Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

+2
dilan-cagri
sevgi sihirbazı
6 posters

basında çıkan haberler

ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 6 Mutsuzyk6
    Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 6 Mesgulrc6
    Katılımı : :
    basında çıkan haberler - Sayfa 6 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 6 Right_bar_bleue

Takımı : basında çıkan haberler - Sayfa 6 Besiktas

basında çıkan haberler - Sayfa 6 Empty Geri: basında çıkan haberler

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:44 pm

Gaffur 'Aşkım Baksana Bana'yla dans etsin!

Kankası Burhan Altıntop'un talebiyle, 'Avrupa Yakası'nın senaristi Gülse Birsel, Gaffur'un dans etmesi için yeni bir şarkı arayışına girmişti. Cuma günü Sabah Gazetesi'nin internet sitesinde başlayan anketin ilk sırasına 'Aşkım Baksana Bana' oturdu. Listeye giren şarkılar arasında, Ajdar'ın 'Çikita Muz' ve 'Nane'si bile var!.

atv'nin izlenme rekorları kıran dizisi 'Avrupa Yakası'nın başrol oyuncusu ve senaristi Gülse Birsel, yeni yılda Gaffur'un dans etmesi için yeni bir şarkı aradığını açıklamıştı. Dizinin fanatiklerinin talebi üzerine Sabah Gazetesi'nin internet sitesinde geçtiğimiz cuma başlayan anket sonuçlandı. Buna göre, okuyucuların; neredeyse bir fenomen haline gelen, replikleri ağızdan ağıza dolaşan Gaffur'un yeni yılda dans etmesini istediği parça, Nazan Öncel'in 'Aşkım Baksana Bana' adlı şarkısı oldu... 97 oy alan şarkıyı, 43 oyla Asuman Krause'nin şarkısı 'Tenimizin Uyumu' takip etti.

GENCEBAY DA TALEP ALDI

Anket öncesinde bu şarkının Gaffur'un yeni şarkısı olacağı konuşulsa da, bu anketle okuyucunun talebi ortaya çıkmış oldu. Okuyucunun talepleri arasında, ilk ona giremeyen ilginç şarkılar da dikkat çekiyor. Orhan Gencebay'ın 'Batsın Bu Dünya'sı, İbrahim Tatlıses'in 'Armut Dalda, Kız Balkonda Sallanır'ı ve Ankaralı Turgut'un 'Arabada 5 evde 15'i bunlardan birkaçı. İlk 10'a giren şarkılar arasında Ajdar'ı farketmemek de mümkün değil! Peker Açıkalın'ın canlandırdığı Kapıcı Gaffur'un artık 'Çakkıdı' şarkısı eşliğinde dans etmeyecek olmasının sebebi ise 'kankası' Burhan Altıntop'un bu şarkıdan bıkmış olması...

Kaynak: Sabah - Günaydın eki
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın
    basında çıkan haberler - Sayfa 6 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 6 Right_bar_bleue

GAFFUR’UN PİJAMASI STİLİZE GARİBANLIĞIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİNİ Mİ YANSITIYOR, YOKSA LÜMPEN KESİMİMİZİN BAŞARILI BİR TEMSİLCİSİ Mİ? HINCAL ULUÇ, GAFFUR PİJAMASI GİYİP ÇAKKIDI ÇAKKIDI OYNAR MI?” BEKİR HAZAR YAZIYOR!...

8/1/2007 15:11

İşte Hazar’ın yazısı!...

Gaffur stilize mi, sterilize mi?

Gülse Birsel, Avrupa Yakası'nın hem oyuncusu hem de senaristi. Gaffur tipini dünyaya getiren o yani... Hıncal Uluç ve ben de dahil çok yerlerden tepki sesleri yüksel-meye başladı Gaffur ve pijamasına karşı...

Gülse Birsel tepkiler üzerine oturmuş Gaffur'u yazmış...

“Gaffur'un en hayran olunası yanı bana kalırsa! Sınırlı imkânları içinde dans hobisine vakit ayırması, ailesiyle mükemmel ilişkiler sürdürmesi, Burhan'ın evinde şahane vakit geçirmesi ve bu dostluğu sorgulamaması, hepimizin bir şeylerin peşinden koştuğu bu dizide ve bu hayatta, Gaffur'u 'yegâne' yapıyor! Onun garibanlığı bir 'duygusal travma veya bir kompleks'e yol açmamış.”

Buraya kadar kelimelerle süslenmiş güzel, albenisi olan bir tarif yapıyor Gülse Birsel.

Sonunda sözü tartışılan pijamaya getiriyor ve diyor ki;

“Pijamasıyla yansıttığı bir 'stil' adeta! Gaffur için 'Stilize garibanlığın dayanılmaz hafifliği' diyebiliriz 'kanımca'!”

Vaay be cümleye bak... Neredeyse insanlarımızın sokakta giymeye başlayacağı çizgili pijamanın stili için “Stilize garibanlığın, dayanılmaz hafifliği” tanımını koyuyor ablamız.

Stilize garibanlık... Ben anlamadım... Gaffur'un pijamasının verdiği akademik ders beni çok ama çok aştı.

Bu pijama neymiş öyle yahu! Peh peh peh!...

Hıncal Uluç “Meşhur olan Gaffur değil pijama, memleketin geldiği hale bak” demişti tv8 ekranında...

Gülse Birsel hanım ise “Kim istemezdi ki Gaffur gibi olmak” diye misilleme yapıyor...

Ben olmak istemem asla... Örneğin Hıncal Uluç'un da stilize garibanlığın dayanılmaz hafifliğini yansıtan bu pijama ile meydana çıkıp, Gaffur olmak isteyeceğini hiç sanmıyorum...

Düşünsenize Hıncal büyüğümüz pijamayı giymiş çakkıdı çakkıdı oynuyor.

Yok daha neler?

Olaya Engin Ardıç büyüğümüz de Eurovision cephesinden dalmış bir öneri getiriyor;

“Tanıtımın anlamı kendini tanıtmak, yani gerçekte ne olduğunu göstermekse, ben olsam Çakkıdı parçasını gönderirim yarışmaya, elbette Gaffur söyleyecek! Canlı yayında Sezen Aksu'ya yaptığı gibi burnunun sümüğünü hap yayıp seyircilere fırlatır, böylece lumpen kitlemizi tam anlamıyla ve başarıyla temsil etmiş olur.”

