Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

5 posters

basında çıkan haberler

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler Keyifliqs5
    Durumum: : basında çıkan haberler Mesgulrc6
    Katılımı : :
    basında çıkan haberler Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler Right_bar_bleue

Takımı : basında çıkan haberler Besiktas

basında çıkan haberler Empty basında çıkan haberler

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Şub. 22, 2008 10:48 pm

diziyle ilgili basında çıkan haberleri bu başlıkta paylaşabilirsiniz...
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler Zararsizkb7
    basında çıkan haberler Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler Right_bar_bleue

Takımı : basında çıkan haberler Galatasaray

basında çıkan haberler Empty Geri: basında çıkan haberler

Mesaj tarafından dilan-cagri Salı Şub. 26, 2008 12:37 am

Bakan'a otomobil dayanmadı!

'Avrupa Yakası' ve 'Elveda Rumeli'nin dışında bu aralar kafayı 'Annem' dizisine takmış durumdayım. Vahide Gördüm ve Talat Bulut, harika bir iş çıkarıyorlar. Ancak geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümde, yine bir 'Türk prodüksiyon şirketi harikası' yaşandı. OYUNCULUKLAR SÜPER! Bölüm sonunda Bakan Bey (Talat Bulut), hava koşulları nedeniyle uçakları iptal olunca Ankara'ya otomobiliyle gitmeye karar verdi. Komedi tam da burada başladı. Bir otomobil meraklısı olarak çok eğlendim. Çünkü Bakan Bey villasının önünde bir Audi A8'e bindi. (Eski kasa filan ama hâlâ heybetli bir otomobil.) Otoyola çıktığında otomobil ön solu hasarlı bir Audi A6'ya dönüştü. Takla attığında ise Bakan Bey bir Alfa Romeo'nun içindeydi. Biliyorum hikâyenin akışı için önemli bir detay değil. Ama bu kadar para harcanan işlerde daha özenli olunsa iyi olur herhalde... Bu arada aynı bölümde Vahide Gördüm'ü İlhan Şeşen'den kıskanan Talat Bulut'un verdiği oyun muhteşemdi. Prodüksiyon sakat filan ama, Allah'tan oyunculuklar süper!

Kaynak: Sabah.com.tr
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri Salı Şub. 26, 2008 12:38 am

Bir nine ağlamış, kime ne?

Cuma sabahı Moda'dan bir hanım okurum aradı. Sesi titriyordu. "Benim 90 yaşındaki annem televizyonda sadece Annem dizisini izliyor. Perşembe akşamları eşimle birlikte onu Pendik'ten alıp, bize getiriyoruz. O dizi, sanki onu hayata bağlıyor. Aslında konusunu filan da pek idrak edemiyor ama bu diziyle arasında müthiş bir bağ oluşmuş. Dün yine kendisini alıp, eve getirdik. Ama Kanal D'de Annem dizisi yayınlanmadı. Gözyaşlarına boğulan yaşlı annemizi bir türlü ikna edemedik. Bizden şüphelendi. Sandı ki diziyi biz ona izletmiyoruz. 'Siz artık beni istemiyorsunuz' diye tutturdu. Ne yapacağımızı bilemedik..." Kanalların keyfi program değişiklikleri artık "alışılageldik" hadiseler haline geldi. Sadece Kanal D mi? Büyük kanalların hemen hepsi, karşı kanaldaki maç yayını, ya da reklamverenlerin bütçe faaliyetlerini gerekçe göstererek, sevilen programları aniden yayından kaldırıveriyorlar. Ama bunu yaparken, ekran başında 90 yaşında bir anneannenin gözyaşı dökebileceğini hesap edemiyorlar. İzleyiciye saygı, "reyting için kaygı"nın önüne geçmediği sürece de bu hesap hiç akıllarına gelmeyecek.

Yüksel Aytuğ/Sabah
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri Salı Şub. 26, 2008 12:39 am

11 - 18 Subat Haftasi'nin en çok izlenen dizileri..

Tüm Kişiler

Yaprak Dökümü Kanal D 21.00 44.30

Kurtlar Vadisi Pusu Show 17.90 37.90

Binbir Gece Kanal D 14.70 31.10

Arka Sokaklar Kanal D 12.80 27.70

Asi Kanal D 8.90 19.90

Tek Türkiye Stv 8.80 19.20

Annem Kanal D 8.50 21.00

Kavak Yelleri Kanal D 8.50 17.80

Dudaktan Kalbe Show 7.50 21.30

Genco Kanal D 7.40 16.40

Doktorlar Show 7.40 15.80

Parmakliklar Ard. Atv 7.00 19.00

Köprü Star 7.00 18.50

Elveda Rumeli Atv 6.70 14.70

Pars Narkoterör Show 6.60 17.00

Ab Grubu

Yaprak Dökümü Kanal D 22.00 48.50

Binbir Gece Kanal D 19.50 42.90

Kurtlar Vadisi Pusu Show 17.00 36.00

Avrupa Yakasi Atv 11.10 24.50

Annem Kanal D 10.50 25.40

Kavak Yelleri Kanal D 10.50 22.60

Elveda Rumeli Atv 9.60 21.50

Asi Kanal D 9.50 23.30

Biçak Sirti Kanal D 8.70 23.40

Doktorlar Show 8.50 16.80

Hatirla Sevgili Atv 8.00 21.30

Arka Sokaklar Kanal D 8.00 17.90

Parmakliklar Ard. Atv 7.10 18.30

Genco Kanal D 7.10 17.50

Pars Narkoterör Show 6.80 17.10

Kaynak: Vatan Gazetesi
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 08, 2008 1:12 am

Vahide Gördüm'e hayran

Kanal D'de yayınlanan Annem dizisinde oynayan Duygu Yetiş, annesi rolündeki Vahide Gördüm'e büyük bir hayranlık duyuyor.

Talat Bulut ve Vahide Gördüm gibi ustalarla aynı dizide rol alan genç oyuncu "Çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Bu benim hayatımda, birilerinin bana verdiği en büyük şans. Bir kere hem hayata hem de oyunculuğa dair çok şey öğrenebiliyorsunuz" diye konuştu.

Dizide annesini oynayan Vahide Gördüm'ün oyunculuğuna hayran olan Duygu Yetiş "Karşımda Vahide Gördüm gibi mükemmel bir oyuncu var. Ona bakıp da hayran olmamak onun yolundan gitmemek imkansız. İnşallah onun tırnağı kadar olabilirim. En azından ondan bir parça olabilsem yeter. Önümdeki örnek çok iyi" dedi.

Milliyet/Televizyon
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Mart 14, 2008 8:48 am

BAŞARILI DİZİLERİN FORMÜLÜ
    Tempo dergisi bu haftaki sayısında dizilerdeki aşk, ihanet, samimiyet ve çatışmayı araştırdı. İşte Türkiye'nin önde gelen senaristlerinin başarılı dizi formülleri.

