Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

5 posters

basında çıkan haberler

ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 2 Mutsuzyk6
    Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 2 Mesgulrc6
    Katılımı : :
    basında çıkan haberler - Sayfa 2 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 2 Right_bar_bleue

Takımı : basında çıkan haberler - Sayfa 2 Besiktas

basında çıkan haberler - Sayfa 2 Empty Geri: basında çıkan haberler

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:25 pm

Zap'tiye

Binbir Gece'de Cansel, Yaprak Dökümü'nde Ceyda, Kavak Yelleri'nde Canan ve Leman, Sessiz Gemiler'de hizmetçi Gülşen, İki Aile'de Eda, Annem'de gazeteci Ayşe hamile. Üstelik hamileliklerin çoğu da nikahsız beraberliklerden. Senaristlerin kaleminde mürekkep yerine sperm mi var ne?

Yüksel Aytuğ/Sabah
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın
    basında çıkan haberler - Sayfa 2 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 2 Right_bar_bleue

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:26 pm

Hayatın içinden

Kanal D'de yayınlanan 'Annem' dizisini izlerken hep aynı şey dikkatimi çekiyor. Talat Bulut'un canlandırdığı Musa karakterinin annesini görünce değişen şivesi... O kadar hayatın içinden alınma bir durum ki bu; beni eskilere götürüyor. İzmir'de doğup büyümesine karşılık baba tarafım Aydın Sultanhisarlı'ydı. İzmir'den yola çıkarken normal konuşan rahmetli babam, Sultanhisar tabelasını görür görmez başlardı 'Gari'lere, 'gidivedim, gelivedim' demeye... Dizide bakan rolünü başarıyla oynayan Bulut da belki memleketinden ayrı düşmüş pek çoğumuz gibi şive değiştiriyor annesiyle konuşurken! Bakanlığını falan unutup anasında gideriyor memleket özlemini... Zaten dizideki anaoğul ilişkisi de örnek alınacak cinsten. Sıcak, sevgili aynı zamanda da saygılı! Tıpkı ikisinin konuştuğu naturel şive gibi...

Nilgün K. Thmaz / Takvim
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:26 pm

Gençlerin pabuçları damda artık olgun starlar revaçta!

Bu sezon dizilerde gençlerden çok olgun starlar başrollerde. Nedeni ise basit: Çünkü onlar zaten yetenekli!..

Güzel kadınlarla, yakışıklı erkeklerin başrollerde olduğu Tv dizileri, bu sezon yerlerini olgunluk dönemindeki duayenlerin başrol oynadığı dizilere bıraktı. Bir zamanlar yan karakterlerde izlediğimiz; 'destek gücü' olarak senaryoya dahil edilen Türk sinema ve tiyatrosunun usta oyuncuları artık başrollere terfi etti. Erdal Özyağcılar 'Elveda Rumeli'de, Savaş Dinçel 'Sessiz Gemiler'de, Haluk Bilginer ve Sumru Yavrucuk 'Sevgili Dünürüm'de, Halil Ergün 'Yaprak Dökümü'nde, Türkan Şoray ve Cihan Ünal 'Aşk Yeniden'de, Bülent Emin Yarar 'Arka Sıradakiler'de, Vahide Gördüm ve Talat Bulut ise 'Annem'de oyunculuk performanslarıyla göz dolduruyor.

Kaynak:Günaydın/Sabah
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:27 pm

Faruk Turgut
    (Sevgili Dünürüm' ve 'Annem' dizilerinin yapımcısı)

TV izleyicisinin beklenti düzeyi arttı
    Türk seyircisinin son dönemde beklenti düzeyi çok artınca karakterlerin seyirciye inandırıcı gelmesinde bazı sorunlar olmaya başladı. Beklentiye cevap vermek adına, yapımcılar, karakterleri hakkıyla canlandıracak gerçek oyuncuları tercih etmeye başladı.

Kaynak:Günaydın/Sabah
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:28 pm

Annem dizisi başlamadan önce Vahide Gördüm ve Talat Bulut ile yapılan bir röportaj...
    Bu dizinin ana fikri kadın
    İhanet yüzünden eşinden boşanan ve kızını tek başına büyüten bir kadının zorlu hikayesini konu alan "Annem" adlı dizi bu akşam ekrana geliyor.
    Kanal D’de bu akşam yeni bir dizi başlıyor. İhanet yüzünden eşinden boşanan ve kızını tek başına büyüten bir kadının zorlu hikáyesini konu alan "Annem" adlı dizinin başrollerinde Vahide Gördüm, Talat Bulut ve İlhan Şeşen var.

Öncelikle bize dizide canlandırdığınız karakterlerden biraz bahseder misiniz?

- Talat Bulut: Ben, eşinden ayrılırken onun hamile olduğunu bilmeyen ve gerçeklerle 16 yıl sonra yüzleşen bir babayı canlandırıyorum.

- Vahide Gördüm: Zeynep karakteri 40 yaşlarında, 16 yaşında bir kızı olan, geçmişe dair yaralar taşıyan bir kadın. 16 yıl önce eşinden boşanma kararı almış, üstelik hamile olduğunu bu kararı aldıktan sonra öğrenmiş biri… Durumu eşiyle paylaşmamış ve gerçeği ondan saklamış. Çünkü aldatılmış ve ihanetin bedelini bu şekilde ödetmek istemiş. Üniversitede inşaat mühendisliği okumuş bir kadın ama köftecilik yapıyor. Kızına iyi bir gelecek kurmak adına yaşam mücadelesi veriyor.

Bir babaya çocuğunun olduğunu söylememek adil mi sizce?

- T.B: Ben de bir kız babasıyım. Şu an 10 yaşında… Baba duyarlılığıyla bakarsam olaya, bence bu hiç de adil değil. Bir baba çocuğunun varlığını tesadüfen öğreniyor; kesinlikle çok acımasız, eşitliği yok eden bir durum bu…

- V.G: Bence de doğru değil, ama Zeynep karakterini çıkarabilmek için onu haklı görmek zorundayım.

Bu dizi aldatılma sonrasında bir kadının ruh halini izleyiciye yeterince anlatabilecek mi?

- T.B: Dizideki gelişmelerin nasıl olacağını bilmiyorum. Ama tabii ki dizinin bunu başarabilmesini çok isterim.

Geçtiğimiz sezonlarda ağa dizileri gündemdeydi, şu sıralar ise gençlik dizileri popüler… Öte yandan "Eski Türk filmleri tadında" dedirten senaryolar, hiçbir zaman demode olmuyor. Bunun sebebi nedir sizce?

- T.B: O dönemlerde toplum biraz daha içine kapanıkmış. O kapalı toplumda, beyazperdeye yansıyan samimiyet ve sevgi de çok ilgi çekmiş. Bugün o temanın demode olmamasının sebebi, geçmişe duyulan özlem bence…

- V.G: Biz galiba millet olarak mutlu sonları seviyoruz. Türk sinemasındaki örnekler hep mutlu sonla biterdi. Dizilerde de böyle senaryolar insanları mutlu ediyor. Mesela biz "Bir İstanbul Masalı"nda aynı durumu yaşadık. "Zengin oğlan fakir kızla evlensin" diyordu herkes. Kimse çıkıp da "Hadi canım böyle bir şey olur mu" demedi. Bana inandırıcı gelmese bile onlar çok inandılar. Yine de bu dizinin sonu mutlu olur mu bilmiyorum.

Bu dizide seyircinin ilgisini çekecek faktörler neler?

- V.G: Öncelikle bir evlat paylaşımı var. Birlikte olmayı başaramasak da evladımızı paylaşmak zorundayız. Biz bunu gösteriyoruz. Her iki taraf da yaralı… Bence bu çok inandırıcı bir konu, dolayısıyla ilgi de çekecektir.

