Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

+2
dilan-cagri
sevgi sihirbazı
6 posters

basında çıkan haberler

ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 3 Mutsuzyk6
    Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 3 Mesgulrc6
    Katılımı : :
    basında çıkan haberler - Sayfa 3 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 3 Right_bar_bleue

Takımı : basında çıkan haberler - Sayfa 3 Besiktas

basında çıkan haberler - Sayfa 3 Empty Geri: basında çıkan haberler

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:26 pm

Tahsin'e çok gülüyorum

Yılların tiyatro oyuncusu Gönül Ülkü Özcan, ilk kez eşini televizyondan izlemeyi tercih etti ve tam anlamıyla 'müptelası' oldu. 'Avrupa Yakası' isimli dizide eşini evin babası 'Tahsin' rolüne çok uygun bulan ve Hümeyra'yla da yakıştıran Gönül Ülkü, "Ama Gazanfer evde Tahsin kadar kolay değil" diyor.

Eşini televizyonda izlerken çok gülüyor Gönül Ülkü Özcan. "Gazanfer'le Tahsin birbirlerine çok benziyor" diyor. Hümeyra'yı da çok beğeniyor. Eşimin yanında keşke ben oynasaydım diye geçirmiyor bile aklından. Hem zaten o, 'Avrupa Yakası'nın müptelası olmuş, çok eğleniyor.

* Tahsin Bey karakterine çok gülüyorum. Gazanfer'le Tahsin birbirlerine çok benziyor. Gerçek hayatla örtüşen yanları hemen hemen var gibi. Gazanfer de titiz, çocuklarına Osmanlıca davranan, biraz muhafazakar bir insan. Ama Gazanfer dizideki kadar şen şakrak değil, evde biraz zordur. Bunda geçirdiği hastalıkların da etkisi var. Mesela sesi kısıldığı zaman biraz sinirli oluyor. Bir de biraz da simetri hastalığı vardır.

* Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Özcan'ı 16 yıl 'Kuruntu Ailesi' isimli dizide birlikte izledik. Ancak uzun süredir ikiliyi televizyon ekranlarında birlikte göremiyoruz. Gönül Ülkü, boyun damarlarındaki daralmadan dolayı iki sene önce ciddi bir rahatsızlık geçirdiği için gelen teklifleri reddediyor.

* İç karartıcı ve ızdırap verici şeyler bana iyi gelmiyor. 'Avrupa Yakası'nda çok eğleniyorum. Bu dizinin bu kadar sevilmesindeki en önemli neden bence Türkiye'nin tıpkı 'Kuruntu Ailesi'nde olduğu gibi bu aileyi de bağrına basması. Bir de oyuncuların hepsinin yüksek tahsilli olması ve birkaç dil biliyor olmaları gibi nitelikler de diziye belli bir kalite getiriyor.

* Gülse Birsel'in kullandığı dile ve gözlemlerine hayranım.

* Hümeyra'nın oynadığı karakteri keşke ben oynasaydım diye bir şey geçmiyor aklımdan. Çünkü kendisi çok güzel oynuyor. 50 senedir zaten Gazanfer'le birlikte oynuyoruz, öyle bir duygu olmaz bizim için. Artık biraz da ayrı ayrı oynamak istiyorum. Hümeyra'yı hayranlıkla izliyorum. Hatta diziden sonra ona 'Hümeyracığıma' diye övgü dolu özel notlar yazıp gönderiyorum.

* Beni ve Gazanfer'i hayata bağlayan oyunlarımız, tiyatromuz... Doktorlar da zaten öyle söylüyor; 'Siz gidin de bir an önce başlayın oyunlarınıza tiyatroda. Başka türlü iyi olacağınız yok'.
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın
    basında çıkan haberler - Sayfa 3 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 3 Right_bar_bleue

Röportaj
    Reklamlardaki kız ünlü oldu

Avrupa Yakası'nda moda editörü rolünde izlediğimiz Hale Caneroğlu aynı zamanda İstanbul Gelişim Orkestra'sında solist. Oyuncu 30 yıla çok şey sığdırmış, meyvelerini ise yeni yeni topluyor.

Hale Caneroğlu'nu Avrupa Yakası'nın deli dolu moda editörü olarak tanıdık. Ama onunla karşılaşınca ben seni bir yerden tanıyorum ama nereden hissine kapılmamak imkansız. Çünkü Hale, şimdiye kadar defalarca reklam filmlerinde oynamış. Örneğin Doritos reklamında cipsleri sosa batırıp hapır hüpür yiyen kız desem, hııııı! diyeceksiniz. Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki parkta çekim yapıyoruz. Malum millet Saray'ı gezerek kültürel aktivitede bulunmanın verdiği gönül rahatlığıyla biraz da magazin diyerek çekimin başından sonuna kadar bizi izledi. Herkes o muydu, bu muydu, Avrupa Yakası'ydı filan derken Hale'yi tanıdı.

İstanbul?a dönünce neler yaptınız?
    Dizi görüşmeleri çok oldu ama ünlü bir yüz olmadığım için bir türlü istedğim projede yer alamadım. Reklam filmlerinde oynamaya devam ettim. 1.5 yılda 14 adet reklam filmi çektim. Sonra bir gün Avrupa Yakası projesini duydum ve kendim aradım. Gülse Birsel de Doritos reklamlarındaki kız diye beni arıyormuş zaten. Çok iyi denk geldi ve rolü aldım.
    Görüşmelerden olumsuz cevaplar almak sizi demoralize etti mi ya da döndüğünüze pişman oldunuz mu?
    Döndüğüme hiç pişman olmadım. Altı-yedi ay alışma dönemi geçirdim. New York ve İstanbul çok farklı. Oradaki ve buradaki iş ve disiplin anlayışları çok farklı. Orada bir barda çalışabilirsiniz, garsonluk yapabilirsiniz. Bütün oyuncular bunu yapar. Burda bunu yaptığınız takdirde imajınız zedelenir ve size iyi rolleri bile vermezler.
    O günlerde burada nasıl geçindiniz?
    Süründüm. Aylarca arkadaşlarımın salonlarındaki koltuklarda yattım. Bavullarım, eşyalarım üç ayrı yerdeydi. Sonra reklam filmi çekmeye başladım. Yedi-sekiz ay hiçbir şey çekemedim. Perişan oldum, kredi kartının canına okudum. Aileme de yüklenmek istemedim. Çok ağır geldi o yaştan sonra. Yine anneciğim sağ olsun elinden geleni yaptı, telefonumu yeniledi, faturalarımı ödedi. Bir süre sonra çocukluk arkadaşımın yanına taşındım. Kira ödemeden kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştım. Geçen aralık ayına kadar çok zor bir süreç geçiriyordum. Ama hiç pes etmedim, Oturup ağladığım ve ''Allahım ben bir gün başaracak mıyım, olacak mı?'' dediğim günler çok oldu. Yirmi beş yaşından sonra oyuncu olmaya karar verdim ve bu işi başaracağıma inandım. Zengin bir ailem olmadığı halde Amerika'ya gittim, herkes benimle dalga geçerken ben hepsini başardım. Birgün Türkiye'de tanınacağım, iyi bir dizide iyi bir rol oynayacağım, şarkı söyleyeceğim dedim ve oldu. Şu an Türkiye'nin en popüler dizisinde çok cici, sevimli bir rolüm var. Türkiye'nin en saygın orkestrası olan Gelişim Orkestrası'nda bir yıldır solistim ve yetişiyorum. Sabrettim ve başardım.
    İstanbul Gelişim Orkestrası'na girmeniz nasıl oldu?
    Bundan bir buçuk yıl önce Melih Kibar yeni sesler ve yetenekler arayışı içindeymiş. O dönemde beni birisi Melih Kibar'a götürdü. O günden sonra Melih Kibar benim ''Melih Babam'' oldu. Beni yetiştirdi, eksiklerimi gidermeye çalıştı. Gelişim Orkestrası'nda o sırada yeni solist arayışı varmış. O da bunu duymuş ve beni önermiş. Ben de Garo Mafyan'ın evine gittim. Melih Babam, Atilla Abi (Özdemiroğlu) hepsi oraya geldi ve ben de onlara şarkı söyledim. O gece bir nevi eleme yaptılar. Sesimi beğendiler ve orkestraya girdim. Şu anda süper bir solist değilim ama yetişiyorum. Onların önünde şarkı söyleyebilmek onlarla yetişmek çok büyük bir ayrıcalık.
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

'Yeteneksiz kız' artık şöhret oldu

'Senden bir şey olmaz' diyerek lisedeki tiyatrodan, 'yeteneksizsin' diye Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nden atıldı ama herkes onu konuşuyor

İlknur Gülmez

Oynadığı "Avrupa Yakası" adlı dizide Tiki Selin karakteriyle dikkatleri üzerine çeken Evrim Akın, dizi sayesinde artan popülaritesinin mutluluğunu yaşıyor. Lise yıllarında öğretmeni tarafından "Senden hiçbir şey" olmaz diyerek tiyatro grubundan, "yeteneksiz" olduğu gerekçesiyle de Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nden atılan Akın'la konuştuk:

Oyunculuğunuzu siz nasıl buluyorsunuz?
    Nasıl bir oyuncu olduğumu bilmiyorum. Beş yıl önce bir anda kendimi sette kamera karşısında buldum. Herkes beni yetenekli olarak görüyor ama ben öyle görmüyorum. Daha yolun başındayım. Bu kadar popüler bir dizide başka biri olsaydı 'Tamam ben oldum artık oyuncuyum' derdi. Ama ben oyuncu değil, oyuncu adayıyım. Bu mesleği hakkıyla yapmak için ise benden istenilenleri yapmak zorundayım.