ÇOCUKLARIMLA İZLEYEMEYECEĞİM İŞLERE İZİN VERMİYORUM
    Kanal D Yayın Grup Başkan Yardımcısı Melis biri ‘Asi’, biri annem’Civelek Top
    Bu sene iki tane gözde işim var. Bunlardan. Bunların her bölümünü mutlaka okurum ve öyle sete gider. 90 dakika sıkıntısı var ve şu anda, bu sistemin nasıl düzeleceğini bilmiyorum. Bu nedenle dizilerdeki kalite düşüyor. Dizi maliyetlerinin çok yüksek olması da buna bir etken. Üç kuşak reklam kurtarmıyor, dört kuşak reklam gerekiyor. Bu nedenle yayın süresi uzuyor. Benim iki tane çocuğum var ve onlarla izleyemeyeceğim hiçbir işe izin vermiyorum.
    alıntıdır
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Paz Mart 23, 2008 9:30 am

'annem' Dizisi Dün Gecce Nanna Restoran’da Yeni Bölümlerinin çekimini Gerçekleştirdiler…
    kaynak:gecce.com
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri Perş. Mart 27, 2008 1:57 pm

Diji Kodu

ANNEM'İ İZLERKEN VAHİDE GÖRDÜM'Ü DÜŞÜNMEK...

Kanal D'nin Perşembe akşamı ekrana sürdüğü ikinci bomba Annem... Başrollerinde Talat Bulut, Vahide Gördüm, İlhan Şeşen ve Duygu Yetiş'in oynadıkları dizi her hafta daha çok reyting almaya başladı. Karşısına gelenleri iki seksen yatırıyor. "Annem" bu akşam da duygu yüklü bir bölümle ekrana geliyor. Musa ile Ayşe evliliklerini bitirme kararı alıyor. Ardından da Ayşe kendi televizyon programında bunu açıkça dile getiriyor. Ve bu durum herkeste büyük bir şok etkisi yaratıyor. Nasıl ama. Siz de benim gibi Vahide Gördüm'e hayran mısınız? Gördüm Ankara'da tiyatro yapacağına İstanbul'da yaşasaydı kim bilir nasıl star oyuncu olurdu. Anne değil de jön kadın olarak da...

Aykut Işıklar

Bugün Gazetesi
    zynpocean
    zynpocean
    VIP
    VIP

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler Sakinbq4
    Durumum: : basında çıkan haberler Disardago3

Mesaj tarafından zynpocean Paz Nis. 06, 2008 2:47 pm

Hürriyet'in ismi Bağımsız oldu!

Uzun süre tartışılmıştı. "Yerli dizilerde oyuncuların ellerinde tuttukları gazetelerin logoları görünsün mü, görünmesin mi?" diye... Bizim kraldan çok kralcı yönetmenler, gazete isimlerini mozaikleyerek ekrana getirmiş, RTÜK ise "Bizim bu konuda herhangi bir yasak kararımız yok, gazete isimleri görünebilir" diye açıklama yapmıştı. Bu gelişme büyük bir tartışmayı başlatmış, "Nüfusuna oranla gazete okuru sayısı çok düşük olan bir ülkede varsın gizli gazete reklamı yapılsın ne olacak?" diyenler olduğu gibi, "Peki ya televizyon kanalı olmayan gazeteler mağdur olmayacak mı?" diye karşı çıkanlar da olmuştu. Konuyla ilgili en ilginç örnek ise geçen hafta Kanal D'nin Annem dizisinde yaşandı. Bakan Musa Bayri'nin annesi, oğlunu telefonla arayıp, "Bağımsız" gazetesine bakmasını istedi. Bayri, önündeki gazeteler arasından bir "Hürriyet" çıkardı ve ilgili haberi okudu. Gazetenin logosu ekranda açıkça görülürken, adının "Bağımsız" olarak telaffuz edilmesi ise gizli reklam yasağının nasıl ustalıkla delinebileceğine ilginç bir örnek oluşturdu.

Yüksel Aytuğ/Sabah
    zynpocean
    zynpocean
    VIP
    VIP

Kadın

Mesaj tarafından zynpocean Ptsi Nis. 07, 2008 6:08 pm

31 Mart - 7 Nisan Haftasının En çok Izlenen Dizileri

Tüm Kişiler

Kanal Reytıng Share

Yaprak Dökümü Kanal D 19.50 42.20

Kurtlar Vadisi Pusu Show 16.40 38.00

Binbir Gece Kanal D 14.30 32.90

Arka Sokaklar Kanal D 13.00 29.80

Asi Kanal D 10.00 24.00

Tek Türkiye Stv 8.30 20.80

Kavak Yelleri Kanal D 7.20 17.00

Annem Kanal D 6.70 18.60

Elveda Rumeli Atv 7.60 17.40

Köprü Star 6.70 19.30

Genco Kanal D 6.60 17.70

Selena Atv 6.30 16.80

Dudaktan Kalbe Show 6.10 16.20

Doktorlar Show 5.90 13.80

Hatırla Sevgili Atv 5.70 17.30

Ab Grubu

Kanal Reytıng Share

Yaprak Dökümü Kanal D 19.60 43.50

Binbir Gece Kanal D 18.90 44.20

Kurtlar Vadisi Pusu Show 16.90 35.90

Elveda Rumeli Atv 11.20 25.80

Asi Kanal D 9.60 24.90

Annem Kanal D 9.30 22.70

Kavak Yelleri Kanal D 9.30 21.20

Hatırla Sevgili Atv 9.20 26.40

Doktorlar Show 8.30 19.40

Arka Sokaklar Kanal D 8.00 18.20

Avrupa Yakası Atv 7.90 18.20

Dudaktan Kalbe Show 7.20 18.10

Köprü Star 6.60 17.50

Benim Annem Bir M... Atv 6.80 17.70

Elveda Derken Kanal D 6.40 16.90

kaynak:vatan gazetesi
    VIP

Kadın

Mesaj tarafından zynpocean Perş. Nis. 10, 2008 3:53 pm

Diji Kodu

VAHİDE GÖRDÜM'DEKİ DEĞİŞİM

Kanal D'nin başrollerinde Talat Bulut, Vahide Gördüm, İlhan Şeşen ve Duygu Yetiş'in oynadıkları dizisi "Annem"in kendine özgü bir seyircisi var. Bir araştırma yapsalar haklı çıkarım. Bu seyirci, reklamcıların AB grubu dediği insanlar. En az lise mezunu, geliri iyi, tüketici, modayı ve sanatı yakından izleyenler...