Dizide, kızınız gerçeği öğrendiği zaman nasıl bir tepki verecek?

- V.G: Kadın bir iç hesaplaşma yaşayacak, ama yine kendini haklı bulacak. "Buna inanıyorum ve haklıyım"; işte bu çok önemlidir hayatta… "Aldatıldım ve yalnız bırakıldım. 16 yıl bu çocuğu ben büyüttüm" diye düşünüyor Zeynep… Evet, belki haberi olsa eski eşi onlara sahip çıkardı ama şu durumda Zeynep’i haksız görmek istemiyorum…

Kadın hikayelerinin konu alındığı proje sayısı çok az… Bu da sizin için avantaj olsa gerek…

- V.G: Evet, bu dizinin ana fikri kadın… Hayat mücadelesi veren bir kadının nasıl ayakta durabileceğini gösterecek. Parçalanmış aile ve iç hesaplaşmanın yanı sıra aşk da var tabii. Aşk her zaman aşktır ve yaşanmamışsa mutlaka yeniden gündeme gelecektir… Seyirci bunlardan çok etkilenecek. Çünkü iki erkek arasında kalan bir kadın söz konusu… Birisi o haliyle seven, diğeri geçmişten sevgiyle gelen bir adam…

Kadın ile erkek eşit değildir

Dizide Zeynep karakterine aşık olan komiseri canlandıran İlhan Şeşen, projeyle ilgili şunları söyledi: "Bizim hikayemiz doğrudan kadının duygularını konu alıyor ve bana kalırsa izleyici tarafından çok sevilecek. Annelik enteresan bir şey. Benim bir kedim var, onu bile doğum yapmadan kısırlaştırmak istemedim. Çünkü annelik duygusunu bir kere olsun tatsın dedim. Bir anne, babadan çok daha farklı ve üstün şekilde seviyor evladını. Anne olmak kadını çok değiştiriyor. Annelik kadını kendisinden de, eşinden de vazgeçirtiyor. İhanet konusuna gelirsek… Türkiye’de genel olarak erkeklerin aldatması normal bulunuyor. Ben tabii ki bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Ama hep ’Erkek poligam (çok eşli), kadın monogam (tek eşli)" denir ya, bu yaradılışla alakalı olabilir. Nasıl anlaşılırsa anlaşılsın, çok net söylüyorum; kadın ile erkek eşit değildir. Birbirlerine de çok zıttırlar. Zaten bu iki zıt karakterdir dünyayı her bakımdan üretken kılan… Yanlış anlaşılmasın, hukuk karşısında tabii ki herkes eşittir, ama zıtlık göz ardı edilemez."
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:29 pm

BAŞARILI DİZİLERİN FORMÜLÜ
    Tempo dergisi bu haftaki sayısında dizilerdeki aşk, ihanet, samimiyet ve çatışmayı araştırdı. İşte Türkiye'nin önde gelen senaristlerinin başarılı dizi formülleri.

ÇOCUKLARIMLA İZLEYEMEYECEĞİM İŞLERE İZİN VERMİYORUM
    Kanal D Yayın Grup Başkan Yardımcısı Melis biri ‘Asi’, biri annem’Civelek Top
    Bu sene iki tane gözde işim var. Bunlardan. Bunların her bölümünü mutlaka okurum ve öyle sete gider. 90 dakika sıkıntısı var ve şu anda, bu sistemin nasıl düzeleceğini bilmiyorum. Bu nedenle dizilerdeki kalite düşüyor. Dizi maliyetlerinin çok yüksek olması da buna bir etken. Üç kuşak reklam kurtarmıyor, dört kuşak reklam gerekiyor. Bu nedenle yayın süresi uzuyor. Benim iki tane çocuğum var ve onlarla izleyemeyeceğim hiçbir işe izin vermiyorum
    zynpocean
    zynpocean
    VIP
    VIP

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 2 Sakinbq4
    Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 2 Disardago3

Takımı : basında çıkan haberler - Sayfa 2 Galatasaray

Mesaj tarafından zynpocean Cuma Mayıs 30, 2008 3:55 pm

RTÜK'ten CNN TÜRK'e "Türkçe" ödülü

26 Mayıs, 2008 20:35:00 (TSİ)

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen ''2007 Yılı Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı'' ödülleri sahiplerini buldu. CNN TÜRK'te yayınlanan ''Türkiyenin Hatıra Defteri'' programı da ödüle layık görüldü.

Çankaya Köşkü "2007 Yılı Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı" ödül törenine evsahipliği yaptı.

Ödüle layık görülen radyo ve televizyon yöneticilerinin de katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkçe'nin en güçlü dönemini yaşadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül "Türkçeyi olgunlaştırmak da dejenere etmek de hepimizin elinde, herkes Türkçeyi sahiplensin " dedi.

CNN TÜRK'te yayınlanan "Türkiye'nin Hatıra Defteri" programı da ulusal dalda ödüle layık görüldü. Ödülü Cumhurbaşkanı Gül'den programın yapımcısı ve sunucusu Nebil Özgentürk aldı.

Kanal D televizyonunda yayınlanan "Annem" dizisi de Türkçeyi doğru kullanma konusunda ödüle layık görülürken; yazar Selim İleri'nin sunduğu TRT'de yayınlanan "Edebiyat Mekan" adlı programı da Türkçe sevgisi ve Türkçenin kullanımı nedeniyle ödüllendirildi.
    zynpocean
    zynpocean
    VIP
    VIP

Kadın

Mesaj tarafından zynpocean Perş. Haz. 05, 2008 2:47 pm

Neler oluyor ekranda?

Yılmaz Erdoğan’ın ‘Çok güzel hareketler bunlar’ isimli programının başladığı gün Gülben Ergen’in canlı yayına Demet Akbağ’ı alması bir tesadüf müdür, yoksa oturup planlanmış bir şey midir? Yoksa reyting sınır tanımaz mıdır? Hangisi, siz karar verin..

Menekşe ve Halil dizisini çok alakasız bir ‘son’la noktaladılar. Dizinin kalitesine ve gidişatına yakışmadı; hayal kırıklığına uğradık. Öyle bitmemeliydi; ya tam kötü son yapacaktınız ya da tam mutlu son. Halil’i öldürdüyseniz, Menekşe de ölmeliydi. Ya da Halil’in annesi ve babası ölmeliydi, kendilerini siper ederek. Ama sadece Halil ve babasının ölmesi, dizinin başından beri savunulan ‘Biz Menekşe ve Halil’iz, bizim aşkımız çok büyük’ felsefesine yakışmadı; bu aşka yazık ettiler.

Elveda Derken dizisi farklı iklimi olan şehirlerde mi çekiliyor, çözemedim. Neden diyeceksiniz, şöyle ki: Zeynep’in askılı elbiselerle dolaştığı sahnelerin arkasından gelen sahnelerde eski sevgilisi Kerem’in üzerinde boğazlı kazak var. Ya da Lale’nin kalın eşofmanla dolaştığı planların ardından Zeynep babetleri ve mini elbiseleriyle karşımıza çıkıyor. Ya Zeynep çok ateşli bir kadın hiç üşümüyor ve sürekli sıcak basıyor; ya da dizide sağlam bir devamlılık hatası var.

Annem dizisinde rol alan Tuncer Salman son iki bölümdür enfes oynuyor. İkiz bebeklerini ve eşini feci bir şekilde kaybeden bir adamı canlandıran Salman, performansıyla ekrana yapıştırdı resmen. Dağılmışlığı, acısı, bakışları ve hissettirdikleri gerçekten müthişti. Tebrik ediyorum, ancak bu kadar güzel oynanabilirdi o sahnelerde..