Şimdi kafam iyice karıştı. Gaffur herkesin olmak istediği STİLİZE garibanlığın dayanılmaz hafifliğini sergileyen bir şaheser mi? Yoksa lümpen kesimimizi başarıyla temsil edecek, sümüğünü hap yapan STERİLİZE bir vaka mı?

Çözemedim... Beynim oldu PESTİLİZE...

Bekir HAZAR “YENİ ŞAFAK”
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Polemik yaratacak kadar iddialı bir besteci değilim

Avrupa Yakası'nın 'Tanrıverdi'si Sarp Apak, yılbaşı bölümünde söylediği 'Aşkınla Yandım' adlı şarkı tutunca, şarkısını MESAM'a kaydettirdi. Apak, "Ancak oyunculuğum gerektirirse şarkı okurum" diyor.

atv'nin izlenme rekorları kıran dizisi 'Avrupa Yakası'nın yılbaşı gecesi için hazırlanan özel bölümünde Tanrıverdi'nin (Sarp Apak) söylediği 'Aşkınla Yandım' adlı şarkı 'dinlenme rekoru' kırıyor! Diziye konuk sanatçı olan katılan Erkin Koray'ın senaryo gereği sahneye çıkmasından önce şarkısını seslendiren Sarp Apak'ın canlandırdığı Tanrıverdi, şarkısını dizideki aşkı Fatoş (Şenay Gürler) için söylemişti.

ARTIK TELİF ALACAK

Bestesi ve sözleri Apak'a ait olan 'Aşkınla Yandım', dizinin yayınlanmasının ardından, anında internet sitelerine düştü! Bu yolla onbinlerce kez indirilen şarkı o kadar tutuldu ki; bazı gece kulüplerinde bile çalınmaya başladı. Bunun üzerine Apak, telif hakkını almak için şarkısını MESAM'a (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) kayıt ettirdi. Yani görevi besteciler ve söz yazarlarının telif haklarını korumak olan MESAM, bundan sonra Apak'ın şarkısını takip edecek; telif ücretlerini tahsil edecek...

ŞARKICILIK İŞ KOLUM OLMAZ

Şarkısını 2000 yılında üniversitede öğrenciyken yaptığını söyleyen Apak, hikayesini ise şöyle anlatıyor: "Aklıma estiği gibi besteledim bu şarkıyı. Müzisyen arkadaşım Bülent Ünal, bu şarkıyı çekimler sırasında seslendirmenin iyi olacağını söyledi. Gülse Hanım da kabul etti. Yorumumu Cem Karaca'ya benzetenler olmuş. Bu ancak gurur verir. Ama ben Tanrıverdi'nin tarzında; Anadolu rockçı biri gibi okudum. " Polemik yaratacak kadar iddialı bir besteci olmadığını belirten genç oyuncu, 2-3 bestesinin daha olduğunu söylüyor: "Şarkı dinlemeyi de söylemeyi de çok seviyorum ama polemik yaratacak bir besteci değilim. Zaten şarkı söylemek asla ikinci iş kolum olmaz!"

kaynak : 13/01/2007 sabah- günaydın
    Bolum Sorumlusu

Kadın

ÇARŞAMBA AKŞAMI AVRUPA YAKASININ 110. BÖLÜMÜ YAYINLANACAK.. YİNE REYTİNG REKORU KIRACAK YİNE ÇOK GÜLECEĞİZ AMA ÇARŞAMBA GECESİNİN SÜPRİZ BİR KONUK SANATÇISI VAR.. BURHAN VE GAFFUR ARASINDA KALAN BU ÜNLÜ KİM Mİ DERSİNİZ

AVRUPA YAKASININ BU HAFTAKİ SÜPRİZ İSMİ KEREMCEM..

KEREMCEM İLE BURHAN BEY BULUŞURSA NE Mİ OLUR BUNU BU HAFTA GÖRECEĞİZ

www.magazinoku.com
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:45 pm

ata demirer gerçekten geri dönüyor mu?
    - nereden çıktı bu dedikodu bilmiyorum. bir deli kuyuya taş atıyor herkes onun üzerine yorumlar yapıyor. ata'nın diziye geri dönmesi ne konuşuldu ne düşünüldü, ne de herhangi bir yerde söylendi... ata'nın da böyle bir talebi yok, bizimde gündemimizde böyle bir şey yok. hani günün birinde dizinin finalini yaparsak, o bölüm için ata'yla konuşuruz. bir tek final bölümünde olabilir...

- peker açıkalın'ın da gürgen öz yerine gaffur karakteriyle diziye döneceği söyleniyor.
    - bu da doğru değil. sadece peker yılbaşı özel bölümünde oynamak istediğini söyledi. dizinin konseptine uygun olmayacağı için biz de bu teklifi kabul etmedik. yılbaşı özel bölümü de dahil olmak üzere peker aramızda olmayacak.

- ya gürgen?
    - işte bir tek doğru bu! gürgen'le iki-üç hafta önce konuştuk ve dostça yolları ayırmaya karar verdik. teklif ondan geldi, "istadiğim performansı alamıyorum" dedi. "bundan sonra rolüm böyle olacaksa ayrılayım" dedi. dizide şu kadar rol yazarım bu kadar rol yazarım diye bugüne kadar kimseye söz vermedim. gürgen'e de aynı şeyi söyledim. birbirimize pastalar göndererek karşılıklı karar verdik. dört hafta gidelim güzel bir finalle ayrılalım dedik. yılbaşı gecesi güzel bir final yapacağız ve gürgen öz aramızda son kez olacak.

- peki dizi bu sezon sonunda bitecek mi?
    - eğer yine 90 dakika olacaksa önümüzdeki sezon kesinlikle yazmayacağım ve diziyi bu sezon bitireceğim. ama bu konuda konuşulmuş hiçbir şey yok daha ortada. sezon sonna 20 hafta daha var ve bu konuda hiçbir karar vermedik.

- çalık grubu atv'yi aldıktan sonra herhangi bir temas kurdu mu sizinle?
    - atv dizinin devam etmesini istiyor. 2008 eylülünde de sürsün istiyorlar. ancak bu konuda kimseyle oturup konuşmuş değiliz henüz. dediğim gibi 90 dakika olacaksa yazmamak konusunda kararlıyım.