Peki neden? Yanıtı çok basit. Aklı başında kadınlar (benim gibi erkekler) Vahide Gördüm'ü çok beğeniyorlar. Eee... Çocukluk arkadaşım İlhan Şeşen'e de orta yaş kadınları fena halde aşık... Bu akşamki bölümde duygu yüklü sahneler çok fazla imiş. Elinizde mendil bulunsun. Ama Vahide Hanım'a daha dikkatli bakın. Biraz makyaj yapınca ne kadar güzelleşiyor, değişiveriyor. Benim diyen yıldızdan çok daha hoş, alımlı ve cazibeli kadın. Benden söylemesi yani sizi etkilemek

Aykut IŞIKLAR

Bugün Gazetsi
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler Mutsuzyk6

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:17 pm

]basında çıkan haberler Hbr

Annemi çok üzdüm

Talat Bulut, Vahide Gördüm ve İlhan Şeşen'in başrolde olduğu "Annem" dizisinin genç oyuncusu Duygu Yetiş, Kelebek'e konuştu

Daha önce "Evli ve Çocuklu", "Yağmur Zamanı", "Gülpare" adlı dizilerde kendini gösteren Duygu Yetiş, birkaç haftadır da "Annem"in asi kızı olarak ekranlarda... Kanal D’de perşembe akşamları yayımlanan "Annem"de annesine cehennem azabı yaşatan Gonca adlı bir genç kızı canlandıran Yetiş, "Zamanında ben de annemi çok üzdüm. Düşününce inanamıyorum" diyor.

Biraz kendinizden bahseder misiniz?

- 22 yaşındayım. Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü’nde 2’nci sınıf öğrencisiyim. 16 yaşımdayken Duygu Başara ajansına kayıt oldum. İlk başlarda ufak tefek reklamlarda yer aldım. Arkasından "Evli ve Çocuklu" projesi geldi. Ardından "Yağmur Zamanı" ve "Gülpare"de rol aldım. Şimdi de "Annem"in kadrosundayım.

Başlangıcından bu yana hiç boş zamanınız olmamış. Onlarca genç yeteneğin arasından sıyrılmak zor değil miydi?
    - Ben ortaokula giderken tiyatro yapıyordum. Daha sonra da arkadaşlarımın kısa filmlerinde yer almaya başladım. Üniversiteye daha geçen sene girmiş olmama rağmen çocukluğumdan beri oyunculuğa yatkınlığım vardı. "Yağmur Zamanı"nda çok ufak bir rolüm varken, o karakter kendi içinde büyüdü. Diziye 17 yaşındaki bir genç kız olarak girdim, sonradan iki çocuk annesi bir kadını canlandırdım. Bunun yetenekle alakası var. O zaman eğitimim yoktu. Buna rağmen "Ben yetenekliyim zaten" diyerek kendimi salmadım. Kurslara gittim.

Fiziksel özellikler ne kadar etkili?

- Yeteneğin yanında o da önemli, ama fiziksel özelliklerimi kullanarak bir yerlere gelmek istemem. İsteseydim o şekilde de başarılı olurdum. Ben dış görünüş avantajını aldığım eğitimle pekiştirdim.

"Annem" dizisinde canlandırdığınız Gonca karakteri, ergenlik çağında çok asi bir kız... Peki, siz o yaşlarda nasıldınız?
    - Ben de aynen Gonca gibiydim. Gonca maddi açıdan annesine çok yükleniyor. Ben belki maddi açıdan bu kadar yüklenmedim ama gerçekten asi bir çocuktum. Annem izlerken, "O yaşlarına geri dönüyorum" diyor. Zaten bu işe başladığım zaman geçmişe dönüp kendimden çok yararlandım. İnsan belli bir olgunluğa eriştikten sonra "Ben bunları nasıl yaptım" diyor.

Annenizi çok üzdüğünüzü düşünüyor musunuz?

- Evet, ama bir daha asla...

Ergenlik döneminden sonra hayatınızda neler değişti?

- Ben boşanmış bir ailenin çocuğuyum ve çok erken yaşta çalışmaya başladım. Bir annenin çocukları için neler yaptığını, para kazanmanın ne kadar zor bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. Bu yüzden o asi dönem çok uzun sürmedi.

Ya babanız?

- Babamla ilişkimiz devam ediyor, ama aynı evde olmadığımız için annem kadar yakın değiliz.

Oyunculuk anlamında hedefleriniz neler?

- Ben sadece oyunculuğumla gündemde olmak istiyorum. Şu anda çok gencim. Sevişme gibi zor sahnelerde rol
    almam için henüz çok erken olduğunu düşünüyorum. Ama ilerisi için kesin konuşmak istemem. Kendimi kanıtladıktan sonra güzel bir iş gelirse düşünürüm.

Gonca ağır bir travma yaşıyor

Gonca’yı en iyi anlayanlardan biri de sizsiniz. Onun verdiği tepkiler sizce abartılı mı, yoksa aynı olaylarla karşılaşsanız sizin de tepkileriniz aynı mı olurdu?

- Gonca’nın yaşındayken karşılaşsaydım, tepkilerim onunkiyle aynı olurdu. O ağır bir travma yaşıyor. Büyük bir ikilemde... Anneyi aldattığı için babaya mı kızsın, yoksa bir babası olduğunu söylemediği için annesine mi?

Kaynak :HURRIYET

basında çıkan haberler 4105244
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:18 pm

alinti

'Annem'le yüreğimiz ısındı

Yeni hastalığımız 'Annem'. Vahide Gördüm ve Talat Bulut'un küllenmiş aşkı, kızlarının yeni filizlenen sevdası ve annekızın dayanışması... Galiba dağılmış ailelerin yeniden toparlanması hepimizin yüreğini ısıtıyor. Çünkü son yıllarda giderek artan boşanmalar ve ayrılık hikayeleri toplumu etkiliyor. Çevreme baktığımda da onlarca boşanmış ve mutsuz insan dolaşıyor. Toplumun en küçük parçası aile kavramı da temelinden sarsılıyor. Bunların bir kısmı ise çocuklarını tek başlarına büyütmeye çalışıyor. İşte bu yüzden 'Annem' gibi dizilere verilen değer giderek yükseliyor. Belki de hepimiz içimizde mutluluğun özlemini çekiyor ve annebabalarımızla yaşadığımız o mutlu günleri arıyoruz. Ben şiddetle, Gördüm ve Bulut'un aşkının tazelenmesini bekliyorum. Tıpkı beni dizinin müptelası yapan Semiduk'um gibi...

Nilgün K. Tahmaz'ın Yazısı
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:18 pm

alinti

Televizyon dizileri...