Gelelim müthiş (!) dizimiz Binbir Gecce’ye.. Gözümüz aydın Şehrazat’ımız hamile.. Ne zamandır bekliyorduk, hatta gözlerimiz yollarda kalmıştı. Nihayet beklenen son gerçekleşti. Mevlüt okutup, şeker mi dağıtsak ne yapsak bilemedim. Allah’ım bu işkence daha ne kadar devam edecek? İşler iyice Arap saçına döndü. Bir de şöyle bir durum var ki geçtiğimiz gün fark ettim, o da eve erken gittiğim için oldu. Hiçbir zaman dizinin en başından itibaren yakalayamıyordum çünkü. Neyse, dizi genel izleyici kitlesi sembolü verilerek yayınlanıyor. Şoklardayım! Yani garip aile yapılarının olduğu, ahlaksız tekliflerin havada uçuştuğu, örnek baba (!) modellerinin çizildiği bu dizi için nasıl olur da genel izleyici kitlesi denir ki? En basit örneğimiz Ali Kemal. Evliyken karısını aldattı, güzeller güzeli iki kızı var. Aldattığı kadından bir oğlu oldu, kadın daha sonra öldü ve o çocuk da diğer kızların yaşadığı eve geldi. Sonra köyden bir kızcağız geldi eve. Ali Kemal onu da kaçırmadı ve kaçamağını yaptı. Sonra onunla evlenmek zorunda kaldı. Şimdi onu da ilk karısıyla aldatıyor. Şimdi bunu izleyen çocuk bir soru sorarsa ne cevap vereceğiz, kim kimle yatıyor belli değil! Bu mudur genel izleyici kitlesi mantığı yani?

Show TV’de yeni bir yarışma başlıyor yaz döneminde. ‘İlle de Roman Olsun’ Cennet Mahallesi’nin çok tuttuğunu gören yöneticiler fırsatı kaçırmadı ve oradaki baş ekibi jüriye koydu. Çok akıllıca bir hareket; bundan daha doğrusu yapılamazdı, tebrikler vallahi..

Demet Akalın bir laf etti; tamam hatalıydı ama sizce de artık olayın durulması gerekmiyor mu? Ortalıklarda söylenen daha ağır laflar ve potlar varken hiçbir kötü niyet belirtilmeden söylenmiş bir söz için bir bardak suda kıyametler kopması gerekiyor muydu yani? Kadın, hatasını anladı ve özür diledi. Diyarbakır’da konser verip okul yaptırmayı bile planlıyor; kendisini affettirmek için. Hani bu kadar pişman ve üzgün! Ama artık her yerde garip garip yazılar çıkıyor. Üstelik Demet’in ağzından yazılıyor, manşetlere taşınıyor. Ayıp artık, cidden yeter.

Bu arada hatırlatmakta fayda görüyorum, ‘Diyarbakırlı mısınız, dağdan mı geldiniz?’ sözü Başkaban'ın '***** da al git' sözleri için, ‘Söz hoşuma gitmedi ama o davranışı takdir ediyorum’ lafının yanında solda sıfır kalır.. Mevzusu bile olmaz.

Bol seyirli günler efendim..

Dilara Pekel-
    Kaynak:Gecce
    zynpocean
    zynpocean
    VIP
    VIP

Kadın

Mesaj tarafından zynpocean Çarş. Haz. 11, 2008 1:45 am

Gaf Kürsüsü
    Okurumuz Sebati Alpay'ın dikkatinden kaçmamış. Annem dizisinde Bakan Musa Bayrı ile ayrıldığı eşi yemek yiyor. Kadın içkiyi fazla kaçırıp, sarhoş olunca Bakan, makam aracının şoförüne "Hanımefendiyi oteline bırak!" diye talimat veriyor. Makam aracını özel işinde kullandırmak bir bakana yakışıyor mu?

Kaynak : Sabah Gazetesi - YÜKSEL AYTUĞ
    zynpocean
    zynpocean
    VIP
    VIP

Kadın

Mesaj tarafından zynpocean Çarş. Haz. 11, 2008 1:45 am

Annem Dizisi Finali Şans'ta Yaptı

'ANNEM' DİZİSİNİN OYUNCULARI, ŞANS RESTORANDA BİR ARAYA GELEREK BAŞARILARINI KUTLADI.

Kanal D'de ilgiyle izlenen 'Annem' dizisinin oyuncuları, önceki akşam Levent'deki Şans restoranda bir araya gelerek başarılarını kutladı.

35'inci bölümünü birlikte izleyen oyuncular, iki bölüm sonra dizinin yaz tatiline gireceğini belirterek, 'Yeni yayın dönemine kadar birlikte olamayacağımız için biraraya geldik. Hem yaz tatili vedası, hem de başarımızı kutladık' dediler. Senaryosunu Gamze Özer'in yazdığı, yönetmenliğini Faruk Teber ve Taner Akvardar'ın yaptığı dizide, Talat Bulut, Vahide Gördüm, İlhan Şeşen, Emel Göksu, Seda Akman, Hakkı Ergöl, Tuncer Salman rol alıyor.
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 2 Keyifliqs5

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Salı Haz. 17, 2008 2:31 pm

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bir çok dizi tatile girerken bazı diziler ise sona erecek. İşte dizilerin akibeti...

Haziran ayının gelmesiyle birlikte kanallarda bir hareket başladı. Bilindiği gibi 7-29 Haziran tarihleri arasında İsviçre ile Avusturya’nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Futbol Şampiyonası var. Hemen hemen her akşam maç yayını olması sebebiyle birçok dizi yayınına ara verecek. Kimi dizi bu aradan önce ekrana veda edecek, kimi yaz aylarında da sürüp gidecek. Üstelik aralarına yeni yapımlar da eklenecek. Bakalım bu yaz ekranlarda hangi diziler hüküm sürecek?

ANNEM(ARA VERECEK)

Başlıca rollerini Talat Bulut, Vahide Gördüm, Duygu Yetiş, İlhan Şeşen, Tuncer Salman, Seda Akman, Emel Göksu, Ali Uyandıran, Zeynep Gülmez ve Cavit Çetin Güner’in paylaştığı dizide, bakan Musa Bayrı, siyaseti bırakacak mı, tekrar Zeynep’le evlenecek mi, hepsi yeni sezonda belli olacak.

ARKA SIRADAKİLER(DEVAM EDECEK)

Bülent Emin Yarar, Bülent Çetinaslan, Sinem Öztürk, Gözde Mükavelat, Tuncer Öz, Gülşah Küçükyıldız, Sevda Dalgıç ve Fırat Çöloğlu’nun rolleri paylaştığı, bir lisede yaşanan olayların anlatıldığı gençlik dizisi yazın da yayımlanmaya devam edecek.

ARKA SOKAKLAR(ARA VERECEK)

Başrollerinde, Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş ve İlker İnanoğlu’nun oynadığı dizi gerek yeni, gerekse eski bölümleriyle pazartesi akşamlarının en çok izlenen dizisi. Ancak haziranda üç aylığına ekranlara veda edecek. Eylül ayından itibaren Rıza Baba ve ekibi yeni maceralarıyla ekranda olacak.

AVRUPA YAKASI(DEVAM EDECEK)

Gazanfer Özcan, Hümeyra, Gülse Birsel, Tolga Çevik, Hasibe Eren, Sarp Apak, Levent Üzümcü, Şenay Gürler, Hale Caneroğlu, Engin Günaydın, Rutkay Aziz, Suna Keskin, Yıldırım Öcek, Veysel Diker, Yavuz Seçkin, Vural Çelik ve Binnur Kaya’nın başrollerini paylaştığı komedi, yeni bölümleriyle yaz aylarında da bizi güldürmeyi sürdürecek.