- başka kanallara transfer söz konusu mu? kanal 1'in adı geçmişti bir ara...
    - avrupa yakası'nın çeşitli kanallardan transfer teklifleri aldığı doğrudur. ancak atv yönetimiyle yola devam ediyoruz. yeni yönetim gelecek onlarla konuşacağız ve dizinin geleceği için kesin bir karar vereceğiz. ama şimdilik belli olan tek şey gürgen öz'ün yılbaşı gecesi ayrılacak olmasıdır. onun dışında kadroya giren ya da çıkan oyuncu yok...

kaynak :medyatava.com
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:46 pm

Avrupa Yakası'nı bırakan yanar! AVRUPA Yakası için her sezon başı bazıları çıkıp, "Bu dizinin artık sonu geldi, uzatmaları oynuyorlar" der. Biz de bu köşeden kafamızı kaldırıp, "Giden gider, kalanlarla üç sit-com daha yapılır, merak etmeyin" deyip, dururuz... Bu yıl da öyle oldu. "Kalan sağlarla" millet ekran başında kahkahalar atmaya devam ediyor. Helâl olsun Gülse Birsel'e, Sinan Çetin'e ve tüm ekibe... Böylesi dramatik günlerde ekran başındakileri bir nebze gülümsetebilen herkese helâl olsun!.. Üstelik, akbabalar başlarının üzerinde çığlık atıp, dolanırken, insanları güldürebilene bin kere helâl olsun... Gelin görün ki, Avrupa Yakası'ndan ayrılan iflah olmuyor. Ata Demirer tüm yeteneğine ve yaratıcılığına rağmen "Volkan" karakterinden sonra ekranda bir türlü istim tutturamadı. Bülent Polat'tan ses seda yok... Evrim Akın çocuk dizisinde oyalanıyor. Peker Açıkalın, Avrupa Yakası ile topladığı krediyi hovardaca tüketti. Eminim, şimdilerde Gürgen Öz'ü de bir korku almıştır. Çünkü diziden en son ayrılan isim o... Umarım "Avrupa Yakası laneti", yeteneğine çok güvendiğim bu genç oyuncunun üzerine de çökmez...

Yüksel Aytug-Sabah
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Giriş Tarihi: 21.03.2006

--------------------------------------------------------------------------------

Hariçten gazel atan okurlar

Avrupa Yakası'ndaki gülme efektleri, pek çok izleyicimizi zıvanadan çıkarmış. "Zil çalınışına bile gülme efekti konulmasını" eleştirenler, bu durumun hem esprileri örttüğünü, hem de izleyiciyi aptal yerine koyduğunu savunuyorlar. Hep söylüyorum: Yakından Kumanda okurları dikkat ve seçicilikleriyle, sektörü özen ve kaliteye zorluyorlar. Onlar sayesinde hepimizin işi giderek zorlaşıyor. Ama ben bu durumdan hiç de şikayetçi değilim...

Yüksel Aytuğ/Sabah
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

REYTİNGİ YÜKSEK SEKİZ KANALIN PRİME TİME DİLİMİNİ KAPSAYAN ARAŞTIRMADA, 31 ARALIK-6 OCAK HAFTASININ EN ÇOK REKLAM ALAN YERLİ DİZİLERİ BELİRLENDİ.

Buna göre, ATV ekranlarının beğenilen sit-com'u Avrupa Yakası, en fazla reklam alan yerli dizi oldu. Yeni yıl haftasında yeni bölümleri yayımlanmayan diziler ise sıralamaya dahil olamadı.

İşte "en çok reklam alan yerli diziler araştırmasının" diğer ayrıntıları…

Medya Takip Merkezi'nin (MTM), her hafta düzenli olarak yaptığı araştırmasının sonuçlarına göre, haftanın en çok reklam alan dizisi, yılbaşı geccesi ekrana gelen Avrupa Yakası oldu. Yılbaşı özel bölümüyle, yayımlandığı günün en çok izlenen ikinci yapımı olan dizi, yılbaşı akşamı yayımlanan birçok eğlence programını da geride bıraktı. Avrupa Yakası, 41 markanın reklamını 42 dakikaya yakın süreyle izleyicileriyle buluşturdu. Sevilen diziye en çok ilgi gösteren markalar ise Doritos, Ülker ve Akbank oldular.

Geçen hafta sıralamaya dahil olamayan Annem dizisi, bu haftanın en çok reklam alan ikinci dizisiydi. Annem dizisinde yayımlanan reklamlar, 35 dakikaya yakın süreyle hedef kitlesine ulaştı. Dizide en uzun süre yer alan markalar ise Algida, Calgon ve Avea oldu.

MTM'nin aynı araştırmasına göre, sıralamaya yeni dahil olan bir diğer dizi Tatlı Bela Fadime, üçüncü sırada yer aldı. Star TV ekranlarında yer alan Tatlı Bela Fadime, 47 markanın 34 dakikayı aşkın reklamlarını, tüketicisinin ilgisine sundu.

Haftanın en çok reklam alan diğer yerli dizileri ise sırasıyla, Kavak Yelleri, Vazgeç Gönlüm, Parmaklıklar Ardında ve Menekşe ile Halil oldular. Geçen haftanın birincisi Genco, bu haftanın sıralamasında sekizinciliğe geriledi.

31 Aralık-6 0cak Haftasında En Çok Reklam Alan Yerli Diziler

No Dizi Adı Yayın Tarihi Spot Süresi (sn.)

1 Avrupa Yakası (ATV) 31.12.2007 2494

2 Annem (Kanal D) 03.01.2008 2078

3 Tatlı Bela Fadime (Star) 03.01.2008 2048

4 Kavak Yelleri (Kanal D) 03.01.2008 2046

5 Vazgeç Gönlüm (Star) 05.01.2008 2031

6 Parmaklıklar Ardında (ATV) 03.01.2008 1937

7 Menekşe ile Halil (Kanal D) 04.01.2008 1930

8 Genco (Kanal D) 05.01.2008 1820

9 Hepsi 1 (ATV) 06.01.2008 1816

10 Sinekli Bakkal (ATV) 03.01.2008 1799

Kaynak: MTM Medya Takip Merkezi (Dizilerin aynı hafta içinde yayımlanan yeni bölümleri ölçümlenmiştir.)
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Bir garip ruh hali

