tarafından zynpocean Perş. Nis. 10, 2008 9:59 am
salıncak sahnesi,Asi'nin hayali
DEMİR:Çiftliğe gelmezsen seni çok özlerim..sensiz hiçbiryerin anlamı yok artık
ASİ:Gitmedin mi sen
gerçeğe dönüş
DEFNE:Gitmedim burdayım Asi nereye gideceğim..ne oldu
ASİ:hiç..
DEMİR:Asi..traktör çalışmıyorsa benimkilerden yollayabilirim
ASİ: Birazdan hallediyoruz teşekkürler
DEMİR:Yardım etmek istemiştim
ASİ:Yardım istediğimi sanmıyorum yoksa iki çiftlik arasında dayanışmamı başladı
DEMİR: Dayanışma olsa hayvanlarla ilgilenirdin..Daha dün onların başında bekliyordun,yaşasınlar diye çabalıyordun,ne oldu,hayvan sevgin birden bitti mi?önemsesen gelirdin yerine işin ehli olmayan birini gönderdin
ASİ:İşi benim kadar iyi bilen birini yolladım
DEMİR:Yani bu kadar mı,baban borcunu ödedi artık serbestsin,mecburmuyum diyorsun tabi,başladığın işi yarım bırakıp gidebildiğine göre...
ASİ:Aşı yapıldı mı? yapıldı..niye uzatıyorsun bu meseleyi
DEMİR: Ben başladığın işi yarım bırakmandan söz ediyorum yoksa bir veteriner bulmak zor değil
ASİ:Ne bu saçmalık..ne yapıyorsun şimdi de yol kesmeyemi başladın..Ne yapıyorsun Demir,ne yapıyorsun delirdin mi
DEMİR: Bin şu arabaya konuşmamız lazım
ASİ: Bıraksana beni
DEMİR:Konuşacağız Asi
ASİ:Tamam konuşuruz ama böyle olmaz bırak
DEMİR: Başka türlü olmazsa böyle olacak..önce arabaya geç
ASİ:Konuşmak mı istiyorsun tamam kabul..
DEMİR:Kusura bakma,birden ne oldu bana anlayamadım,öyle davranmaya seni zorlamaya hakkım yoktu ama beni dinlemen için başka bir yol bulamadım
ASİ:Seni dinliyorum
DEMİR.İnsan bazen kendine tarafsız bakamıyor bu çok zor hele içinde yıllarca öfke biriktirdiyse,bunun haklılığına inandıysa,buraya ilk geldiğimde bildiğim bir Demir vardı,az çok tanırdım onu..o demir yine öfkeliydi ama neye üzüldüğünü neye sevindiğini bilirdim.kötü bir adam olmadığını başkalarının hayatı ile oynamayacağını bilirdim..şimdi onu tanıyamıyorum,öfkenin pençesinde oyuncak oldu sanki..kızgınlığım bir türlü geçmiyor Asi
ASİ: Biliyorum..kendimi senin yerine koymaya çalıştım,yerinde olsaydım ne yapardım diye düşündüm,senin kadar soğukkanlı olabilirmiydim,bendenannemi almış olsa ona yine düşman olurmuydum..ben sevdiğimi birini hiç kaybetmedim,bu nasıl bir his bilmiyorum,eminim çok zor olmalı,anlayabiliyorum ama bu öfkeyle yaşayamazsın demir,bu çok zor,olanları unutmazsan bile artık kabul etmen lazım
DEMİR: Bu öfke bana ait değil asi,bunu çok geç anladım,unutmama izin verilmedi,teyzem kendi kaderinden kendi öfkesinden bir kale yaptı,beni de içine hapsetti..artık böyle yaşamak istemiyorum..geçmişin gölgesinde bir ömür yaşamak istimiyorum..bu çok yakıcı birşey..artık bu defteri kapatmalıyım ama nasıl...baban ikinci senedi ödedi,bu parayı ne pahasına buldu bilmiyorum,çok sevdiği kızını geçmişe kurban vermek istemedi,elinden geleni yaptı..
