tarafından zynpocean Cuma Nis. 11, 2008 11:05 pm
GEÇMİŞTE Kİ SIR AÇIĞA ÇIKIYOR...
İHSAN:Yoo doğru olamaz
ASLAN: Baba ne oluyor,birşeymi yaptım da herkes şeytan görmüş gibi bana bakıyor,Allah allah niye burdayız baba,babamla bir derdiniz mi var kimse birşey demeyecek mi
DEMİR:Sakin ol ,kimsenin kimseyle bir derdi yok
SÜHEYLA: Ökkeş inanmak istiyorum..sen biliyorsun..bir tek sen
ASLAN:Neyi biliyormuş babam,iyice bilmeceye döndü bu iş
DEMİR:Teyze...
ASLAN:ee ne oldu şimdi ben birşey anlamadım,anlayan var mı
DEMİR:Teyzem seninle konuşacaktı
ASLAN: Onun ne işi olur benle
DEMİR: Daha sonra söyler ne söyleyecekse
ASLAN: Bizi boşu boşunamı çağırdı ayağına,hanfendi konuşmaktan vazgeçmiş,ne dikilip duruyoruz burda baba,gidelim
İHSAN:Sen git,baban bana lazım,Ökkeş ile konuşacaklarım var,biz gidelim...
ÖKKEŞ:Ne yapayım bilemedim,Aslan kucağımda kendimi bilmeden yürüdüm,ne kadar yol yürüdüm hengi derelerden bata çıka geçtim bilmiyorum,yürürken hep gözüm arkada korkuyorum da bir yandan,ayak izlerimi bulsalar gelip günahsız yavruyu elimden alacaklar,be deremiydi başkasımıydı suyun içinden geçerken birden adım atamaz oldum,oğlan ağlamıyordu artık,gözünün akı karanlıkta ateş gibi parlıyordu öyle,baan bakıyordu ta gözümün içine içine bakıyordu,bir çare göster Allah'ım diye yalvardım,bu biçarenin kaderi senin elinde Ökkeş,Yusuf ağa ölüm fermanını verdi bu çocuğum ama ağadan korkma Allah'tan kork dedim,böyle bıraksam kaybolur gider dedim...ben bu vicdanımla kaç yıl hesaplaştım biliyormusunuz?
İHSAN: Bunca zaman kalbine gömdün sırrını.oğlanı büyüttün adam ettin,kaç kez oturup konuştuk seninle geçmişten bahsedip dertleştik..Süheyla yıllar sonra döndü,neden döndü anlamaya çalıştık,hiç renk vermedin ağzını açıp tek laf etmedin ökkeş,bana gücenme ama insanın aklına başka şeyler geliyor...yoksa bir hesap yapıp oğlun bu deyip Aslan'ı mı öne sürdün?
ÖKKEŞ:Neyin hesabını yapacağım İhsan bey..canımdan çok sevmişim ben,oğlum demişim Aslan'a...kendi kanımdan değil diye mi böyle konuşuyorsun,insan evladı üzerinden hesap yaparmı..sen,sen yaparmıydın çocuklarına böyle birşey
İHSAN:Her yönüyle düşünmem gerekiyor ökkeş..bu anlattıkların herkesin hayatını değiştirecek,sende biliyorsun
ÖKKEŞ: Ben olanı anlattım..kendi elimle değiştirdim çocukları..ölen oğlumun yerine Aslan'ı götürüp Fatma'nın kucağına verdim..Yusuf ağa aleme rezil olurum derdindeydi..Süheyla'nın çocuğu yaşamayacak diyordu,işçi kızının bebesini ihya mı edeceğim diyordu,o çocuğu yok et gözüm görmesin diyordu,sizde babanızın neler yaptığını biliyorsunuz,babanızın hiçmi suçu yok İhsan bey..bunca yıl karıncayı incittim mi,Allah'ın verdiği cana kıymadım yaşattım suçum bu mu
SÜHEYLA:Kafam karmakarışık...bunlar doğru mu İhsan..ökkeş'in söylemeye çalıştığı doğru mu?
İHSAN:Konuştum onunla herşeyi anlattı..aradığın çocuk Aslan..
SÜHEYLA: Bana bu haksızlığı nasıl yaptınız?
İHSAN. Ben sana yardım etmeye çalışıyorum ne haksızlığı
SÜHEYLA: Bende ablam gibi kendimi şu suyamı atayım ne yapayım,oğlumu benden nasıl saklarsın
İHSAN:Ne diyorsun sen Süheyla..herşeyi bende bu gün öğrendim..o gece çiftlikte 2 doğum olmuş Fatma'nın doğruduğu çocuk ölmüş,Ökkeş çocukları değiştirmiş
SÜHEYLA:Sana inanmıyorum
İHSAN. O zaman gidip Ökkeş ile konuşturacağım seni,gidiyoruz hadi
SÜHEYLA: Oğlumu Ökkeş'in büyüttüğünü bilmiyormuydun
İHSAN:Kendine gel beni suçlamaya hakkın yok,olanlarda senin payın daha büyük Süheyla,bunu unutma..ben seni hiç suçladım mı,hiçbirşeyin hesabını sordum mu...yıllardır yanımda büyüyen Aslan'ın kardeşim olduğunu öğrendim,bunu nasıl içime sindirebilirim
SÜHEYLA:Ne denin sen
İHSAN:Nasıl yaptın bunu,babamın yatağına nasıl girdin sen
SÜHEYLA(sağlam bir tokat atar): Ne diyorsun sen,senin dışında kimse dokunmadı bana,demek baban sana böyle söyledi haa,sende inandın haa,o gece senin çocuğunu doğurdum ben ahırda,senin çocuğunu(arkasını döner gider)
İHSAN:yoo ben bunları bilmiyordum ,ben hiçbirşey bilmiyordum,ne diyorsun sen,Süheyla dinle,ama babam...ben hiçbirşey bilmiyordum,sevdiğim bir kıza bunu nasıl yaparım,bilseydim seni bırakırmıydım
SÜHEYLA:Neden gitmeme izin verdin,neden bu şehirden kovulmamıza izin verdin