Eminim, çarşamba geceleri ekran karşısındaki pek çok izleyici aynı duygusal fırtınayı yaşıyordur. İki sevilen dizi Yaprak Dökümü ile Avrupa Yakası'nın saatleri çakıştığı için izleyici, tenis topu gibi bir Kanal D'ye bir atv'ye gidip, duruyor. Reklam araları, diğer diziyi izlemek için "son saniyesine kadar" kullanılıyor. Ancak biri koyu dram içeren, diğeri izleyenleri kahkahaya boğan bu iki diziye duygusal açıdan "uyum sağlamak" öyle pek kolay değil. Yaprak Dökümü'nde Kötü Kaynana Cevriye'den eziyet gören yeni gelin Fikret'in haline gözyaşı dökerken, reklam arasında Burhan'ın türlü maskaralığına kahkahalar atıyor, arada Leyla'nın dramına iç çekip, ardından Şahika'nın hallerine gülmekten ölüyorsunuz. Uzmanlarına danıştım. Psikologlar kısa zaman aralıklarında bu denli büyük ruh hali değişikliklerini pek tavsiye etmiyorlar. Verdikleri örnek çok basit: Elinizi sürekli olarak yumruk yapıp, açın. Bir süre sonra elinize kramp girdiğini göreceksiniz. Kısa zaman aralıklarında bir ağlayıp, bir gülmek de insanın duygusal dengesi üzerinde aynı etkiyi yaratabilirmiş. Yani "duygusal kramplarla" karşılaşabilirmişsiniz. Aman dikkat!.. Bu arada hazır yeri gelmişken Yaprak Dökümü için de birkaç lakırdı edelim. Reşat Nuri Güntekin'in eserinin artık sadece "omurgası" kaldı. Senaristler, romanı ek öyküler ile bir televizyon dizisinin ihtiyaç duyduğu dramatik çeşitliliğe kavuşturmaya çalışıyorlar. Ayrılıklar, aldatmalar, kaçmalar, kovalamacalar, terk etmeler, psikolojik travmalar, adam kaçırmalar, gasp, yolsuzluk, dayak, fuhuş operasyonu, 32 kısım belanın tekmili birden bizim aileye rast geliyor. Ali Rıza Bey'in köşkü ev değil, sanki belaları çeken paratoner...

Yüksel Aytuğ/Sabah
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Gülse Birsel'den ne istiyor?

Deniz Akkaya, Gülse Birsel'e canlı yayında mesaj gönderdi...

Oktay Kaynarca ve Seray Sever'in sunduğu Türkmax'taki 'Her Şey Dahil' programına konuk olan Deniz Akkaya, Gülse Birsel ile aralarında geçen konuşmayı hatırlatarak canlı yayından mesaj verdi:

"Bütün ağa dizilerinden, vurdulu kırdılı dizilerin yanında Nişantaşı'nda geçen eğlenceli bir şehir hikayesi. Çok istiyorum. Böyle bir hikayenin içinde olmak insan olarak beni keyiflendirir. Ben bir ara dergi çıkartıyordum. Gülse'yi kapak yapmıştık. O zaman bana birşey söylemişti. Biz Gülse ile fizik olarak benziyoruz biraz. Bir gün dedi; 'yazsam kardeşimi oynasan ne kadar şahane olur'. Hala bekliyorum inşallah bir gün olur."

Kaynak:Vatan Gazetesi
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL, EN ÇOK HANGİ DİZİYİ BEĞENİYOR?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın en çok beğendiği dizinin “Avrupa Yakası” olduğu ortaya çıktı...

kaynak : UÇANKUŞ

http://www.ucankus.com/haberic.asp?pw=40127
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:47 pm

Kendimi hala oyuncu adayı gibi görüyorum

Avrupa Yakası'nın Aslı'sı, Gazeteci-Yazar Gülse Birsel, Bazaar Dergisi'ne verdiği röportajda, 'Kendi gözümde daha bir oyuncu adayıyım. Ama kararlıyım, bir gün iyi bir oyuncu olacağım' dedi. Birsel, bir ekran klasiği haline gelen dizisiyle ilgili de sürpriz açıklamalar yaptı.....

Avrupa Yakası'nın senaristi ve oyuncusu, Gazeteci-Yazar Gülse Birsel, 'Bazaar Dergisi'ne verdiği röportajda diziyle ve özel hayatıyla ilgili çok özel açıklamalar yaptı. Her çarşamba ekranda kahkaha fırtınası estiren Avrupa Yakası'nın Aslı'sı Gülse Birsel, "Kendi gözümde, daha ne olup bittiğini anlamaya çalışan bir oyuncu adayıyım... Ama kararlıyım, bir gün iyi oyuncu olacağım. Seviyorum oyunculuğu kardeşim!" diyor.

HIRSLI DEĞİLİM, AZİMLİYİM
    * Başarınızın ne kadarı doğal yeteneğinize, ne kadarı hırsınıza, ne kadarı çalışmanıza bağlı?
    Üçünden herhangi birisi eksik olsaydı, işim çok zor olurdu. Bu arada hırs kelimesi bizde biraz yanlış kullanılıyor. Bazen dayanıklılık, devam gücü, başarı arzusu gibi de kullanıyoruz. Oysa hırsın içinde negatif bir anlam var. Kendini yiyip bitirmek, başkalarını ezip geçmek, bir hedef Hırs değil, azim demek daha doğru... Azim pozitiftir. İnsanı çok çalıştırır. Üretken ve sabırlı yapar.

* Avrupa Yakası dönem dönem kendi içinde yıldızlar yarattı. Sizce dizinin başarısının ne kadarı yıldızlaşan karakterler sayesinde oldu?
    Şu kadarı, bu kadarı, ne kadarı sorularını bence ekip işini bilmeyen insanlara sormak lazım. Bir tiyatro oyunu, bir film, bir dizi birçok şeyin biraraya gelmesinden oluşur. Bir komedide hikaye de önemlidir, unutulmaz karakterler de, diyaloglar da, hatta dekor ve kostüm de... Ama ben orijinal karakter yaratma konusunu seviyorum ve galiba bu konuda iyiyim. Karakter bazen etrafta çok gördüğümüz; ne bileyim, Selin, Makbule gibi bilinen bir tip olsa bile, ona arzularıyla, kompleksleriyle, zaaflarıyla bir derinlik vermeyi seviyorum. Şahika gibi, Burhan Altıntop gibi... İyi yazılmış detaylı, derinlikli karakterler, iyi oyuncular tarafından canlandırılınca tadından yenmiyor.

