Malzemeler
* 4 patates, soyulmuş, kare doğranmış
* yarım havuç, ince yuvarlak doğranmış
* yarım soğan, ince yuvarlak doğranmış
* 1 salatalık, ince yuvarlak doğranmış
* yarım su bardağı konserve mısır
* tuz
Sos:
4 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı hardal
istediğiniz yeşillik
Yapılışı:
1. Patates ile havuçları pişene kadar kaynattıktan sonra havuçları ayırın ve bir kenarda bekletin. Patateslerin suyunu süzün ve kalan suyun buharlaşması için biraz daha ateşte bekletin.
2. Sos malzemelerini karıştırın ve sıcak patatesleri ekledikten sonra kaşıkla iyice ezin. (Ben ezmeden bütün olarak kullandım)
3. Salatalıklara biraz tuz serpiştirdikten sonra elinizle yumuşatmak için biraz ovun, süzün.
4. Patatesli sosa havuç, salatalık, soğan, mısır, tuz ve kararbiberi ekleyin, karıştırın. İstediğiniz yeşillikle süsleyin.
* Patateslerin suyu iyice buharlaşana kadar kaynatın ve sıcakken ezmeye dikkat edin.
Haşlanmış yumurta, makarna, sucuk ve salam türlerini de katabilirsiniz.
Kaynak: http://japon.nforum.biz/yemek-tarifleri-f14/patates-salatasy-t74.htm
* 4 patates, soyulmuş, kare doğranmış
* yarım havuç, ince yuvarlak doğranmış
* yarım soğan, ince yuvarlak doğranmış
* 1 salatalık, ince yuvarlak doğranmış
* yarım su bardağı konserve mısır
* tuz
Sos:
4 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı hardal
istediğiniz yeşillik
Yapılışı:
1. Patates ile havuçları pişene kadar kaynattıktan sonra havuçları ayırın ve bir kenarda bekletin. Patateslerin suyunu süzün ve kalan suyun buharlaşması için biraz daha ateşte bekletin.
2. Sos malzemelerini karıştırın ve sıcak patatesleri ekledikten sonra kaşıkla iyice ezin. (Ben ezmeden bütün olarak kullandım)
3. Salatalıklara biraz tuz serpiştirdikten sonra elinizle yumuşatmak için biraz ovun, süzün.
4. Patatesli sosa havuç, salatalık, soğan, mısır, tuz ve kararbiberi ekleyin, karıştırın. İstediğiniz yeşillikle süsleyin.
* Patateslerin suyu iyice buharlaşana kadar kaynatın ve sıcakken ezmeye dikkat edin.
Haşlanmış yumurta, makarna, sucuk ve salam türlerini de katabilirsiniz.
Kaynak: http://japon.nforum.biz/yemek-tarifleri-f14/patates-salatasy-t74.htm