BENİM ANNEM BİR MELEK (DEVAM EDECEK)

Oya Başar, Tarık Ünlüoğlu, Dolunay Soysert, Ali Sunal, Şehsuvar Aktaş, Nilgün Belgün ve Ayça İnci’nin önemli rollerini paylaştığı dizide cadı mı cadı, bir o kadar da tatlı bir anne, bir kayınvalide olan Neriman’ın maceraları anlatılıyor.

BEZ BEBEK(DEVAM EDECEK)

Ekranların bir başka fantastik dizisinde Evrim Akın, Tan Sağtürk, Oya Aydoğan, Ege Tanman, Fatoş Kabasakal başrolleri paylaşıyor. Dizi yaz aylarında da ekrana gelecek.

BİNBİR GECE (ARA VERECEK)

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Tomris İncer, Metin Çekmez, Yonca Cevher ve Ergün Emir’in önemli rollerini paylaştığı sezonun en ilgi çeken dizisi, yaz döneminde ara verip, eylülde yeni bölümleriyle ekrana gelmeye devam edecek. Onur ile Şehrazat’ın evliliğinde bir değişiklik olacak mı, Eda, Onur’u elde edip Şehrazat’tan intikam almak için neler yapacak, bunları yeni sezonda göreceğiz.

DEDEKTİF BİRADERLER (DEVAM EDECEK)

Genç polis memuru Savaş’ın, IQ’su 200 ölçülen kardeşi Barış ile olayları daha rahat çözdüğü dizide önemli rolleri Emir Benderlioğlu, Neslihan Oyal, Gündüz Sezgin, Burçin Üçüncüoğlu, Serdar Yeğin, Serhat Özcan, Teo ve Sezgi Danışman paylaşıyor. Dizi yeni başladı.

‘ELVEDA DERKEN’(BİTECEK)

Önemli rollerini Ece Uslu, Burcu Kara, Gökhan Tepe, Sinan Sümer, Aydan Kaya, Fatma Karanfil, Tansel Öngel’in paylaştığı sevilen dizi ‘Elveda Derken’ geçen haziran ayında başlamıştı, bu haziranda da ekranlara veda ediyor. Lale hastalığını atlatıp yeniden kocası Ege ile kızları Naz ve Ece’ye mi dönecek, Zeynep’le Kerim tekrar evlenecek mi, yoksa Lale ölüp Ege, Zeynep’le mi yaşamaya devam edecek, hepsi sürpriz finalde belli olacak.

TATLI BELA FADİME(BİTECEK)

Nehir Erdoğan, Berk Oktay, Füsun Demirel, Sema Aybars, Cezmi Baskın, Yeşim Gül, Ali İpin, Arif Erkin ve Bülent Alkış’ın önemli rollerini paylaştığı dizide Karadenizli Fadime’nin İstanbul’da yaşadıkları anlatılıyor. Bir bebek sahibi olan Fadime ile ailesi haziran ayı ortalarında ekranlara veda edecek.

GAZİ(BİTECEK)

Ahmet Kural, Selin Demiratar, Perihan Savaş, Kemal Kocatürk, Altan Günbay, Sibel Topaloğlu, Hande Alpaslan ve Yıldız Ç. Atiksoy’un önemli rolleri paylaştığı dizide, terhise hazırlanırken karakola yapılan hain bir saldırı sonucu yaralanarak evine geri dönen bir gazinin yaşantısı anlatılıyordu. Beklenen ilgiyi göremeyen dizi haziran ayında ekranlara veda edecek.

‘GENCO’(BİTECEK)

Geçen yıl yaz sezonuna girerken Alpay Atalan, Selen Seyven, Faik Ergin, Hazal Kaya, Emin Gürsoy, Mehtap Altunok, Fatma Murat, Enis Arıkan, Mine Tüfekçioğlu ve Deniz-Melis Gözen’le başlayan ‘Genco’ya, daha sonra yılların oyuncusu Kuzey Vargın da eklendi. 17 Ağustos depremi ile birbirinden ayrılan iki kardeşin yıllar sonra buluşmalarını anlatan dizi, haziran ayı içinde bitecek. Finalin nasıl olacağı şimdilik bir sır.

HATIRLA SEVGİLİ(BİTECEK)

Beren Saat, Cansel Elçin, Okan Yalabık, Avni Yalçın, Engin Şenkan, Ayda Aksel, Hüseyin Avni Danyal, Nergis Öztürk, Meltem Parlak, Turgay Aydın, Belçim Erdoğan, Özgür Özberk, Kadir Özdal ve Berk Hakman’ın önemli rollerini paylaştığı dizi haziran ayında sürpriz bir sonla ekranlara veda ediyor. 50’li yıllarda İstanbul’da yaşanan hüzünlü bir aşkla başlayan dizi 60’lı ve 70’li yıllarda yaşanan siyasi olayları ekrana getiriyor.

İKİ AİLE(BİTECEK)

Emre Kınay, İclal Aydın, Hakan Vanlı, Bahar Yanılmaz, Ece Çeşmioğlu, Doğaç Yıldız, Zeynep Özkaya, Akçahan Akça, Şenay Kösem, Asu Maralman, Halit Akçatepe, Ali Cağaloğlu ve Tekin Akmansoy’un önemli rollerini paylaştığı dizi iki yıl önce yaz döneminde başlamış ve hiç ara vermemişti. Ancak bu haziran ayı ortalarında sürpriz bir finalle bitecek.

KÖPRÜ(BİTECEK)

Süper Vali Recep Yazıcıoğlu’nun yaşamını anlatan dizide, başlıca rolleri Erdal Beşikçioğlu, Ayşegül Ünsal, İdil Fırat, Korel Cezayirli, Melis Birkan, Yurdaer Okur, Tolga Evren, Ebru Evren, Evlin Beşikçioğlu ve İpek Karapınar paylaşıyor. Dizi haziran ortasında final yaparak ekranlara veda edecek.

LİMON AĞACI (BİTECEK)

Şehirli zengin genç Kaan ile kasabalı kız Peri’nin zorlu aşkını konu alan dizide Serenay Sarıkaya, Kaan Urgancıoğlu, Bülent Kayabaş, Zuhal Gencer, Burak Altay, Cevdet Arıcılar ve Selda Özer oynuyor. Dizi haziran ayında sona eriyor.

MENEKŞE İLE HALİL(BİTTİ)

Kıvanç Tatlıtuğ, Sedef Avcı, Murat Daltaban, Mehmet Çevik, Caner Çandarlı, Fırat Tanış, Hasan Küçükçetin, Nergis Çorakçı, Yıldız Kültür, Muharrem Özcan ve Ekin Türkmen’in başrollerini paylaştığı dizi, ekrana veda etti. Dramatik bir sonla biten dizide Halil ile babası Mithat, Mustafa’nın tabancasından kurşunlarla öldü. Menekşe doğmamış çocuğu ile baş başa kaldı.

ELVEDA RUMELİ(DEVAM EDECEK)

Erdal Özyağcılar, Şebnem Sönmez, Berrak Tüzünataç, Gülçin Santırcıoğlu, Ertan Saban, Tuna Orhan, Tolgahan Sayışman, Bedia Begovska, Gökhan Mete ve Filiz Ahmet’in başrollerini paylaştığı dizi, ekranların en çok izlenen yapımlarından biri. Sütçü Ramiz ve ailesinin yaşamları ekrana gelmeye devam edecek.

SELENA(DEVAM EDECEK)

Sinem Kobal, Zuhal Topal, Selda Özbek, Hakan Altıner, Sinan Çalışkan, Cansu Demirci, Gizem Güven, Zuhal Yalçın ve Ümit Erdim’in önemli rollerini paylaştığı fantastik dizi, yaz aylarında da çocukları ekran başına toplayacak.

