Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

5 posters

basında çıkan haberler

ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 4 Mutsuzyk6
    Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 4 Mesgulrc6
    Katılımı : :
    basında çıkan haberler - Sayfa 4 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 4 Right_bar_bleue

Takımı : basında çıkan haberler - Sayfa 4 Besiktas

basında çıkan haberler - Sayfa 4 Empty Geri: basında çıkan haberler

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:51 pm

Ekran vitrini tümden değişti

Bir devir kapandı ve yepyeni bir döneminayak sesleri, daha sezonun ilk günlerinden ekranlardan yankılandı. Yazsüresince yaptığımız haftalık ilk on dizi listemiz de, eylül ayının ilkhaftasından itibaren bambaşka bir hal aldı. Geçen sezonun sevilen işleri tekerteker tatilden döndüler. Kanalların yeni dizileri hafta içinde peş peşegösterime girdiler. Yaprak Dökümü, Arka Sokaklar, İki Aile, Doktorlar ve EzoGelin, bu sezonda da yine zirveyarışı yapacaklarını ispat ettiler. Yeni sezon dizilerinden Kuzey Rüzgarı,Annem ve Menekşe ile Halil de geçen hafta gösterime giren yeni dizilerarasından yüksek reytinglerle sıyrılmayıbaşarıp, ilerisi için olumlu sinyaller verdiler.

(...)

Mehmet Güler'in yazısından alıntı... Yazının devamı için;

http://www9.gazetevatan.com/haberdet...ryid=4&wid=132
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın
    basında çıkan haberler - Sayfa 4 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 4 Right_bar_bleue

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:52 pm

“Bıçak Sırtı” daha ilk bölümden zirvede

Kanal D, “Bıçak Sırtı” ve “Arka Sokaklar” dizileri ile Pazartesi’nin birincisi oldu.
    Kanal D, Pazartesi günü “Bıçak Sırtı” ve “Arka Sokaklar” dizileri ile Türkiye’yi ekran başına kilitleyip, rakiplerini geride bıraktı ve yine birinci oldu.Kanal D’nin başrollerinde Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Melisa Sözen, Vildan Atasever ve Erkan Can’ın oynadıkları yeni dizisi “Bıçak Sırtı” pazartesi akşamı ilk bölümü ile ekrana
    geldi. Milyonların beğenisini kazanan ve izleyicilerden tam not alan “Bıçak Sırtı”, A/B Sosyo Ekonomik Statü’de yüzde 8.4 reyting ve yüzde 26.1 izlenme payı ile birinci olarak daha ilk bölümden de ekranın zirvesine yerleşti.Soyluluk, ihanet, aşk ve cinayet başlıkları üzerine kurulu, yasak aşklarla, ihanetlerle, babalığın ne olduğu meselesiyle, soyluluk ve yoksulluk kavramlarıyla örülü sürükleyici bir dizi olan “Bıçak Sırtı”nda olaylar ikinci bölümden itibaren daha da hızlanıyor ve tempo da yükselerek artıyor.
    Arka Sokaklar da birinci
    Kanal D’nin, başrollerinde, Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş ve İlker İnanoğlu’nun oynadıkları polisiye macera dizisi “Arka Sokaklar”ın Pazartesi akşamı ekrana gelen bölümü de, Tüm Kişiler’de yüzde 8.3 rating ve yüzde 26.0 izlenme payı ile birinci oldu.

kaynak HÜRRİYET-KELEBEK
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Arka Sokaklar’da neler oluyor

Kanal D’nin sevilen dizisi "Arka Sokaklar" ekibi Kelebek için bir araya geldi. Yapımcılığını Erler Film-Türker İnanoğlu’nun yaptığı dizinin kahramanları, yakaladıkları başarının perde arkasını anlattı.

UĞUR PEKTAŞ (MURAT)

AKSİYON SAHNELERİ BANA DAHA UYGUN

n "Arka Sokaklar" kendinizi ifade edebildiğiniz bir proje mi?

- Etmeye çalışıyorum, ama çok da ettiğimi sanmıyorum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum işte.

n Oyunculuk açısından performansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? "Yapmaya çalışıyorum" cümleniz, bu konuda çok memnuniyetsiz olduğunuzu düşündürdü bana...

- Dizi olduğu için çok çabuk çekiliyor her şey. Hızlı davranmak zorundayız. Dolayısıyla "Burada ne yapmalıyım" diye çok da oturup düşünemiyorsunuz.

n Polis olmayı sevdiniz mi?

- Çok... Bu dizideki gibi aksiyonu bol alan sahnelerin benimle çok örtüştüğünü düşünüyorum. Mesela aşk sahneleri durağan oluyor ya, işte o zaman çok zorlanıyorum. Ama karşımdaki Gamze olduğu için eskisi kadar zorlanmıyorum.

n Ne olacak bu Zeynep’le Murat’ın aşkı?

- Tabii ki daha iyi olacak. Aslında biz de bilmiyoruz ve bilmemek iyi. Her hafta sete geldiğimizde yeni bir heyecanla çekime başlıyoruz.

n Gamze Hanım’la ilişkiniz nasıl gidiyor?

- Her şey çok güzel...

GAMZE ÖZÇELİK (ZEYNEP)

ARKA SOKAKLARA

YABANCI DEĞİLİM

n Uğur Pektaş bu proje sayesinde hayatınıza girdi. Dizinin sizin için bu anlamda da önemi büyük olsa gerek...

- Kadere de şansa da inanırım. Bu yazgımda vardı ve bir şekilde olacaktı demek ki... Burada olmasaydı başka şekilde bunu yaşayacaktım.

n Dizide canlandırdığınız Zeynep, çok güçlü bir kadın... Zeynep ile Gamze örtüşüyor mu?

- Ben senaryoda ne varsa onu yapmaya çalışıyorum, günlük hayatta ise onun gibi yaşamıyorum. Daha doğal, daha içimden geldiği gibiyim çünkü... Zeynep benimle bağdaşıyor mu? Çok değil galiba.

n Zeynep ile Murat evlenecek mi?

- Bilmiyorum ki... Şu ana kadar bize gelen senaryolarda böyle bir şey yok.

n Gamze ile Uğur evlenecek mi?

- Kısmet. Kesin bir şey söyleyemem ama her şey çok şükür yolunda gidiyor.

n Hikayenin hayatınıza ne katkısı oldu? İstanbul’un arka sokaklarını bilir miydiniz?

- Ben çok doğal, herkes gibi yaşayan bir insanım. Arka sokaklarda neler olduğunu herkes kadar bilirim. Yani prenses gibi yaşayan biri değildim. Aksine fazla lüksten, fazla şaşaalı hayattan hiç hoşlanmam. Gerçek yaşanmışlığı severim. Her şeyin tertemiz ve muntazam olması beni mutlu etmez, aksine çok daraltır.