Dizide kullandığımız "Oha falan oldum, kal geldi" gibi sözcükler herkesin dilinde. Rolünüze hazırlanırken özel bir çalışma yaptınız mı?
    Diziye başladığımda tiki bir kızı oynayacağımı söylediler. Çok yakın bir tiyatrocu arkadaşım sürekli o insanların taklitlerini yapıyordu. Ben de Gülse Birsel'e gidip, 'Bu tarz kızların kelime dağarcığı geniş değil. 10 kelimeyle günü tamamlarlar. Onların söylediği 'Oha falan oldum yani' kelimesi var. İstersen bu kelimeyi de senaryoya koyalım' dedim. Gülse Birsel de 'Güzel olur' diyerek kabul etti. Ve dizide o kelimeyi kullanmaya başladık. O günden sonra da bu konuşmalar herkesin diline yapıştı.

Nasıl tepkiler alıyorsunuz?
    Sokakta yürürken insanlar beni gördüklerinde gülümsüyor. Ama bu duruma çok alışık olmadığım için ilk başlarda çok yadırgadım. İlk zamanlar sokakta bana baktıkları zaman 'Neden böyle bakıyorlar, acaba kötü bir şey mi yaptım?' diye kendimi bir hafta eve kapattım. Aslında paranoyak biriyim. Yolda yürürken insanların beni tanıdığını unutuyorum.

Sarışın ve aptal bir kadını oynadığınız için size o yönde yaklaşanlar oluyor mu?
    Hayır, hiç rahatsız edici tepki almadım. Zaten gerçek saç rengim koyu. Dizi için saçımı boyadıklarında ağladım. Tarzım değil, doğal olmayan herşeye karşıyım. Sarı saçlarımla aynaya baktığım zaman sanki başka birini görüyorum. Bu nedenle dizi tatile girer girmez saçlarımı eski saç rengime boyattım
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:27 pm

Annem ve kardeşim için yaşıyorum

Röportaj: Rıza ÖZİŞ

‘Avrupa Yakası’ dizisinin haşarı kızı Selin rolünü başarıyla canlandıran genç oyuncu Evrim Akın, ‘Aslında çok tanınmak fazla umurumda değil’ diyecek kadar cesur! Akın için yaşamanın tek amacı, annesi ve kardeşi.

Devamlı gülen bir yüz, yerinde duramayan hiperaktif bir kişilik ve ne tarafa baktığı belli olmayan fırıl fırıl dönen gözler... Evrim Akın’la birlikteyken sanki kuvvetli bir mıknatısın çekim alanına girmiş gibi hissediyorsunuz kendinizi.

- Tiyatroyla nasıl tanıştınız?

1979 Ankara doğumluyum. Babamı 17 yaşında kaybettim. Annem ve 20 yaşındaki erkek kardeşim Selçuk’la birlikte yaşıyoruz. Benim hayattaki tek yaşama amacım annem ve kardeşim. Tiyatroya yıllar önce İzmir’de, Konak Belediye Tiyatrosu’nda kursiyer olarak başladım. Lise yılları sonrasında ise tiyatro aşkı beni İstanbullu yaptı. Mimar Sinan Üniversitesi’nde sınavlara girdim ama kazanamadım. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni burslu olarak kazandım, ama oradan da atıldım.

- Peki daha sonra nasıl var oldu Evrim Akın?

Oyunculuk kariyerim ‘Nisan Yağmuru’ adlı TRT’ye çekilen bir dizi ile başladı. Daha sonra ‘Estağfurullah Yokuşu’ benim televizyon oyunculuğunu gerçek anlamda yaptığım ilk işim oldu.

- Avrupa Yakası, oyunculuk hayatınızda bir mihenk taşı mı?

Evet, en azından buradaki işimi sevdiğim, birlikte olmaktan mutluluk duyduğum insanlarla yapıyorum. Ve bu yüzden de kendimi çok şanslı sayıyorum. Bu iş benim çıkış noktam oldu!

- Artık bütün Türkiye’nin yakından tanıdığı bir kişi oldunuz, nasıl hissediyorsunuz kendinizi?

Sokaktaki insanların bana ‘Aaaa Selin’ demesi, doğrusunu söylemem gerekirse pek de umurumda değil! İşimin tadını çıkarıyorum.

- Gelecek için projelerinizden bahseder misiniz?

Şimdiden belirlenmiş projelerim yok. Ama ilerisi için en büyük hayalimi soracak olursanız... Bir gün bu işin eğitimini almış arkadaşlarla birlikte tiyatro kurmak istiyorum.

- Size de sormasak olmaz! Oyunculukta kurallarınız var mıdır?

Ben her rolü kabul eden bir oyuncu olmak istemem. Eğer bir rol beni doğallıktan, estetikten uzaklaştıracaksa, yani beni avamlaştıracaksa o rolü kabul etmem. Ama onun haricinde mızmızca şeyler söylemek bir oyuncunun yapacağı şeyler değil!

En uyumlu ekip biziz

Gazanfer Özcan gibi bir deryanın yanında olmak, Hümeyra gibi hayatın hep güzel yanlarını görmeyi ilke edinmiş bir kadınla yan yana, aynı koltukta oturmak ve onlarla aynı havayı solumak, benim için hayatımın en büyük ödülü... Ve biz burada sen tiyatrocusun, ben televizyoncuyum ayrımı da yapmıyoruz. Gülse Birsel yazıyor, hem kendisi, hem bizler elimizden gelenin en iyisini yapıp, rollerimizi oynuyoruz.

kaynak:http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0...~535561,00.asp
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Avrupa Yakası Muhteşem kadrosu ve eğlenceli öyküleriyle ekranlarda kahkaha fırtınası estiren, çok sevilen ve izlenen Avrupa Yakası'nı atv'de çarşamba akşamları izlemek şart! Dizinin başrol oyuncularından Aslı, modadaki son trendlerin sıkı takipçisi.Her zaman şık olmayı başarıyor. Aslı'nın dizideki ofis kıyafetleri Park Bravo'dan. Ev kıyafetleri ise Nike ve Lacoste'tan. Diğer oyunculardan Selin rolündeki Evrim Akın, Fatoş rolündeki Şenay Gürler ve Yaprak rolündeki Hale Caneroğlu da yine moda trendlerini takip ediyor. Selin'in kıyafetleri Adil Işık, Fatoş'un kıyafetleri Morgan, Artistic ve Lilies, Yaprak ise Topshop ve FCUK'dan. Tüm oyuncuların ayakkabıları Hotiç ve Nine West, takılar ise Reminiscence ve Zerrin Özer'in kendi tasarımları... Avrupa Yakası için kostüm görevi Kerem Bozok'un.
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Yeni başlayan bir serüven
    Evrim Akın

Genç oyuncu Evrim Akın, ilgiyle izlenen Avrupa Yakası dizisindeki Selin karakteriyle büyük beğeni topluyor. Evrim Akın ile dizi setinde, oyunculuk ve yakaladığı başarı üzerine keyifli bir söyleşi yaptık...

Oyunculuğa başlamanız nasıl oldu?
    İlk olarak kendimde, fark edilme ve takdir edilme duygusunun ağır bastığını hissettim. Bunun bir çıkış noktası olmalıydı. Bu da alkış alabileceğim yer olarak sahne üzeriydi... Daha sonra kurslarla ilk adımı atarak, İzmir Konak Belediye Tiyatrosu'nun kadrosuna alındım ve çeşitli oyunlarda rollerim oldu. Bu sırada Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin sınavlarına girdim ve kazandım. Ancak bir yıl sonra başarısız bulunduğum gerekçesiyle çıkarıldım. O dönemde geçinmek için birçok dizi film ve çizgi filme dublaj yaptım. İlerleyen zaman içinde dublaj sektörü düşüşe geçince maddi olarak da yetersiz olmaya başladı. İşte o arada bir yandan televizyon oyunculuğuna da yakınlaştım.

İlk dizi çalışmam Nisan Yağmurları ile televizyon dünyasındaki oyunculuk serüvenim başlamış oldu. Televizyon oyunculuğunun söylendiği gibi insanı yıpratacak bir yanının olmadığını düşündüm. Öyle olsaydı bugün Hümeyra Akbay ya da Gazanfer Özcan televizyonda olmaz, bu işi yapmazdı.