SILA(DEVAM EDECEK)

Cansu Dere, Mehmet Akif Alakurt, Zeynep Eronat, Menderes Samancılar, Fatoş Tez, Fatoş Sezer, Muhammed Cangören, Kartal Balaban, Cemal Toktaş, Boncuk Yılmaz, Tayanç Ayaydın, Zeynep Anıl Tattıran, Namık Kemal Yiğittürk, Celil Nalçakan, Serap Doğan ve Gökçe Yanardağ’ın rol aldıkları dizinin seti bir ara İstanbul’a taşınsa da tekrar Mardin’e döndü. Boran Ağa ile Sıla’nın öyküsü hiç ara vermeden devam ediyor.

YAPRAK DÖKÜMÜ(ARA VERECEK)

Ekranın en çok izlenen dizilerinden birisi olan ‘Yaprak Dökümü’nde Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Caner Kurtaran, Deniz Çakır, Gökçe Bahadır, Fahriye Evcen, Seda Demir, Tolga Karel, Başak Sayan, Yusuf Atala, Ahmet Saraçoğlu ve Güler Ökten önemli rolleri paylaşıyor. Ali Rıza Bey ve ailesi yaz tatilinin arkasından eylüldeki yeni yayın döneminde merakla beklenen sorulara yanıt vermek üzere ekranda olacak.

HEPSİ 1(DEVAM EDECEK)

Hepsi grubunun kızları Cemre, Eren, Gülçin, Yasemin ile Ayçe Abana, Bahadır Efe, Kubilay Penbeklioğlu, Sezen Ünal, Erman Burmalı ve Cem Avnayim’in önemli rollerini paylaştığı gençlik dizisi yaz tatili vermeden yayımlanmaya devam edecek.

HAFTASONU
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Salı Haz. 17, 2008 2:32 pm

'Erkektir, yapar' mantığı

Toplumda erkeğe bakış açısı neden hiç değişmiyor? 'Annem' dizisinde Musa, Ayşe'ye yenildi. Herkesin kafasında aynı düşünce; 'Ehh tabii Ayşe adamın çok üstüne geldi. Musa da dayanamadı.' Peki, Zeynep nasıl yıllarca dayandı? Zeynep, öncelikle anne, sonra dul bir kadın, uğraşması gereken zorluklar var. Kızını büyütecek, onun alnına kara çalmayacak. Musa bu arada ceviz üzerine ceviz kıracak. Sonu nereye varacak; "Erkektir, yapar." Zeynep'in dik duruşu ve hayata karşı tavrına diyeceğim yok. Ama bir kadına bu kadar aşıkken, tahrike yenilen bir adamın sevdiğine kavuşmaya hakkı var mıdır?

Nilgün K.Tahmaz/TAKVİM
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Salı Haz. 17, 2008 2:33 pm

Hiçbir baba "şerefsiz" değildir!
    Kanal D'nin Annem dizisinde gördüklerim, Babalar Günü arifesinde yüreğimi acıttı. Derya'nın erkek arkadaşı ile babası tartıştılar. Delikanlı o kızgınlıkla telefona sarılıp, Derya'yı aradı. Hem telefon görüşmelerinde hem de daha sonra yüz yüze geldiklerinde öfkeli sevgili, olayı anlatırken Derya'nın babasından sürekli olarak "Senin o şerefsiz baban" diye söz etti. İşin daha da vahim tarafı; Derya ve amcasının kızı Gamze, delikanlının bu hakaretlerine ne karşı çıktılar ne de tepki gösterdiler. Oysa Derya'dan beklenen, "Sen kim oluyorsun da benim babama böyle hakaret ediyorsun. Yıkıl karşımdan" diyerek, sevgilisinden ayrılmasıydı.

Hiçbir baba, evladı nezdinde "şerefsiz" olamaz. Zira babalık, başlı başına bir "şeref" vesilesidir. Hiçbir sevda, ne kadar körü körüne yaşansa da bir babanın "şerefine" karşılık gelemez. Bu sahneyi Kanal D ve Annem dizisinin hanesine "Gaf Kürsüsü'ne bile sığmayacak bir büyük hata" olarak yazıyorum. Bugün Babalar Günü... İzninizle, kilometrelerce uzaktaki sevgili babam için de birkaç kelime etmek istiyorum. Annem ve babam birkaç hafta önce İstanbul'a geldiklerinde, şöyle keyifli bir Boğaz turu atmıştık. Bebek'ten geçerken, annem, leb-i derya apartman dairelerinden birini gösterip, "Babanın hakimliği sırasında şu evi bir davada basit bir kalem oynatması karşılığı teklif etmişlerdi. Baban adamlar alehine takibat başlatmıştı" dedi...Annemin gözlerinde pişmanlık değil, müthiş bir gurur vardı. Babam, duymazdan geldi. Bugüne kadar bu konu evde hiç konu edilmemişti. 40 yıl sonra gelen bir itiraftı. Annem ve babam şimdi Küçükkuyu'daki iki göz odada, emekli maaşı ile geçiniyorlar. Şerefle ve huzurla...

Bugün bu satırların sahibi "objektif" bir yazar olarak tanınıyorsa, neredeyse tüm yarışmalara "en hakkaniyetli jüri üyesi" olarak davet ediliyorsa, bu, hakim babasının genlerinden gelen bir miras olmalı. Allah herkese bu "şerefi" bahşetsin!..

Yüksel Aytuğ/Sabah
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Paz Haz. 22, 2008 10:43 pm

Mithat Körler'in oğlu Eren, Kanal D'nin sevilen dizisi "Annem"de Ömer karakterini canlandırıyor.

Müzisyen Mithat Körler'in oğlu Eren, Kanal D'nin sevilen dizisi "Annem"de Ömer karakterini canlandırıyor. En büyük desteği babasından gördüğünü söyleyen genç oyuncu, "Onun tavsiyelerini, gençliğimin vermiş olduğu enerjiyle birleştirince önümdeki uzun yolu daha güçlü yürüyeceğime inanıyorum" diyor.

n "Annem" dizisinde rol alıyorsunuz. Neden babanız gibi müzisyenliği değil de oyunculuğu tercih ettiniz?

- Kendimi bildim bileli müziğin içindeyim. Evimizde, arabayla gezerken, aile, dost sohbetlerimizde müzik hep hayatımdaydı. En büyük zevkim babamla turnelere gidip konser atmosferini yaşamak. Ama tüm bunlara rağmen bir türlü kendimi profesyonel anlamda müzik insanı olarak hissedemedim. Hassas bir müzik kulağım var, gerçek anlamda da iyi bir dinleyiciyim. Mesela babam yeni bir projeye başlamadan önce bana mutlaka danışır ve söylediklerimi ciddi bir şekilde değerlendirmeye alır. Oyunculuğa gelince, kameranın önünde olmak bana tarif etmekte zorlandığım bir haz veriyor. Her şeyden arınıp kamera karşısında bambaşka birini hayata geçirmek, tarifi zor bir duygu.

n Babanız memnun mu bu mesleği tercih etmenizden?

- Babam şimdiye kadar yapmak istediğim hiçbir işte bana karışmadı, ama hep yol gösterdi. Bana olan güveninden olsa gerek... Babam, yıllardır müzik piyasasında kendine has tarzı ve saygınlığıyla emin adımlarla yürüyor. Bu yüzden onun tecrübeleri ve tavsiyeleri hayatımda önemli bir yer tutuyor. Onun tavsiyelerini gençliğimin vermiş olduğu enerjiyle birleştirince, önümdeki uzun yolu daha güçlü yürüyeceğime inanıyorum. Mesleğimin her alanında da babamın tecrübelerine ihtiyaç duyacağım kesin.

n Sanatın iki ayrı dalını icra eden bir baba-oğul olarak birlikte bir projede yer almanız ilginç olurdu...

