.kısım
    * Konservatuvardayken bir oyunumun galası vardı. Hiç eskrim görmemişim, tayt giymemişim. Giydim, sahneye çıktım. Çok garibime gitti. Annem, babam, ağabeylerim izliyor, onların karşısında taytla eskrim yapıyorum. Anneme hava yapıyorum gibi sanki...
    * Güvensiz bir toplumuz. Ürkek, korkak ve gerilmeye de müsait. Ailem Erbaa'dan geldiğinde şehre çıkmaz, evde oturur.
    * Kafamda bir türlü ehlileştirilmeyen yabancı bir at var, onu sürekli dizginlemeye çalışırım. 'Bir rahat olun, rahat ettirin beni, beraber yaşıyoruz' diye.
    * Burhan'ın saçma özgürlüğüne çok gülüyorum. Her anlamda özgür. Ağlar, hemen güler. Beşinci kattan aşağıya atsan, 'Çok zor bir yolculuktu' diye geri gelir. Çizgi film karakteri gibi.
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Sarp Apak, 'Plajda' filmiyle ilk kez başrolde olacak. Genç oyuncuya, bu yeni filminde Ayşe Hatun Önal ve Tuba Ünsal eşlik edecek..
    'Avrupa Yakası'nda canlandırdığı 'Tanrıverdi' rolüyle herkesin sevgisini kazanan genç oyuncu Sarp Apak, yeni filmi 'Plajda' için kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor. Apak ve Erdem Baş ikilisinin ilk başrollerini oynayacağı filmde; Tuba Ünsal ve Ayşe Hatun Önal da ilk kez birlikte kamera karşısına geçecek.

ÇEKİMLER EKİMDE
    Filmin çekimleri, ekim ayında Antalya Belek'te başlayacak ve çekimlerin büyük kısmı bir otelde gerçekleşecek. 'Plajda', genç yönetmen Murat Şeker'in '2 Süper Film Birden'den sonraki ikinci filmi olma özelliğini taşıyor. Sinan Çetin'in eski asistanlarından olan Murat Şeker, daha önce birçok reklam filminde çalışmıştı. Filmin önümüzdeki şubat ayı sonunda gösterime girmesi bekleniyor.

Filmin Konusu
    Cem ve Ali DJ'lik yaptıkları bir partide, mafya hesaplaşmasının ortasında kalırlar. Mafya üyeleri onları bir tatil köyünde alıkoyar ve ikili kendilerini bu otelde animatör olarak bulur. Otelden kaçmak isterlerken, güzellik yarışması için otele gelen 20 kızı gören ikili, otelde kalır.
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Alkış almadı!

"Avrupa Yakası" yeni sezonu açtı. Yine tek tabanca. Özlediğimiz oyuncular sahneye çıkar gibi alkış efekti ile bizlere tekrar tanıtıldı. Ama iki isim bana unutuldu gibi geldi; Nilay Aksoy ve Zeynep Aksoy. Hatta şöyle oldu; Sacit Efendi ve karısı Hediye divanda oturuyorlardı kapının eşiğinde Nilay göründü. İlk sahnesiydi. Diğer bütün oyuncular tek ya da ikili olarak bu alkışı aldılar. Ama Nilay'ın sahnesinde çıt yoktu. Yenilerden Binnur Kaya ve Gürgen Öz hayli abartılmış rollerle karşımıza çıktılar. Binnur Kaya'nın ses tonu vurguları Sezen Aksu'yu hatırlattı bana!

MİLLİYET/Sina Koloğlu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:56 pm

Ailem için oyunculuktan vazgeçer, limon satarım

Avrupa Yakası'nın Sacit'i Tolga Çevik, "Sanatçıyım, marjinal yaşarım diye bir şey yok" diyor ve ekliyor: Eğer oyunculukla ailem arasında seçim yapmam gerekirse, yarın bu işi bırakır limon satarım..

Avrupa Yakası'nda Sacit karakterini canlandıran Tolga Çevik, 'Komedi Dükkanı' isimli bir programa başladı. Salih Kalyon'la bu programda meddahlık yaptıklarını söyleyen sanatçı, senaryosuz çalıştıklarını ve bu projeye çok güvendiğini anlatıyor. Hatta o kadar güveniyor ki; "Adımdan şüphe ederim, bu programdan etmem" diyor. Cem Yılmaz'ın kardeşi Özge Yılmaz'la evli olan iki çocuk babası Çevik, ev hayatının her şeyden önce geldiğini de sözlerine ekliyor.