TÜRK televizyonunun tarihini yazanlar, herhalde bu tarihi birkaç döneme ayıracaklar.
    "TRT dönemi / Siyah-Beyaz dönem / Abuk-Sabuk Yarışmalar dönemi ve Diziler dönemi..."
    Geçen gün biri söylüyordu, 100 dizi çekilmiş...
    Çoğu yayımlanamamış, bazıları bitmeden yarıda kalmış, bazıları ise çok tutmuş, uzatılıyormuş...
    Bu üzücü bir görüntü değil...
    Tutulan kalır, tutulmayan gider.
    Gidenler her zaman kötü mü, ya da kalanlar her zaman iyi mi?
    Ama şunu unutmamalıyız ki, tekrar gösterime girebilecek, seyredilecek diziler de var.
    * * *
    BAKMAYIN siz, burun kıvırarak, "Ben yerli dizi seyretmem!" diyenlere.
    Bir zamanlar da "Türk filmi" seyretmezlerdi:
    "Aman şekerim ne banal şeyler!"
    "Banal" Fransızcadan gelen bir kelime, birkaç anlamı var, buradaki anlamı bayağı, çirkin, sıradan.
    Şimdi, Türk filmlerinin üstadı kesildiler.
    Ziyan yok, iyi filmler olsun da, onlar zamanında kıvırdıkları burunlarla kalsınlar.
    * * *
    ŞİMDİ aynı şeyler televizyon dizileri için de söylenebilir.
    Bakın, Reşat Nuri'nin romanından yapılan "Yaprak Dökümü" geçen yıldan kalma, hâlâ devam ediyor, hem de her hafta, seyircisini kaybetmeden...
    Niçin?
    Çünkü bizden onun için...
    Reşat Nuri, bir dönemin yıkılan, eskiyen değerlerinin yerlerine nelerin geldiğini anlatmak için bu romanı yazmış, roman hâlâ tazeliğini yeniliğini koruyor, yaşıyor çünkü...
    Güven Hokna, Halil Ergün, Bennu Yıldırımlar, Deniz Çakır'ı seyrederken günlük özel yaşamlarında başka türlü olacaklarını düşünemiyorsunuz bile, rolleriyle öyle bütünleşmişler ki!
    * * *
    BİR dizi daha başladı: "Annem" (Kanal D)
    Konusu istismara çok uygun, bir politikacının gönül macerası, diyebilirsiniz.
    Genç bir adam, politikaya meraklı, bir partiye giriyor, evleniyor, karısı hamileyken ayrılıyorlar, kadın saklıyor, babanın da doğan kızından haberi yok, yıllar geçiyor, adam bakan oluyor, kızını o zaman tanıyor.
    İstismarı çok ucuz bir konu...
    Hele "vur abalıya" der gibi "politikacıya vurulduğu" günümüzde...
    * * *
    OYSA anne ve kızı bunu kamuoyuna duyurmamak için saklanıyorlar, üstelik zor şartlar altında oldukları halde; anne pazar yerinde köfte yapıp satıyor.
    Vahide Görgün'ü "İstanbul Masalı"nda köşkün şoförünün karısı, çocukların annesi olarak tanıdınız, arkadan "Hırsız Polis" ile "Mavi"nin komşu ablası, burada ise kızının annesi, bakanın eski karısı...
    Hele ikinci bölümün sonunda bir bakış sahnesi var ki!
    O bakışın içinde bütün bir geçmiş, belki de gelecek saklı.
    Ya bakanın (Talat Bulut) sevgilisi, televizyon yönetmeni...
    Sanırız tanırsınız, hiç yabancı değil!
    * * *
    BİR kere daha söyledik, bir daha söyleyeceğiz.
    Bu diziler olmasaydı, Türk halkı böyle oyuncular olduğunu nasıl bilip nasıl tanıyacaktı?
    Biz dizilerden yanayız.
    İyisi kalır, kötüsü gider.

http://www.milliyet.com.tr/2007/09/28/yazar/pulur.html
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:21 pm

alinit

Hepimizin aynı duyguları yaşadığını görmek çok güzel.Vahide Gördümün bir annemi sorusuna ise evet bir kızı var.13 yaşında.Adıda Alize.Hayat Bilgisi dizisinde Perran Kutmanın eşi rolünü oynayan Panzer Emin karakterindeki Altan Gördümün eşi.Yıllar öncesinde tiyatroda tanışıp evlenmiş,mutlu bir evliliği olan gerçek bir anne.Ama gerçekten anne olmasaydı bile o rölünü hakkından aynı şeklide gelebilecek,hatta her rolü rahatlıkla oynayabilcek çok iyi bir oyuncu..........
    İstersen hakkında bulduğum bir kaç bilgiyi vereyim:
    Yıl 1992. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda "Yer Demir Gök Bakır" sahnelenecek. Zalaca'yı oynayacak oyuncu bulunamaz bir türlü. Tiyatronun temel taşlarından Altan Gördüm'ün eşi gelir Rutkay Aziz'in aklına. "Vahide benim karım olarak değil, seçilerek gelmek istiyor" olur aldığı cevap. Ve oturup bir mektup yazar genç kadına, "Ankara Sanat sahnesi seni çok sevecektir" diye biten. Altan Erkekli, Erol Demiröz, Cezmi Baskın gibi usta oyuncuların karşısına çıkarken dizleri titrer Vahide Gördüm'ün ama belli etmez. Parçası bittiğinde Rutkay Aziz alnından öper onu, 'yuvam, ilk aşkım' dediği AST'ın kapısından bileğinin hakkıyla girmiştir.

Her şeyi hak etti
    Hayatta hep bunu ister zaten, elde ettiği her şeyi 'hak etmeyi'... Çocukken İzmir Alsancak'ta oğlanların futbol maçlarına seçilmek için abisinin torpilini kullanmayıp kendi marifetlerini sergilemeyi tercih ettiği gibi. 13 Haziran 1965 doğumlu Vahide Gördüm, o zamanki adıyla Vahide Perçin, Yunan göçmeni bir ailenin kızı. Daha çok Levantenlerin oturduğu bir sokakta Rum kültürüyle yoğrularak büyür. Baba kamyon şoförü, anne ev hanımı. Kadınların hep beraber yemek pişirdiği, mutfakta yaşanan neşeli ailelerden.