* Avrupa Yakası nasıl bir formülle ortaya çıktı? İlk aşamada kafanızda olan ne idi?
    Bir aile komedisi yazmak istedim. Çocukluğumuzda hep birlikte seyrettiğimiz, güldüğümüz komediler gibi... Bir yandan yıllardır dergi ofislerinde rastladığım durum ve insanları da anlatmak istedim. Sütçüoğlu Ailesi ve Avrupa Yakası Dergisi bunların içindeki karakterlerle çıktı. Aslında bu ikisi, iki ayrı sit-com olabilirdi. Ama şartlar yüzünden 25 dakika yapamayacaktık bu işi... 55 dakika ile başladık. Onun için Aslı'yı bağlantı olarak kullanıp bir yerde iki ayrı sitcom'u birbirine bağladım. Sonra yavaştan muhallebici de kendi dünyasını yarattı. Volkan, Selin ve Şesu karakterleri gittikten sonra evde Sacit ile Makbule'nin gelişi, Burhan'ın ofis karakteri ve komşudan öte bir akraba olarak evde ağırlık kazanmasıyla aile sit-com'u zenginleşerek devam etti. Kapıcı dairesi de yan bir tema olarak eklendi.

OYUNCULUĞU SEVİYORUM
    * Yazı yazmak mı kuvvetli tarafınız, yoksa oyunculuk mu?
    Tabii ki yazmak... Ben 19 yaşımdan beri yazarak para kazanıyorum. Şimdiye kadar yazdıklarımı toplasam, buradan ilk işe başladığım İkitelli'deki eski Sabah binasına yol olur. Onun için elbette yazma konusunda daha iyiyim. Oyunculuğa Avrupa Yakası'yla başladım. Benim için dünyanın en zevkli işi... Kendi gözümde, daha bir oyuncu adayıyım... Bu konuda ayakların yere basması, egoların kırılması, alçakgönüllü olma gerekliliği var... Çok şey öğrendim. Ama kararlıyım, bir gün iyi oyuncu olacağım. Seviyorum oyunculuğu kardeşim! Oyunculuk beni o kadar seviyor mu bilmiyorum ama bence o da bana karşı boş değil...

* Sizi neler güldürüyor?
    Ben gülme konusunda müşkülpesent bir insan değilim. En çok da arkadaşlarıma gülüyorum. 'Avrupa Yakası'ndaki herkese çok gülüyorum mesela... Bu yaz hep birlikte, Bodrum'da birkaç gün tatil yaptık. Tekneyle denize açıldık. Her akşamüstü, aynı saatlerde gülme krizi başlıyordu. Birbirimizi 'şahane komik' buluyoruz nedense... Ayrıca, Cem Yılmaz gibi espri anlayışının tartışılması marjinal bir tavır olan insanlara, daha az tanınan; Cenk-Erdem gibi mizahçılara, Yiğit Özgür'e falan da çok gülüyorum. uğruna insani değerlerden vazgeçmek gibi... Bunlar benden o kadar uzak ki anlatamam...

'Dizi biterse intihar ederiz' diyenler var

* Avrupa Yakası daha ne kadar devam edecek?
    Haziran sonunda bitirmeyi düşündüğüm oluyor ama sonra planlar değişiyor. Hiçbir şey belli değil. 'Avruya Yakası bitiyor' diye bir haber çıktı. Ondan sonra kıyamet koptu. Sabah bir kalktım posta kutum kilitlenmiş. Bazısı diyor ki "Biz arkadaşlarla gelip sete kendimizi zincirleyeceğiz. Bir kısmından çok kibar protesto mail'leri... Birkaç genç arkadaş da maalesef intihardan falan bahsediyor... Abartmışlar artık... Durum şu, daha sezon sonuna yaklaşık 25 bölüm var. Dizinin bitip bitmeyeceğini biz de henüz bilmiyoruz.

Çocuk yapacağım zaman yazacağım

* Maddiyat, öncelikleriniz arasında hangi sırada?
    En son sıralarda herhalde... Ben para kazanmanın zevkini, sonra nerelerde harcayacağımı planlayarak değil, ne kadar değerli bir iş yaptığımı düşünerek alıyorum. 'Vay be... Demek yaptığım işe bu kadar para veriyorlar, o zaman iyiyim' diyorum....

* Çocuk yapmayı düşünmüyor musunuz hala?
    Bu sorudan çok sıkıldım. Çocuk yapmaya karar verince gazetedeki köşemden bütün memlekete duyuracağım, söz...

* Hiç kırılma noktasına geldiğiniz oldu mu?
    Kırılma noktasına yaklaştığım bir sürü zaman oldu, hayat bu... Ama hiç kırılmadım galiba... Hem ne demek ki kırılmak? En fazla ne olur, oturur ağlarsın, söylenirsin, üç-beş gün bunalıma girersin. Ama azim gibi, 'dirayet' de önemli bir kelime bence... Pes etmek kolay... Uğraşacaksın... Başa çıkılmayacak çok az şey var hayatta...

Sabah
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Strese karşı al bir Burhan Altıntop

Avrupa Yakası’nın Burhan tiplemesi hayatlarımızda çok önemli bir role sahip. Hiç dolandırmadan güldürüyor. Bu toprakların iç sıkıcı sorunlarını unutturuyor. Kendimizden geçiriyor. Mesajları absürd ve direkt. Belki de mantıklı olmaya çalışırken kendimizi çok yorduğumuz için bu absürdlük hoşumuza gidiyor.

* * *

Burhan Altıntop, takipçileri için bir nevi afyon görevi görüyor. O saçmalarken dünya iki adım geriye çekiliyor. Mantık da bir kenara kaldırılıyor. Beyinlerimiz sorumsuz saçmalığın keyfine vararak stres atıyor.

* * *

Gerçek hayatta karşılaşıldığında eşek sudan gelinceye kadar dövmek isteyeceğimiz bir tip Burhan. En önemli özelliği ısrarı. Sakız gibi uzadıkça uzayan, şımarık çocuk gibi mantıksızca diretilen bir ısrar. Her konuda üstelik. Ama bu ısrarı işe yarıyor. Aklına koyduğu her şeyi elde ediyor. Belki de bu yüzden içten içe özeniyoruz ona. Çünkü cesaretimiz olsa biz de istediklerimize ulaşmak için Burhan kadar ısrarlı olacağız.

* * *

Ama olamıyoruz. Çünkü toplumsal onay bizler için birçok şeyin önünde. Çevrenin limitini aşmamak için geri çekiliyoruz çoğu kez. Israr edersek itici olacağımızdan korkuyoruz.