* Ailenize çok düşkünsünüz, değil mi? Bakın; oyunculuktan vazgeçilemez çünkü çok garip bir hastalıktır. Ama ben oyunculuktan bile vazgeçerim ailem için... Hiç tereddüt etmem, yarın sabah limon satarım. Şu an insanlar beni oyunculuğumla seviyorlarsa, bunda ailemin çok payı vardır. Yüzüm onlar sayesinde gülüyor. 'Ben sanatçıyım, marjinal yaşarım' diyen tiplerden olmadım, olamam da...

* Amerika'ya yerleşeceğiniz yönünde çıkan haberler doğru mu? Yok, o yanlış anlaşılma. Geçen sezon 'Avrupa Yakası'nın finalinde Sacit'le Zeynep Amerika'ya gidiyorlardı. Sacit Amerika'ya gidiyor, Tolga Çevik Amerika'ya gidiyor oldu. Öyle bir şey yok. Ama bir gün neden olmasın? Baktık ki mesleğimiz istediğimiz gibi gitmiyor, o zaman buradan gidebiliriz.

* Yeni sezonda Sacit karakteriyle ilgili sürprizler var mı? Gülse Hanım çok paylaşır böyle şeyleri ama ben sadece aklım bir şeye takıldıysa sorarım. Sadece 'Var mı bir şey?' derim. O da 'Var var' der. Yüzünden anlarım heyecanlı bir şey olduğunu, o bana yeter.

* 'Avrupa Yakası'ndaki Sacit'in kankası Gaffur marangozluk öğrenmeye gitti. Yani Peker Açıkalın diziden ayrıldı. Ne düşünüyorsunuz? Bu konuyla ilgili yorum yapamam, sonuçta Peker benim aynı kulisi paylaştığım bir büyüğümdür. Bir şeyler oldu ya da olmadı, bu işlerle ilgili yorum yapmak haddime düşmez. Ama şurası kesin ki; bu diziden herkes gider, diziye herkes gelir; Gülse Birsel kalmak kaydıyla... O yazdığı sürece diziye hiçbir şey olmaz.

* Binnur Kaya ve Gürgen Öz'ü nasıl buldunuz? Gelenler çok aklı başında arkadaşlar. Nereye geldiklerinin farkında olan insanlar. Çok güzel bir aile olacağız yine... Bunu ilk günden anladık. Onlar da çabuk adapte oldular.

ÇOK KOMİK PROGRAM

* Peki yeni başladığınız 'Komedi Dükkanı' nasıl bir program? Bir çeşit meddahlık programı... Yüzde 95 senaryosuz yapılan bir iş... Bir omurgamız var ve yönetmen bize 'Kestik' diyene kadar eğlenceli vakit geçirtmeye çalışıyoruz. Yanımda Salih Kalyon gibi önemli bir usta var. Sahnede birisiyle kader ortaklığı yapacaksanız, bu işi çok iyi bilen ve güvendiğiniz biri olmalı. Salih Ağabey de benim çok güvendiğim ve örnek aldığım biri.

* Türkiye'de komedi programlarının keşfedilmesi uzun sürüyor... Böyle bir kaygımız yok, çünkü bizim şaka yapma kaygımız yok. Ama 'Çok güleceğiz' diye televizyonu açanlar çok gülecek, garanti. Adımdan şüphe ederim bu programdan etmem.

Yorgunluk Hissetmem

Bu sezon çok yoğun bir temponuz var, nasıl yetişeceksiniz? İşlerin yanında bir de ev hayatım var. Hepsine yetişmeye çalışıyorum. Eğlendiğiniz bir şeyler yaptığınız zaman yorgunluk hissetmiyorsunuz. 'Avrupa Yakası' çok mutlu olduğum bir proje... Orayla ilgili bir problem yok. Şimdi 'Komedi Dükkanı' programıma yoğunlaşıyorum. Çünkü benim çok güldüğüm bir iş bu. Bu işi yaptığım için çok mutluyum
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:56 pm

Peker Açıkalın'la kıyaslanma gibi bir endişem yok

Gürgen Öz, Avrupa Yakası'nın kadrosuna 'Cesur' karakteriyle katıldı. Öz; Makine'deki skeçleriyle kendisine alışan seyircinin, dizideki rolünü yadırgamasından çekiniyor. Kapıcı dairesinin bir önceki sakini Peker Açıkalın'la kıyaslanmaktansa hiç korkmuyor