İLKER İNANOĞLU (ENGİN)

PARKLARDA YATIP KALKTIĞIM GÜNLER ÇOK OLDU

n Hoşgeldiniz "Arka Sokaklar"a...

- Teşekkürler... Biliyorsunuz geçen sezon bir bomba patladı ve ekibin amiri Rıza Baba (Zafer Ergin) bacağından bir yara aldı. Yerine kimi getirelim diye düşünürlerken, ben geldim işte.

n "Arka Sokaklar" babanız Türker İnanoğlu’nun projesi. Bu sizin için avantaj mı, dezavantaj mı?

- Bu şirkette çalışmak benim için daha zor. Çok dikkatli davranıyorum. Mesela sete vaktinden daha erken gelmeye çalışıyorum. Hakkımda kötü bir yorum yapılmasına fırsat vermediğim için, herhangi bir sorun olmuyor. Ben zaten yaptığım şeyi ciddiye alıyorum. Herhalde senaryoyu en çok okuyan ve çalışan benimdir.

n Para konusunu babanızla mı yoksa yapımcıyla mı konuştunuz?

- Yapımcıyla konuştum.

n Pazarlık yaptınız mı?

- Bana burada ne derlerse "tamam" diyorum. Öyle bir şans yok yani. Yakında bir bomba daha patlayabilir ve gidebilirsiniz...

n Uzun süre Amerika’da yaşadınız. İstanbul’un arka sokaklarını bilir misiniz?

- Arka sokak çocuğuyum ben. 18 yaşımdan sonra hep yurtdışında ve kendi başıma yaşadım. Dolayısıyla arka sokaklarda ne olup bittiğini çok iyi biliyordum. Parklarda yatıp kalktığım çok olmuştur.

ZAFER ERGİN (RIZA BABA)

POLİS OKULLARINA

KAYITLAR ARTMIŞ

n "Arka Sokaklar"daki Rıza Baba karakteri, "Kurtlar Vadisi"nin Baron’unu unutturdu mu?

- Evet ve bundan çok da memnunum. Bu aslında birçok oyuncunun kaderi; oynadığınız rolün gerçek zannedilmesi.

n Sizce "Arka Sokaklar" iyi mesaj veren bir dizi mi?

- Televizyon etkili bir araç, bu yüzden yapımcıların da toplumsal sorumluluk sahibi olmaları gerek. Biz pozitif bir diziyiz. Olanın yanında, olması gerekeni de aktarıyoruz. Mesela ilk bölümlerden birinde Zeynep, bir kişiyi kaza sonucu öldürüyor ve psikolojik bir travma geçiriyor. Kendisine şunu söylüyorum; "Üzülme sen görevini yaptın. Keşke işlerimizi silahsız halledebilsek ama ne çare..." Bu çok önemli bir replikti. Gerçekten bir polisin silahsız işini halledebilmesi, hepimizin toplumsal özlemi. Biz bunu altını çizerek veriyoruz. Dizi başladığından bu yana polis okullarına kayıtlar artmış.

n Tiyatroyu özlemediniz mi?

- Özledim ve bu yıl oynuyorum. Benim damarlarımda alyuvar, akyuvar ve tiyatro var. Ondan vazgeçemiyorum. Bu sene Profilo’da Tiyatro Kedi’de "Quartet" adlı bir oyun oynayacağız. Dört kişilik bir oyun. Ben, Haldun Dormen, Arsen Gürzap ve Işıl Yücesoy olacak. Onun çalışmalarına da ekimde başlıyoruz. Aralık ayında sahneleyeceğiz.

ŞEVKET ÇORUH (MESUT)

DİZİLERDE SAMİMİYET DUYGUSU ÇOK ÖNEMLİ

n "Arka Sokaklar"da hepimizin günlük hayatta karşılaştığı, aşina olduğu polis memurları gibisiniz...

- Genelde diğer oynadığım karakterlerde de samimiyet duygusuna çok önem veririm. Ne olursa olsun izleyiciye samimi gelmesi lazım. Zaten bu dizideki her rol doğal ve samimi.

n Diziyi bu kadar yukarıda tutan sır nedir sizce?

- Televizyon dizilerinde inandırıcılık şart. Hem inandırıcı olması hem de sizi maceranın içine sürüklemesi gerek. Dizide evlerimiz ve emniyet dışındaki tüm sabit mekanlar, her bölümde değişiyor. Çok zor ama başarıyı getiren noktalardan biri de bu... Ayrıca uyuşturucudan organ mafyasına ve töre cinayetlerine kadar emniyet müdürlüğünün temelde uğraştığı tüm konular bu dizide de işleniyor. Dizide bunların önlenmesi konusunda pek çok ince mesaj veriliyor. Suç kavramı dünya var olduğundan beri var. Bunun içine dramatik yapı da oturunca çok keyifli bir iş çıkıyor ortaya. Oyuncu olarak sizi de çok sıkmıyor, çünkü her seferinde başka oyuncularla, başka konular içerisinde çalışma imkanınız oluyor. Bu da işin bu sezon da devam etmesinin temel nedenlerinden.

ÖZGÜR OZAN (HÜSNÜ)

İSTANBUL’DA POLİS OLMAK İSTEMEZDİM

n Bu dizi sayesinde "Selami" unutuldu mu?

- "Arka Sokaklar" ile biraz Selami’yi kırdık gibi geliyor, ama hálá "Selami Komserim" diyenler var. Bunu polisler bile söyledi bana. Nedense isim kaldı üzerimde.

n Hálá Selami denilmesinden rahatsız mısınız?

- Beni hiç rahatsız etmiyor açıkçası. Bu bizim yaptığımız işin başarısını gösteriyor.

n Sizce bu dizinin en pozitif özelliği nedir?

- Çok doğru mesajlar vermesi... Alkol ve sigara kullanmamaya, silahı çok göz önünde tutmamaya çalışıyoruz. Dizi konuları genellikle üçüncü sayfa haberleri. Bazı konularda kanayan yaraya da parmak basıyoruz ama bunlar yaşanılan şeyler. Biz bunu kurgu içerisinde komedi, macera ve aşkla süslüyor, insanları sıkmayan ufak mesajlar vererek aktarıyoruz.

n İstanbul’da polis olmak ister miydiniz?

- İstemezdim. Allah İstanbul’da polislik yapanlara sabır versin. İstanbul gezmek görmek için güzel ama yaşanılacak bir yer değil, çok tehlikeli.

ORHAN OĞUZ (YÖNETMEN):

POLİSLE HALK ARASINDAKİ PERDE KALKTI

Gündemi kovalıyoruz ve sürekli araştırıyoruz. Oyuncularımızın da kimyası tuttu. Bir dizinin tutmasını sağlayan tüm taşlar yerine oturdu. Yönetmeni, oyuncuları, kimyasıyla o enerjiyi hissedebiliyorsun. Çekmeden önce hiç düşünmemiştim ama çekmeye başlayınca farklı duygular hissettim. Bu dizinin polis ile halk arasındaki perdeyi kaldırdığını düşünüyorum.