Dublaj çalışmalarınız oyunculuğunuzu da güçlendirmiş olmalı...
    Ses eğitimi ve karakter anlamında çok büyük katkıları oldu. Sonuçta her çalışmada farklı bir karakteri seslendiriyordum. Bir gün cadıyı konuşuyorsun bir gün tavşanı ya da başka bir şeyi... Ben bugün çizgi film seslendirmesi yapmasam da çizgi film izlemeyi çok seviyorum. Çünkü oyunculuk adına da çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Dizideki başarınızı neye bağlıyorsunuz?
    Ben harika bir ekibin içinde olduğum için, bugün daha da cesaretlendiğimi söyleyebilirim. Çünkü ilk bölümlerde bu kadar iyi hissetmiyordum kendimi. Hümeyra Akbay ve Gazanfer Özcan gibi isimler her anlamda bize yardımcı oluyorlar. Yeri geldiği zaman biz gençlerin söylediklerini de kabul edebilen olgun insanlar... Dizideki başarı bir ekip başarısıdır. O anlamda bu sette star yok. İşimizi yapıyor ve eğleniyoruz. Ekipteki insanlarla rahat olduğum için, bunun da yaptığım işe yansıması olumlu oluyor ve takdir ediliyorum. Bu başarıda yönetmenimizin de büyük payı var. Çünkü o beni rahat bırakmasaydı, stresin ve sıkıntının olduğu bir set ortamı kursaydı, dizideki tiplemeyi çıkaramazdım.

Dizideki karakteriniz ilk bölümlerde bugünkü kadar baskın bir karakter değildi. Selin'in kendini bulmasında rahat çalışma ortamının da bir etkisi oldu mu?
    Kesinlikle var. Her şeyden önce yönetmenimiz işimizi ciddiye aldığımızı biliyor. O nedenle bizleri sette rahat ve özgür bırakıyor. Dolayısıyla bu oyunculuğumuzu da etkiliyor. Bu kadar rahat bir ortamda çalıştığım için rolü daha iyi ele aldım, daha iyi canlandırıp daha iyi seslendirdim. Dediğiniz gibi karakter zamanla kendini buldu. Bunun sonucunda da bugüne gelindi...

Selin'le benzeşen yönleriniz var mı?
    Bende renkler var ve ben bu renkleri elimden geldiğince rolle bağdaştırıp sunmaya çalışıyorum. Selin'in rengi de var ama Selin'in birebir aynısı yok. Zaten hem sosyolojik hem de psikolojik açıdan çok farklı karakterleriz. Ama Selin'in havası tabii ki olacak. Hep söylerim ben tek bir kız değilimdir, tuhafımdır diye. İkizler burcu olduğum için bir bedende kırk karakter gibiyimdir. Nasıl uyanırsam öyle gidiyor. Şunu söyleyebilirim ki Selin'in o enerjisi içimde var...

Size göre oyunculuğun gücü nerede gizli?
    Bence oyunculuğun gücü geldiğiniz yerde gizli. Ben annemin ve babamın çocuğu olmaktan çok mutluyum. Babamın tarafı askerken, annem Doğulu bir kadınıdır. Ben her iki sınıfı da görerek büyüdüm. Çok uç sınıfları da gördüm ve çocukluğum boyunca da gözlemledim. Halen gözlem yaparım. Çünkü oyunculuk gücünü buradan alıyor.

Oyunculuğun zor yanları nelerdir?
    Çekim saatleri uzadığı zaman fiziksel yorgunluğu oluyor tabii ki ama çok değil. Daha çok zihinsel bir yorgunluk yaşıyoruz... Çünkü olmadığın bir şey oluyorsun. Normal hayatında kendine ait değerlerin, hayata bir bakış açın var. Bir anda kahkaha atman ya da ağlaman isteniyor. Bu da insanın ruhunu yoruyor açıkçası. Ama yine de işimi çok keyif alarak yapıyorum. Düşündüğümde başka bir iş yapamayacağım sonucuna varıyorum. Annem babam memurdular. Ben olamazdım, çok sıkılırdım herhalde...

Hedefleriniz ve projelerinizden neler?
    İyi işlere imza atmak, beni bir adım ileriye götürecek kaliteli insanlarla çalışmak istiyorum. Bir de keyif almalıyım. Kamera arkasında eğlenmeliyiz, dram da çeksek... Henüz yolun çok başındayım. Öğreneceğim çok şey var. Her şeyden önce oyunculukta her an gelişime ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada içinde bulunacağım keyifli projelerle oyunculuğumu geliştirmek istiyorum.

Şu anda Avrupa Yakası'nın ve reklam çalışmasının dışında herhangi bir proje yok. Teklifler var fakat dizideki rolüme zarar vereceğini düşündüğüm için kabul etmiyorum. Tabii ki zaman geçtikçe farklı projeler içinde yer alacağım.

Evrim Akın bir gününü nasıl geçiriyor?
    Çekimlerin dışında zamanımın büyük bir kısmı söyleşilerle geçiyor. Bunun için daha çok üniversitelere gidiyorum. Kalan zamanda arkadaşlarımla birlikte olmayı tercih ediyorum. Genelde evde buluşuyoruz. Sinemada ya da evimde film izlemeyi çok seviyorum. Vizyonda kaçırırsam mutlaka evde izlemek için alıyorum. Son dönemdeki tutkum ise arabayla gezmek...

"Bende renkler var ve ben bu renkleri elimden geldiğince rolle bağdaştırıp sunmaya çalışıyorum."
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:28 pm

Avrupa Yakası'nda ince hesap hataları var

İzlerken büyük keyif aldığım 'Avrupa Yakası'nın yeni sezondaki ilk bölümünde yine karamsarlığa kapıldım. Aynen ilk izlediğim gibi... O zaman demiştim ki 'Şimdi çok hoş. Ama belli bir zaman sonra tekrarlar başlayacak. TV seyircisi dergici kızların kendi aralarında kurduğu farklı dünyayı anlayamaz. Belli zaman sonra sıkılırlar. Neyse ki yakışıklı genel müdür ile Gülse Birsel arasındaki aşk macerası ve Ata Demirel'in çizdiği kent delikanlısı tipi monotonluğu kurtardı. Tam tersi herkesi hep güldürdü. Zaten sitcom üçünün çevresinde döndü. Yeni sezonda ise 'mutlu son' var. Kardeşini devamlı kıskanan, 'uzun' dediği eniştesine sataşan, mahallenin sert delikanlısı otomatik olarak düştü. Dergiye gelen görgüsüz idare müdürü ise üç beş dakika sonra tekrar oldu. Kusura bakmasınlar ilk bölüme kimse gülemedi. İki hafta böyle devam ederse...

Bugün Gazetesi- Aykut Işıklar
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

20:00 Avrupa Yakası

Japonlar'ın muhallebicinin altında bulduğu petrol Volkan'ın hayatını değiştiriyor. Doğum günü unutulan Tahsin umutla hatırlanmayı bekliyor. Aslı'nın ise sürpriz bir sevgili adayı var

Çarşamba ekranının zirvesinden inmeyen, Türkiye'yi güldüren "Avrupa Yakası" yeni bölümleriyle ve tüm eğlencesi ile sürüyor. Dizinin bu akşam yayımlanacak bölümüne ünlü sanatçı Emre Altuğ ve Japon Oyuncu Ayumi de konuk olarak katılıyor. İşte bölüm özeti: Babanın doğum gününü aile fertleri, günlük koşuşturma içinde unutmuşlardır. Tahsin Bey bütün hafta umut ve sabır içinde bekler.

SÜRPRİZ PARTİ

Herkesin aklı başına doğum günü gecesi gelir! Acaba her şey için çok mu geçtir, yoksa alelacele süpriz bir parti yapılabilecek midir? Japonlar muhallebicinin altında uydu aracılığıyla petrol bulup Volkan'la görüşmeye gelirler. Ancak petrolün çıkması için dükkanın yıkılması gerekmektedir. Bu kadar büyük bir operasyon babaya çaktırmadan nasıl yapılacak ve Volkan'ın Japonlar'la ilişkisi ne olacak? Aslı artık yeni birileriyle tanışmaya hazır olduğunu söyler ve ofis teki kızlarla sevgili adayların teker teker görüşmeye alınmasına karar verilir! Ancak adaylardan biri büyük bir süprizdir!
    atv 20.00

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/gny/tel01-200.html#1
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

TELE - BAROMETRE
    26 EKİM 2005 ÇARŞAMBA
    No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)

1 ASK OYUNU [NET] ATV 8,30 24,40
    2 YAGMUR ZAMANI [NET] SHOW 6,50 17,70
    3 GUMUS [NET] KAND 6,30 17,80
    4 AVRUPA YAKASI [NET] ATV 5,90 16,50
    5 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 5,60 17,60
    6 HIRSIZ-POLIS [NET] KAND 5,40 15,40
    7 CENNET MAHALLESI (TKR) [NET] SHOW 5,20 20,10
    8 YANIK KOZA [NET] SHOW 5,10 15,20
    9 EN SON BABALAR DUYAR [NET] STAR 4,90 13,80
    10 ATV ANA HABER BULTENI [NET

TELE - BAROMETRE
    HEDEF KİTLE : A/B
    26 EKİM 2005 ÇARŞAMBA

1 AVRUPA YAKASI [NET] ATV 7,80 25,30
    2 ASK OYUNU [NET] ATV 7,10 23,60
    3 GUMUS [NET] KAND 6,30 20,80
    4 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 5,80 21,30
    5 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 5,30 19,40
    6 YANIK KOZA [NET] SHOW 4,80 16,30
    7 HIRSIZ-POLIS [NET] KAND 4,80 15,70
    8 YAGMUR ZAMANI [NET] SHOW 4,80 15,30
    9 YA SUNDADIR YA BUNDA (FINAL) ATV 4,50 18,80
    10 ATV SPOR HABERLERI

Kaynak: http://www.ucankus.com/ratingler.asp
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

20:00 Avrupa Yakası

Tahsin Bey, Aslı ve Volkan'a bayramı evde geçirmeleri için baskı yapınca kıyamet kopuyor... Bu arada Şeşu'nun köyden gelen sürpriz sözlüsü ortalığı karıştırıyor.

