tarafından zynpocean Cuma Nis. 11, 2008 11:03 pm
15.BÖLÜM
Demir'in çiftliği
DEMİR:Merhaba İhsan bey
İHSAN:Merhaba nasılsın..Aslan biraz gel bakalım buraya..Aslan'la Asi batı tarafındaki toprakların durumuna baktılar,anlatsın bize onu dinleyelim,bakalım durum neymiş
ASLAN: Ben bilgi verip gidecem çalışmaya gelmedim
DEMİR:Asi yok mu bugün?
İHSAN:Anneleri bırakmadı..kızlarla konuşacakmış ciddi bir meseleye benziyor sorun değil asi gelmeden de başlayabiliriz
KERİM:Merhaba ihsan bey
İHSAN:Merhaba
KERİM:Asi yok mu?
DEMİR:Neriman hanım Asi ve Defne ile konuşmak istemiş,önemli olmalı ki Asi gelemedi
KERİM: Ben gidim sizi megul etmim
tarlada
ASLAN:Güzlük ekinleri hallettik,baharda ekilecek tarlalarda sürüldü,açmalar yapıldı,iki tarafta da o iş bitirildi,toprakları çiftlik gübresiyle gübreledik,asma dediğin zaten en fakir toprakta bile yetişir..bu bağ meselesi ile gerçekten ilgilimisiniz(aşkolsun aslan ilgilenmez mi hiç ,ilgi alanının birinci sırasında hemde )beni dinliyormusunuz,asma diyorum,tapraktan çok iklimini sevecek önce(dinlemez mi ,şu aralar dinlediği tek konu,başka birşeyi de gözü görmüyor )..benim diyeceğim bu kadar ihsan bey(niye gücenip gittin şimdi demir asma konusunda senden dinledikleri ile ihtisas yapacaktı,oldu mu şimdi )
İHSAN:Asi de geldi nihayet,nerde kaldın kızım
ASİ:Geciktim kusura bakmayın
DEMİR: Bizde yeni geldik aslan bilgi veriyordu artık sen devam edersin(bu çocuk asma aşkıyla yanıp tutuşuyor herşeyini öğrenecek başka yolu yok )çamurun içinden mi geldin ne bu hal
İHSAN:İyi bu gün didişmeyeceksiniz anlaşılan(tabi didişmez asma için herşeyi öğrenmek istiyor bilen kişi Asi onu kızdırıp bilgilerden mahrum kalmak istermi hiç )
ASİ: Burda bir tohum denemiştik ziraattan söylemişlerdi randıman alamazsınız diye malesef yazda kurak geçti verim alamadık..aslında bu kirli topraklar çok verimli ve bağcılığada çok elverişli(üzülme Asi toprak verimsiz ama verdiğin bilgiler Demir için oldukça verimli oldu)..Baba çiftliğe dönelim mi
İHSAN. Ökkeş hadi dönüyoruz
DEMİR: Dün gece sorun çıktı mı aklım sizde kaldı
ASİ:Sorun yok merak etme
Demir'in çiftliği..İhsan'ın telefonu çalar
İHSAN.Tamam burda yanımda veriyorum..annen
ASİ:Alo..olur anne peki..anne tamam dedim sen bu işi çok büyüttün ama..tamam hoşçakal..Kerim defne ile buluşmak istiyormuş,annemde yanlarında olmamı istiyor
İHSAN. Birkaç gün sabret bakalım,nişana kadar idare et annenin içi rahat etsin..(demir'e)bugünlük yapacak işimiz kalmadı biz eve dönelim nişan telaşı malum
DEMİR: Benim yapabileceğim birşey varmı
İHSAN: Bu bizim işimiz
ASİ:Artık pek atla gezmiyorsun galiba
DEMİR:Hiç içimden gelmiyor belki daha sonra denerim,sen yasını atlattıktan sonra..Asi o kötü günü unutamazmısın..atını hatırlatıp seni üzdüm
ASİ: O benim boğazımda bir düğüm gibi her yutkunduğumda
DEMİR: Bizde bunu atlatmanı bekleriz
ASİ: Ben artık yapamam,bir daha at üstünde olabileceğimi sanmıyorum..benim gitmem lazım sahilde Defne'ler le buluşacağım..hoşçakal
DEMİR:hoşçakal
sahilde
ASİ:İzin verirmisin
DEMİR:Asi sen at üstünde olmalısın
ASİ: Demir
DEMİR:Yeniden denemen gerek...gel...şimdi oldu,rahatmısın
DEMİR:Yeniden ata binecekmisin artık..evet mi..
ASİ: Belki...
DEMİR:Atıma binmeyi kabul ettiğin için beni bağışladığını düşünüyorum,yanılıyormuyum
ASİ:Annem..Defne'yi kontrol etmek istiyor bu telefondan defne ile konuşmak isteyecek,açmasam daha iyi,hemen defne'yi bulmam lazım