Kaynak: Hürriyet //Kelebek
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Dizide mahalle baskısı!

Kanal D'deki "Arka Sokaklar"da "rakı buzlamaları" vardı. Hüsnüler'de yemek daveti var. Baktım masanın ortası buzlanmış. Uyanamadım, "acaba ortada markalı tabak ya da çatal filan mı var?" (bu bile olacak iş değil ama alıştırdılar, kabullendik!) diye sordum kendime. Sonra jeton düştü. Buzlandığına göre sofra çilingir durumundaydı. Tam o bitti, bu sefer Rıza Baba ile Ali konuşuyorlar. Konu rakı içmek üzerine. Hani damat adayı ya, kayınpeder ile rakı içme durumları. Tabii bardaklar buzlu yine. Bari "rakılı diyalogları" alt yazı ile değiştirselerdi tam olurdu. "Evladım erkek adam şalgam suyu içer" gibi. Yoktu böyle buzlamalar filan geçtiğimiz yıllarda. Ama gerdiler ortamı, senaristlere "meyhane sahneleri yok, içki sahnelerini kaldırdık" dedirttiler. Bu sahneler önceden çekiliyor ve dizinin ne zaman yayına gireceği belli olmuyor. Galiba bu yıl dizilerimiz mahalle baskısını yakından hissetti!
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

"Arka Sokaklar"da yine buzlanma vardı. Ondan önceki hafta da buzlanma yapıldı. İçki masaları buzlandı. Rıza Baba ile Ali konuşuyorlardı geçtiğimiz hafta. Malum Ali damat adayı. Hani kayınpeder ile böyle erkek erkeğe "rakı üzerine" konuşuyorlar. Erkek adam rakı içer gibilerinden. Bardaklar buzlu da diyalogları "unutmuşlar". "Binbir Gece"de ise Zafer Melek'e fena tutulmuş melankolik bir hal var giriyor barda bir viski söylüyor bardak yine buzlu. Geçen sene var mıydı bunlar? Daha önceki sene ya daha daha önceki seneler? Konuşulmadı. Ama bu yıl konuşur olduk. "Diziler çeki düzen veriyor" diye haberler yapıldı daha baştan. Ayağınızı denk alın der gibiydi. Sigara buzlanması da ayrı bir komedi, o ayrı.

Milliyet / Sinan Koloğlu
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:53 pm

'Arka Sokaklar' iyiden iyiye pazartesi akşamlarının birincilik tahtına oturdu. Arka arkaya 3 haftadır totalde en çok izlenen program olmayı başarıyor. Üstelik Kuzey Rüzgarı, Bıçak Sırtı ve Doktorlar gibi iddialı yapımları da geride bırakıyor. Aslına bakarsanız bu durum şaşırtıcı değil! Çünkü mafya dizileriyle başlayan aksiyon furyası, gözü yaşlı aile ve ağa dizilerinden bıkan erkekleri ekrana bağlıyor. Üstelik bunun yanı sıra 'Arka Sokaklar'da hem ekip hem de senaryo iyi oturdu. Dizinin ilk bölümlerindeki acemilik, yerini yabancı yapımları aratmayacak bir polisiye kurgusuna bıraktı. Seçilen konular da son bölümlerde giderek ağırlaştı. Örneğin geçtiğimiz akşamki bölümde, kendi halinde gibi görünen yaşlı bir adamın aslında bir seri katil olduğu anlaşıldı. Senaryo gayet başarılı kurgulanmıştı. Aksiyon, macera ve heyecan da tam dozundaydı. Öğreniyoruz polisiyeyi vallahi.

Nilgün K. Tamaz / Takvim
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Davulcu çeker!

--------------------------------------------------------------------------------

"Arka Sokaklar"ın son bölümünde Mesut, Ece'nin evine gidiyor. Merak etmiş onu, hiç ses çıkmıyor. Ece kapıyı açıyor. Arkasında genç bir erkek görünüyor. Mesut bozuluyor. Sonra çocuk çıkıyor dışarı. MeÇer Ece'nin erkek kardeşiymiş. Sonra Ece kardeşini Mesut'a anlatıyor.
    Bir barda davul çalıyormuş ve uyuşturucu bağımlısıymış. Senarist kolay yolu bulmuş. Gitarist de olabilirdi ya da klayve çalan, hatta grubun solisti.
    Simgeler önemlidir. Neden mesela bir öğretmen olmaz? O kutsal meslektir. Ama davulcu ne olacak işte! Davulu çalmak için verilen yılların emeği, o pratik çalışmalar vs. Aman ne olacak vur sağına soluna davulcu ya da zurnacı ne fark eder!

Sinan Koloğlu / Milliyet
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Televizyonun verdiği ince dersler