* * *

Oysa Burhan’ın böyle korkuları yok. Hem çok itici hem de öyle olmasına rağmen etrafından gani gani sevgi bekliyor. Kendini bilmez kısacası. Ve öyle olması çok hoşumuza gidiyor.

* * *

Peki olmaktan öylesine kaçındığımız bir karakteri izlemeyi neden bu kadar seviyoruz?

* * *

Seviyoruz çünkü Burhan adeta bir “yasak elma”. Mahalledeki tüm dedikoduları biliyor. Son çıkan kitaplar üzerine değil yemek tarifleri üzerine konuşuyor. Dans edemediği halde barlarda kendini ortalara atıp etrafın ona gülmesine aldırmadan hoplayıp zıplıyor. Kadınlar ondan köşe bucak kaçsa da o, onların kendisine âşık olduğunu düşünüyor. Kısacası Burhan “sahip olmamamız gereken özellikler bütünü”. Yasak alan yani. Yasaklar çektiği için bizi bu kadar çekiyor. Sevdiğimiz ama itiraf etmeye çekindiklerimizi gösteriyor.

* * *

Kafamızda yarattığımız “ideal” tipine yaklaşmak için kendimize uzaklaştığımızı söylüyor Burhan. “Rahat bırakın” diyor adeta. “Kasmayın kendinizi. Bu toplum kendini kasa kasa bu kadar gerildi.”

19.01.2008

Akşam Gazetesi Nagehan
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Sözleri facebook'taki 'zamazingo'ya girdi

Sevilen dizi "Avrupa Yakası"nın yaratıcısı Gülse Birsel, konuşması ve giyimiyle gençler arasında salgın halini alan karakterlerine yenisini ekledi. Binnur Kaya'nın canlandırdığı "Şahika" karakterinin sözleri, internet haberleşmesinin yeni dili oldu. Facebook'ta "zamazingo" adlı bölümde Şahika'nın sözlerine geniş yer verildi. Bu bölümü tıklayanlar, Şahika'dan seçtikleri "Gıdısından bal çalıcam. Kalitemi bozucam. Gıcık kapıcam" gibi sözleri kullanarak, birbirine selam yolluyor.

Kaynak:sabah.com.tr
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:50 pm

Bir süre önce Cem’in sevgilisi Victoria rolünde gördüğümüz Hollywood’lu manken Didem Erol, diziden ayrılmış veya dizideki rolü bittiği için mecburen ayrılmış…

Didem, “Diziden ayrılmak istedim ve ayrıldım” diyor ama dizideki rolünün bittiği de açıkça görülüyor…

Kaynak:Uçankuş
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Osman Laila playboy'u değil...

Başarılı oyuncu Hakan Yılmaz, 'Avrupa Yakası'nda hayat verdiği karakteri anlattı: Osman; dediğim dedik, ailesine özen gösteren, biraz da çekinilen bir adam. Playboy ama sert bir playboy, Laila playboy'u değil yani.....

Avrupa Yakası'nın 'moda ikonu' Şahika'nın kuzeni olarak kadroya dahil olan Osman Koçarslanlı, kısa sürede seyircinin ilgisini çekmeyi başardı. Osman Koçarslanlı'yı canlandıran usta oyuncu Hakan Yılmaz ise ilk kez ezber bozan bir rolle çıktı karşımıza. Çünkü biz onu daha çok jön-komik rollerde görmeye alışıktık. Konuk oyuncu olarak girdiği kadroda kısa sürede kalıcı olmayı başaran Yılmaz'la 'Avrupa Yakası'nı ve Osman Koçarslanlı'yı konuştuk.

* 'Avrupa Yakası' kadrosuna katılışınız çok ani oldu sanki. Nasıl gelişti bu süreç?
    Ani oldu çünkü hiç planlı programlı değildi. İki yıldır 'Avrupa Yakası'ndan beni konuk oyuncu olarak çağırıyorlardı. Ama gelen senaryoya bakınca, benim bir şeyler katabileceğim işler olmadığını görüp kibarca reddediyordum. Ama bir gün Hasibe Eren'le (Makbule) karşılaştım ve 'Bir rol var, Gülse çok güzel yazdı, konuk oynar mısın?' diye sordu. Konuk olarak oynamayı istemediğimi söyleyince de 'Bir oku, çok beğeneceksin' dedi. O yüzden plansız programsız ve habersiz oldu kadroya katılmam.

SEYİRCİ DE SEVDİ

* Sizi Hasibe Hanım ikna etti yani...
    Senaryoyu okuyunca Osman'ın çok ters köşe bir tip olduğunu gördüm. Benim bugüne kadar oynadığım karakterlerin çok dışında bir tipti. Çünkü ben bugüne kadar hep hafif jön, sevimli aile babası konseptinde adamları oynadım. Oynamak isteyeceğim güzel bir rol olduğunu görünce, bir de oyuncuların hepsi arkadaşım, diziyi de çok seviyorum, içinde olmak istedim ve bir bölüm için girdim.

* Bir bölüm için konuk oyuncu olarak girdiniz ama sürekli oyunculardan biri haline geldiniz. Bu nasıl oldu?
    Gülse çok memnun kaldı çıkan tipten, 'Çok hoşuma gitti, Osman çok gerçek bir karakter oldu. Bir-iki bölüm daha yazabilir miyim?' diye sordu. Ben de 'Tamam yaz' dedim. Sonra o biriki bölüm, altı bölüm konuk oyunculuğa döndü. Sonra yapımcıyla konuştuk ve bundan sonra hikayenin getirdiği dönemlerde dizinin içinde olmama karar verdik.

* Son dönemde mafya, kabadayı dizileri ilgi görür oldu. Sizin canlandırdığınız Osman da biraz mafyavari bir karakter...
    Aslında Osman mafya da değil, kabadayı da. Zengin bir işadamı ama sert bir adam. Dediğim dedik, ailesine özen gösteren, biraz da çekinilen bir adam. Yani Erdal Acar gibi bir tip. Erdal Acar'ın da öyle bir görüntüsü vardır ya... Osman playboy ama sert bir playboy, Laila playboy'u değil yani...

* Osman korkulacak bir adam değil diyorsunuz yani...
    Zaten Osman'daki kabadayılık komik bir unsur. Komedi dizisinin içinde silah kullanırsanız ne kadar kötü olabilir ki? Ancak komik olur. Zaten Osman da hiçbir zaman silahını kötü amaçla kullanmıyor, sadece korkutuyor.