Çarşamba ekranının zirvesinden inmeyen "Avrupa Yakası" bu akşam 'bayram özel' bölümüyle karşınıza geliyor. Devin Çınar'ın konuk oyuncu olarak yer alacağı dizinin 66'ncı bölümünde Aslı ve Volkan'- ın bayram günü evden kovulmalarını ve Şesu'nun sürpriz sözlüsüyle aralarında yaşanacak olayları izleyeceksiniz.

TELAŞ BAŞLIYOR

İşte bölüm özeti: Sütçüoğlu Ailesi bayram için hazırlanmıştır. Anne ve baba üç gün boyunca giyinip kuşanıp, misafir ağırlayarak klasik bir bayram geçirmek isterken Aslı ve Volkan'ın dışarıda bambaşka planları vardır. Tahsin Bey çocukların evden çıkmasını yasaklayarak geleneksel bir bayram kutlaması sağlamaya çalışır. Ancak Aslı ve Volkan bütün bayramı zehir eder. Sonunda Tahsin Bey, çocukları evden kovar. Bakalım Aslı ve Volkan'ı özgür yaşamlarında neler beklemektedir? Bu arada Aslı'nın Cem'le görüşmesi kesinlikle yasaklanmıştır. Cem'in ailesi de Aslı'ya artık pek sıcak bakmamaktadır. Cem ve Aslı bu ani düşmanlığın nedenini bir türlü anlayamazlar. Gizli sebep acaba nedir? Öte yandan Şesu'ya, memleketinden evlenmesi için bir kız yollanır: Yaşar!

KIZLAR İŞE KARIŞINCA

Şesu'nun Anadolu'nun bağrından kopup gelmiş Yaşar'la değil evlenmeye, tokalaşmaya bile niyeti yoktur. Ofisteki kızlar ise Yaşar'a acıyıp el birliğiyle onu Şesu'nun beğeneceği bir Nişantaşı kadını haline getirmeye çalışırlar. atv 20.00

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/gny/tel01-200.html
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:29 pm

Ne mankenim ne şarkıcı niye medyatik olayım

Gözde YILMAZ

‘Avrupa Yakası’nın Kubilay’ı Vural Çelik, şöhrete inat medyadan uzak bir yaşam sürüyor. Kalabalıklardan ürktüğünü söyleyen oyuncu, ‘Ben ne şarkıcıyım ne de manken... Her gece birileriyle bara da gitmiyorum. Bu şartlar altında medyatik olamam’ diyor.

Tiyatro eğitimi aldınız mı? İsterdim ama alaylı diye tabir ettiğimiz oyunculardanım. - ‘Kubilay’ karakteri sayesinde herkesin tanıdığı biri haline geldiniz. Bu başarıyı ve popülariteyi koruyabileceğinize inanıyor musunuz?

Ben her eserde Vural Çelik’in farklı bir yönünü ortaya çıkarmak isterim. Yani bir daha Kubilay olmam. Kendimi kabullendirebilmem için başka roller lazım. Beni izleyenler, ‘Ben bu filmi daha önce görmüştüm’ dememeli. Halkı başka bir karakterle de güldürebilirim.

- Önce yan karakterdin, çok nadir görüyorduk sizi dizide. Şimdi ise her bölüm rolün var.. Nasıl gelişti Kubilay karakteri?

Aslında bu dizide rol almam tamamen tesadüfi. Bir gün Ata Demirer ‘Küçük bir rol var, sen oynar mısın’ dedi. Memnuniyetle kabul ettim. Ben Kubilay’ı canlandırırken Gülse Birsel de beni destekledi. Derken Vural Çelik doğaçlamalar yaptı. Bir gün ‘Gördüm seni’ dedi. Birsel beğenerek ‘Evet, bunu kullanalım’ dedi. Başka bir gün Kubilay kötü bir espri yaptı ama çok güzel olduğunu iddia ederek ‘Biri beni durdursun canım’ı senaryoya ekledi. Böylece Kubilay karakterini oturttuk.

BENİ YETİŞTİRENLERE İHANET ETMEYECEĞİM

- Kubilay karakterine çok şey katmışsınız. Peki gerçekte Kubilay’la aranızda benzerlikler var mı?

Ben çok duygusal, azla yetinmesini bilen, ihtirassız, magazin camiasından olmayan, halktan biriyim. Halk olabiliyorsan aktör de olabilirsin. 1989’dan beri tiyatro sahnesinin tozunu yuttum. Buralara gelebilmem için elimden tutan insanlara ihanet etmemem gerek. Ne oldum delisi olursam, beni toprak altından çıkarıp şekil veren o insanlara ihanet etmiş olurum. Ben ne şarkıcıyım ne de manken... Medyatik olamam ki! Her gece birileriyle bara da gitmiyorum. Bir arabam ve evim bile yok!

- Kimlere ihanet etmek istemezsiniz mesela?

Necati Akpınar ve Yılmaz Erdoğan’a minnettarım. BKM oyuncusu olmak benim için gurur meselesidir. Onlardan ‘Seninle gurur duyuyoruz’ cümlesini duyduğum için gözüm arkada kalmaz. Yarın diziden çıksam bile fark etmez. ‘Bir Demet Tiyatro’da oynamam, ‘Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü’ gibi 15 ödül alan bir oyunda yer almam, çok güzel bir duygu.

- Gülenay karakteri kısa zamanda belki de Kubilay’dan bile çok sevdirdi kendini...

Kubilay kendisini çok yukarılarda gören bir karakter, Gülenay ise halka daha yakın. O bakımdan beni daha çok anlatıyor. Babam bizi terk ettiğinden beri çok zor günler geçirdik. Hálá annemle yaşıyorum. Kubilay karakterini besledim ama Gülenay’ı kendi hayatımdan bir parça gibi yaşadım.

- Peki set haricinde nerelere gider, nasıl zaman geçirirsiniz?

Reina’ya, Laila’ya hiç gitmedim. Bu oraların gidilmeyecek yerler olmasından kaynaklanmıyor. Yapım gereği çok kalabalık ortamlar beni ürkütür, sıkar. O yüzden erkenden evime giderim. Bilgisayarımda zaman geçiririm. Her akşam bir film izlerim.

- Özel hayatınızda biri var mı?

1,5 senedir sözlüyüm. Ankara’da, Nejat Uygur Tiyatrosu’nun ‘Türkiye’nin Gemisi’ isimli oyununda görev alıyordum. Orada tanıştık. Seyirci olarak gelmişti.

Anneme bir ev alabilsem sonra limon bile satarım

Annemden asla kopamam. Hiçbir güç, hiçbir kadın, maddi manevi hiçbir şey annemi gözardı etmeme sebep olamaz. Benim bu dünyada bir tek annem var. Annem gözlerini kapattığı zaman yüzünde tebessüm olsun. Onu görmek istiyorum. Anneme bir ev alayım, o evde ölelim. Bu hayalim gerçekleştiği zaman, ertesi gün pazarda limon bile satabilirim. Çocukluktan beri çok eziyet çektik. Ben çoraplarımı köşeye attıktan sonra ‘Annecim şunu al’ dersem, ‘Tamam oğlum’ der. Karın bunu demez ama! Bu tabiatın gerçeği.
    http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/3590329.asp?gid=68
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Ben annemin gözleriyim onun için yaşıyorum

Meşhur kahkahasıyla 'Avrupa Yakası'nın en beğenilen oyuncularından Vural Çelik nam-ı diğer Kubi, gözleri görmeyen annesiyle yaşıyor. Görmediği halde çalışıp çocuklarını büyüten anne Cemile Çelik, oyuncunun en değerli varlığı.

Annem fabrikada çıkan öğle yemeğini yemez bize getirirdi

Askerlikten sonraki dönemim hızlı geçti. Annemi üzdüm biraz o zamanlar... Sabahlara kadar gezmeler, içki içmeler falan... Şimdi mecbur kalmadıkça gece hiç bir yere çıkmıyorum. Evim benim mabedim.

- Gözlerinizi nasıl kaybettiniz?
    - Cemile Çelik: 20 yaşlarındaydım, doktor "Tavuk karası ama gözlüğün zamanı geçmiş" dedi. Sonra zamanla daha az görmeye başladım ve 1973'te Vural doğduktan birkaç yıl sonra gözlerimi tamamen kaybettim.

- Hiç tedavisi yok muydu?
    - Birkaç yıl önce Vural yine doktora götürdü ama şu an için tedavisi yok. Hücre nakli üzerinde çalışıyorlarmış yurtdışında, o yapılabilirse belki... Ama ben böyle çok mutluyum, hiç şikayetçi değilim halimden.

- Vural Çelik: Tavuk karası maalesef böyle bir şey. 10 numara gözü 0'a düşürebiliyorlar ama bu bir retina hastalığı olduğu için bir şey yapılamıyor. Ben annemin görebilmesini, telefon ettiğimde "Oğlum pazardayım, alışveriş yapıyorum" demesini çok isterdim. Ama ne yazık ki tek başına sokağa çıkması mümkün değil.