Yaşadığımız son olayların etkisiyle olsa gerek, pazartesi gecesi izlediğim tüm programlardan birer "toplumsal mesaj" çıkardım. Arka Sokaklar'da polis memuru Aydın, yaşadığı ekonomik bunalımı aşamayınca bir inşaata çıkıp, intihar etmeye karar veriyor. Müşfik komiserimiz Rıza Baba onu ikna etmek için yanına oturuyor ve diyor ki; "Bak Aydın kardeşim, şimdi aşağıya atlarsan bir çocuğu babasız bırakacaksın. Parasızlığın özrü olur ama babasızlığın olmaz..." O anda şehit askerlerimizin aileleri için başlatılan kampanyayı hatırlıyorum. "Bunun içine mutlaka şehit ve gazi polis aileleri de katılmalı" diyorum. Üç paraya göğüslerini hain mermilere siper eden polislerimiz için de bir şeyler yapılmalı. Polis Aydın, dizide dolmuşa binmeye hazırlanırken cebindeki paranın dolmuş ücretine yetmediğini görüp, karakoluna yürüyerek gidiyor. Geç kaldığı için de amirinden fırça yiyor. Çocuğuna okul için gerekli eşofman ve spor ayakkabısını alamayınca da "Ben nasıl babayım?" diyerek, intihara yelteniyor. Bu coğrafyada öyle çok Polis Aydın var ki... Köprü dizisinde mühendis Tekin ile nişanlısı Leyla o gece düğün yapacaklar. Yolda araçları bozuluyor. Tekin biraz çılgın ya, yardım gelene kadar yolda nişanlısıyla birlikte futbol oynamaya başlıyor. Leyla, kaçan topu almak için biraz uzaklaştığında PKK'nın döşediği mayına basıyor... Öğretmen Leyla ölecek mi, kalacak mı, haftaya göreceğiz. Bu arada dizide kullanılan araçların plakaları ilgimi çekiyor. Üzerlerinde şehir kodu olarak 96 yazıyor. Malum, 81 ilimiz var, 96 diye bir plaka yok. Mesaj açık: Mayın döşenen, tüm vatan sathıdır. Öyleyse hat-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır!.. Bıçak Sırtı'nda Mehmet (Mehmet Günsür), ağabeyinin ihbarıyla askere alınıyor. Bizimki isyanlarda. "Şimdi zamanı değildi" filan diyor. Oysa yurtdışından gelmiş. Askerliğini bedelli yapacak ve silah altına alınacağı süre 21 günü geçmeyecek. Gencecik fidanlarımız tezkerelerine 3 gün kala şehit düşerken, sınır boyundaki erler, terhis olmayı reddedip, tezkere bırakırken, bizim Mehmet, yeni açtığı barın başında bulunmak ve taze sevgilisiyle beraber olmak için 21 günlük askerlikten gocunuyor... Tüylerim diken diken... Biliyorum ki, onca Mehmetçiğin yanı sıra böyle çürük Mehmet'ler de var aramızda... (Bu arada şampuan reklamında saçları ahenkle dans eden Mehmet Günsür'ün, Bıçak Sırtı için asker tıraşı olduğu sahne de ilginç.) Ve Arena... Dağlıca'da askerlerimize kurulan hain pusuyu yöneten "Agit" kod adlı terörist Vahiyeddin Karay, daha önce Baykuş operasyonuyla ele geçirilen PKK ile bağlantılı uyuşturucu mafyasının liderinin amca oğluymuş!.. PKK'nın "beyaz"dan elde ettiği parayla topraklarımızı "kızıla" boyadığı zaten biliniyordu. Ama ilk kez bu kadar net bir şekilde "sobe"leniyorlardı! Sınır ötesi operasyonumuza karşı çıkan ve "icazet" vermeye kalkan Amerikalı ile Avrupalı, eğer evlatlarının zehirlenmesine göz yumacaksa, PKK'ya da göz yumsun. Ama kim bilir, belki de "duman altı" oldukları için gerçekleri göremiyorlardır. Pazartesi üç saat televizyon izledim. Ama kütüphaneler dolusu kitap okumuş gibi oldum!.. Televizyonun, gücü doğru kullanıldığında nelere kadir olduğunu bir kez daha gördüm!..

Kaynak:Yüksel Aytuğ-Sabah(Günaydın
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:54 pm

Bu listede yoksa hiç şansı yok

Çünkü haftada yedi gün var. Ve her akşam sadece 2 dizi ilk iki sırayı paylaşıyor. Bu nedenle upuzun listelere artık bir son veriyorum. Her pazartesi yayımladığım haftanın reytinglerdeki en başarılı dizileri listesindeki yapım sayısını 14’e indiriyorum. Bir de 15. dizi olarak bir joker ekleyip, diziler liginin reytingleri işini bundan sonra sadece her iki kategorinin ilk 15 dizisini vererek devam ettiriyorum. Biliyorsunuz, ne yazık ki her iki listeden birine, yani ilk 15’in içine giremeyenlerin ekranda uzun süre var olması çok zor. Ben de onların döktüğü ecel terlerine, çektikleri reyting stresine bu listeleri uzun tutarak fazladan gerilim eklemeyelim diyorum.

Bambaşka bir sıralama

Bu hafta Binbir Gece’nin tekrar bölümü vardı. Bu yüzden dizinin alıştığımız o yüksek reytingleri azaldı. Ama Binbir Gece, tekrar bölümüyle de olsa her iki reyting kategorisinde birden yüze yakın dizi arasından sıyrılıp haftanın en yüksek seyirci toplayan ilk 15 yapımı arasında yer almayı başardı. Binbir Gece’nin tekrarının yayınlandığı haftada, yine en büyük rakibi Yaprak Dökümü zirveye tırmandı. Diğer basamaklarda ise sıralama bambaşka sıralandı. İki seyirci grubu, farklı farklı dizilere odaklandı. Örneğin Bıçak Sırtı AB Grubu’nda 3., Hatırla Sevgili 7., İki Aile 9., Sevgili Dünürüm 10., Elveda Derken 15. sırada çıkarken, bu dizilerin hiçbiri Tüm Kişiler’de yer alamadı.

Aynı durum öteki grupta da yaşandı. Tüm Kişiler’de ilk 15’e giren Ezo Gelin, Eşref Saati, Pusat, Genco ve Menekşe ile Halil, AB Grubu’nda ilk 15’in içinde yer bulamadı. Her iki kategoride birden ilk 15 dizinin arasına girmeyi başaran yapımlar ise Binbir Gece, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi Pusu, Avrupa Yakası, Annem, Kavak Yelleri, Sıla, Arka Sokaklar, Doktorlar ve Asi olarak sıralandı. Sanırım bu açıklamayla, geçen gün yazdığım ekranın en kıymetli 10 dizisi yazısını da hangi kriterlere göre, nasıl kaleme aldığım konusu da aydınlandı.

Toparlayalım. Geçen yıldan devam eden Binbir Gece, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi Pusu, Avrupa Yakası, Sıla, Arka Sokaklar ve Doktorlar bu sezonda da iddialarını sürdürmeye devam ediyorlar. Bıçak Sırtı, Hatırla Sevgili, İki Aile, Elveda Derken ve Sevgili Dünürüm için AB Grubu’nda işler yolunda giderken, Ezo Gelin, Pusat, Eşref Saati, Genco ve Menekşe ile Halil de iddialarını Tüm Kişiler’de sürdürüyor. Bu yazıda toplam yirmi diziden bahsediliyor.

Geri sayım sürüyor...

Gerisi için o acımasız geri sayım, bütün ürkütücülüğü ve üzücülüğüyle devam ediyor. Daha şimdiden Ertelenmiş Hayatlar, Komiser Nevzat ve Oyun Bitti gitti. Bakalım önümüzdeki pazartesi günü kaç dizinin daha ekrana veda ettiğini yazacağız? Bakalım bu amansız dizi rekabeti yüzünden daha kaç güzelim diziyi ikinci, üçüncü bölümünde çöpe atacağız?..

Memed Güler-----Gazetevatan..
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:55 pm

Arka Sokaklar birinci oldu

Arka Sokaklar birinci oldu Kanal D'nin, sevilen dizisi "Arka Sokaklar" pazartesi akşamı yine birinci oldu.

Kanal D'nin, başrollerinde, Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş ve İlker İnanoğlu'nun oynadıkları sevilen dizisi "Arka Sokaklar"ın pazartesi akşamı ekrana gelen bölümü, Tüm Kişiler’de yüzde 9.3 reyting ve yüzde 23.2 izlenme payı ile yine birinci oldu.
    İki Aile zirvede

Başrollerini Emre Kınay, İclal Aydın ve Öner Erkan’ın paylaştığı, Star TV’nin sevilen dizisi "İki Aile", pazartesi akşamına damgasını vurdu. Dizi, AB Sosyo Ekonomik Statü'de yüzde 8.5 reyting ve yüzde 20.90 izlenme payı alarak ilk 100 program sıralamasında birinci sıraya yerleşti.