* Ata Demirer, Evrim Akın, Bülent Polat gibi bu diziden ayrılanların çoğu sonraki işlerinde aynı başarıyı yakalayamadı. Bu sizi ürkütmüyor mu?
    Yok hayır, zaten ben diziye gireli daha sekiz, dokuz bölüm oldu. Diziden 20 bölüm sonra ayrılsam da hayatımda bir şey değişmez. Ben Hakan Yılmaz olarak girdim bu diziye ve yine Hakan Yılmaz olarak çıkarım. Ama bu konuyla ilgili şöyle bir saptamam var; özellikle komedi dizileri ekip işi oluyor. Yani hiç kimse bireysel bir kahraman değil orada. O diziden kim ayrılırsa ayrılsın her zaman bir alternatifi vardır. 'Ben bu diziden ayrılırsam dizi biter, reytingler düşer' diye bir şey yok.

GÜLSE MATEMATİĞİNİ İYİ YAPMIŞ

* Dizinin başından beri Aslı'yla Cem bir çiftti. İlk kez aralarına bir başka erkek giriyor. Bu nedenle seyircinin antipatisini toplamaktan çekindiniz mi?
    Bunun matematiğini çok iyi yapmış Gülse. Benden önce Cem'i biraz antipatik yapmış ki, seyirciye 'Bu Cem de artık sıkıyor' dedirtmiş ve o anda hayatına başka birisini sokmuş. Ayrıca Osman antipati toplayacak kötü bir adam değil bence. Çok saygılı, Aslı'ya hürmet eden, otururken sandalyesini falan çeken bir adam.

* Bu yönüyle Osman tam da kadınların sevdiği bir tip aslında...
    Öyle herhalde. Hatta Aslı bir bölümde, 'Osman'ın yanında kendimi çok güvende hissediyorum' diyor ve ailesi çok seviniyor. Türk kadının en başta istediği şey; sevgilisinin ya da kocasının yanında kendisini güvende hissetmektir. Gülse de herhalde bunu vermeye çalışıyor ama bunun antipatik duracağını zannetmiyorum. Bugüne kadar Osman tipiyle ilgili hiç kötü eleştiri almadım mesela.

Günaydın/Sabah
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Sanki düet yapıyorlar

AVRUPA Yakası’nda iki oyuncu herkesin önüne geçti, karşılıklı oynadıklarında başkasına bakamıyorsunuz... Engin Günaydın ve Binnur Kaya çizdikleri tiplerle anılmaya başladılar, Avrupa Yakası’nı onlar için izleyenler oluştu. Bu hafta ikisini izlerken gülmekten kırıldım, dizinin bu bölümü fazla iyi olmamasına rağmen başka kanala geçemedim.

TUNA SERİM Tercüman Gazetesi
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:51 pm

Gaf Kürsüsü

Avrupa Yakası, bayram, yılbaşı gibi takvimle paralel konuları işlemesine rağmen sahne geçişlerinde hâlâ Nişantaşı'nın yazlık görüntüsünü kullanıyor. Bir de Sacit ve arkadaşları havaların buz gibi olduğu şu günlerde hâlâ muhallebicinin önünde gömlekle oturuyorlar.

Yüksel Aytuğ/Sabah
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Konservatuara benim yerime bir Pepe aldılar

Tolga Çevik, kendi hayatından da hiç unutamadığı bir olayı anlatırken, neden ve kimlere küstüğünü dile getirdi.

'Maksimum Sokaktayız' programına konuk olan ve engellilerle ilgili görüşlerini aktaran tiyatro sanatçısı Tolga Çevik, konuşmasında kendi hayatından da hiç unutamadığı bir olayı anlattı. Bir tekerlekli sandalyede oturarak röportaj veren Çevik, "Konservatuar sınavını kazanamadım. 67 numarayla girdim sınava, hiç unutmayacağım. Belki tabutuma da 67 yazdırabilirim. Benden iki sonraki 69 numaralı arkadaş kazandı ve 'pepe'ydi. Bayağı konuşamıyordu. O konservatuar okudu, bense okuyamadım. Doğal olarak da küstüm. Beni küstürdükleri için şu an buradayım. Beni Amerika'ya göç etmek zorunda bırakmasalardı, belki daha barışık olabilirdim bazı kişilerle. Buraya döndüm çünkü kalbim burada atıyor" dedi.

Hürriyet-Kelebek
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Gaf kürsüsü
    Köşemizin dikkatli okurlarından Hakan Özyürek yazmış: Avrupa Yakası'nda Osman, Aslı'nın işyerine gelip, onu öğle yemeğine çıkarıyor. Ama arkadaki saat 6'yı 25 geçiyor. Acaba Avrupa Yakası dergisinde öğle yemekleri o saatte mi yeniyor?

Yüksel Aytuğ/Sabah
    Bolum Sorumlusu

Kadın

BEYAZ’DAN AVRUPA YAKASI’NIN ŞAHİKA’SI BİNNUR KAYA’YA İZDİVAÇ TEKLİFİ: BENİMLE ÇIKAR MISIN? 01 Şubat 2008 Cuma | 23:58

Herkes onu izlerken kahkahalarla kırılıyor... Ekranda ne yapsa güldürüyor... Avrupa Yakası dizisinin Şahika’sı Binnur Kaya’ya canlı yayınlar adeta kabusa dönüşüyor... Bu gece Beyaz şova konuk olan Binnur Kaya’nın heyecanı izleyenler kadar, Beyaz’ı da heyecanlandırdı. Beyaz, Binnur’un heyecanını çok özel sürprizle gidermesini bildi...

Beyaz, şimdiye kadar belki en zor konuşturduğu konuklardan birini ağırladı... Beyaz Show'un konukları arasında bulunan Avrupa Yakası'nın Şahika'sı Binnur Kaya duygusal anlar yaşadı ve yine çok heyecanlandı…
    Binnur Kaya'nın aşırı derecede heyecanlandığını gören Beyaz, ona çok sevdiği bir sürpriz hazırladı... Binnur'un uzun süredir görmediği babası ve köpeğinin programa gelmesi ünlü oyuncuyu bir nebze olsun rahatlattı..
    Mustafa Keser'in esprileri ve şarkılarıyla hareketlendirdiği Beyaz Şova, Van'dan gelen Rap'çi ilköğretim öğrencileri damgasını vurdu...