- C.Ç: Ben alıştım. Evde oğluma yemek pişirebiliyor, ütüsünü bile yapıyorum. El becerisi isteyen her işi yaparım. Bunu nasıl yaptığımı sorsanız, inanın size anlatamam. Allah'ın verdiği bir güç herhalde...

BABAM BİZİ TERKETTİ
    - Görmemenize rağmen çalışıp çocuklarınıza da bakmışsınız. Neden çalışmak zorunda kaldınız?
    - C.Ç: Vural'ın babası bizi terketmişti. Çocuklarım küçüktü o zaman. Vural 11, kızım Kadriye 9 yaşındaydı. Ben de 36.

- Neden terketmişti sizi?
    - C.Ç: Başka bir kadın yüzünden.

- Siz de çocuklara bakmak için iş aramaya başladınız...
    - C.Ç: Evet, Bayrampaşa İş ve İşçi Bulma Kurumu'na gittim. Bir tanıdık engellilere iş bulduklarını söylemişti. Gittim, "Ben çalışıp çocuklarıma bakmak zorundayım. Bakkala borç yazdırarak doyuruyorum onları, ne olur bana yardımcı olun" dedim. Onlar da sağolsun, bana bir fisto fabrikasında iş buldular. Her zaman duacıyım, benim hayatımı kurtardılar. Yedi yıl çalıştım, sonra malulen emekli oldum.

- Ne iş yapıyordunuz peki, rahat mıydınız?
    - C.Ç: Açıkcası ilk gittiğimde çok korktum, "Ya işimi düzgün yapamazsam, ya beni hor görürlerse" diye... Hiç unutmam ilk hafta geceleri hep ağladım korkumdan. Ama hiç öyle olmadı, çok güzel arkadaşlarım oldu, çok rahat çalıştım. Makinelerde fisto kesilir, rulo halinde sarılırdı. Ben de onların iple başını bağlayıp makasla keser ve 50'şer 50'şer dizerdim. Başkası bir posta mal yaparken ben ikinci postayı bitirirdim. Ustabaşım dermiş ki "O kadın görmeyen gözleriyle ne kadar iş yapıyor, siz hala bitiremediniz!" (Gülüyor)
    - V.Ç: Annem çok meşakattliydi, çok çalışırdı. İnanın öğlen verilen yemeği yemez, akşam bize getirirdi. Biz tavuğu ayda bir görürdük. Geçen sabah konuşuyorduk, "Biz o günleri nasıl atlatmışız" diye. 100 gr. peynir, 100 gr. zeytin ve iki yumurta alırdı kahvaltılık olarak.
    - C.Ç: Yumurtanın birini oğluma, birini kızıma alır, kendim yemezdim. Öğlenleri fabrikada işte çıkan çorbayı içer, yemeği de ekmeğin arasına koyar getirirdim. Çocuklar yemediğimi anlamasın diye de "Bize çıkmadan da akşam yemeği veriyorlar" derdim. Böyle böyle idare ettik işte, çok şükür bugünlere geldik.
    - V.Ç: Öyle yapardı gerçekten... Bir de bizim meşhur ekmek makarnamız vardı. Ay sonlarına doğru para bitince yapardı annem. Ekmeklerin üzerine salçalı su yapıp dökerdi. Biz de afiyetle yerdik. Şimdi arada anneme "Bir ekmek makarnası yapalım mı?" diyorum.

- Peki siz babanızı daha sonra görmediniz mi, arayıp sormadı mı hiç?
    - V.Ç: Yıllar sonra bir kere görüşmek istedi ama ben kabul etmedim. Cenazesine bile gitmedim. Gözleri görmeyen bir kadını ve iki çocuğunu, genç bir kadına tercih edip giden bir adamı kim affeder? Üstelik bunların sonu ne olur, kötü yola mı düşerler, bunları hiç düşünmeden... Bunu hiçbir vicdan affetmez ve ona "Baba" diyemez.
    - C.Ç: Öyle deme yavrum, rahmetlinin arkasından...
    - V.Ç: Rahmetine bir şey demiyorum anne.. Ama böyle bir kadın ortada bırakılır mı? İşte bu beni anneme daha da çok bağladı. Ona nasıl sahip çıkmam, nasıl bakmam? Ben annemin gözleriyim, onun için yaşıyorum. Tek istediğim Allah gecinden versin, ömrünün son gününe kadar onu gülerken görmek. Hepsi bu!

AŞK FALAN DİNLEMEM
    - C.Ç (Sesi titriyor, gözleri doluyor): Allah herkese benim oğlum gibi evlat nasip etsin. Her zaman öper, koklar... Geceleri çekim uzun sürmüş, geç saate kalmışsa arar "Anne canın bir şey çekiyor mu, sana ne getireyim?" diye sorar. Yavrum çocuktu, beni sabahın 5 buçuğunda karanlıkta servise bindirirdi. Sonra uyuya kalmamak için eve dönmez, okula erken gidip kapıda beklerdi. Her akşam da servisden beni alırdı.

- Çocukken siz de çalıştınız mı?
    - V.Ç: Ben 7-8 yaşımdan beri çalışıyorum. Babam varken de maddi durumumuz iyi değildi, kahvede çalışırdı babam. Ben de okul çıkışı su satardım, sakız satardım. Bir ara ayakkabı boyadım. Sonra bizim mahallede bir nalbur vardı, Seyfettin abi, o beni işe aldı. Liseye kadar onun yanında çalıştım.
    - C.Ç: Aslında anlatılacak bir hayat değil bizimkisi, çok zorluklar yaşadık. Ama kimsenin hiçbir kuruşuna tenezzül etmedik. Allah bana böyle bir evlat verdi ya, ben çektiğim acıların hepsini unuttum. Benim mükafatım da evlatlarım oldu.

- Peki diyelim günün birinde evlenmek istediniz, annenizi bırakabilecek misiniz?
    - V.Ç: Kesinlikle bu mümkün değil. Ancak anneme layık, onu sevecek bir kadın olursa aynı çatı altında yaşayabiliriz. Dünyanın tüm nimetleri de önüme serilse bunu yapmam. Beni bu günlere getiren de annemin sevgisi zaten. Yoksa ben o renkli, şatafatlı dünyaya özenip bana ve mesleğime zarar getirecek şeyler yapabilirdim. Annemin bana emanet olması, benim her türlü kötülükten uzak durmamı sağladı.

- Ya aşık olursanız ve sevdiğiniz kadın birlikte yaşamak istemezse..?
    - V.Ç: Yok, aşk falan dinlemem. Benim şartlarım böyle... Beni gerçekten seven insan, annemi de sevecektir zaten. İstemezse ben de onu sevemem.

- Şimdi ünlü oldunuz, daha renkli bir hayatın içindesiniz. Gece hayatınız hiç yok mu, çekimden çıkıp eve mi geliyorsunuz hep?
    - V.Ç: Benim askerlikten sonraki dönemim biraz hızlı geçti. Doğu'da askerlik yaptım, zor günlerdi. Annemi biraz üzdüm o zamanlar, sabahlara kadar içki içmeler falan... Bu beni çok yordu. İki yıldan beri alkol almıyorum. Çok nadiren bir kadeh şarap belki. Evim benim mabedim, mecbur kalmadıkça hiçbir yere çıkmıyorum.
    İlknur K. AKMAN
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Oyunculuğa gazete ilanıyla kabul edildim

Avrupa Yakası'nın herkesi gülmekten kırıp geçiren Kubilay'ı Vural Çelik'in aslında hiç bilmediğiniz bir yaşam öyküsü var. Hayatını gözleri görmeyen annesine adayan Çelik annesi Cemile Çelik'le birlikte yoksulluk içinde geçen yıllarını ve kah gülüp kah gözleri dolarak anlattı.

- Oyuncu olmak hep istediğiniz bir şey miydi, yoksa tesadüflerle mi gelişti her şey?
    - Ortaokul-lise çağında herkesin taklitlerine güldüğü, desteklediği bir öğrenciydim. Zamanla insanlar bana "Sen niye tiyatrocu olmuyorsun?" demeye başladı. Bir arkadaşım Levent Kırca Tiyatrosu'na gazete ilanıyla oyuncu arandığını söyledi. Başvurdum ve kabul edildim, 89 yılıydı. Ondan önce de Avni Dergisi'nde ofisboyluk yapıyordum.

- BKM oyuncularından birisiniz şu an, bu nasıl oldu?
    - Levent Kırca Tiyatrosu'ndan sonra Yasemin Yalçın'ın tiyatrosuna girdim. Orada sanat yönetmenimiz Selahattin Taşdöğen'e yardım ediyordum. Bir gün tiyatroda Selahattin Abi beni Necati Akpınar'la (BKM'nin ortağı) tanıştırdı. Ve ben Necati Akpınar'ın yanında organizatörlüğü öğrenmeye başladım. Bu arada oyunculuğu rafa kaldırmıştım. Yılmaz Abi de (Yılmaz Erdoğan) Yasemin Yalçın'ın "Kadınlık Bizde Kalsın" oyununu yazıyordu o sırada. Birbirimizi çok severdik, onlar Necati Abi'yle BKM'yi kurunca tekrar oyuncu olarak BKM kadrosuna dahil oldum.