- Evet, farklı bir deneyim olurdu. Belki de hiç aklımıza gelmeyecek birçok sorunla karşılaşır, birbirimizin daha önce bilmediğimiz huylarıyla tanışırdık. Babamla beraber ortak bir projenin sonucunu kestirmek ikimiz için de zor. Ama onunla aramızdaki ilişki baba-oğuldan çok abi-kardeş ilişkisi olduğundan, güzel bir proje olabilirdi.

n Biraz kendinizden söz eder misiniz? Kimdir Eren Körler?

- 1983’te Eskişehir’de doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi burada tamamladım. Altı-yedi sene boyunca yaz aylarında çeşitli otellerde animatörlük yaptım. 2002’de Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü kazandım, 2007’de mezun oldum. Los Angeles UCLA Üniversitesi’nde Extension programı dahilinde, Universal Pictures denetiminde bir yıl kamera oyunculuğu dersleri aldım.

DİZİ SETİ İKİNCİ EVİM

n Nasıl bir kariyer planlaması yaptınız?

- Tek ve en büyük hedefim altyapımı çok sağlam kurmak. Adımlarımı sindire sindire atmak ve yaşadığım her olaydan ders çıkararak ilerlemek. Hızlı ve hazırlıksız bir yükselişin ardından, aynı hızda bir düşüş kaçınılmazdır. Bazen olduğunuz yerde saymak size çok sıkıcı gelebilir ama sağlam bir kariyere sahip olmak istiyorsanız, sabırlı olmayı da bilmeniz gerekiyor.

n Rol aldığınız ilk proje "Annem" değil mi?

- Evet. Okulumu bitirir bitirmez böyle kaliteli bir projeye başladım. Kendimi çok şanslı görüyorum. İçinde bulunduğum ekip için "aile" kelimesi en doğru tabir. Vahide Gördüm, Talat Bulut, İlhan Şeşen gibi usta isimlerle aynı setin havasını solumak, yolun daha çok başındaki genç bir oyuncu için bulunmaz bir fırsat. Hepsinden çok fazla şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. Böyle önemli bir projede bana bu rolü uygun gören ve hayatımda yeni bir sayfa açmamı sağlayan kişi yönetmenimiz Faruk Teber’dir. Umarım onun bana olan güvenini karşılıksız bırakmamışımdır.

n Bir müzisyenin; İlhan Şeşen’in oğlunu canlandırıyorsunuz...

- İlhan Şeşen’in oğlunu oynayacağımı öğrendiğim an "Nasıl olacak, elim ayağıma dolanacak, rezil olacağım" demeye başladım. İlk projesinde İlhan Abi gibi bir rol arkadaşına sahip olmak, herkese nasip olmaz. Onun yardımıyla birçok zor sahnenin altından rahatlıkla kalkmışımdır.

n Çekimler nasıl gidiyor?

- Çok keyifli. Set havasını solumak, sette yaşamak çok farklı bir duygu. Devamlı seferi bir halimiz var. Bir mekánda çekim bitiyor, toparlanıp başka bir mekána geçiyoruz. Setteyken çok mutluyum. İkinci evim gibi oldu set ortamı. Acısıyla tatlısıyla, her şeyini paylaşan kocaman bir aile olduk.

n "Annem" dizisi dışında yer alacağınız başka projeler var mı?

- Yaz sezonu için birkaç proje vardı, fakat ben bu yazı Kanada’da beş haftalık bir dil kursuna ayırdım. "Annem", önümüzdeki sezon da devam edeceği için bütün enerji ve dikkatimi diziye vermek istedim.

POPÜLER OLMA DERDİNDE DEĞİLİM

Oyunculukta hedefleriniz, idealleriniz ne?

- En büyük korkum izleyicilerin beni bir tek rolle bağdaştırmaları. Karakterin üstünüze yapışması ve sonraki işlerinizde seyircinin sizden aynı şeyleri talep etmesi, bir oyuncunun başına gelebilecek en kötü olay. Farklı rolleri oynamak, kendi sınırlarınızı zorlamak, daha önce bilmediğiniz duygularınızı keşfetmek, bu işin en zevkli yanı. Tabi ki her oyuncu bütün rolleri oynamak zorunda değil, zaten böyle bir şeyi de kimse kimseden talep edemez, ancak kendimizi keşfetmek ve yeni bir yolda yeni bir maceraya atılmak için biraz gözünüzü karartıp, ilk bakışta akla pek yatmayan, zor gözüken bir projeye ’Evet’ derseniz, bu işten keyif alırsınız.

n Nasıl bir rolü oynamak istersiniz?

- Benim kendime çizmiş olduğum yolda, birbirinden mümkün olduğunca farklı karakterlerle izleyicinin karşısına çıkmak var. Kendime yakın gelen bir karaktere saplanıp kalmak bana çok ters ve işin kolayına kaçmak gibi geliyor. Oyunculukta hiç acelem yok. "Çok popüler olayım, herkes benden bahsetsin" gibi düşüncelere sahip değilim. Her şeyin bir vakti olduğunu düşünüyorum. Vakti gelince doğru hamleyi yaparsanız, ortaya tadından yenmez bir iş çıkar, güzel bir sinema filmi gibi.

Hürriyet
    Ayşegül ŞAHİN

basında çıkan haberler - Sayfa 2 Aaaaaaaaaaadz8

basında çıkan haberler - Sayfa 2 Aaaaaaaaaaaaaaaanq8
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Paz Tem. 13, 2008 1:43 pm

Annem Dizisinin Yeni Ara Transferi

Arda Esen;Talat Bulut ve Vahide Gördüm'ün başrolünü oynadığı Kanal D'nin "Annem" dizisinin kardosuna katıldı.Esen yeni yayın döneminde ekrana gelecek bölümlerde Bulut ve Gördüm'ün kızını canlandıran Duygu Yetiş'in sevgilisi rolüyle kamera karşısına geçecek.CNN Türk spikeri Pınar Esen ile evli olan oyuncu,TRT 2'de cumartesi günleri yayınlanacak "Bizim Denizlerimiz" adlı denizcilik sorunlarının tartışıldığı bir programı sunacak.

Kaynak:Milliyet TV
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Paz Tem. 27, 2008 10:08 pm

Annem Dizisi Şanlıurfa da Çekilicek
    ŞANLIURFA (AJANSDOĞU) - Gold Film tarafından Yapım Koordinatörlüğünü Betül İnal `ın yaptığı `Annem` dizisi 38. bölüm çekimleri için Şanlıurfa `da. 37. bölümle sezon finali yapan dizi yeni sezona Şanlıurfa `da çekilecek bölümle start verecek.

Başrollerinde İlhan Şeşen , Talat Bulut , Vahide Gördüm ve Duygu Yetiş `in oynadığı dizinin bu bölümü, Şanlıurfalı olan `Musa Bayri ` rolündeki Talat Bulut `un Urfa `da yapacağı sünnet töreni için ailesiyle Urfa `ya gelişini konu alıyor.

45-50 kişilik teknik, 15 kişilik oyuncu kadrosuyla Şanlıurfa `da çekim yapacak olan dizi ekibi 10-11 Ağustos tarihlerinde 38. bölümün çekimlerine başlayacaklar.

Çekimlerin Şanlıurfa `nın tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtan, Harran , Göbeklitepe , Ulucami , Atatürk Barajı ve Harran Üniversitesi gibi mekanlarda gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa `da ön araştırma için gelen ekip, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan `ı makamında ziyaret ederek film hakkında bilgiler verdi. Başta Şanlıurfa Valiliği olmak üzere, İl Emniyet Müdürlüğü , İl Jandarma Komutanlığı , Belediye Başkanlığı ve diğer kurumların yetkililerinin yakın alaka göstermelerinden son derece mutlu olduklarını belirttiler. Dizi ekibi ayrıca, Şanlıurfa halkının yakın ilgisinden, misafirperverliğinden ve yardımseverliğinden memnun kaldıklarını, Şanlıurfa `yı ise çalışmalarını rahat bir şekilde yapacakları güvenli bir kent olmasından ötürü tercih ettiklerini belirttiler.
    sevgi_arsızı
    sevgi_arsızı
    Moderator
    Moderator

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 2 Zararsizkb7

Mesaj tarafından sevgi_arsızı Paz Eyl. 14, 2008 8:34 pm

Magazin ünlülerini kale almam

Oyuncu Hakkı Ergök, magazin sayfalarında özel hayatları ile meşhur olan kişilerin oyuncu olarak karşısına çıkması durumunda onları hiç kale almadığını söyledi.