Gürgen Öz'le; Keremcem'le Yasemin Ergene'nin başrolünü paylaştığı 'Aşk Oyunu' adlı dizide tanıştık. Dizide canlandırdığı Serkan karakteri seyirciyi gülmekten kırıp geçirirken, bu sefer Makine'daki skeçleriyle çıktı karşımıza. Öz, bu skeçlerle, hemen hemen tüm Türkiye'nin tanıdığı bir komedyen haline geldi. Başarılı oyuncu, şimdi de Avrupa Yakası'nda 'Cesur' karakteriyle çıkıyor karşımıza. Ve yine güldürmeye devam edeceğe benziyor. İki yıl önce, hayatındaki ilk röportajını da birlikte yaptığımız Gürgen Öz'le yeniden bir araya geldik ve Avrupa Yakası'nda başladığı yeni macerayı konuştuk.

* İki yıl önce konuştuğumuzda daha her şeyin başındaydın. Bu iki yılda neler değişti? Sen söyle, değişen bir şey var mı bende?

* Üzerine bir bezginlik gelmiş gibi... Bezginlik değil de diyette olduğum için kendimi biraz bitkin hissediyorum.

* Diyetin ilk günü değil mi, daha ilk günden mi böyle oldun? Evet daha ilk günden yaa...

* Avrupa Yakası'ndaki rolün gereği mi kilo vermen gerekiyor? Hayır. Çok kilo aldım, 85 kilo oldum. Hem kendimi huzursuz, ağır hissediyorum hem de ekrana çıkan biri için iyi bir şey değil kilo. Seyirciye düzgün bir şey göstermek gerekiyor.

* Bu kadar hızla popüler olacağını düşünüyor muydun? Bu işte olduğum sürece, uzun vadede bunun olacağını biliyordum ama Avrupa Yakası'ndan sonra, daha dizi başlamadan sokakta insanlar çok ilgi göstermeye başladı. Avrupa Yakası ekibine dahil olduğum için çok sevindiklerini, beni izlemek için sabırsızlandıklarını söylüyorlar. Neredeyse adım başı böyle bir tepkiyle karşılaşıyorum. Makine zamanında da benzer tepkiler alıyordum ama Avrupa Yakası haberi duyulduktan sonra müthiş artmış durumda bu.

SEYİRCİYLE BİRBİRİMİZİ SEVİYORUZ

* Daha diziye başlamadan, sadece oynayacağın duyulduğu halde bu kadar ilgi görmeni neye bağlıyorsun? Demek ki ben seyirciyle çok samimi ve dürüst bir ilişki kurmuşum. Zaten biz birbirimizi seviyoruz seyirciyle. Beni seven kitlenin fazla olduğunu biliyordum ama bu kadar fazla olduğunu tahmin etmiyordum. Bu beni biraz şaşırttı açıkçası.

* Daha dizi başlamadan insanların senden çok şey beklediğini görmek seni gerdi mi? Gerginlik yaratıyor tabii. Ya insanların beklentisini karşılayamazsam, ya onları hüsrana uğratırsam gibi bir strese giriyorum. Ama bu iyi de bir şey, çünkü daha çok konsantre olmanızı sağlayabiliyor. Her ne kadar ben kendimi ispatlamış ve sevilen bir oyuncu da olsam, sonuçta Makine'den sonra kılık değiştiriyorum ve başka bir projede farklı bir karakterle, tiple seyircinin karşısına çıkıyorum. Yani seyircinin Makine'de alıştığı adam olmayacağım. Seyircinin de bu duruma alışması, benim de role alışmam iki, üç bölüm sürer.

OYUNCULUK EGOSANTRİK BİR İŞ

* Avrupa Yakası'nın setini nasıl buldun, eski oyuncuların yaklaşımı nasıl oldu? Bütün oyuncular çok sıcak karşıladı beni. Normalde oyuncular birbirlerine karşı ilk başlarda mesafelidirler. Bu çok egosantrik bir iş olduğu için oyuncular arasında gerginlikler olabilir. Ama Avrupa Yakası'nın setinde hiç böyle bir şey yok, inanılmaz sıcaklar, tam bir aile gibiler. Beni de öyle karşıladılar, 'Aramıza hoş geldin' dediler. Bu çok rahatlattı beni. Bir kere inanılmaz oyuncular var, herkesi teker teker izlemek çok keyifli. Ben oyuncu olmama rağmen, her oyuncuyla karşı karşıya geldiğimde ilk çekimde bir kere güldüm.