- Ama sizi herkes "Avrupa Yakası" ile tanıdı, teklif nasıl geldi?
    - Aslında sadece bir bölüm için Kubilay'ı oynayacak; yakışıklı, manken görünümlü birini arıyorlarmış. Ata Demirer'le de biz çok eski arkadaşız. Aklına ben gelmişim ama aradıkları tipe de uygun değilim... O yine de, "Valla yakışıklı değil ama ben size adam gibi bir oyuncu tavsiye edebilirim" demiş. Sonra beni aradı.

- Bir bölümlük oyuncu ararken, sizi tanıyınca herkesin fikri değişmiş anlaşılan...
    - Öyle oldu, sağolsun senaristimiz Gülse Birsel bana böyle bir fırsat verdi. Ondan öncesinde de Ata'ya çok şey borçluyum tabii. Aklına beni getirmeseydi, şimdi kimse benden bu kadar bahsetmeyecekti. Aslında herkese; yapımcılarımız Sinan Çetin, Atilla Aslan ve yönetmenimiz Jale Atabey Özberk'e de çok teşekkür ediyorum. Beni motive etmeseler, bana bu kadar destek olmasalar, başarılı olamazdım.
    - Yolda size nasıl sesleniyor insanlar?
    - V.Ç: Kimi "Kubilay", kimi "Gülenay" diyor. Geçen gün yürürken trafikte duran bir arabanın aynasına çarptım, adam başını uzatıp "Sakar gördüm sizi" dedi. Bu laf herkesin ağzına dolanmış durumda. Bir arkadaşın çocuğu da öğretmenlerinin ödev yapmayanlara "Tembel gördüm sizi" diye takıldığını anlatmıştı.

http://www.sabah.com.tr/cp/gnc121-20051217-101.html
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:30 pm

Ata'nın şarkısı patladı

Ünlü komedyen Ata Demirer'in atv'nin sevilen dizisi 'Avrupa Yakası'nda söylediği 'Fındık-Fıstık' adlı şarkısı herkesin dilinde. Korsan kayıtları internette dolaşan neşeli parça, cep telefonlarına bile melodi oldu.

Avrupa Yakası'nın 'Volkan'ı Ata Demirer'in dizinin son iki bölümünde söylediği Fındık-Fıstık' adlı şarkı, son günlerde dillerden düşmüyor. atv'nin izlenme rekorları kıran dizisinde; popstar olma hayali kuran Volkan karakterini canlandıran Demirer'in org eşliğinde söylediği parça, şimdilerde internetten en çok indirilen' şarkılar arasında yer alıyor. Megastar Tarkan'ın şarkılarını anımsatan 'Fındık- Fıstık'ın korsan kayıtları, sadece internet sitelerine düşmekle de kalmadı. Artık pek çok kişinin cep telefonunda bu melodi çalmaya başladı! Oldukça basit sözlere sahip olan şarkıyı cazip hale getiren etken ise hızlı temposu ve kolay ezberlenebilen sözleri. Söz ve müziği Ata Demirer'e ait olan şarkıya birçok genç popçunun talip olduğu söyleniyor. Ayrıca Ata Demirer, 'Fındık-Fıstık'a izleyenlerin yoğun ilgi göstermesi üzerine şarkıya yeni çıkaracağı albümünde yer verme kararı aldı.

Fındık Fıstık

Fındık fıstık of of
    Sensin fıstık of of
    Ah bize lazım of of
    Yorgan yastık of of
    Güneşten
    yanmışsın
    İlacın benim
    Bu aşkın tapusu
    Telifi benim
    Bu aşkın tapusu
    telifi benim
    Koç gibi gençlerin
    Katili gözlerin
    İndir güzelim indir
    Bu hayat sensin
    Fındık fıstık of of
    Sensin fıstık of of
    Ah bize lazım of of
    Yorgan yastık of of

http://www.sabah.com.tr/gny/mag103-20060129-200.html
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

ATA DEMİRER, HÜMEYRA'YA ÇOK AYIP ETTİ
    Son yılların en sevilen komedyenleri Beyazıt Öztürk, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Mehmet Ali Erbil çok büyük haksızlığa uğrayıp, çok üzülüp kontrollerini kaybetseler bile Ata Demirer'in Hümeyra ablasına yaptıklarını akıllarına bile getirmezlerdi..
    Belki gidip duvarlara kafa atarlardı ama 'O kadınla ben aynı sahnede görülmek istemiyorum' deyip, tek başına ayrı çekim yaptırmazdı.

Düşünsenize nişan sahnesi çekiliyor. Hümeyra odanın sağ tarafındaki koltukta oturuyor, Ata Demirer ise sol tarafta. Ama Ata bey böyle istediği için aynı gün çekim yapılmıyor. Birbirlerini hiç görmeden dizi çekiyorlar. Yapımcı Sinan Çetin ise masaya yumruğunu vuramıyor. Senarist Gülse Birsel ise tabii ki Ata'dan yana...

Dediğim gibi Beyaz, Yılmaz, Erdoğan ve hele Erbil, bir sanatçı ablalarına böyle çirkin ve onur kırıcı biçimde asla davranmaz. Erbil'e daha geçen hafta Erkan Yolaç ile Huysuz Virjin neler dedi. Erbil yanıt bile vermedi. Ustalarını nerede görse elini öper. O Hümeyra ki, Demirer'den büyük oğlu var. Babası annesinin kulağına Hümeyra'nın şarkılarını mırıldanırken, Ata daha doğmamıştı. Hadi yaşa saygı kalmadı. Büyük- küçük dinlemiyor Ata efendi. Bari ustaya, sanata saygı gösterse ya...

Ama bir gün gelecek Ata Demirer de yaşlanacak. Şayet kilosu izin verirse, iş teklifi yapan çıkarsa yani bu işlere devam edebilirse o da film setlerinde veya kulislerde genç sanatçılarla karşılaşacak. Moruk veya dinazor muhabbeti ile hakarete uğrarsa ne yapacak? Üzülmeyecek mi, ayıplamayacak mı?

Ata Demirer, Sinan Çetin'den haftada 40 bin YTL aldığı için kendini daha büyük yıldız sanıyor. Oysa sokağa çıksın bakalım halk kimi daha çok seviyor? O dizide Hümeyra, Gazanfer Özcan, Kubilay, Şesu ve derginin patronu daha çok seviliyor. İsteyen sokağa çıkıp araştırsın.

HERKESİN ÖNÜNDE ELİNİ ÖPÜP ÖZÜR DİLEMELİ

'Avrupa Yakası' geçen hafta çok iyi idi. Sanırım bu bölümün senaryosu bir piyesten yürütülmüş. Gülse Birsel'in yazdığına hayatta inanmam. Birsel bu kadar profesyonel yazar ise hemen Amerika'ya dönmeli. Uykuya dalan yaşlı akraba, sarhoş olup sapıtan Burhan Altıntop, odalar arası insan taşımaları, hayalet kısaca her sahne, herkes çok başarılı idi. Zaten AB Grubu'nda bir numara oldu.

Ancak o başarılı sahneler çekilirken film setinde yaşananlar, insanlık adına utanç verici sahneler ile dolu idi. Olayın özeti şöyle: Gecenin geç saatlerine dek film setinde de kalmak zorunda olan Hümeyra ile Gazanfer Özcan isyan ediyorlar. 'Biz yaşlıyız. 12 saat ayakta kalamıyoruz. Bizim işler yarına kalsa' diyorlar. Ama kimse onları dinlemeyip, paydos yapılmıyor. Tam tersi çekimler sırasında yan odadan kahkaha sesleri yükseliyor. Viski içerken şamata yapan genç grubun gürültüleri Hümeyra'yı çıldırtıyor. Yorgun vücudu rolüne konsantre olamıyor, tekrarlar ile zar zor çekim yapıyor. Biraz söylenmesi doğal değil mi? Ata Demirer'in koyduğu tavır her halde TV tarihine geçecek. 'Ben o kadınla aynı sahnede görünmek istemiyorum' diyor ve dediğini yapıyor. Meraklı gözler fark etmiştir. Nişan sahnesinde Ata Demirer gruba hiç katılmadı. Ablası nişanlandı, Ata bey başka odalarda dolaştı. Dizinin başında muhallebicide pırıl pırıl oturuyordu. Eve gelince simsiyah sakallı oldu.

Sonuçta Ata haklı olabilir ama Hümeyra'ya yaptıkları çok ayıp. Bunlar benim gibi birilerinin kulağına gidecek, sonra bütün Türkiye duyacak. Ata için iyi mi olacak?

Kaynak : bugün
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Selin'in tarzını ve giydiklerini hiç beğenmiyorum

Başlangıçta Avrupa Yakası'nda küçük bir rol alması düşünülen Evrim Akın, dizinin en sevilen karakterlerinden Selin'e aslında hiç benzemediğini söylüyor; "Benim kıyafetlerim bile siyahtır, renkli biri değilim."

Renkli biri değilim evden dışarı çıkmam

Avrupa Yakası'nın çılgın kızı Evrim Akın gerçek hayatında Selin karakteriyle hiç bağdaşmıyor. Rock müzik tutkunu olan Akın, Türkçe şarkıları sevmiyor.