TELEVİZYONGAZETESİ

tv8'de Başak Sayan'ın sunduğu 'Kayıt Dışı' programına konuk olan Hakkı Ergök, şu sıralarda Annem isimli dizide rol alıyor. Ayrıca dublaj yapan ve tiyatro oyunlarında da sahneye çıkan Hakkı Ergök, medyanın dayattığı insanların oyunculuk yapmasına tepkisel bakıyor.

Hakkı Ergök, "Medyanın dayattığ bazı insanlar vardır, popüler insanlar vardır. Magazin sayfalarında yer alırlar. Yer aldıkları şeyler de hep özel hayatlarıdır. İlişkileriyle yer alırlar, özel hayatlarıyla yer alırlar. Meşhur olurlar, medyatik olurlar ve sonra onlar benim karşıma oyuncu olarak getirilirlerse bunları hiç kale almam" diye konuştu.

Bu tür kişilerin gerçekten bir şeyler öğrenmek istemesi durumunda bildiklerini onlara anlatacağını ifade eden Hakkı Ergök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Haspelkader oraya geldiğinin farkındaysa ve bir oyuncu olduğum için benden bir takım beklentileri varsa ben ona elimden gelen her türlü yardımı yaparım. Gerçekten bildiğim her şeyi söylerim. Ben de televizyon oyunculuğu konusunda çok şeyleri bilmiyorum. Ama magazin biçimiyle havalı havalı, küçük dağları ben yarattım havasıyla gelirse onunla acayip alay ederim."

KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ
    sevgi_arsızı
    sevgi_arsızı
    Moderator
    Moderator

Kadın

Mesaj tarafından sevgi_arsızı Paz Eyl. 14, 2008 8:35 pm

"Annem" dizisi oyuncularına Şanlıurfa'da büyük ilgi!!! Yeni bölümlerde ne olacak?
    Kadrosunda Talat Bulut, Vahide Gördüm, İlhan Şeşen, Ali Erkazan ve Seda Akman gibi sanatçıların yer aldığı 'Annem' adlı dizinin Samsat Kapısı'nda yapılan çekimlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kanal D'nin iddialı dizilerinden Annem'in yeni sezon bölümleri Şanlıurfa'da çekiliyor. Yapımcılığını Faruk Turgut'un, yönetmenliğini Faruk Teber'in yaptığı özel bir televizyon kanalının reyting rekorları kıran 'Annem' dizisi yine ilginç bölümleriyle geliyor.

Dizi oyuncuları, Şanlıurfa'da olmaktan mutlu olduklarını ve kentin tarihi ve kültürel zenginliklerine hayran kaldıklarını belirttiler.

Dizinin yapımcısı Faruk Turgut, yaptığı açıklamada, dizi üzerinde 6 aydır çalıştıklarını belirterek, "Talat Bulut bir milletvekilini, Vahide Gördüm ise pazarlarda köfte satarak çocuklarını geçindirmeye çalışan eski eşini canlandırıyor.

16 yaşında bir kızları var ve kız annenin yanında yaşıyor. Dizide ayrılmış anne babanın çocuklar üzerindeki etkisini ele alacağız" dedi
    sevgi_arsızı
    sevgi_arsızı
    Moderator
    Moderator

Kadın

Mesaj tarafından sevgi_arsızı Paz Eyl. 14, 2008 8:36 pm

Musa ve Zeynep yakında kavuşur

Röportaj: Servet YILMAZ

Kanal D'nin sevilen dizisi "Annem", ikinci sezon ilk bölümüyle bu akşam ekranda olacak.

Bakan Musa ile köfteci Zeynep'in akıbetinin merakla beklendiği dizinin başrol oyuncuları Duygu Yetiş, İlhan Şeşen ve Talat Bulut, "Annem" tutkunlarını bu yıl büyük sürprizlerin beklediğini söylüyor.
    basında çıkan haberler - Sayfa 2 6397349

Yeni sezonun ilk çekimleri Şanlıurfa’da yapıldı. Nasıl geçti oradaki çekimler?

- Duygu Yetiş: Öncelikle şunu söyleyeyim, Şanlıurfa çok güzel bir şehir. Fakat bizim gittiğimiz dönemde gerçekten çok sıcaktı. O sıcaklarda çalışmak bizi biraz zorladı tabii, ama yine de çok güzeldi.

- Talat Bulut: Çekimlere sabahın 07.00’sinde başladığımız halde sıcaklar bizi çok zorladı. Bir de ben bakanı oynadığım için sürekli takım elbise giyme durumundaydım, en çok ben sarsıldım diyebilirim.

- İlhan Şeşen: Maalesef ben Şanlıurfa’ya gidemedim. Oraları görmeyi çok istiyordum ama o sahnelerde benim rolüm yoktu.

Niçin gittiniz Şanlıurfa’ya? Orada başka bölümler de çekilecek mi?

- Duygu Yetiş: Daha sonraki çekimlerle ilgili bir bilgim yok, ama oraya gitme sebebimiz bir sünnet düğünü sahnesiydi...

- Talat Bulut: Yeğenimin sünnet düğünü için gidiyoruz Şanlıurfa’ya... Dizide ben Urfalı’yım ya... Orada başka çekimler yapılıp yapılmayacağından ise ben de emin değilim. Eğer bölüm olarak stoklu gitmiyorsanız, dizi setini İstanbul dışına taşımak çok da mantıklı değil ama... Çünkü ciddi bir zaman kaybı yaratıyor.

Çoğu dizi ilk birkaç bölümden sonra yayından kaldırılıyor, "Annem" ise ikinci sezona girdi. Sizce başarınızın sırrı ne, izleyiciyi çeken ne oldu bu projede?

- Duygu Yetiş: Birincisi, dizilerde oyuncu kadrosu gerçekten çok önemli. "Annem"de de en önemli faktör bence oyuncu kadrosunun güçlü olması. Bazen ben bile canlandırdığımız senaryoya kendimi kaptırıyor, o an yaşadıklarımızın gerçek olduğuna inanıyorum. Hayal ürünü bir dizi değil çünkü bu, Türkiye’de rastlanabilecek bir hikayemiz var bizim.

- Talat Bulut: Bence "Annem"i ayakta tutan en büyük faktör, dizi içerisindeki oyuncuların samimiyeti. Seyirci buna çok dikkat ediyor. Temel neden bu bana kalırsa... Çok düz bir hikayeyi, yine düz ve samimi bir şekilde anlatıyoruz.

- İlhan Şeşen: Benim bir fikrim var... Kabul görür ya da görmez bilmiyorum ama, diziler için başarı çizelgesi doğal oyunculuk, senaryo ve yönetmen diye sıralanabilir. Sinema filmlerinde ise yönetmen her şeyden önemlidir.

Aradaki fark neden kaynaklanıyor peki?

- İlhan Şeşen: Dizilerde sinemanın illüzyonu çok az kullanılıyor. Çok affedersiniz ama kabak gibi bir ışıkta kamera karşısına geçip oyunculuğunuzu konuşturmak zorundasınız. Bu yüzden oyunculuk ön plana çıkıyor. İzleyici de eğer oyuncuyu doğal bulmuyorsa, diziyi takip etmiyor. Bu söylediğim ne kadar doğru bilmiyorum, ama kendi tecrübelerim bu yönde...