Kaynak:Hürriyet
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:55 pm

Kask kafalı komiser

Kanal D'nin dizisi Arka Sokaklar'da izlediğim bir sahne fena halde canımı sıktı. Malum, polisler halkın güvenliğini ve huzurunu korumakla mükellef kamu görevlileri olarak "örnek insan olmak" gibi bir sorumluluğu da taşırlar. Bir polis sadece görev icabı yaptıklarıyla değil, günlük yaşamındaki duruşu, hâl, hareket ve davranışlarıyla da bu "güvene" layık olmak zorundadır. Ancak dizideki Komiser Engin'i (İlker İnanoğlu) son bölümde motosikletini kask takmadan kullanırken izledim. Bu da yetmiyormuş gibi mesai arkadaşının 10 yaşındaki oğlunu arkasına oturtup, İstiklal Caddesi'nde gece vakti hız yaptı. Üstüne üstlük çocuğun da kaskı yoktu. Son bir ay içinde 4 ölümlü motosiklet kazasının yaşandığı bir ülkede "polislerin bile kask takmadığı" bir dizi "azmettirici" olmaz mı?

Yüksel Ayuğ/Sabah
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:56 pm

Duayenler ekran dersi veriyor

Genç oyuncular alınmasın ama son dönemde ekranda keyif aldığım tüm oyunculukların altında "olgunların" imzası var. Örnek mi? Elveda Rumeli'deki Erdal Özyağcılar, Yaprak Dökümü'ndeki Halil Ergün ve Güven Hokna, Sessiz Gemiler'deki Savaş Dinçel, Avrupa Yakası'ndaki Gazanfer Özcan, Hümeyra ve Rutkay Aziz, Sevgili Dünürüm'deki Haluk Bilginer ve Sumru Yavrucuk, Arka Sokaklar'daki Zafer Ergin ve şu anda hatırlayamadığım diğerleri... Ortak özellikleri ise mayalarında "tiyatro" nun bulunması. Evet, oyunculuk bir "yetenek" işi. Ama bu yetenek, eğitimle harmanlandığında ortaya muhteşem bir "lezzet" çıkıyor. Kıssadan hisse: Kariyerlerini uzun yıllara yaymak isteyen genç dizi oyuncuları, eğer konservatuar mezunu değillerse mutlaka iyi bir tiyatro eğitiminden geçmeliler... maçı Bosna millilere primler başlandı. primi bir formayı büyük.

Yüksel Aytuğ/Sabah
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

KEMAL Sunal televizyon reytinglerini mezarından yönetiyor dense yeridir. Salı gecesi Fox TV umudunu Meraklı Köfteci’ye bağlamıştı, atv’nin silahıysa Gerzek Şaban’dı... Ekrandaki iki dizinin şansı iyi gitmiyor, biri Kanal D yapımı Bıçak Sırtı, bu hafta ancak onüçüncü olabilmiş, diğeri büyük tanıtımlarla yayına sürülen atv’nin Kara Yılan’ı, o da dördüncü olmuş, Arka Sokaklar, Doktorlar ve Elveda Rumeli’nin gerisinde kalarak. Bence asıl hata dizilerde değil, yayın günlerinde, farklı günde sonuç da farklı olurdu

Tuna Serim / Tercüman
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Vatan gazetesi _ Memet Guler

İşte 7 gecenin 7 şampiyon dizisi

PAZARTESİ: Haftanın en zor gecelerinden birisi. AB Grubu’nda Bıçak Sırtı, Tüm Kişiler’de Arka Sokaklar yarışı önde götürüyor. İkisi de birer Kanal D dizisi. Pazartesi geceleri reyting listeleri iki kategoride de büyük farklılıklar gösteriyor. Doktorlar, Elveda Rumeli ve İki Aile üst sıralarda yer bulabilirken, Köprü ile Kuzey Rüzgarı’nın reytinglerinde düşüş gözleniyor. Fox’un Yemin’i ise rakiplerini oldukça geriden takip ediyor. Bugün atv ekranında kanalın en iddialı yapımlarından Karayılan başlayacak. Haftanın bu ilk gecesinin reyting trafiği iyice karışacak.

SALI: İki sezondur Binbir Gece salı gecelerinde bütün reytingleri silip süpürüyor. O yüzden hiçbir kanal Binbir Gece’nin karşısına iddialı projeler süremiyor. Günün ilk on yapımı arasında girebilen diğer iki dizisiyse, Sessiz Fırtına ve Ezo Gelin olarak şekilleniyor.

ÇARŞAMBA: Yaprak Dökümü bu sezon Binbir Gece’yi tahtından indirmeyi başardı. Son iki haftadır, her iki reyting kategorisinin zirvesinde de Yaprak Dökümü vardı. Dizinin yayınlandığı saatlerde, açık olan her iki televizyonun birisinde Yaprak Dökümü izleniyor. Avrupa Yakası geçen sezon Yaprak Dökümü’yle kısa bir süre mücadele edebilmişti. Ancak daha sonra hiçbir çarşamba akşamında birincilik göremedi. Avrupa Yakası, bu gecenin müzmin ikincisi. Dudaktan Kalbe ve Elveda Derken de ilk ona girmeyi başarırken, Emre Altuğ’lu El Gibi ise arayı açtırmama mücadelesi veriyor.

PERŞEMBE: Diziler ligindeki en amansız yarışlardan biri de bu gece yaşanıyor. Perşembe geceleri, Kurtlar Vadisi Pusu’nun liderliğinde kapanıyor. Bu hafta tekrar bölümü yayınlanan Annem ve Kavak Yelleri ilk üçün öteki basamaklarında yer alıyor. Bu hafta ilk defa haftanın en çok seyredilen dizileri listesine bir Samanyolu TV yapımı da girdi. O da idealist bir doktorun öyküsünün anlatıldığı Tek Türkiye’ydi. Gecenin diğer dizileri Tatlı Bela Fadime, Bez Bebek ve Kelebek Çıkmazı’nın birincilik iddiaları yok; onlar orta sıralarda dolaşıyor.

CUMA: Seda Sayan ve Tamer Karadağlı’nın dizisi Fedai, ilk bölümünden oldukça parlak bir reyting grafiği sergiledi. Günün başka iki iddialı yapımıysa iki atv dizisi; Sıla ve Hatırla Sevgili. Asi ve Sevgili Dünürüm de onlarla yarışıyor. Devreye Show’un Pusat ile Eşref Saati ve Kanal D’nin Menekşe ile Halil’i girince, cuma gecesinin reyting trafiği de iyice karışıyor. Cuma gecelerini kimin kazanacağını görmek için, belli ki biraz daha beklemek gerekiyor.