Sokak çocuğu...
    Tam bir sokak çocuğudur ama okumaya da düşkündür. İkinci el Doğan Kardeş dergileri tatillerinin en büyük eğlencesidir. Bir de sinema... Babası her gelen filme ilk seansında gider ve uygun bulursa hafta sonu da ailesini götürür.
    Aslında oyuncu olmak istiyordur ya, öne çıkmayı sevmediğinden yapamam diye düşünür. Lisede grafik okur, sonra iktisat fakültesine girer ama hâlâ oyunculuktur aklındaki. Sonunda gözünü karartıp sınava girer ve çok iyi dereceyle girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi konservatuvarını okul birincisi olarak bitirir. En büyük desteği Özdemir Nutku'dan görür. İkinci sınıftayken ona başrol veren hocası, para sıkıntısı nedeniyle okulu bırakmayı düşündüğünde de okul kitaplarını hediye eder.
    Mahallenin en güzel kızıdır, talipleri çıkar bu arada. "Ben evlenmeyeceğim anne, hiç debelenmeyin" dedikten iki ay sonra AST oyuncusu Altan Gördüm'le nikâh masasına oturmuştur bile. Gördüm, duruşuyla, hayata bakışıyla 'doğru adam'dır onun için.
    Mezun olunca eşiyle beraber Ankara'ya taşınır. Ve meşhur 'davet mektubu'yla AST'a girer. 1994'te kızları Alize dünyaya gelir. Ailenin büyümesi bir süre sonra ekonomik sıkıntıları da getirir beraberinde ve Vahide Gördüm Devlet Tiyatrosu'nun teklifini kabul edip Adana'ya gider.
    Ankara'ya tayin olmayı beklerken 2003 yılında annesinin ölüm haberini alır. İzin alıp cenazesine gidemez. O gece sahneye çıkarken kararını vermiştir: Sezon biter bitmez istifa edip dönecektir Ankara'ya.
    AST'ta "Pazar Keyfi"nde de karı - koca oynadığı kadim dostu Altan Erkekli, "Bir İstanbul Masalı" dizisi için onu önermiştir. Gene karı- koca oynayacaklardır. Yapımcı şirket TMC'yi bir süre ikna edemediğini anlatan Altan Erkekli sonunda isyan eder, "Bir kez beni dinleseniz ne olur?" diye...
    TMC'den Sevilay Demirci, Vahide Gördüm'e ilk anda vurulduklarını söylüyor. Rol için gençtir, 1.78 boyuyla çok alımlı bir kadındır, bu yüzden tereddüt ederler ama öyle bir parıltı saçar ki vazgeçemezler ondan.
    Bir deneme çekimi yaparlar, tencereyi tuttuğu anda Vahide gider, çocukluğunun o Fatma teyzeleri, anneleri gelir yerine. Kısa sürede "Bir İstanbul Masalı"nın Suzan'ı kadın - erkek bütün izleyicilerin gözbebeği olur. Çok mutlu olur, biraz da korkar, ya insanları hayal kırıklığına uğratırsam diye...
    Uğratmaz ama. Ne şöhret şaşırtır onu, ne para pul. Birinci sezonun sonunda sürekli ayrılıklar yaşayan Gördüm ailesi İstanbul'da birleşir.
    Altan Gördüm de "Hayat Bilgisi"nde oynamaya başlar, Panzer Emin olarak.
    Suzan gibi bir melaikeden sonra "Anlat İstanbul" filminde Pamuk Prenses'in cadı annesini oynar Vahide Gördüm.

'Erkek gibi kızdır'
    Hemen arkasından da "Hırsız Polis"teki Fulya rolü gelir. "Her hayat kadınının şuh kahkahalar attığını düşünen zihniyetin dışında" bir karakter yaratmak ister bu kez de ve gene başarır. "Beslenme noktam" dediği tiyatrodan daha fazla uzak kalmak istemiyor artık. Bu yıl büyük olasılıkla Emre Kınay'ın tiyatrosunda "Hamlet"te oynayacak. Ama asıl hayali buradaki dostlarıyla ilk göz ağrısı AST'ın bir İstanbul ayağını oluşturmak.
    http://www.milliyet.com.tr/2006/10/21/magazin/amag.html

En içten sevgilerimle......scog.....

--------------------------------------

Talat Bulut:
    "Sanata Verdiğimiz Değer Ölçüsünde, Rafine Bir Toplum Olabileceğimizi Düşünüyorum"
    Son dönemlerde vizyona giren en iyi Türk filmi olarak adlandırılan ve kaderinden kaçan üç farlı kişinin mutlulukla buluşmasını konu alan "Mutluluk" filminin başrol oyuncularından Talat Bulut ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Bulut, filmdeki gibi kaçmak yerine yaşamla savaşmak gerektiğine inanıyor.

Öncelikle "Mutluluk" filmindeki üstün başarınızdan dolayı sizi tebrik ediyoruz. 'Büyük Yazar Ödülü'ne layık görülen Zülfü Livaneli'nin Mutluluk romanının beyaz perdeye taşınma fikrini nasıl buldunuz?

Edebiyat uyarlamaları her zaman risklidir. Okuyucunun imgelemiyle film yönetmeninin yorumu birbirini tutmayabilir. Güdük kalmış, romandaki perspektife varamamış yanlar bulunabilir. Çünkü her zaman bir iddia işidir bir kitabı filme çekmek.

Sizi nitelikli ve sosyal konulara duyarlı yapımlarda görüyoruz. 'Abuzer Kadayıf', 'Manisa Tarzanı' ya da 'Mutluluk' filminde olduğu gibi. İçerisinde bulunduğunuz projeleri seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Talat Bulut'un kıstasları nelerdir?

"İşte evrensel ölçülerde unutulmayacak bir aktör Talat Bulut." Yo yo yanlış anlamayın bunu ben söylemiyorum. Bu cümle "Her Şeye Rağmen" adlı filmimin Amerika'da gösterimi sonrası önemli bir film eleştirmeninin yazısından alıntıdır. Var olan spectrumlu (yelpazesi geniş) plastiğimi, aktörlüğümü hala besleyerek, değişik, birbirleriyle asla kıyaslanamayacak rol kişiliklerine bürünerek sinematografimi zenginleştirmek. Bu söylediklerimi bugüne dek yaptığım filmlerimde görebilirsiniz zaten.

Filmde oynadığınız karakter büyük şehrin riyakarlığından, yalanlarından kaçmak ve anını yaşamak isteyen bir adam. Bir sanatçı olarak günün birinde her şeyi bir kenara bırakıp çekip gitmeyi düşünür müsünüz? Filmde söylediğiniz gibi kendinizi tanımlayabilir misiniz?

Gerçek aktörleri filmlerindeki rol kişilikleriyle karıştırmamak gerek. Bilakis, ben sorumluluk bilinciyle hareket eden, son derece realist düşünüp yaşayan bir adamım. Oynadığım karakterlerle asla özdeşleşmedim. Koltuğunda oturan seyirciyi o illüzyona sokmak başarıdır. "YAŞAM BİR SAVAŞIMDIR" çekip gitmek yerine üstüne gidip kazanmayı gerektirir.

Livaneli'nin bu güzel kitabının sinemaya aktarılması projesinde yer aldığınız gibi, hayalinizde ya da planlarınız arasında böyle sizin için özel çalışmalarda yer almak da var mı? Gerek Türk sineması, gerekse tiyatro açısından bulunmak istediğiniz bir proje var mı?

Her aktör ya da her işini doğru yapan aktör gibi benim de ayrıcalıklı kıldığım roller var tabii. Örneğin bir darülaceze hikayesi var. Ayrıca komedi var. Zaten bunca sene direndikten sonra televizyona yaptığım (2003 yılı Aşk Olsun, 2005 yılı Saklambaç) iki iş de komediydi.

Tiyatroya gelince; tiyatro kökenli bir aktörüm. Ankara Sanat Tiyatrosunda yıllarca oynadım. Şimdi tiyatro düşünmüyorum ama farklı bir proje fikrimi değiştirebilir. Globalleşen dünyada sinemamızla var olabileceğimize inanıyorum. Türk kimliğinin sanatıyla, kültürüyle, edebiyatıyla (Orhan Pamuk müthiş bir örnektir) kendini göstermeye ihtiyacı vardır.

Sizi magazin haberlerinde ve TV dizilerinde görmüyoruz. Belirli bir duruşu olan ve oldukça seçici davranan bir sanatçısınız. Bize Talat Bulut'un hangi yazarları okuduğunu, kimleri dinlediğini, beğendiği oyuncuları ve yönetmenleri söyler misiniz?