* Bildiğim kadarıyla Gülse Birsel oyuncularından senaryoya sadık kalmalarını istiyor. Sense çokça doğaçlama yapan bir oyuncusun... Doğaçlama yapmaya çok gerek yok. Çünkü senaryo zaten komik. Bir de böyle bir prensip var ve bu prensibe saygı duyuyorum. Doğaçlama çizilen ana şemayı bozabilir, konuyu dağıtabilir. O yüzden de gerek yok. Ben de biraz dinleneyim tabii. İki yıl bol bol doğaçlama yaptım.

* Senin için 'havalara girdi' gibi yapılıyor. Bu konuda ne diyeceksin? Bunu ben de duyuyorum, kulağıma çalınıyor ama kim konuşuyor yakalayamıyorum. Bilmiyorum, sence öyle mi olmuşum? Bir kere insan başarılı olmaya başlayınca, birileri de hakkında konuşmaya başlıyor. Ben hiç değişmedim. İki yıl önce senin karşındaki adam neyse şimdiki de o. Sadece biraz daha kilo almışımdır, o kadar. Bir de 'Kim böyle konuşuyor?' diye soruyorum; 'Söyleyemeyiz' diyorlar. 'Erkek mi kız mı, onu söyleyin bari' diyorum; 'Erkek' diyorlar. Niye erkek ağırlıklı? Herhalde kendisine rakip olarak görüyor ve rahatsız oluyor.

* CNN Türk'te seçimle ilgili bir program yapmıştın. Bu tür bir programa devam etmeyi düşünüyor musun? Evet, yine CNN Türk'te bir program yapmayı düşünüyorum. Ama bunun formatı biraz daha farklı olacak, bunun için kanalla görüşmelerimiz devam ediyor. Daha ziyade kısa bir gece yarısı programı yapmak istiyorum, ama kesinlikle bir talk şov olmayacak.

* Seni beğenen çok kız var. Kızlardan bu kadar ilgi görmek hoşuna gidiyordur sanırım... Yo, ben çok alışkınım buna. Ünlü olmadan önce de kadınlarla aram çok iyiydi. Hiçbir zaman kız arkadaş bulamama ya da ilgi çekmeme sorunu yaşamadım. Benim annem öğretmendir, küçükken ne zaman onun yanına okula gitsem, kızlar gelip sıkıştırırlardı, severlerdi. Lisedeyken de hep kız arkadaşlarım oldu. Lisede diğer çocuklar beni hiç sevmezdi, dışlanırdım, kıl olurlardı bana. O yüzden ben bir tarafımla da sevilmeyen adam olmaya çok alışkınım aslında.

ARTIK EVE KAPANDIM

* 'Ben kızlara doydum' mu diyorsun yani... Doymuşluk demeyelim de, çok görmemiş bir adam değilim, diyelim. İşe değil de işin getirilerine odaklanırsanız, 'Ben ne yapıyorum?' dan ziyade, 'Bakın ben kimim, nasıl kadınlarla geziyorum, nasıl arabalara biniyorum'a yoğunlaşırsınız. Buna odaklanırsanız da işin bütün samimiyeti kaçar ve yaptığınızla değil, yaptığınız şeyin getirileriyle var olmaya başlarsınız. Buna çok dikkat ediyorum, fark etmişsindir; iki yıldır hiç magazin haberinde yer almadım.

* 'Kadınlar komik erkek sever' diye bir mit vardır. Sen komikliğin ekmeğini çok yedin mi? Yok, öyle bir şeye hiç girmedim. Ben zaten bu işler başladıktan sonra eve kapandım. Çünkü bir bara gidiyorsun, sanki piyasaya çıkmışsın gibi görüyorlar. Bu da hoşuma gitmiyor. Bu yüzden çok nadir dışarı çıkıyorum.

*Adının nereden geldiğinin sorulmasından sıkılmadın mı artık? Çok sıkıldım. Bunu ilk sen sordun, senden sonra da herhalde 100 defa daha açıklamışımdır. Ya aslında sen benim uğurumsun. Bu meslekte ilk röportajımı seninle yapmıştım ve sen bana 'İnsanlara uğurlu gelirim' demiştin. Hakikaten senden sonra çok güzel gitti işler. Şimdi Avrupa Yakası için de seninle konuşuyorum ve yine uğur
    getireceğine inanıyorum. Senin de aynı iddiada yeniden bulunmanı istiyorum ama...