CUMARTESİ: Diziler açısından zayıf bir gece. Yine iki Kanal D dizisi, bu hafta maç yüzünden ertelenen Zoraki Koca ve Genco zirvede. Selena ve Vazgeç Gönlüm onları takip ederken, Dağlar Delisi ve Kara İnci oldukça alt basamaklarda yer alıyor. Cumartesi gecesine çekilen Sessiz Gemiler ise görünen o ki ekranda son günlerini yaşıyor.

PAZAR: Pazar gecesi ekranlar yarışmalar ve filmlerle renkleniyor. Günün tek dizisi Hepsi 1. O da ilk onun içinde yer alıyor. Pazar günleri ekranlarda başka zirve mücadelesi yapan dizi yayınlanmıyor
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:57 pm

Polis selam verdi

Gözde YILMAZ

"Arka Sokaklar" dizisinin başkomiseri Zafer Ergin, katıldığı bir tanıtımda ilginç bir anısını anlattı.

"Arka Sokaklar" dizisinin başarılı başkomiseri Zafer Ergin, geçtiğimiz gün CNR'da dizinin sponsoru GoldMaster'ın 33'üncü yıl kutlamasına katıldı. Tanıtım toplantısına gelemeyen diğer başrol oyuncuları Gamze Özçelik, Uğur Pektaş ve İlker İnanoğlu'nu "Arkadaşlar takipte" diyerek savunan Engin, dizi nedeniyle yaşadığı ilginç bir anısını anlattı.

Dizinin yayınlanmasıyla birlikte polis okullarına giriş talebenin arttığını söyleyen Zafer Engin, "Geçen gün komiser bir arkadaşımın yanına gittim, kapıdaki polis selam durdu. Arkamdan da, 'Okadar benimsedik ki, o kadar heybetli yürüyor ki, gerçek başkomiser gibi selam durdum' demiş" diye konuştu
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Kanal D, “Arka Sokaklar” ve “Bıçak Sırtı” dizileri ile Pazartesi’nin birincisi oldu.

Kanal D, Pazartesi günü “Arka Sokaklar” ile “Bıçak Sırtı” dizileri ve Ana Haber Bülteni ile Türkiye’yi ekran başına kilitleyip, rakiplerini geride bıraktı ve yine birinci oldu.

“Arka Sokaklar birinci Kanal D’nin, başrollerinde, Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş ve İlker İnanoğlu’nun oynadıkları polisiye macera dizisi “Arka Sokaklar”ın Pazartesi akşamı ekrana gelen bölümü, Tüm Kişiler’de yüzde 9.9 reyting ve yüzde 22.7 izlenme payı ile yine birinci oldu. Kanal D’nin başrollerinde Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Melisa Sözen, Vildan Atasever ve Erkan Can’ın oynadıkları “Bıçak Sırtı” adlı dizisinin pazartesi akşamı ekrana gelen bölümü de A/B Sosyo Ekonomik Statü’de yüzde 8.2 reyting ve yüzde 21.3 izlenme payı ile birinci oldu.

HÜRRİYET
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Pazartesi sendromu
    "Gittiği yere kadar" lafı var ya bu pazartesi akşamları için söylenmiş bir söz sanki! "Elveda Rumeli"ye alışamadım ben. Ama Ramiz rolünde Erdal Özyağcılar işi götürüyor. Yani onun sahnelerine denk gelince ayrılamadığımı gördüm.
    "Arka Sokaklar"da takım çok iyi. Hüsnü - Suat olayı dizide biraz daha yer kaplıyabilir. Çünkü cuk oturmuş bir ikili. Bunlara tabii ki bana göre dizilerdeki çocuk oyuncular içindeki en başarılılardan sayabileceğim Metin ve Tekin'i de katabilirsiniz. Yani bu ailenin hikâyelerinin olduğu bölümler çok iyi, daha uzun tutulabilir.
    "Köprü" geçen yılki tadında değil. Bir nevi "operasyon" dizisi haline geldi.
    "İki Aile"de kadro gerçekten oturdu. Buradaki genç oyuncu kadrosu da başarılı

Sinan Koloğlu / Milliyet
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:58 pm

Kanal D'nin, sevilen dizisi "Arka Sokaklar"ın yeni bölümü, yine birinci oldu.

Kanal D'nin, başrollerinde, Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş ve İlker İnanoğlu'nun oynadıkları sevilen dizisi "Arka Sokaklar"ın pazartesi akşamı ekrana gelen bölümü, Tüm Kişiler’de yüzde 10.4 reyting ve yüzde 23.6 izlenme payı ile yine birinci oldu.

hürriyet
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

En çok izlenen sekiz kanalın, prime time diliminde yapılan reklam ölçüm sonuçlarına göre, yerli dizilerin reklam sürelerinde önceki haftaya oranla % 10’luk bir düşüş tespit edildi. Aynı araştırma verilerine göre, 3-9 Aralık haftasının en çok reklam alan yerli dizisi, geçen hafta sıralamada yer alamayan Sessiz Gemiler oldu. Yayımlandığı günün, en çok izlenen dördüncü yerli dizisi olan Sessiz Gemiler’de, 68 farklı markanın reklamı, 47 dakika boyunca tüketicisi ile buluştu. Sessiz Gemiler’e en çok reklam veren markalar ise; iletişim teknolojileri sektörünün öncülerinden Turkcell, dayanıklı tüketim sektörü liderlerinden Profilo ve otomotiv pazarının liderlerinden Renault oldu.

Uzun zamandır yayımlandığı günün en fazla izlenen yapımı olan Kurtlar Vadisi Pusu, haftanın en çok reklam alan ikinci yerli dizisiydi. Kurtlar Vadisi Pusu’da yayınlanan reklamlar, 38 dakikaya yakın bir süreyle hedef kitlesine ulaştı. Diziye en çok reklam veren markalar ise Calgon, Turkcell, Hazırkart oldu…

MTM’ nin aynı reklam ölçüm sonuçlarına göre, ATV’nin beğenilen komedi dizisi Avrupa Yakası, en çok reklam alan üçüncü yerli dizi oldu. Geçen haftaya oranla aldığı reklamlarda küçük bir düşüş yaşanan Avrupa Yakası, bu hafta üçüncü sıraya geriledi. Sevilen dizi, 78 farklı markanın reklamlarına 37 dakikayı aşkın süreyle yer verdi. Aynı araştırma verilerine göre; haftanın en çok reklam alan diğer yerli dizileri ise sırasıyla, Karayılan, Elveda Derken, Kelebek Çıkmazı oldular.