BEYAZ'DAN ŞAHİKA'YA: BENİMLE ÇIKAR MISIN?

Proğramın ilerleyen dakikalarında Binnur Kaya'nın yanına oturan Beyaz'ın, Şahika'ya sevgi dolu bir bakış atması, ikili arasında ilginç bir diyaloğun yaşanmasına neden oldu...
    Binnur'u alnından öperek "Benimle çıkarmısın?" diyen Beyaz'a şaşkını şaşkın bakan "Şahika", onu yanaklarından öperek cevapladı...

Magazinci
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Hepimiz biraz Şahika'yız

Avrupa Yakası dizisinin Şahika'sı Binnur Kaya, oynadığı karakterin aslında herkesin içinde biraz olduğunu söyledi

Beyaz Show programına katılan başarılı oyuncu Beyaz'ın "Bu Şahika içinde yatan birisi miydi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Ay hem de ne biçim çörek gibi meğer o çıktı dışarıya. Galiba hepimizin içinde varmış gibi geliyor. Genelde söylenmeyen, çok kaba, söylenmemesi gereken şeyleri de söylüyor. O yüzden seviyorum da onu. Hepimizde var gibi geliyor biraz..."

KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:52 pm

Sultan sendromu...

'Beyaz Show'u izlerken gözlerime inanamadım. Avrupa Yakası'nda kahkahalarla izlediğim, 'Karayılan'da hayran kaldığım Binnur Kaya'nın masum hali beni hayrete düşürdü. Son dönemlerde tam bir fenomen haline gelen Şahika karakterini başarıyla canlandıran Binnur Kaya, heyecanı ve tedirginliğiyle eminim sadece beni değil, birçoğunuzu şaşırttı. Sanki o kadın gitmiş yerine kamerayla ilk defa karşılaşan halktan biri gelmişti. Aklıma direkt Türkan Şoray geldi. Yeşilçam'ın Sultanı da mikrofonlara her konuştuğunda bende soğuk duş etkisi yapardı. Ancak Kaya'nın açıklaması akla mantığa uygundu; "Benim işim oyunculuk, işimi çok seviyorum. Ama gerçek hayatta böyleyim."

Nilgün K. Tahmaz / Takvim
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Gülse'ye övgü dolu sözler

Beyazıt Öztürk ve Binnur Kaya, Avrupa Yakası dizisinin senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel'i öve öve bitiremedi. Dizide Şahika'yı canlandıran Binnur Kaya, "Gülse'de insan olarak kusur arıyorum" dedi.

Beyazıt Öztürk, Beyaz Show programına konuk ettiği Avrupa Yakası dizisinin Şahika'sı Binnur Kaya ile birlikte Gülse Birsel'e övgüler yağdırdı.

Beyaz, "Türkiye'deki mizah anlayışını, sit-com anlayışını, dizi anlayışını, kalite anlayışını değiştirdi. Kanallar üstü bir iş yaptığını düşünüyorum, atv'de çok başarılı iş yapıyor. 7'den 70'e hangi siyasi görüş olursa olsun, hangi kültürel düzey olursa olsun herkes o diziyi seyrediyor. Bu acayip büyük bir başarı. Türkiye'deki kadınların da bence en önemli temsilcilerinden olduğuna inanıyorum. Kadınların neler yapabileceğini gösterdiğine inanıyorum" diye konuştu.

İnsanların şimdiye kadar Avrupa Yakası dizisinden sıkılmış olmaları gerektiğini ancak halen ilginin devam ettiğini belirten Binnur Kaya, Gülse Birsel ve ekip arkadaşlarıyla ilgili şunları söyledi: "Gerçekten en başta Gülse'nin çok acayip bir tılsımı var. Ben hala Gülse'ye insan olarak kusur arıyorum. Ama daha bulamadım. Bir de Gazanfer Bey'i, Hümeyra'yı sette görmek, Engin'i, diğer arkadaşlarımı, başka bir durum var. Mutlu bir ekip var, işini severek yapan insanlar var. Her şey karşılıklı. Bir de işimizi yaparken saygılı olduğumuzu düşünüyorum."

Televizyon Gazetesi
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Binnur Kaya'nın ruh hali herkesi şaşırttı

'Beyaz Show'da izlerken Binnur Kaya'yı ben de heyecanlandım, bununla başa çıkabilecek mi diye... Öylesine heyecanlıydı ki, bir an orada oturamayıp kalkıp gidecek sandım. Onu sinemada-televizyonda değişik rollerde, hele hele 'Şahika'nın o abartılı, vurdumduymaz tavrı içinde izleyenler belki bir anlam veremediler bu duruma... "Bir oyuncu nasıl olur da bu kadar heyecanlı olur? Peki bu kadın kamera karşısında nasıl oluyor da rol yapıyor?" dediler. Rol başka bir şey. İnsanın kendi olmaktan çıktığı, başka bir ruha büründüğü bir başka alan. Belki de iyi oyuncu olmaları bu yüzden. Kendilerini unutabildikleri için... Binnur Kaya gibi Engin Günaydın da kamera fobisi yüzünden çıkmıyormuş televizyon programlarına. Ama adam yarattığı karakterle bir fenomen... Türkan Şoray'ı biliyorsunuzdur. Elleri titrer, konuşurken fazlasıyla heyecanlanır. Ama kamera önünde bir başka kadındır, bir devdir... Zerrin Özer örneğin. Sahne öncesi panik atak krizi ile yerlerde süründüğünü ama şarkı söylemeye başladığında mucizevi biçimde nasıl dikildiğini, dimdik durduğunu gözlerimle görmüşümdür. Bir de tersi durumlar var. Televizyon kamerasını sevenler... Yılların Halit Abisi (Kıvanç) kamera karşısında tikinden kurtulur. (Omzuna bakmaz sürekli) Seray Sever örneğin. Öylesine hastaydı ki bir gün; "Akşam nasıl canlı yayın yapacaksın?" diye sordum. "Ben kamera ışığını görünce iyileşirim" dedi. Akşam televizyonda izlerken gördüm ki, sahiden iyileşmiş. Sadece Zerrin Özer değil, konserleri ya da gösterileri öncesi kuliste heyecandan ne yapacağını şaşıran nice insan var bu camiada. Özetle; rol başka bir şeydir, gerçek hayatta kendin olmak başka...

Sabah Gazetesi / Şengül Balıksırtı

Similar topics

-

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 6:26 am