Karşılaştığınızda enerjisinden gözünüz kamaşacak sanıyorsunuz, sanki onu bir saat için bile olsa oturtup röportaj yapmak zor olacak... Ama Evrim Akın, yani AvrupaYakası'nın nam-ı değer Selin'i özel yaşamında oldukça sakin görünüyor. Kendinden bahsettikçe ayakları üzerinde durmayı bilen, tüm enerjisini işine akıtan ve mütevazı bir hayat tarzını benimsemiş birini buluyorsunuz karşınızda. En büyük hayalinin Hamlet'i oynamak olduğunu söyleyen Akın'ı çok yakında tiyatro sahnesinde görürseniz şaşırmayın...

- Bu dizi size şans getirdi mi, teklifler geliyor mu?
    - Evet, özellikle de tiyatrolardan çok teklif geldi. Ama sezon başında biz yapımcımızı bilgilendirmek zorundayız yıllık planımızla ilgili. O yüzden benim sezon ortasında yeni bir projeye "evet" demem doğru olmaz. Bir de uygun projeyi bekliyorum açıkcası, belki yeni sezonda olabilir.

- Sizin için "uygun proje" hangisi?
    - Valla benim okul dönemimden beri tek istediğim Hamlet'i oynamak. Öyle ütopik bir hayalim var ama çok zor olduğunu biliyorum. Belki büyüyünce kendi tiyatrom olursa yaparım.

- Gönlünüzde asıl yatan tiyatro mu?
    - Biliyorsunuz biz televizyonu tiyatro ve sinemaya geçiş adına yapıyoruz. Ve aynı zamanda ekonomik parametreleri yükseltmek adına... Ama bu kesinlikle televizyonu dışladığım ya da küçümsediğim anlamına gelmesin. Çok şey öğreniyoruz bir kere, müthiş bir antreman. Ama tabii ki ben İzmir'den İstanbul'a tiyatro yapmaya geldim. Sinemayı da çok istiyorum, bambaşka bir büyüsü var.

- Kaç yıl oldu İstanbul'a geleli?
    - 96'da geldim. 98-99 arası dublaj yaptım dizilere. 2000 yılında televizyonda birkaç dizide yeraldım. Sonra Avrupa Yakası geldi.

- O ara dönemde çok pişman olduğunuz, pes ettiğiniz, "Bu iş olmayacak" dediğiniz oldu mu?
    - Olmaz mı! Ama bunun nedeni başıma çok tatsız şeyler geldiği için değil, sabırsız olmamdı. Kanım kaynıyordu o dönemlerde, gerçi hala da öyle. Ne var ki oyunculuk sabretmeyi gerektiriyor. Bir diziye başlıyorsunuz, bütün yıllık planınızı, hesabınızı ona göre yapıyorsunuz ama bir bakıyorsunuz ki dizi yayından kaldırılmış... Ev kirası, elektirik-su faturası gibi bir sürü derdin de var... Bu noktada "Yok ben yapamayacağım" dediğim çok oldu. Hatta bir ara üniversiteye girmeye karar verdim, kursa yazıldım. Para kazanacak başka bir meslek edinirim hiç olmazsa diye.

- Girdiniz mi sınava?
    - Hayır kursa devam edemedim çünkü çok mutsuz oldum. Kazansam da mutlu olamayacaktım çünkü içimdeki enerjiyi akıtabileceğim, beni mutlu edecek tek şey oyunculuk. Başka bir iş yaptığımı hayal bile edemiyorum.

- Selin aslında itici ve birçok eksisi olan bir karakter olmasına rağmen insanlar onu çok sevdi, sizce neden?
    - Toplum olarak cinnet noktasına yaklaşıyoruz. İnsanların tahammülleri giderek azalıyor. Hayatta her şey zor giderken Selin'deki o hafiliği sevmiş olabilirler. Onun rahatlığı, vurdum duymazlığı ve enerjisi izleyenlere nefes aldırıyordur belki. Bir de çok renkli... Kostümleri, saçı, her şeyi o kadar dikkat çekiyor ki insanın içini açıyor.

- Siz özel hayatınızda bu kadar renkli misiniz peki?
    - Hayır, kesinlikle değilim. Selin'in tarzını, giydiği hiçbir şeyi beğenmiyorum, yakıştıramam onları dışarıda kendime. Bir de onları giyersem Selin gibi olacağım sanıyorum. Ben hep siyahı ve koyu renkleri tercih ederim giysilerimde. Hatta saçlarım bile siyahtı, dizi için boyattım. Karakter olarak da Selin'e benzemiyorum. Hiç sosyal bir tip değilim.

- Selin gibi olmak sizi korkutuyor mu?
    - Aslında hayır, öyle olsa kendimi ispat etmek için başka şeyler yapardım. Benim kim ve nasıl biri olduğumu bilen biliyor.

- Nasıl bir hayatınız var peki, neler yapıyorsunuz sete gitmek dışında?
    - Evden pek dışarı çıkmıyorum. Ayda bir gece çıkıp kurtlarımı döküyorum. Evde müzik dinliyorum çoğu zaman, güzel bir arşivim var.

- Neler dinliyorsunuz?
    - Rock müzik seviyorum. Yerli müzik dinlemem, Bülent Ortaçgil, Fikrek Kızılok, Zuhal Olcay dışında. Sezen Aksu'nun da 70'lerdeki kıyıda köşede kalmış şarkılarını seviyorum.

İlknur K. AKMAN
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:31 pm

Bu dizi tutmaz demiştim

- Dizinin bu kadar tutmasını bekliyor muydunuz? - Aslında beklemiyordum, hatta senaristimiz Gülse Birsel'e "Bu dizi tutmayacak, görürsün" demiştim, o da bana ters ters bakmıştı. Üstelik ben ana karakterlerden biri de değildim dizide. Bana "Birkaç bölümde bir çekime geleceksin, küçük rollerin olacak" demişlerdi.

- Sonra nasıl değişti fikirleri?
    - Selin çok beğenildi, medya çok ilgi gösterdi bu karaktere. Biz de onu hep birlikte geliştirdik.

- Paranız olmadığı için geçtiğimiz senelerde çok sevdiğiniz Massive Attack konserine gidememişsiniz. Bu canınızı acıttı mı? Parayla ilişkiniz nasıldır genelde?
    - Evet gidemedim, canımı da acıttı! Para böyle bir şey; varlığı bir dert, yokluğu yara... Ama genelde tutumluyumdur, ihtiyaçlarım doğrultusunda para harcıyorum.

- Dizideki Selin'in erkeklerde aradığı belirgin özellikler var; gelirinin iyi olması, onu gezdirmesi, hediyelerle şımartması gibi. Sizin karşı cinste aradığınız özellikler neler?
    - Sadece karşı cinste değil genelde insan ilişkileri adına önem verdiğim iki şey var: Samimiyet ve dürüstlük. Onun dışında karşı cinsten bir şey beklemem, o da benden beklemesin. Beklentiler üzerine ilişki kurmak bana göre son derece riyakar bir tutum.

- Aşık mısınız?
    - Şu anda değilim ama her an olabilirim. Aşksız olur mu? Olmaaz, olmamalı!

http://www.sabah.com.tr/cp/gnc121-20060325-101.html
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

AVRUPA YAKASI SONA ERİYOR, ATA DEMİRER SON 7 BÖLÜMDE OLMAYACAK
    07.04.2006 10:38

Dün atv ile toplantı yapan Sinan Çetin, ekranın çok izlenen dizisi Avrupa Yakası'nın bitmesi yönünde karar aldı. Dün akşam Habertürk'e canlı yayına katılan Sinan Çetin, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı...

Cengiz Semercioğlu'nun sunduğu ve dün akşam Mehmet Barlas'ın konuk olarak katıldığı Full Ekran'a telefonla bağlanan Sinan Çetin şu açıklamayı yaptı:

"atv ile yaptığımız görüşme sonrasında Avrupa Yakası'nın bitmesi yönünde karar aldık. Ancak kanalla herhangi bir anlaşmazlığa düştüğümüz için bu kararı almadık. Dizinin yaratıcısı Gülse Birsel'le Avrupa Yakası'nın ömrünün tamamladığını düşünüyoruz".

"atv ile para konusunda bir anlaşmazlığa düşmedik. Dizinin bitmesinin Ata Demirer ve Hümeyra arasında yaşanan problemle de ilgisi yok. Ata'yla konuştuk, bu dizinin marka olduğunu ve kendisi olmadan da devam edeceğini söyledi. Son 7 bölümde Ata Demirer kadroda olmayacak. Diziyi 100'üncü bölümde bitireceğiz".
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Ata'yla Hümeyra çekişmesi diziyi bitirdi

Sinan Çetin, Avrupa Yakası'nın dizisinin bitmesi yönünde karar aldığını açıkladı. "atv ile yaptığımız görüşme sonrasında 'Avrupa Yakası'nın bitmesi yönünde karar aldık. Dizinin yaratıcısı Gülse Birsel'le 'Avrupa Yakası'nın ömrünün tamamladığını düşünüyoruz. Ata'yla konuştuk, bu dizinin marka olduğunu ve kendisi olmadan da devam edeceğini söyledi. Son yedi bölümde Ata Demirer, kadroda olmayacak" dedi.