Yeni sezonda Musa ve Zeynep’in kavuşması bekleniyor. Ne dersiniz böyle bir kavuşma olur mu? Olursa dizi biter mi?

- Duygu Yetiş: Gerçek hayattaki düşüncemi soracak olursanız, bir çocuk olarak elbette anne-babanın bir araya gelmesini isterim. Kavuşmaları bence çok iyi olur. Böyle bir birleşme diziyi bitirmez, ama senaryo nereye doğru gider, bilemem.

- Talat Bulut: Kavuşacaklar. Final olmaz, çünkü seyirci o birlikteliğin de devamını görmek ister.

Vuslattan sonrasını niye merak etsinler?

- Talat Bulut: 16 yıl aradan sonra bir birliktelik nasıl devam eder? Üstelik biri bakan, biri köfteci... Ben böyle bir ikilinin yeniden bir araya geldikten sonra neler yaşayacağını merak ederim açıkçası...

- İlhan Şeşen: İnanın neler olacağına dair benim bir fikrim yok.

Barışma ihtimalini bir kenara bırakırsak, dizide bizi başka ne gibi sürprizler bekliyor?

- Duygu Yetiş: Açık vermeyeceğim, sadece "hem bizi hem de izleyiciyi bir sürü sürpriz bekliyor" diyebilirim.

- Talat Bulut: Biz de çok net bilgi sahibi değiliz gerçi ama izlemekte yarar var.

Merak ediyorum, teklif ilk geldiğinde bu projede sizi çeken, size "evet" dedirten ne oldu?

- Duygu Yetiş: Beni en çok etkileyen şey "anne" hikayesi olmasıydı. Çünkü "anne", hepimizin hayatında olan ve bizi ayakta tutan bir olgu. Hikayenin güzelliğinin yanı sıra Vahide Gördüm’ün başrol oynayacağını da öğrenince, hemen "tamam" dedim.

- Talat Bulut: Daha önce söylediğim gibi, benim için kadro çok önemli... Bu benim üçüncü dizim ve şimdiye kadar farklı bir yapımcıyla da çalışmadım.

- İlhan Şeşen: İlk etapta dikkat ettiğim unsur, yapımcı şirketti. Sonrasında senaryoyu okudum, rolümü beğendim. Bana genelde iyi karakterler veriliyordu, bu sefer biraz daha farklı bir rol oldu.

Kamera arkasına geçersek... Set atmosferi nasıl?

- Duygu Yetiş: Çok sıcak bir ortam var sette. Çekimler genelde çok eğlenceli geçiyor.

- Talat Bulut: Ben kendi adıma çok eğleniyorum, zaten asıl çıkış noktam da bu... Aksi halde 17-18 saat bir yere bağlı kalmak çok zor olurdu. Düşünsenize, yoğunluk nedeniyle bazen kızımı bile göremiyorum, onu sadece uykudayken öpebiliyorum. Bu yüzden kendimi eğlendirmeye çalışıyorum sürekli. Ekip sayesinde bunu yapmakta zorlanmıyorum da...

- İlhan Şeşen: Benim setler için söylediğim bir şey vardır: "Sette içilen çayın tadı başka hiçbir yerde yok..." Ben setlere o gözle bakıyorum. Çok büyük lükslerimiz yok mesela. Bir gecekondu muhitinde çekim yapıyoruz. Kışın ısındığımız tek bir sobamız var. Nostaljik ve sıcak bir hava hakim yani bizim sette.

basında çıkan haberler - Sayfa 2 6393301
    Bu dizinin size yaşattığı ilginç olaylar yok mu?

- Duygu Yetiş: Beykoz’da Karlıtepe diye bir yerde çalışıyoruz. Bir kış günü gerçekten karda mahsur kaldık. Üstelik bölüm yetiştirmemiz gerekiyordu ve yokuştan aşağı zikzaklar çizerek indik. Sonuçta bölüm yetişti.

- Talat Bulut: Ben dizide kol düğmeleri kullanıyorum. Bir gün alışveriş yaptığım sırada önüme bir çift çıktı ve adam bana "Oynama kardeşim, bak bu sana ihtarımdır. Kol düğmeleriyle oynamayacaksın, sinir etme beni" deyip gitti. Musa karakterinin bir özelliği gibi algılanmasını istediğim için kol düğmeleriyle oynuyordum, demek ki işe yarıyormuş!

- İlhan Şeşen: Kışın çok soğuk oluyor ve bu da bende bir hasar bıraktı. Göz pınarlarımda hafif bir tıkanma olmuş. Yani normalde gözyaşının vücuda dönmesi gerekirken, bende dışarı çıkıyor. Bu da dizilerde ağlamamı kolaylaştırdı diyebilirim.
    basında çıkan haberler - Sayfa 2 6397352

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/magazin/anasayfa/9859352.asp?gid=222&sz=18307
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Ekim 17, 2008 12:27 am

Annem'de yönetmen değişti

Kanal D'de Talat Bulut ve Vahide Gördüm'ün başrollerinde oynadıkları Annem dizisinde ikinci kez yönetmen değişti.

Geçen yıl Faruk Teber'in çektiği dizi, zamanında yetişmeyince yönetmen koltuğu Taner Akvadar'a verilmişti. Gold Film, bu sezon ise Akvadar'ı da değiştirme kararı aldı. Gold Film'in sahibi Faruk Turgut, Annem'in yönetmenliği için Veli Çelik ile anlaştı.

Kaynak:televizyongazetesi.com
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Ekim 17, 2008 12:27 am

Türk halkı, artık izlemek istemediği dizileri seçti. Ekrandaki yüksek bütçeli yapımlar arasında yapılan oylamada listenin zirvesine 'Binbir Gece' oturdu.

Bıkkınlık veren diziler
    Televizyonlarda yaşanan dizi furyasına sonunda Türk halkından da tepki geldi. Yılları deviren dizilerin yaşadığı bocalama halkı da bezdirdi. İnternette yapılan bir oylamada katılımcılara 'İzlemekten bıktığınız ve yayından kaldırılmasını istediğiniz diziler hangileri?' diye soruldu.

Hepsi de aynı kanalda
    Avrupa Yakası'ndan Annem'e kadar birçok seçeneğin arasında en yüksek puanı 'Binbir Gece' aldı. Başrollerini Halit Ergenç ve Bergüzar Korel'in paylaştığı diziyi yine Kanal D'nin dizisi 'Arka Sokaklar' takip etti. Yayından kalkması istenen üçüncü dizi ise 'Annem'.

Vadi ve Yaka vazgeçilmez
    'Avrupa Yakası', yenilenen kadrosuyla izleyicinin vazgeçemediği dizi oldu. 'Kurtlar Vadisi Pusu' da popülaritesini yitirmedi.

Kısır döngü devam ediyor
    Geçtiğimiz sezonun finalini canlı yayınlamak bile 'Binbir Gece'yi kurtarmadı. Senaryodaki kısır döngü izleyiciyi bıktırdı.

TAKVİM /saklanbaç
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Ekim 17, 2008 12:29 am

Bu dizi Türkiye'yi anlatmıyor

Kanal D'de yayınlanan Annem dizisinin senaristi Türkiye'de yaşamıyor anlaşılan.

Hayatı gayrimeşru ilişkilerle dolu ve hiç çalışmayan bir bakan, evlilik dışı hamilelikler ve 17 yaşındaki bir kız çocuğunun yaptıkları. Bu senarist arkadaşımızın gerçek Türkiye'yi görmesini istiyorum. Gençlerimize yanlış mesajlar vermeye, toplumu dejenere etmeye kimsenin hakkı yok.

ZAMAN
    AYNUR PARMAK

Similar topics

-

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 2:17 am