3-9 Aralık haftasında en çok reklam alan yerli diziler

No
    Program adı
    Yayın Tarihi
    Spot Süresi (sn.)

1
    Sessiz Gemiler (ATV)
    08.12.2007
    2.844

2
    Kurtlar Vadisi Pusu (Show TV)
    06.12.2007
    2.270

3
    Avrupa Yakası (ATV)
    05.12.2007
    2.246

4
    Karayılan (ATV)
    03.12.2007
    2.221

5
    Elveda Derken (Kanal D)
    05.12.2007
    2.107

6
    Kelebek Çıkmazı (ATV)
    04.12.2007
    2.104

7
    Arka Sokaklar (Kanal D)
    03.12.2007
    2.084

8
    Yaprak Dökümü (Kanal D)
    05.12.2007
    2.081

9
    Menekşe ile Halil (Kanal D)
    07.12.2007
    2.074

10
    Asi (Kanal D)
    07.12.2007
    2.068

Kaynak: MTM Medya Takip Merkezi (Dizilerin aynı

hafta içinde yayımlanan yeni bölümleri ölçümlenmiştir.)

Reklam verenin ilgisi Kanal D’ye yöneldi…

Bir süredir reklamverenlerin ilgi yoğunluğunu kendi dizilerine çekmeyi başaran ATV, bu hafta Kanal D’ nin gerisinde kaldı. MTM’ nin araştırmasına göre, haftanın “en çok reklam alan yerli dizileri” listesindeki ilk on diziden beşi, Kanal D ekranlarından izleyenleriyle buluştu. ATV, en çok reklam alan 4 yerli diziyi izleyenlerinin ilgisine sunarken, Show TV bu sıralamaya yalnızca bir diziyle girebildi.

Kaynak: Medya Takip Merkez
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Kara Murat'tan bu yana "rahat kadın" hep yabancılar olmuştur. Dizilerimizde de bu fatura yeri geldiğinde yine "yabancılara" kesilir.

"Beyaz Gelincik" te hiç unutmuyorum (!) Mehmet Ali Aslanbaş ABD'de eğitim almıştı ya Amerikalı sevgilisi ile otellerde filan rahatlıkla kalıyordu. Çünkü o Amerikalı'ydı bir erkek ile otelde rahatlıkla kalabilirdi.

"Arka Sokaklar"da Engin de bir Rus hanım ile havuzda gayet muhabbet içindeydi. Çünkü o Rus kızıydı ve rahattı. Zeynep ile Murat mesela hani evli barklı olmalarına karşın bir kere olsun baş başa kalamıyorlar!

Kaynak: Milliyet / Cafe/ Sina Koloğlu yazısı 28.11.2007
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Favori çocuk oyuncularım

Çocuk oyuncuların yer aldığı dizilerde genel bir sorun oluyor; yetenekli çocuk oyuncu az. Bunu sormuştum yapımcılara ve televizyon yöneticilerine, aileler kolay yolu seçiyorlar. Yani ünlü olsun ama öyle fazla da oyunculuğa zaman ayırmasın okuluna gitsin. Böyle bakıyorlarmış. Ama benim gözdelerim var. "Arka Sokaklar"da Onur Bay ve Furkan Göksel. Fırlama çocukları çok iyi oynuyorlar. Çok fazla görünmüyorlarlar da, tadında kalıyor.

Sinan Koloğlu / Milliyet
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:59 pm

Acun’u geçmeyi başaran 2 dizi var

Olacak iş değil... Vallahi buna reytingi aslanın ağzından değil midesinden çıkartmak denmez de sorarım size ne denir. Bir haftadır acayip bir virüsle uğraştığımdan evde kımıldamadan yatmak zorunda kaldım. Birkaç gün içinde ayaklanırım sandım ama bütün hafta gözümü açamadım. Televizyona bile bakamadım. Çünkü ışıktan ya gözleriniz yanıyor ya da başınıza derin-ince bir ağrı saplanıyor. Işıktan kaçıyorsunuz, aydınlıkta duramıyorsunuz. Aman kendinize dikkat edin; şu bela virüs ortalıkta dolaşırken bırakın artık şu öpüşerek selamlaşmayı, bir süre lütfen tokalaşmayı tercih edin.

Görgüsüzler iyi başladı
    Evet, televizyon izlemedim ama reytingleri her gün inceledim. Her pazartesi yaptığım diziler karnesinin bu haftaki notlarına bakınca, ortaya gerçekten de enteresan bir sonuç çıktı. Acun Ilıcalı’nın yarışması Var mısın Yok musun’un geçen pazar aldığı reyting, yalnızca iki dizinin ardında kalmıştı. Acun tek başına, haftanın en başarılı ilk 15 dizisi listesinde üçüncü sırada yer almıştı. İşte bu yüzden bu hafta diziler listesine Var mısın Yok musun’u da aldım.

Çünkü Acun tek başına yüze yakın diziyi geçmeyi başarmıştı. Sadece Yaprak Dökümü ve Binbir Gece, Var mısın Yok musun’u altına almıştı. Acun’un akıllara durgunluk verecek kadar çok seyirci çeken, gündüzleri de birçok sohbetin ana konusu haline gelen yarışması, ekranların son zamanlardaki en görkemli, en başarılı çalışmasıydı. O yüzden adı bir kere daha anılmalıydı; andım.

Gelelim dizilerin durumuna. Köprü yükselişte. Görgüsüzler ilk haftasından gayet iyi başladı. Gazi’nin durumu ise pek iç açıcı görünmüyor. Dudaktan Kalbe ve Parmaklıklar Ardında’nın seyircisi artık iyice oturdu.

Sıla’nın düşüşü sürüyor

Samanyolu’nun dizisi Tek Türkiye ise Tüm Kişiler’de sürekli listeye giriyor ve yükseliyor. Ancak AB Grubu seyircisi, STV’nin dizisine pek rağbet göstermiyor. Bu arada bu hafta da en çok tekrarı yayınlanan dizi yine Arka Sokaklar oldu. Dizinin bütün tekrarları günlük yüzlük reyting listele-rinde ilk onun içerisinde kendisine yer buldu. Show’un en çok reyting beklediği dizisi Kuzey Rüzgarı ise bir türlü istenilen grafiği yakalayamıyor. Kadir İnanır’ın gidişinden sonra dizi, beklenen kıvamı tutturamıyor. Düşüşte olan bir başka dizi de atv’yi geçen yıl taşıyan Sıla. Ana Haber Bültenleri ligi arasındaki yarışın reyting karnesi ise yarına. Hepinize virüssüz, mikropsuz iyi haftalar...

