26.Bölüm
Gece boyunca hemşireler gelip kontrol ediyor .. durumu gayet iyi .. sonra bende uyuya kalıyorum ..
Sabah olmuş .. kulagımı tırmalayan bir kac ses ve beni dürtükleyen bir el var omuzlarımda .. hemşireler koşuşturup duruyor .. uyandı diyorum icimden gözümü actıgımda .. gördügüm manzara ile yıkılıyorum .. sevdigimin kalbi duruyor ..
Hemşire : Suat bey .. Suat bey ..
Levent : Neler oluyor burada ..
Hemşire : Kalbi durdu ..
Levent : Tamam kalp masajına baslıyorum ..
Herkes kosusturuyordu .. Levent bir yandan kalp masajı yapıyor .. bir yandan saga sola emirler yagdırıyordu … birileri beni dürtüyor .. bana bir şeyler söylüyor .. ama ben ne onları duyuyorum ne bir tepki veriyorum öylece donup kalmısım ..
Hemsire : Suat bey ..
Levent : Suat .. Suat ..
Burak : Zenan .. neler oluyor burada ..
Levent : Burak sakin ol ve hemen dısarı cık ..
Ela : Levent .. Zenan ..
Levent : Herkes dısarı cıksın .. hemen .. Suat .. suat kendine gel ..
Oysa ben doktor degil miydim .. ona o kalp masajını yapması gereken .. onu kurtarmaya calısması gereken kisi ben degil miydim .. ama neden hic bir şey yapamıyorum .. nerede o cok basarılı .. kalp damar cerrahı Suat Birtan ..
Levent : Suat .. kendine gel .. suan sana ıhtıyacımız var ..
Fikret : Suat bey .. kendinize gelin ..
Levent : Kalp masajına cevap vermiyor .. defibilatörü getirin ..
Fikret : Defibilatör hazır ..
Levent : 200 e şarj et ..
Fikret : Hazır ..
Levent : Çekilin ..
Levent ve Fikret ellerinden geleni yaparken .. ben öylece onlara bakıyorum .. gözlerimden yaşlar süzülüyor .. ne yani simdi sevdigim kadın .. gidiyor mu .. beni terk ediyor mu .. Ama ben ona gitme dedim beni bırakma dedim .. ben onu hep terk ettim .. hep yalnız bıraktım .. ama hep onu sevdim .. simdi giderek intikam mı alıyor .. gercekten ölüyor mu ..
Levent : Olmuyor .. tekrar .. 300 e sarj et ..
Fikret : Hazır …
Gittikçe uyusuyor bedenim .. artık sesler yankı şeklinde kulaklarımı tırmalıyor .. hazır .. çekilin .. olmadı .. tekrar .. şimdi sevdigim kadın ölüyor .. ve ben ona sadece bakıyorum .. bir şey yapmam gerekli .. doktor olarak yapamıyorum ama ona son kez kal demem gerekli ..
Levent : Bir daha Fikret bir daha .. 300 e sarj et ..
Onlara hic karısmıyorum .. onlar mesleginin gerektirdiklerini yapıyor .. ben ise kalbimin söylediklerini .. yavasca sevdigimin yanına cömeliyorum .. elini tutuyorum .. kulagına egilip .. fısıldıyorum ..
“ Gitme .. Son bir şansı esirgeme .. “
Levent : Tekrar sarj et ..
“ Beni senden mahrum etme .. Gitme .. “
“ Öyle canımı acıtıyor ki varlıgın ile yoklugunu yasamak .. Böyle bırakıp Gitme .. “
Fikret : Levent bey .. olmuyor ..
“ Kararlısın .. gidiyorsun öylemi .. “
Levent : Bir daha .. bir daha sarj et ..
“ Senden gizlemeye calıstım .. gözlerimdeki korkuyu .. icime atıyordum .. saklıyordum .. sende korkma diye .. ama gidiyorsun .. Gitme .. öyle korkuyorum ki sensizligi düsünemiyorum .. Ne yapsam da üzerimden atamıyorum caresizligin verdigi korkuları .. Gitme sevdigim .. Gitme .. “
Levent : Nabız alındı ..
Fikret : Normale dönüyor ..
“ Seni Seviyorum .. “ sonrası yok .. bayılmısım ..
Benide bir odaya yatırmıslar .. tansiyonum düsmüs .. yavas yavas kendime geliyorum .. oda da kimse yok .. yine bir korku kaplıyor icimi ..
Suat : Zenan ..
Yavas yavas dogruluyorum yataktan .. hala biraz basım dönüyor .. ama ona gitmeliyim ..
Suat : Basım .. off ..
Koridordan onun odasına dogru gidiyorum ..
Hemsire : Suat bey .. iyi misiniz ?
Suat : Merak etme ben iyiyim .. o .. o da iyi degil mi ?
Hemsire : Cok iyi .. suan halen yogum bakımda .. ama sizin dinlenmeniz gerekiyor ..