Evet okuyorum. Bu konuda kızım Hazal ile yarışıyoruz. Annesi Pınar ile ona okuma alışkanlığı kazandırdığımız için çok mutluyuz. Yayın dünyasının merkezi biliyorsunuz Frankfurt Kitap Fuarı. Bizde de bu etkinlik büyük ivme kazandı. Okur oranı artmasa da var olan okuyucunun yetişmesini zorlayan bir yayıncılık var. Tabii dünya edebiyatını takip ederken, felsefeye olan özel ilgimi de belirtmeliyim Ve tarih tabii ki. Albert Camus, Nietzsche, Paul Auster, Umberto Eco.

Son zamanlarda en çok Cecilia Bartoli dinliyorum (yaşayan en büyük mezzo soprano), cazz bach ve Fransız chansonlar. Bizden de sadece otantik türküleri. Yönetmen olarak Fasbinder, Lars von Triers, Tarkovsky Almodovar; oyunculardan ise Al Pacino, Jeremy Irons, Emma Thompson'ı beğeniyorum.

Tiyatrocu kimliğinizle "Film yönetmenindir, tiyatro oyuncunundur, dizi rayting'i sağlayan seyircinindir" görüşüne katılıyor musunuz?

Evet, dünya sinemasında film yönetmenindir. Bizim sinemamızda oyuncu-yönetmen iş birliğinin ortaya iyi film çıkaracağını düşünüyorum. Tiyatroda doğal olarak aktörün canlı performansı söz konusu. Dizi-rayting bağlamında ise durum daha kompleks.

Türk sineması oldukça iyi projelere imzasını atıyor. Siz Türk sinemasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türk sineması henüz tam endüstrileşememiş olsa da ciddi bir devinim halinde. Şu sıralar peşpeşe vizyona giren yerli üretimler var ama kantiteye değil kaliteye bakmak gerek.

Eskiden sinemalarda Türk filmleri çok nadir gösterime giriyordu. Şimdi ise yapılan çoğu Türk sineması büyük izleyici kitleleriyle buluşuyor. Yine de Türk sinemasına devlet desteği olmalı mı?

Türk sinemasına devlet desteğine gelince; evet gerekli ama özerk olmalı. Sanat özgür kalmalı, özgürlüğünü yaşamalı, sansürsüz yaşamalı... Futbola sağlanan destek sanata da sağlanmalı.

Bugüne kadar birçok ödüle layık görüldünüz. Örneğin, Türk sineması için oldukça büyük önem teşkil eden Antalya Film Festivali'nde 'Melekler Evi' ile en iyi erkek oyuncu ödülünü aldınız. Ödüller bir sanatçıya neyi ifade eder?

Ödül bir sanatçıya ne ifade eder? "ONAY" ifade eder. Takdirin tescilidir ödül. Bir sanatçının buna ne kadar ihtiyacı var. Verilen ödülleri de koşullar çerçevesinde, zamanında reddedebilmiş bir aktör olarak benim için "Must" değildir.

Sanata verdiğimiz değer ölçüsünde, rafine bir toplum olabileceğimizi düşünüyorum. Tüm Ankara Koleji camiasına sevgiler, saygılar.

talat bulut la yapılmış bir röpartaj.bir kez daha kendisini çok taktir ettim.

-------------------------------------

Yener SÜSOY
    Güzelliği yetenek sananlar var

Medet Bulut, TCDD'nin Sarıkamış istasyonunda görevli bir yol memurudur. Görevi her gün bir istasyondan diğer istasyona ortalama 40 kilometre yürüyerek rayları kontrol etmektir.

O Medet Bey ki, bir gün Samsun'a tayini çıkacak, bütçesine uygun bir kiralık ev bulamadığı için ailesiyle birlikte günlerce yük vagonunun içinde yaşayacaktır. Vefakár ve cefakár eşi Altun Bulut ise 10 doğum yapmış güçlü, zeki, becerikli bir Anadolu kadınıdır. Talat Bulut da, işte bu çiftin 23 Mart 1956'da Sarıkamış'ta dünyaya gelen tekne kazıntısı oğullarıdır. Pınar Afşar ise Türkiye'nin iki dev sahne sanatçısı Esin Afşar ile Kerim Afşar'ın biricik kızlarıdır, Talat Bulut'un 16 yıllık eşidir. Hazal 1996 doğumludur, Pınar ile Talat'ın üzerine titredikleri sevgili kızlarıdır. ‘‘Aşk Olsun’’un Timur'u, sevgili eşi Pınar'ın deyişiyle ‘‘Çok uygar, çok rafine, çok doğru bir Doğulu’’, sıra dışı, sisteme uymaz, adrenalini her daim yüksek, yüksek tansiyonlu, çok inatçı, çok prensipli. Sigara içmiyor, alkol almıyor, gece araba kullanmıyor, bara pavyona gitmişliği yok, çok usta bir aşçı, gözünü budaktan sakınmıyor. Antalya Film Festivali'nde kazandığı ‘‘Altın Portakal’’ı almaya gitmiyor, pijamalarını giyip töreni televizyondan izliyor. Hazal-Pınar-Talat Bulut üçlüsünün Kadıköy Feneryolu'nda buram buram sevgi, sanat, mutluluk kokan sıcak yuvalarında neler konuşulduğuna gelince...

Sinemada gerçek arkadaşlığa inanmıyorum

Yeşilçam'da beni hayal kırıklığına uğratan yönetmenlerin başında Atıf Yılmaz gelir. Atıf Bey beni kullanmaya çalıştı, mesela Türkan Hanım'la film yapacağını söyleyip bana rol verdi, rolüm için 10 kilo zayıfladım, ondan sonra çıkıp filmin iptal olduğunu söyledi. ‘‘Bekle Dedim Gölgeye’’ filminin başlamasına üç gün kala önceden verdiği rolü değiştirmeye kalktı.

....
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:21 pm

DİZİLER VE TÜRKİYE GERÇEĞİ!

Kış geldi artık. Çoktan botlar, çizmeler giyilmeye başlandı, mantolar çıkarıldı... İnsanların daha çok evlerinde vakit geçireceği, havaların erken karardığı, komşunuzla ayaküstü 10 dakika konuşmanıza izin vermeyen soğuk havalar geldi.

Bu mevsim değişikliği bizleri daha çok evcimen yapıyor belki de. Evde olunca da televizyon vazgeçilmez oluyor. Sezon başladığından beri her televizyonu açışımda yeni bir diziyle karşılaşıyorum. Onlarca dizi yapılmış, hangisi tutarsa o yayında kalır anlayışı.

Bazen iyiler yayında kalıyor, kötü olmasa da yarışta arka sıraya kalanlar yayından kaldırılıyor. Bazense tam tersi. İyi de olsa kötü de olsa bir bakmışsın dizi tarih olmuş...