DEMİR:Asi ben bu kinin bir parçası olmaya tahammül edemiyorum artık,bu doğru değil,birşeyler değişmeli,bana yardım et Asi oyunun kuralını beraber değiştirelim
BALIKÇI:Gençler taze balık var yemezmiydiniz,buyrun oturun,hadi hadi gelin böyle balıkları hiçbiryerde bulamazsınız( )
ASİ: Balık için teşekkür ederim çok lezzetliydi
DEMİR:Hayat ne garip bir anda insanın duyguları nasıl değişebiliyor
ASİ: demek ki arada bir buralara kaçman gerekiyor..telefonun
DEMİR:Melek
MELEK:Abi..ihsan amca burda çok kötü görünüyor Asi yi arıyormuş,seninle olduğunu düşünüyor
DEMİR:tAMAM Asi yanımda biz hemen geliyoruz melek
ASİ:Ne oldu
DEMİR: Baban senin için endişelenmiş,bizim çiftlikteymiş
ASİ:Neden ki?
melek:ihsan amca bi dakka abim aradı,asi yanındaymış merak etme hemen getiriyor
SÜHEYLA:Ne olduğunu düündün acaba
İHSAN: Birşey düşünmedim,kızımın buraya gelmesine burda çalışmasına başından beri karşıydım
SÜHEYLA:Çocuğun için endişeleniyorsun değil mi İhsan..şunu bilmeni isterim,çocuğumun mezarını bulmak için tek tek köyleri dolaşıyorum,o mezarı bulana kadar senin soyundan kimse ile yakınlık kurmayacağım(demek ki Asi ile Demir'e izin çıkması için ön koşul bu,ondan sonra sorun yok )
MELEK:Asi..
İHSAN:Asi,kızım
ASİ. Baba merak edecek birşey yok hemen geliyorum..baba..baba..
DEMİR: Bu kadar endişelendiğine göre baban bizi görmüş olmalı,gelip onunla konuşmamı istermisin
ASİ:Hayır şimdi hiç iyi olmaz..,ne sen anlatabilirsin ne de o seni anlar,onun için boşver
İHSAN:Nerdesin sen
ASİ: Baba kızma lütfen
İHSAN: O adam seni zorla arabasına bindirdi deliriyorum sandım,neden yaptı bunu
ASİ:Konuşmak istiyormuş,
İHSAN:Ne biçim konuşmaymış bu bir zorba gibi
ASİ: Ben direnince öfkelendi bazen çok çabuk öfkeleniyor
İHSAN. Bir daha böyle birşey yapsın ben ona öfke neymiş gösteririm
ASİ: Babacım büyütme ne olur,bana darılma,seni endişelendirdiğim için özür dilerim,haklısın bir yolunu bulup haber vermeliydim ama demir ile konuşmamız gerekiyordu..o daha küçücükken öfke ile aşılamşılar,geçmişin yükünü omuzuna yüklemişler,kendince benden özür dilemek istedi
İHSAN.Hadi içeri geçelim
DEMİR:Sakın birşey söyleme teyze..ihsan bey şimdi asi yi sorguya çekiyordur hesap soruyordur,bundan da ben sorumluyum,buraya kadar geldiğine göre belli ki çok merak etmiş,çok öfkelenmiş
SÜHEYLA:İhsan'ını bu kadar büyük tepki vermesinin bir nedeni var demir çünkü çok korkuyor
DEMİR:Korkuyormu
SÜHEYLA: Benim başıma gelenin kızınında başına gelmesinden korkuyor,onların çiftliğinde bana yapılanlarının kızınada yapılmasından korkuyor.
DEMİR:Asi ye birşey yapabileceğimi nasıl düşünebilir
SÜHEYLA:Çünkü kötülükler içinde yaşayan bunları bilen bir adam masum düşünceleri anlayamaz,işte bu yüzden aklına ilk gelen budur
DEMİR: Bunları anlamamı kimse beklemesin benden,bu korkularla nasıl yaşanır..ben Asi'nin saçının teline zarar vermem,veremem..teyze sizler farklı hayatlar yaşadınız çok acı çektiniz yıprandınız ama bu eski hikayeler bitsin artık,usandım ben artık geçmişte yaşamaktan