Avrupa Yakası seyircisi gelip giden oyunculara çok alışık
    * Dizide Cesur karakterini canlandırıyorsun. Nasıl biri Cesur, anlatır mısın? Cesur, kapıcının eşi Hediye'nin küçük kardeşi. Küçük yaşta İstanbul'a gelmiş ve İstanbul'da büyümüş. Kökenlerini, taşralılığını kabul etmeyen, onun yerine ukala ve tiki gibi davranmaya çalışan, bunun da dozunu yakalayamayan, biraz dengesiz bir karakter. Sağı solu pek belli olmuyor.

* İster istemez Peker Açıkalın'la kıyaslanacaksın. Bu konuda ne düşünüyorsun? Aslında bunu hiç düşünmedim biliyor musun? Ben daha ziyade seyirci, Makine'de alıştığı Gürgen'i Avrupa Yakası'nda görünce yadırgayacak mı diye düşündüm. Peker'le kıyaslarlar mı diye düşünmek hiç aklıma gelmedi. Ama Avrupa Yakası seyircisi gidip gelenlere çok alışmış durumda. O yüzden seyircinin bana aşırı bir tepki vereceğini de zannetmiyorum açıkçası.

* Peker Açıkalın, Gaffur tiplemesiyle geçen yıl bir patlama yaşadı. Sence Cesur da Gafur gibi bir patlama yaşayacak mı, ? Bilmiyorum ki, hep birlikte göreceğiz. Ben elimden geleni yapacağım. Ama benim Peker Açıkalın'la kıyaslanma gibi bir endişem yok. Bir kere ikimiz çok farklı karakterleri oynuyoruz. Ayrıca çok farklı yapılardayız, fiziki benzerliğimiz de çok yok. Bence seyirci durumu çok çabuk anlayacak ve 'İki farklı rol, iki farklı adam' deyip, üzerinde çok durmayacak bu konunun. Seyircinin 90 dakika boyunca odaklanacağı o kadar çok şey var ki, ben bir keyif unsuru olarak kalacağım aralarında.
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:59 pm

Doğu Yakası oluyor

Kentli dizi, Teşvikiye dizisi "Avrupa Yakası", giderek köylü dizisine dönüşüyor. Şahika görmemiş patron kızı; lahmacun yiyor, kapıcı Sacit'in yeğeni Cesur bağırıp çağırıyor. Ha bir kere bağıran psikopatlar çoğaldı dizide. Şöyle bir burjuva tip alınsa yine zengin olsaydı. Şahika karakteri Binnur Kaya'nın "Yabancı Damat"daki o başarısını da gölgeliyor, harcanıyor yani. O güzelim esprilerin olduğu dizi resmen çığırtkan, sinir bozucu bir hal aldı. Ben şahsen yarısına kadar dayanır oldum.

MİLLİYET/Sina Koloğlu
    (Bn ole dusunmuyorm
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Şahika yoksa Eda mı?

Avrupa Yakası, Binnur Kaya'nın canlandırdığı "Şahika" karakteri ile iyice şenlendi. Gülse Birsel, sezonun ikinci bölümünde Şahika'nın diyaloglarını arttırıp, yeni silahıyla salvo atışa başladı. Şahika'ya çevresindeki herkes "moda ikonu" deyip, duruyor. Zaten "trendy" kıyafetleri ve aksesuarları ile adeta moda dergilerinden fırlamış gibi. Ama "haftanın rüküşü" bölümünden!.. Şahika'nın giydiği kıyafetler de son derece ilginç ama hiç de gözümüze yabancı değil. Son bölümde giydiği beli kalın beyaz kemerli siyah elbisesini ise geçen hafta sosyete dilberi "İkoncan" lakaplı Eda Taşpınar bir davette giymişti. Katip setresi biçimindeki kıyafeti ve mavili-siyahlı-beyazlı elbisesi de Taşpınar'ın gardırobunu anımsattı. Bakalım Avrupa Yakası'nın yeni bölümlerinde Şahika'nın "İkoncan kreasyonu" devam edecek mi?

SABAH/Yüksel Aytuğ
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

İki buçuk saatlik dizi mi olur?

