17.bölüm replikleri (Sofinin hayatımızdan cıkışı şerefine
)
Alex-Baytar dede
A: başka türlüsü elimden elimden gelmeyi dede
B: başka türlüsü elimden gelmeyimuş..ben söyledım..ne lazım idi yapayım yaptım..ama olmadı be olmadı..dilim erdiğince aklım yettiğince hep anlattırayım sana..istedim evlenesin..istedim Müslüman kızını unutasın..istedim mutlu olasın Sofiyle..istedim dogru olanı yapasın..anladın mı
A: asıl ozaman dogru olmayacaktı be dede..hem kendim mutsuz olacak idim hem Sofiyi mutlu edemeyecek idim..
B: sen beni öldüresin mi isteysin be more..öleyim mi isteysin he
A: haksızlık olacak idi dede Sofiye niçin anlamaysın..biliysin ki ben dogruyu yaptım..kendinde biliysin..
B: biliyim..ne yapacaksın şimdi ha ne yapacaksın..kacıracakmısın Zarifeyi..baban gibi daglaramı kacacaksın ha..sonra sizi bulacaklar cekecek vuracaklar..ikinizde yanacaksınız bee..bunu bilesin..böylemi isteysin olsun..
A: yok dede böyle birşey olmayacak..hayatta böyle birşey olmayacak..hiç kimseye zarar gelmeyecek..sana söz vereyim dede..
Alex Zarife ile konuşmaya gelir..
Kızçeler: Hıristiyan enişte geleyii
V: susun bakayım
F: niçin geleyi bu şimdi..nerden cıktı bu şimdi..
A: hayırlı sabahlar Ramiz aga
R: ne isteysin
F: Vahide tüfegini getir hayde
M: sakın Vahide
A: fena bir niyetim yok benim..size birşey söylemeye geldim..
F: eyy eyiii biliyiz..biliyiz ne söyleyeceksin..evlendin biliyiz..de hayde hayırlı ugurlu olsun..dee hayde cocugum hayde
A: evlenmedim Fatma hanım..evlenmedim
R: ne evlenmedin mi
F: Vahide getir rüfegini dedim hayde
M: Vahide hayır dedim
F: hadi
A: Zarife
R: haaayır
A: Zarife benden duyasın istedim..istedim benden duyasın Zarife..yalvarırım beni son defa dinle..benden duyasın istedim Zarife..ben evlenmedim Zarife..
Zarifem dışarıya cıkar..
A: yapamadım..yapamam..bizim beraber olmamıza gelenekler görenekler mani olıy..inanç inanç mani olıy..madem ki öyle madem senle beraber olmayacam bu dünyada başka hiç kimseyle beraber olmayacam Zarife..sana acı cektiremem ben biliyim..babamın Ayşeye yaptıgını yapamam ama bundan sonra herkes bilsin ki bütün dünya bilsin ki ölene kadar yalnız seni sevecem..yalnız seni..
dünyayla güneşi hatırlaymısın..hatırlaysın..yaklaşıydı..uzaklaşıyd ı ama hiç beraber olamadılar..bundan sonra bizde öyle yaşayacaz Zarife..dünyayla güneş gibi..hep beraber yanyana ama kavuşamadan..ayrı ayrı..
Alexim gider
F: Zarife nasılsın benim kızım eyimisin sen he nasılsın
Z: bundan daha mutlu olabilirmi insan anne..biz güneş hem dünya gibiyiz..birbirimizden ayrılamazdık..