Hollanda kanallarına bakıyorum, onlarda öyle yeni diziymiş, destanlar yazarmış olayı tabii ki yok. Entrika, yalan, aldatma, mafya, aşk, tutku, paylaşılmama falan yok. Olmayınca bizim diziler kadar heyecanlandırmıyor, meraklandırmıyor insanı.

Hollanda kanallarında Hollandaca programların dışında ya yabancı film oluyor ya Amerikan ya da İngiliz programlar. Tabii hepsi de altyazılı. Bunu özellikle belirtiyorum. Çünkü bir filmi ya da programı orjinal sesiyle izlemek kadar güzel bişey yok! En kısa zamanda Türkiye`de de uygulanmalı bence. Avrupa Birliği uyum süreci içerisinde kesin gerçekleşir bu uygulama zaten.

Konuya dönüş! Uydunun ani dönüşüyle (yaklaşık 9 saniye) Türk televizyonlarına geliyorum, belki film iyi ama dublajlı olmasının verdiği bir sahtelik oluyor filmde ve izlenmiyor. E geriye ne kalıyor? Digiturk ve ana kanallarımızdaki diziler. E Digiturk'ten de yeteri kadar izleyince son seçenek diziler oluyor.

Yeni dizilerden iyiler tabii ki var. Bıçak Sırtı ve Annem çok iyi diziler. Eskilerden Yaprak Dökümü yine izlettiriyor kendini. Ama bu kadar çok yeni dizi olmasını anlayamıyorum. Her yeni dizi reklamı gördüğümde inanın içim cız ediyor. Neden mi?

Bizim yenecek ekmek bulamayan insanlarımız, okula gidemeyen kız-erkek çocuklarımız, yaşamını sürdürmek için her şeye katlanan kadınlarımız, Türkiye`nin her yerinde okuma yazma bilmeyenimiz, belki sadece Ramazan ayında hatırlanan ailelerimiz var. Daha var da var.

Peki bir dizinin bölüm maliyeti nedir? 5 bölümden sonra yayından kaldırılan ve böyle 10 tane dizi daha düşünün. Zaman, para, emek ve harcanan diğer her şey.

Peki neden yayından kaldırılır bu diziler? Çünkü bizler elimizdeki o minik kumandayla offf deyip başka bir kanala zaplarız. Lütfen izlerken ve zaplarken daha seçici olun ve Türkiye`nin değiştirilemeyen gerçeklerini de düşünün.

İşte size en kolay iki örnek. Bu uçurum ne zaman kapanır ancak o zaman biz o zaman kalkınmış bir ülke olabiriz. Daha gerçekçi bir cümle, bizler bu uçurumu ne zaman kapatırsak o zaman kalkınmış ülke olabiliriz.

gecce.com
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:22 pm

basında çıkan haberler A-1

basında çıkan haberler A-2
    ALINTI
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:23 pm

basında çıkan haberler A-3

basında çıkan haberler A-4
    alıntı
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

]basında çıkan haberler A-5
    alıntı
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Portakal'da Gözler Yeşilçam'i Aradi

--------------------------------------------------------------------------------

Hangi filmler yarışıyor?

*Mutluluk - Yönetmen: Abdullah Oğuz
    Oyuncular: Özgü Namal -Talat Bulut - Murat Han
    n Adem’in Trenleri - Y: Barış Pirhasan, O: Cem Özer - Nurgül Yeşilçay
    * İyi Seneler Londra - Yönetmen: Berkun Oya
    O: Ülkü Duru - Denis Lavan- Zuhal Olcay
    * Janjan - Yönetmen: Aydın Sayman O: Selen Seyven - Berk Hakman
    * Mülteci - Yönetmen Reis Çelik O: Haluk Piyes - Halil Ergün
    * Münferit - Y: Yavuz Altun, O: Ali Erkazan - İdil Fırat - Mahir İpek
    * Rıza- Yönetmen: Tayfun Pirselimoğlu
    Oyuncular: Rıza Akın - Nurcan Eren
    * Saklı Yüzler- Y: Handan İpekçi, O: Şenay Akın - Berk Hakman
    * Sis ve Gece - Yönetmen: Turgut Yasalar
    O: Uğur Polat - Selma Ergeç
    n Yaşamın Kıyısında - Yönetmen: Fatih Akın
    O: Nurgül Yeşilçay - Baki Davrak
    * Yumurta - Semih Kaplanoğlu O: Saadet Işıl Aksoy - Nejat İşler
    * Zeynep’in Sekiz Günü - Cemal Şan, O: Fadik Sevin Atasoy, Mustafa Üstündağ
    alıntı
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:24 pm

--Gaf Kürsüsü--
    Duyarlı okurumuz Hesna Tosun, Annem dizisinde rastladığı önemli bir ayrıntıdan söz ediyor: Gazeteci Ayşe, kolundan vurulduktan sadece iki gün sonra bir kolu sargılı olduğu halde otomobil kullanıyor. Trafik terörüyle boğuşan bir ülke için kötü bir örnek.

Yüksel Aytuğ/Sabah
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Perşembe birincisi Kanal D, perşembe günü "Annem"le "Kavak Yelleri" adlı dizileriyle yine birinci oldu.

Kanal D, perşembe günü "Annem"le "Kavak Yelleri" adlı dizileri, Ana Haber Bülteni ve birbirinden kaliteli programlarıyla milyonları ekran başına kilitleyip yine birinci oldu. Başrollerinde Talat Bulut, Vahide Gördüm, İlhan Şeşen ve Duygu Yetiş'in oynadıkları "Annem" dizisi, A/B Sosyo Ekonomik Statü’de yüzde 11.9 reyting ve yüzde 33.5 izlenme payı ile birinci oldu.

Hürriyet/Kelebek
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Asıl siz kendinize bakın!

Başladılar yine, “asıl siz kendinize bakın” demeye... Genelde daha iyi bir doneyle karşınıza çıkamazlar zaten. Herhangi bir tartışmada, söyleyebilecekleri en yaratıcı cevap budur:

“Asıl sen kendine bak!”

Kazık kadar adam olmuş, verdiği cevap bu kadar işte...

Dün dedim ya, “adam kalmadı, biz de dizi erkekleriyle oyun oynuyoruz” diye...

Başladılar hemen,

“Asıl siz kendinize bakın! Sanki ortalıkta düzgün kadın var da...”

Tamam bakalım.

Bugün de sizin için bir oyun oynayalım.

Beğendiğiniz kadını seçin, size kim olduğunuzu söyleyeyim...

Zeynep eğilmez (“Annem”).

Ben hiçbir erkeğin onu tercih edeceğini sanmıyorum. Yemez...

Yani oradaki karakteri çok beğenirler, takdir ederler ama...

Ama hiçbiri öyle bir kadınla birlikte yaşamak istemez. Şahsiyetli, tepesi atarsa “hadi len” diyebilecek, cevap veren bir kadın.

Bunlar var ya, neye katlanamıyorlar biliyor musunuz? Cevap veren kadına...

Herhangi bir konuda hem de... “Hayır, öyle değil, böyle” dediğinizde “Nasıl yani?” oluyorlar.