İLK ON BEŞE GİREN DİZİLERİN KANALLARA GÖRE DAĞILIMI

TÜM KİŞİLER

KANAL DİZİ

KANAL D 7

ATV 3

SHOW 3

STAR 1

STV 1

AB GRUBU

KANAL DİZİ

KANAL D 7

ATV 5

SHOW 2

STAR 1

STV -

14-21 OCAK HAFTASININ EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİ

TÜM KİŞİLER

PROGRAM ADI KANAL REYTING SHARE

YAPRAK DÖKÜMÜ KANAL D 21.30 45.00

BİNBİR GECE KANAL D 16.90 36.60

VAR MISIN YOK MUSUN SHOW 14.40 31.10

ARKA SOKAKLAR KANAL D 11.10 24.40

KÖPRÜ STAR 9.70 26.80

GÖRGÜSÜZLER ATV 9.20 20.70

DOKTORLAR SHOW 9.20 20.10

ASİ KANAL D 8.60 19.70

TEK TÜRKİYE STV 8.30 18.80

KAVAK YELLERİ KANAL D 8.20 18.30

PARMAKLIKLAR ARD. ATV 8.10 23.30

EŞREF SAATİ SHOW 7.90 17.90

[b][ARKA SOKAKLAR KANAL D 7.20 22.30/B]

ELVEDA RUMELİ ATV 7.20 15.90

DUDAKTAN KALBE SHOW 7.00 21.90

MENEKŞE İLE HALİL KANAL D 6.30 16.50

AB GRUBU

PROGRAM ADI KANAL REYTING SHARE

YAPRAK DÖKÜMÜ KANAL D 22.90 47.70

BİNBİR GECE KANAL D 22.00 49.00

VAR MISIN YOK MUSUN SHOW 13.80 30.70

KAVAK YELLERİ KANAL D 11.50 26.50

ELVEDA RUMELİ ATV 10.50 25.00

AVRUPA YAKASI ATV 10.40 21.60

ASİ KANAL D 10.10 23.40

HATIRLA SEVGİLİ ATV 9.70 23.70

PARMAKLIKLAR ARD. ATV 9.60 25.40

ANNEM KANAL D 9.50 26.20

BIÇAK SIRTI KANAL D 9.10 22.70

DOKTORLAR SHOW 9.00 21.30

DUDAKTAN KALBE SHOW 8.90 24.30

KÖPRÜ STAR 8.50 23.80

SILA ATV 7.90 18.30

ARKA SOKAKLAR KANAL D 7.10 17.00

http://w9.gazetevatan.com/haberdetay...id=157726&Cate goryid=4&wid=132
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 5:00 pm

Saç kesilmesi
    "Bir dizide mutlaka lösemi hastası olmalı mı?" diye sormuştum geçen hafta "Arka Sokaklar" için. "Sen işi bize bırak biz nasıl şirdenden vereceğimizi biliriz" der gibi sahneler vardı. Lösemi olayını bu şablondan çıkarıp hastalığın gerçekliğine bu kadar girebilmeleri gerçekten başarı. Mesut'un oğlu Tunç'un saçlarını kesme sahnesi ve ardından bu bölümün son karesinde, kendi saçını kesmesi "bunlar bu işten anlıyor" mesajını verdi.
    Küçük ayrıntıları yakalayanlar başarılı olur. Ve "Arka Sokaklar"da bu fazlasıyla var.

milliyet
    Sinan Kologlu
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Uzmanımız Ayça Erman’ın dizilerle ilgili değerlendirmesini özetleyerek yayınlıyoruz:

“2007 senesi yerli diziler açısından çöküş yılıydı. Yeni hikaye üretme konusunda yetersiz kalan senaristler tarihi Türk filmlerine, yabancı ve hatta eski yerli dizilerin öykülerine yöneldiler. Ancak çoğu yayından kaldırıldı. İşte 2007’nin Altın Zakkum Ödülü’nü kazananlar:

1- Fedai: Ekranlarda bir fiyasko yaşandı. Bodyguard filminden ve daha çok Lorenzo Lamas gibi oyuncuların oynadığı 2. sınıf yapımdan esinlenme.

2- Asi: Star TV ve Kanal 1 tarafından saygısızca yayından kaldırılan Fırtına (La Tormenta) ekranlara Asi olup geri döndü. Berbat kopya.

3- Vazgeç Gönlüm: Ihlamurlar Altında ve Acı Hayat karışımı.

4- Arka Sıradakiler, Bez Bebek ve Suç Dosyası: Birisi Hayat Bilgisi ve Affet Bizi Hocam’ın, diğeri Acemi Cadı, Sihirli Annem’in, üçüncüsü de Arka Sokaklar’ın hikayelerini aynen kullanıyor. Fox dizileri berbat.

5- Arka Sokaklar: Her bölümde uyuşturucu ve silah kaçakçılarını, kocasından dayak yiyen kadınları, seri katilleri işliyor.

6- İki Aile: Gerard Depardieu imzalı filmin ilginç öyküsü sıradanlaştı ve aynı evde ayrı yaşayan karı kocalar tam anlamıyla Ayrılsak da Beraberiz’i oynamaya başladılar.

7- Tatlı Bela Fadime: Oyuncular acaba kendilerini izleyip gülebiliyorlar mı? Güllü filminin taklidi.

8- Eşref Saati: Kadir İnanır ve Kartal Tibet filmleri, Bitirimler serisinin kopyası. Ortada gülünecek ne hikaye, ne espri var.

9- Yaprak Dökümü: Necla’nın genelev haline getirilen bir pansiyonda polis tarafından basılarak, gazetelere ve TV’lere çıkması dizinin arabesk filmlerini taklit ettiğinin kanıtı. Küçük Emrah’lı filmlerin hikayeleri burada.

10- Sıla: Kaç kez ölümden döndüler ya da Sıla kaç kez kaçırıldı? Sayamadık. Artık dizi ömrünü tamamladı, bıktırdı.

11- Kuzey Rüzgarı: Kurtlar Vadisi’nin izinde. Mafya, silah ve gözyaşı”.

Kaynak:Akşam Gazetesi-Burhan Ayeri
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

ACI KAYBIMIZ

KURUMUMUZ SANATÇILARINDAN CANAN TÜRKER' İ KAYBETTİK. SANATÇI İÇİN 26 OCAK 2008 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 10:30' DA AKM ODA TİYATROSU' NDA TÖREN DÜZENLENECEKTİR. TEŞVİKİYE CAMİSİNDE ÖĞLE NAMAZINI TAKİBEN KILINACAK CENAZE NAMAZIDAN SONRA ZEYTİNBURNU MERKEZ EFENDİ MEZARLIĞI' NA DEFNEDİLECEKTİR. TÖREN BİTİMİNDE AKM' DEN SERVİS KALKACAKTIR.

DEVLET TİYATROSU AİLESİ OLARAK MERHUMEYE ALLAHTAN RAHMET, YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ.

alıntıdır
    kaynak:istanbul devlet tiyatrosu resmi sitesi

Similar topics

-

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 5:21 am