PEK çok izleyici, bazı dizilerden artık keyif almaz olduklarını söylüyorlar. Daha önce zevkle izledikleri dizilerde adını koyamadıkları bir durağanlık olduğunu belirtiyorlar. Nedeni basit: Dizilerin süresi uzadı da ondan. Geçen hafta Avrupa Yakası reklamlarıyla birlikte tam 2 saat 15 dakika sürdü. Açın ComedyMax kanalını bakın. En uzun güldürünün süresi 35 dakika.. İçine en fazla bir kuşak reklam, tamamdır... Gülüyorsunuz, eğleniyorsunuz, dikkatiniz dağılmıyor, en esprili sahneler sakız gibi uzamıyor, komedinin gazı kaçmıyor... Gülse Birsel'e acıyorum. İçine 2 kuşak fazla reklam aldırabilmek için 80 dakika güldürü dizisi yazmak zorunda kalıyor. Tabii ki bu, Gülse'nin tercihi değil. Reklamveren öyle istiyor. Olan da ekran başındaki izleyiciye oluyor. Saat 22.00'de başlayan diziler, sabaha karşı bitiyor. Bunun çalışanı var, öğrencisi var. Peki çözüm ne? Büyük kanallar, aralarında centilmenlik anlaşması yapacaklar. Kuşakların süresi kısalacak ama gelir kaybına uğramamaları için reklam tarifesi yükselecek. Böylece hem ekran başında reklam eziyeti bitecek, hem dizilerin süresi kısalıp daha kaliteli ve özenli yapımlar ortaya çıkacak hem de Ar- Ge araştırmasına her yıl milyon dolarlar harcayan beyaz eşya firmasıyla, lahmacuncunun aynı şartlarda reklam vermesinin önüne geçilmiş olacak. Bu mudur? Budur!..

SABAH/Yüksel Aytuğ

Bolum Sorumlusu

Kadın

Avrupa Yakası yıldızları sahnede
    Avrupa Yakası'nın başarılı iki oyuncusu Yavuz Seçkin ve Engin Günaydın stand-up gösterileri ile sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Yavuz Seçkin 2 Kasım'da Bakırköy Sanat Merkezi, 4 Kasım'da Yayla Sanat Merkezi ve 18 Kasım'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde sahneye çıkacak. Engin Günaydın ise 16 Kasım'da Bakırköy Sanat Merkezi ve 18 Kasım'da da Yayla Sanat Merkezi'nde stand-up yapacak
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Bende sevilme hastalığı var

Tolga Çevik, Hafta Sonu dergisine konuştu.

"Avrupa Yakası"ndan sonra doğaçlama oynadığı "Komedi Dükkanı" ile de ekranlara gelmeye başlayan Tolga Çevik, oyunculuktaki itici gücün 'daha çok sevilme arzusu' olduğunu söyledi. Çevik, "Dünya starları bilmem kaç milyon dolarları bankaya koysalar bile bu işten vazgeçemezler. Çünkü daha çok sevilme hastalığının ilacı yok" dedi.
    İlkokul yıllarından başlayan bir sahne sevginiz var. Nereden geliyor bu sevgi?
    - Ailede hiç yok. Sevilmek kaygısı, kendini sevdirme hastalığı sanırım.
    Çok severek girdiğiniz konservatuvar sınavını kazanamadınız. Sonra şansınız birden bire döndü ve Amerika’ya gittiniz...
    - Amerika fırsatı çıkınca her şey çok değişti. Hocalarımdan Göksel Kortay’ın yardımı ile Amerika’ya gittim.
    Türkiye’ye dönünce hemen iş bulabildiniz mi?
    - Evet, "Küheylan" isimli oyuna başladım.
    Sonra BKM ile tanıştınız?
    - "Vizontele" vesilesiyle oldu. "Vizontele" sonrasında da BKM oyuncusu olma yani onlarla projeler yapma kararı verdim. 1.5 sene öncesine kadar onlarla birlikteydim. Oradaki görevimi tamamladım ve ayrıldım.
    TV8’deki programınız "Komedi Dükkanı"nda önceden bir konu mu belirleniyor?
    - Bir konu belirliyoruz. "Avrupa Yakası"ndan da kaynaklanan bir yoğunluğum var. Çok sıkışırsam sevgili kayınbiraderim Cem Yılmaz ara sıra skeçleriyle bize destek oluyor. Onun da yazdığı skeçleri tam anlamıyla beceremiyoruz ama bize çok iyi fikir veriyor, yol açıyor.
    Ata Demirer’in ayrılmasıyla "Avrupa Yakası"na başladınız. Bu biraz riskli değil miydi?
    - Bu işte ne yaparsanız riskli. Ama bizim mesleğimizde mukayese çok yanlış bir şey.
    "Avrupa Yakası"nda da doğaçlamalar oluyor mu?
    - Bugüne kadar ben çok fazla doğaçlama yapmadım. Çünkü diyaloglar çok iyi yazılıyor. Ama yapan arkadaşlarım var. Hakkını vererek de yapıyorlar.
    Stüdyolar arasında koşuşturuyorsunuz. Ailenize nasıl zaman ayırıyorsunuz?
    - Eşim çok destek veriyor. Bu dünyaya yabancı değil, ağabeyi Cem Yılmaz vesilesiyle. İki çocuğumuz var evin tüm yükü onda.
    Güzel bir aileye damat oldum
    Cem Yılmaz’ın ailesine damat olmak nasıl bir şey?
    - Vallahi çok güzel bir aileye damat oldum ben! Biz biraz hamasi aileleriz. Yani çok fazla modern insanlar değiliz aileye, hayata bakış açısından aslında. Hani gelenekleri falan korumaya çalışan insanlarız. Biz öyle büyütüldük. Onlar da öyleler. Biz olabildiğince bir araya gelme kaygısı taşıyan iki aileyi bir araya getirdik. Çok mutluyum.
    Beraber ortak bir proje olabilir mi?
    - Projeleri anlatıp, paylaşmaya çalışırız. Ama yoğunluktan bir araya gelemiyoruz.
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 5:00 pm