Suat : Ben iyiyim dedim sana .. hadi sen isinin basına git ..
Agır adımlarla ilerliyorum .. ama icimde yasadıgım o korku hala gecmis degil .. ya tekrar olursa diyorum kendi kendime .. saçma sapan bir sürü şey düşünerek odanın önüne geliyorum .. yine herkes tam kadro orada .. hemen yanıma geliyorlar .. nasıl oldugumu soruyorlar .. ben iyiyim diyorum .. tek istedigim onun yanında olabilmek .. hepsini kovuyorum .. odaya giriyorum ..
Tekrar aynı sandalyeye oturuyorum .. elini tutuyorum .. onu izlemeye koyuluyorum .. ama asla uyumuyorum .. bir daha aynı tehlikeyi göze alamam .. Saatler geciyor .. durumu gayet iyi .. en ufak bir aksilik olmuyor .. güneşte yavas yavas doguyor .. hala uyanmadı .. bekliyorum o gözlerini açmadan yanından ayrılamam ..
Saat 8 gibi Levent geliyor .. bir kez de kendi kontrol ediyor ..
Levent : Her şey yolunda gözüküyor ..
Suat : Levent .. tesekkür ederim ..
Levent : Ben işimi yaptım ..
Suat : Siz olmasaydınız .. ben .. ben ne yapardım .. siz hepiniz elinizden geleni yaptınız .. ben ise donup kaldım .. ona yardım edemedim ..
Levent : Sacmalama .. sen en zor kısmı basardın .. ona gitme dedin ..
Suat : Eger .. ona bir şey olsaydı .. ne yapardım bilemiyorum .. hala uyanmadı ..
Levent : Merak etme .. her şey yolunda dedim sana .. birkaç saat icinde uyanacaktır .. Sende biraz dinlensen iyi olacak ..
Suat : Ben onun yanında zaten dinleniyorum .. ona yakın olayım .. o gözlerini açsın da ben başka bir şey istemem ..
Levent : Suat .. peki Elif ..
Suat : Şişştt .. suss .. Zenan duyar falan .. sürprizi bozacaksın ..
Levent : Ne diyorsun sen ya .. kız baygın ne duyacak .. hem ne sürprizi ..
Suat : O duyar .. hem sürpriz dedik ya .. zamanı gelince ögrenirsiniz ..
Levent : İyi peki .. ben gidiyorum başka hastalarım da var benim ..
Suat : Levent ..
Levent : Yine ne var ..
Suat : Ya iki dakika surada dursana benim bir telefon görüsmesi yapmam gerekiyor .. lütfen yalnız kalmasını istemiyorum ..
Levent : Ne askmıs be kardesim .. iyi peki cabuk ol ..
Levent delirdigimi zannedecek belki ama onu yalnız bırakamam .. o korkuyu yasamadan anlayamazlar ..
Suat : Evet .. ne istiyorsa verilsin .. hı hı .. tek celsede bitsin istiyorum .. yok yok .. itiraz edecek durumda degil .. ha birde suan oturdugumuz evin satısını istiyorum ya da onu da ona verin gitsin .. Oldu Ahmet’cim görüsürüz .. iyi haberlerini bekliyorum ..
Suat : Tamam .. yo yo .. fiyat sorun degil .. evet dedigim gibi .. esyalar sorun degil .. daha sonra degistiririz biz onu .. tamam evrakları gönderirsiniz ben imzalarım .. iyi günler ..
Telefon görüsmeleri mi de yapıp odaya geri dönüyorum ..
Levent : Nerede kaldın ağabeycim ya ..
Suat : Geldim iste .. senden de bir şey istenmiyor ..
Levent : Simdi seninle tartısamam .. ben gidiyorum .. bir şey olursa cagrı bırak gelirim hemen .. Tabi yine donup kalmazsan ..
Suat : Levent !!
Coktan arazi olmustu bile .. benimle dalga geciyor ama Ela öyle bir durumda olsa kendi de benden farklı halde olmazdı heralde .. bunlar umurumda bile degil .. o bir an önce uyansın .. iyi olsun da gerisi boş ..
Aradan bir iki saat geciyor .. durum aynı .. hala uyuyor melegim .. bizimkiler de sagolsunlar dakika bası gelip durumu soruyorlar hele Burak .. deli gibi ya kendi geliyor .. ya hemşire yolluyor ya telefon ediyor .. benden beter ..
Burak : Durum ne ağabeycim ..
Suat : Aynı Burak .. ya dakika bası gelip durmasana zırt pırt kapı acılıyor .. sen gelmesen hemsire yolluyorsun benden betersin valla ..
Burak : Sanane .. gelicegim iste varmı bi diyecegin .. bişi olursa cagrı bırak .. tamam mı ..
Suat : Tamam tamam ..
Burak gidiyor .. ben hala uyumus degilim .. uyudum uyuyacagım neredeyse .. basım arada sırada öne düsüyor ama hemen irkilerek kendime geliyorum .. yine kendimden gectigim bir vakitte .. onun sesi geliyor kulagıma .. hayatımda duydugum en güzel ses ..
