timuçin esenle ilgili herşey buraya
2 posters
timuçin esen
sevgi sihirbazı- Admin
Mesaj Sayısı : 3524
Nerden : izmir
Ruhsal Durumum: :
Durumum: :
Katılımı : :
Takımı :
Kayıt tarihi : 21/02/08
- Post n°1
timuçin esen
Zeyno- Admin
Mesaj Sayısı : 2611
Yaş : 39
Nerden : https://yeni.1talk.net'de
Ruhsal Durumum: :
Durumum: :
Katılımı : :
Takımı :
Kayıt tarihi : 21/02/08
- Post n°2
Geri: timuçin esen
1973 yılında Adana’da, avukat bir anne - babanın tek çocuğu olarak dünyaya gelen Timuçin Esen, ortaokul yıllarında müziğe ilgi duymaya başladı. TED Ankara Koleji mezunu. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde iki yıl okuduktan sonra İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.
Sonrasında yönetmenlik eğitimi almak için (bu eğitimi almak istemesinin yanı sıra başka bir yerlere gitmek ve dil öğrenmek istemesiyle) önce İtalya’ya sonra Amerika'ya giden Esen, Los Angeles’taki California Insitute of the Arts Üniversitesi’nde sinema - yönetmenlik üzerine master yaptı.
Amerika’daki ünlü oyuncu koçu Larry Moss’un öğrencilerinden biri olduğunu da belirtelim. Tiyatrocuların ve oyuncuların katıldığı, garsonluk yaptığı bir partide Larry Moss’la tanışan Timuçin Esen, Larry Moss’un stüdyosuna girmenin zor olduğunu ve sıra olduğunu belirtiyor ve şansının yaver gittiğini, stüdyoya kabul edildiğini; aldığı bu eğitimde öğrendiklerinin kendisine çok şey kattığını ifade ediyor.
Öğrencilik yıllarında “Çıkmaz Sokak” adında, orta metrajlı bir film çekmiş. Konusu; varoşlarda geçen, değişik anlatımı olan bir filmmiş. Bir kısmı digital çekimle yapılarak, belgesel havasında bir film olarak gerçekleştirilmiş.
Eğitim gördüğü okulda, dışarıdan gelen yönetmenlerin, öğrencilerin oyunculukla tanışmalarını amaç edinen oyunlar sahnelediklerini ve bu kısa filmlerde rol aldğını söyleyen Esen, okul bittikten sonra da birkaç arkadaşıyla küçük kumpanya kurduklarını ve bunun ‘Komedi Tiyatrosu’ denilen bir tarz oluğunu belirtiyor.
Türkiye'ye dönmeden kısa süre önce reklam filminde rol aldığını ve bunun önemli bir şey olduğunun altını çizen Timuçin Esen, bunun nedenini de “Bir yerden başlamak orada çok önemli.” şeklinde açıklıyor.
Türkiye’ye döndükten sonra, Gurbet Kadını dizisinde “Hakkı Ağa” rolüyle gönüllerde taht kuran oyuncu, dizi sonrasında Meltem Cumbul ve Şener Şen’le beraber “Gönül Yarası” adlı sinema filminde rol aldı. Bu filmde; gözü kara, aşkı için dünyayı yakacak bir adam olan “Halil” karakterini canlandıran Esen, canlandırdığı bu karakterle 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En iyi Yardımcı Erkek” ödülünü aldı. Aldığı ödülle ilgili olarak da "Doğal olarak ödül almak, takdir edilmek her insana iyi hissettirir. Ha yani ön koşul olarak hiçbir zaman böyle bir şeyim yok benim. Aman ödül alayım gibi bir şeyim olmadı. Ama bu demek değildir ki, ödüller önemsiz. Bu anlamda söylemiyorum. Ödülü aldıktan sonra da, veren jüriyi de düşündükten sonra insanın hoşuna giden bir şey, ama çok da olmazsa olmaz bir şey değil benim için. O kadar çok ödül almamış iyi performans var ki bu dünyada. En saygın görünen ödüllerde bile çok var bunun örnekleri. O yüzden çok bir şey değil, ama güzel bir şey tabii." diyor.
Son olarak “Hırsız – Polis” adlı dizide; ideallerinin peşinden giden, adaleti gerçekleştirmek için çalışan, kendini tümüyle işine adayan, ama ‘Mavi’ bir aşkla karşılaşan “Çınar” rolüyle; izleyicilerin beğenisini toplamaya, kadınların kalbini çalmaya devam ediyor. “Bu durum beni ilgilendirmiyor, işin bu kısmını dikkate almıyorum.” dese de, kadınların kalbine girmiş bir isim O.
Konservatuardan sonra, Amerika'da aldığı 7 yıllık yönetmenlik eğitiminin, kendine öğrettiklerini kullanarak, bu yönde kariyer yapmak istediğini belirten oyuncu, asıl amacının iyi bir yönetmen olmak olduğunu söylüyor. İçinde oyunculuktan ziyade yazmak, yönetmek gibi bir istek olduğunu da sözlerine ekliyor ve bu konuyla ilgili şöyle devam ediyor. “Bu yolda bir şeyler yapmaya çalıştım, hâlâ da yapıyorum. Hep zamanı gelir ya bazı şeylerin. Olur, kendiliğinden olur, zamanı gelince.”
Aklında bir hikâyesinin olduğunu ve bunu sinemayla anlatmak isteyen Timuçin Esen “Bu çok kolay bir şey değil, acayip zor. Oyunculuk tabii ki faydalı bir şey olabilir yönetmenlik yönünden ama zararlı da olabilir!” diyor.