Dün atv ile toplantı yapan Sinan Çetin, ekranın çok izlenen dizisi Avrupa Yakası'nın bitmesi yönünde karar aldı. Dün akşam Habertürk'e canlı yayına katılan Sinan Çetin, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı. Cengiz Semercioğlu'nun sunduğu ve önceki akşam Mehmet Barlas'ın konuk olarak katıldığı "Full Ekran"a telefonla bağlanan Sinan Çetin, "atv ile yaptığımız görüşme sonrasında 'Avrupa Yakası'nın bitmesi yönünde karar aldık. Ancak kanalla herhangi bir anlaşmazlığa düştüğümüz için bu kararı almadık. Dizinin yaratıcısı Gülse Birsel'le 'Avrupa Yakası'nın ömrünün tamamladığını düşünüyoruz. atv ile para konusunda bir anlaşmazlığa düşmedik. Dizinin bitmesinin Ata Demirer ve Hümeyra arasında yaşanan problemle de ilgisi yok. Ata'yla konuştuk, bu dizinin marka olduğunu ve kendisi olmadan da devam edeceğini söyledi. Son yedi bölümde Ata Demirer, kadroda olmayacak. Diziyi 100'üncü bölümde bitireceğiz" açıklamasını yaptı.
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Avrupa Yakası'nın biteceği yönündeki dedikodu ve haberler ortaya çıktığından beri posta kutum tıkanmış durumda! İnsan reyting listeleri ve sokağın ilgisinden yaptığı işin popülaritesi hakkında bir fikir ediniyor elbette. Ama bu kadar çok fanatiğimiz olduğunu bilmiyordum doğrusu! Daha fazla rivayet ve habere gerek bırakmayacak net ve doğru bilgiler şunlardır:
    Avrupa Yakası, Haziran ortasına kadar tam kadro ekranda olacak. 93. bölümde yaz tatiline çıkacağız. Eylül ve Ekim 2006'da yeni oyuncular ve karakterlerin katılımıyla, Volkan dışında eksiksiz kadrosuyla, Avrupa Yakası'nı 7 bölüm daha izleyeceksiniz.
    Böylece, Ekim 2006 sonu, 100. bölüme ulaşmış olarak final yapacak ve ekranlara veda edeceğiz!
    Yani panikleyen, yalvaran, ağlayan, hatta beni kanalı/stüdyoyu basıp gösteri yapmakla tehdit eden (ki sayıları az değil) seyircilerimizin yüreğine su serpeyim: Geçtiğimiz hafta 84. bölümüne ulaşan ve her zamanki gibi yine AB grubunda birinci olan dizimizi, 16 bölüm daha seyredeceksiniz.
    100. bölümde bitirme kararımızın sebebine gelince...
    Neden hala seyircinin ve kanalın beğenisi, isteği, işin başarısı sürerken bitiriyoruz?
    Bu tip, çok fazla kişiyi ilgilendiren önemli kararların hiçbir zaman tek sebebi yoktur, malumunuz.
    Basına yansıyan/yansımayan birçok neden dışında, bu kadar sevilmiş, büyük ihtimalle alanında çıtayı yükseltmiş bir diziyi, popülaritesinden hiçbir şey kaybetmeden, tadında bırakarak bitirme arzumuz ve benim biraz dinlenip başka işler yapma isteğim de etkili oldu elbette.
    Ama dediğim gibi, daha bomba gibi 16 bölüm var ve biz heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmiş değiliz.
    Vedalar için henüz çok erken.
    gülse birsel röportajı:KAYNAK:UÇANKUŞ
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:32 pm

19 Nisan 2006 çarşamba

Tele - Barometre

1 Ask Oyunu [net] Atv 7,20 21,20
    2 Gumus [net] Kand 7,10 18,60
    3 Avrupa Yakasi [net] Atv 6,70 17,60
    4 Arsenal-villarreal [net] Star 6,20 17,60
    5 Yanik Koza [net] Show 6,10 16,10
    6 Kirik Kanatlar [net] Kand 5,80 18,60
    7 En Son Babalar Duyar [net] Star 5,10 13,80
    8 Ya Sundadir Ya Bunda (final) Atv 4,30 23,40
    9 Mavi Ruya [net] Stv 3,90 11,10
    10 Cemile [net] Show 3,90 10,70

Tele - Barometre
    Hedef Kitle : A/b
    19 Nisan 2006 çarşamba

1 Avrupa Yakasi [net] Atv 9,90 29,00
    2 Kirik Kanatlar [net] Kand 7,60 24,10
    3 Ask Oyunu [net] Atv 7,50 22,50
    4 Gumus [net] Kand 7,20 21,10
    5 Arsenal-villarreal [net] Star 6,20 18,10
    6 Yanik Koza [net] Show 5,80 17,00
    7 Sabah Sabah Seda Sayan [net] Kand 4,40 32,70
    8 Sabah Sabah Seda Sayan (ozel) [net] Kand 4,20 32,50
    9 Cemile [net] Show 4,10 11,50
    10 Ya Sundadir Ya Bunda (final) Atv 3,60 23,50
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Avrupa Yakası için pazarlık başladı

ATV'nin sevilen bir dizisi için hem yapımcılar, hem senaryo yazarı hem de kanal yöneticileri büyük bir pazarlıkta... Pazarlığı yapılan dizi, Avrupa Yakası.

Şu anda Plato yetkilileri, Gülse Birsel ve ATV'nin yönetimi tartışma halindeler.

Ata Demirer'le, Hümeyra arasında başlayan gerginlik yüzünden dizinin sona ermesi gündeme gelmişti. Sinan Çetin de farklı nedenlerle de olsa son bölümlere gelindiğini açıklamıştı.

Ancak ATV yönetimi dün de AB grubunda birinci olan dizinin devamı için yaratıcılarıyla masaya oturdu. Sonuç ne zaman belli olacak belli değil ama pazarlığın kıyasıya geçeceği kesin...
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

REST ÇEKİNCE
    Ekranların sevilen dizisi Avrupa Yakası'nı dikkatli izleyenler ilginç bir ayrıntıya takıldılar. Dizide ana-oğulu oynayan Ata Demirer ile Hümeyra, uzun süredir hiç aynı karede gözükmüyorlar. Nedeni ise Ata ile Hümeyra arasında çekimler sırasında yaşanan bir gerginlik ve Ata'nın 'Artık onunla yan yana gelmem' restiymiş.

BİTECEK DİYE...
    O günden sonra yönetmen, dizinin birkaç hafta sonra biteceğini gözönünde bulundurarak ilginç bir yönteme başvurmuş. Ata ile Hümeyra'nın sahneleri ayrı ayrı çekiliyor. Ata, karşısında 'annesi' varmış gibi rol yapıyor, Hümeyra'da bir başka çekimde 'oğluna' karşılık veriyor

Bu uzucu.Iyi olmicak beraber olmamalari.
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

'Avrupa Yakası'na 5 üniversiteden ödül

atv'nin izlenme rekorları kıran televizyon dizisi 'Avrupa Yakası', geçen hafta boyunca toplam 5 üniversiteden 6 ödül aldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulubü'nün düzenlediği Üni-Anket 2005'te 'En Çok İzlenen TV Dizisi' kategorisinde yüzde 42'lik oyla 'Avrupa Yakası' birinci oldu. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Kariyer ve Yönetim Topluluğu'nun 4 bin öğrenci üzerinde yaptığı ankette, yüzde 34.25 oy oranıyla 'Yılın En İyi TV Dizisi' 'Avrupa Yakası' oldu. Aynı ankette 'Yılın En İyi Bayan Oyuncusu' da dizinin senaristi ve başrol oyuncusu Gülse Birsel seçildi. Dizi; Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Okulları ve Basın Yayın Kulübü öğrencilerinin 3 bin kişilik anketinde, yüzde 69 oyla 'En İyi Komedi Dizisi' seçildi. Uludağ Üniversitesi Radyo ve Televizyon Ödülleri için 4 bin öğrenciye uygulanan ankette ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin 'Yılın İletişimcileri' ödüllerinde de sonuç aynıydı: 'Yılın En İyi Yerli Dizisi'; 'Avrupa Yakası'...
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 30, 2008 4:33 pm

Total
    24 Mayis 2006 çarşamba
    1 Belcika-turkiye [net] Atv 10,60 31,10
    2 Altay-sakaryaspor [net] Show 6,50 20,20
    3 Gumus [net] Kand 5,80 17,70
    4 Yanik Koza [net] Show 5,50 17,20
    5 Kirik Kanatlar [net] Kand 5,30 16,90
    6 Renkli Hayatlar.(extra) [net] Star 4,60 13,10
    7 Renkli Hayatlar. [net] Star 4,10 18,30
    8 Avrupa Yakasi [net] Atv 4,10 14,50
    9 En Son Babalar Duyar [net] Star 3,90 12,40
    10 Sabah Yildizlari (ozel) [net] Atv 3,20 28,20

Hedef Kitle : A/b
    24 Mayis 2006 çarşamba
    1 Belcika-turkiye [net] Atv 10,50 34,90
    2 Avrupa Yakasi [net] Atv 5,70 22,40
    3 Gumus [net] Kand 5,60 19,80
    4 Altay-sakaryaspor [net] Show 5,50 19,20
    5 Kirik Kanatlar [net] Kand 5,30 18,40
    6 Yanik Koza [net] Show 4,60 16,00

Similar topics

-

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 6:17 am