Bu yüzden trafikte onları sollayan bir kadınsa deliriyorlar ya...

Kocasından daha fazla kazanan kadınlar daha çok dayak yiyormuş ya...

Neden?

İşte bu yüzden.

Adam hırsını başka türlü çıkaramıyor. Başka türlü yetişemiyor. Terbiyesizler...

Bu konuyu ayrıca yazacağım.

Yani erkekler şahsiyetli ve bunu korumaya çalışan kadınlarla birlikte yaşamak istemez. Çünkü ezilirler.

Ya bu arada, haddim midir bilmiyorum ama Vahide Gördüm’ün oyunculuğunu tebrik, tebrik, tebrik ediyorum. Onu seyredip oyunculuk neymiş herkes görsün istiyorum.

Başka bir kadına geçelim:

Şehrazat (1001 Gece).

Erkekler bu tür kadınlar konusunda ikiye ayrılır. Bir grup erkek, “Kadın mı yok abi, onunla mı uğraşacam? Hele o kadar param olacak...” diyenler...

Veya şey olanlar... Onun tam bir adı var da yazamıyorum; hani sonu ’salak’la biten...

Sado-mazo ilişkilerden hoşlanır onlar. Ezildikçe, hakaret yedikçe kadına bağlanır. “Yakalarsam muck muck!.. sendromu.” Yakalanmayacaksın...

Yakalarsa...

Yasemin (Hatırla Sevgili).

Hıh! Tam size göre değil mi?

Kerameti kendinden menkul erkeklere...

Hem çalışsın hem evine baksın. Hem de çocuğa... Hırsı da olmasın. Hem bakımlı hem de güzel olsun. Hem okumuş olsun hem de hizmet etsin. Hiç cevap vermesin. Haklı da olsa, sussun.

Yahu, sen kimsin ki, ne yapıyorsun ki, bütün bunları bir kadından veya bir insandan talep edebiliyorsun?

Ne cesaret!

Bu adamları 1-2 ay “Annem”in yanına staja yollayacaksın ki, hanyayı konyayı anlayacak...

Üff...

İçim sıkıldı bu tür adamlardan.

Biraz da güzel erkekleri yazmak istiyorum.

Güzel...

Yok mu yaa?

Dilek Önder'in 09.11.2007 tarihli Vatan Gazetesindeki yazısı....)
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:25 pm

Ayşe bebeği doğurma konusunda kararsızdır.Musa ise evlenmeye karar verir.Fakat Ayşe,sırf karnındaki bebek için evlenecek bir kadın değildir.Zeynep ise Musa veAyşenin bebeklei olacağı fikrine kendini alıştıramamıştır.

Milliet Televizyon eki
    ÖZLEM
    ÖZLEM
    Bolum Sorumlusu
    Bolum Sorumlusu

Kadın

Mesaj tarafından ÖZLEM Çarş. Nis. 23, 2008 4:25 pm

Cavit Çetin Güner, "Yalancı Yarim" dizisindeki rol arkadaşı Barış Akarsu'nun ölümünün ardından yaşadıklarını anlattı.

"Annem" dizisinde Eymen rolüyle karşımıza çıkan Cavit Çetin Güner, "Yalancı Yarim" dizisindeki rol arkadaşı Barış Akarsu'nun ölümünün ardından yaşadıklarını şöyle anlattı: "Haberi alınca şok oldum. Hep bir umut vardı içimde ama olmadı. Hastanede kaldığımız birkaç gün Merve'yi kameralardan sakladım. Sonra kendisinin gittiğini görünce karışmadım."

- Biraz kendinizden bahseder misiniz?

21 yaşındayım. Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro Anasanat Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisiyim. Fakat okuldaki beşinci yılım. Daha önce "Hayat Bilgisi", "Ödünç Hayat", "Yalancı Yarim" dizilerinde oynadım. Şimdi de "Annem" dizisinde yer alıyorum.

- Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?

Lise tiyatrosunda arkadaşlarımdan etkilenip bende bir şeyler yapmaya başladım. Konservatuvarı denedim, kazanma ihtimalim yok diye bakıyordum. Açıkçası sınav günü biraz şanslıydım.

- Genel anlamda da şanslı olduğunuzu düşünür müsünüz?

Aslında hiçbir zaman şanslı olduğumu düşünmüyordum.

- İlk projeniz bir reklam filmiydi değil mi?

Üniversite döneminde paraya ihtiyacım olduğu için çalışmam gerekiyordu. Okul saatleriyle part-time çalışacak vaktim bile yoktu. O dönem tam 16 iş görüşmesine gittim. En son da kendime güvenim gitmeye başlamıştı ki, ilk reklam filmimde oynadım.

- Sonra da "Hayat Bilgisi"nde yer aldınız.

Evet, onunda çok ilginç bir hikayesi var. O dönem Esra Akkaya ile çalışmaya başladım. Oyuncu seçimi için herkesi bir araya getirmek için toplantı düzenlemişlerdi. Ama benim ayaklarım geri geri gidiyordu. Çünkü dizilerde rol almak istemiyordum. Benim babam taksici, bir gün arabaya Ceyhun Yılmaz binmiş. Babam, "Benim oğlanda sizin diziye girecekti. 'Yapmak istemiyorum' dedi sonra da pişman oldu" demiş. Sonra beni tanıştırmak için götürdü. Oradakiler de "Gel sana bir şeyler yazarız" dediler. Böylece altı bölüm "Hayat Bilgisi"nde rol aldım.

- Peki bu ilginç rastlantıdan sonra da şanssız olduğunuzu mu düşündünüz?

(Gülüyor) Bir tek oyunculuk konusunda şansım yaver gitti.

- Annem dizisinde Eylem karakterini canlandırıyorsunuz. Bu teklif "Yalancı Yarim" devam ederken mi geldi?

Evet, o zaman geldi. Ben şimdiye kadar hep komik adamdım. Bu projede ise daha aklı başında bir çocuk oldum. Güzel bir dizi, çok severek rol alıyorum. Vahide Gördüm gibi bir ustayla aynı dizide yer almak muhteşem bir duygu.

- Küçük yaştan beri çalışmaya başladığını söylüyorsunuz, zaten 21 yaşındasınız...

6 yaşımda okula başladım. Yanımda Zeki diye bir çocuk vardı. Her gün gazozla simit alıyordu. Bende evden para istedim. "İlkokul bitsin öyle vereceğiz" dediler. Bende o zaman musluktan su doldurarak satmaya başladım. Annem bir gün paraları görünce "Nedir bunlar?" diye sordu. Anlattım. Annemde suyu dezenfekte etti. "Bir iş yapıyorsan bari namuslu yap" dedi. Sonra komilik, garsonluk, pastacı çıraklığı, tezgahtarlık, kasiyerlik, gece bekçiliği gibi birçok işte çalıştım. Su satmak çok zevkliydi. Fazla bahşiş veriyorlardı, küçüğüm diye

Similar topics

-

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 2:06 am