Manken-oyuncu Didem Erol, 'Avrupa Yakası' dizisine geri dönüşünü ve rolünün detaylarını facebook aracılığı ile yakınlarına duyurdu.. Geçen yıl, atv'nin izlenme rakorları kıran dizisi 'Avrupa Yakası'nda birkaç bölüm rol alan Didem Erol, bu sezon dizi ile yeniden anlaştı. Erol, dizide rol alacağını ve detayları, son ayların en popüler arkadaşlık sitesi facebook aracılığıyla yakın çevresine duyurdu.

MİLLİYET
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 5:00 pm

İkoncanlar pişti oldu!

İLKER GEZİCİ MAGAZİN

Yıldırım Mayruk'un defilesinde Avrupa Yakası'nın 'Şahika'sı podyuma çıktı. 'Şahika'nın ilham kaynağı olan Eda Taşpınar ise gazetecilerle köşe kapmaca oynadı..

Yıldırım Mayruk'un '2023'e Hikayeler XVII' defilesi 'Uyanma Zamanı' sloganıyla önceki akşam Swissotel'de gerçekleşti. 2008-2009 Kış koleksiyonunun tanıtıldığı defilede Çağla Şikel, Cansu Dere, Tülin Şahin, Demet Şener, Özge Ulusoy gibi ünlü mankenler podyuma çıktı. Gecenin sürpriz ismi ise oyuncu Binnur Kaya oldu. 'Avrupa Yakası' dizisinde moda ikonu 'Şahika' karakteriyle çok beğenilen Kaya podyuma çıkan isimler arasındaydı. Defileyi izlemeye gelen ve 'Şahika' karakterinin ilham kaynağı olan ikoncan lakaplı Eda Taşpınar ise basının ilgisinden rahatsız oldu.

TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜ
    İlk kez podyuma çıkan Binnur Kaya'yı 'Avrupa Yakası'nın senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel ile oyuncu Hasibe Eren de yalnız bırakmadı. Birsel, 'Şahika' karakterinin ikoncan Eda Taşpınar'dan esinlenildiği iddialarına bir kez daha "Şahika tamamen hayal ürünü bir karakter. Kimseden esinlenmedim" diye yanıt verdi. Defileyi izleyenler arasında İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Neval Güler, Deniz Berdan, Feryal Gülman, Gönül Yazar, Gül Ergi, Hande Demir, Emel Acar ve Nur Yerlitaş da bulunuyordu. Eda Taşpınar'ın sevgilisi Nurettin Hasman'ın Los Angeles'ta fotoğrafçılık eğitimi alan kızı Mina Hasman ise defile boyunca mankenleri fotoğrafladı

Similar topics

-

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 6:38 am