Zenan : U yu ya cak bas ka yer mi yok ..
Suat : Zenan .. uyandın ..
Zenan : Ne o .. ö le ce gi mi mi san dın ..
Suat : Seni .. seni cok seviyorum ..
Zenan : Ahh .. yavas ol .. ameliyat degil ama sen öldüreceksin beni ..
Suat : Ben ö .. özür dilerim .. canın yanmadı ya ..
Zenan : Biraz .. kimse yok mu ya .. bu kadar mı degersizim sizin icin ..
Suat : Ben varım ya .. yetmez mi ..
Zenan : Digerleri nerede ?
Suat : İşlerinin basında .. canımdan bezdirdiler beni .. ikide bir birisi geliyor seni soruyor .. zırt pırt kapı durmuyor valla .. hele Burak deli etti beni ..
Zenan : İnanırım o biraz paniklidir ..
Suat : Biraz mı .. ya telefon eder ya kendi gelir ya hemşire yollar ..
Zenan : Bizimkilere haber ver de gelsinler .. hepsini cok özledim ..
Suat : Hı hı .. haber veriyim .. ımm şey .. beni özlemedin mi ?
Bu soru karsısında bir cevap alamıyorum .. yüzünün kızarısından anlıyorum .. digerlerine cagrı bırakıyorum hepsi kosarak geliyor ..
Burak : Zenan ..
Zenan : Burak ..
Burak : Uyandın mı sonunda ..
Zenan : Uyandım ..
Levent : Kendini nasıl hissediyorsun Zenan ..
Zenan : Yorgun ..
Hasan : Normaldir zor bir ameliyat oldu ..
Ela : Canım seni yeniden uyanık görmek cok güzel ..
Kader : Yeni hayatına hosgeldin ..
Zenan : Hosbulduk .. hepinizi özlemisim ..
Arslan : Ya bize niye haber vermiyorsunuz uyandı diye ..
Suat : Unutmusum kusura bakma ..
Arslan : Gecmis olsun Zenan ..
Fikret : Gecmis olsun Zenan’cım ..
Zenan : Hepinize cok tesekkür ederim ..
Suat : Eee .. hasta ziyaretinin kısa olanı makbuldür .. hepiniz isinizin basına dönün bence ..
Levent : Buna sen mi karar veriyorsun ?
Burak : Adama bak ya ..
Fikret : Hadi hadi .. tembel asistanlarım benim .. dogru isinizin basına ..
B,K,H,E : Offf ..
Arslan : Tekrar gecmis olsun ..
Levent : Ben yine kontrole gelicegim Zenan’cım sen dinlen ..
Herkes gidiyor ben haric .. kendimden gecmis bir vaziyette onu izliyorum ..
Zenan : Eee ..
Suat : ….
Zenan : Eee diyorum ..
Suat : Ne eesi ..
Zenan : Sen gitmeyi düsünmüyor musun ?
Suat : Ben artık bir saniye bile senin yanında ayrılmam ..
Zenan : Ka..
Suat : Bu konuda konuşma yasagı koyulmustur ..
Zenan : Ama ..
Suat : Konu kapanmıstır ..
Zenan : Suat ..
Suat : Efendim ..
Zenan : Ya yarım yamalak bir rüya gördüm de .. sen böyle basucumda oturmus aglıyordun .. Gitme falan diyordun .. o halini düsünüyorum da cok komik ..
Suat : Ahh evet cok komik .. ama rüya iste dimi rüya ..
Zenan : Evet .. rüya .. Benim uykum geldi ..
Suat : Yat canım sen .. ben buradayım ..
Zenan : Sende git yat .. gözlerinin altı çökmüş .. biraz dinlen ..
Suat : Yok ben burada iyiyim .. uyurum böyle ..
Zenan : Sacmalama belin falan tutulur .. öyle uyku mu uyunurmuş ..
Suat : Olmaz bir şey .. buradan ayrılamam ..
Zenan : Ya öyle olmaz .. bak gel yanıma uzan .. ama sadece uzan .. anlaştık mı ..
Suat : Allahhh .. ımm şey .. hı hı sadece yanına uzanıcam .. tamam ..
Sevincten cıglık atmamak icin zor tuttum kendimi yavasca yanına uzandım .. kalbim delicesine carpıyor .. elimi kolumu nereye koyacagımı bilemiyorum .. daha öncede ona sarılarak uyumustum ama bu sefer o cagırdı beni yanına .. biraz bocalıyorum .. sonra yavasca belinin üstünden elimi elinin üzerine koyuyorum bir şey demiyor .. cocuklar gibi mutluyum .. yavas yavas sarılıyorum .. hic itiraz etmiyor cünkü simdi mısıl mısıl uyuyor .. bende yorgun bedenimi uykuya bırakıyorum .. hayatımda hic olmadıgım kadar mutlu ve huzurluyum ..
hic yorum yok mu yav