Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

4 posters

basında çıkan haberler

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın
    Ruhsal Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 2 Keyifliqs5
    Durumum: : basında çıkan haberler - Sayfa 2 Mesgulrc6
    Katılımı : :
    basında çıkan haberler - Sayfa 2 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 2 Right_bar_bleue

Takımı : basında çıkan haberler - Sayfa 2 Besiktas

basında çıkan haberler - Sayfa 2 Empty Geri: basında çıkan haberler

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Haz. 30, 2008 10:26 pm

Ekranda çocuk düşüren düşürene

Geçen yıl bu zamanlar televizyon dizilerinde bir "veledi zina" furyası yaşanmıştı. Dökümünü bu köşede verdiğim "ekranda gayrı meşru çocuk patlaması" haberi, büyük yankı uyandırmıştı. Bugün sizlerle yeni bir listeyi paylaşacağım. Bu kez yerli dizilere egemen olan, "çocuk düşürme" modasından söz edeceğim. Sezon finali ya da final yapan dizilerde, çoğunluğu yine gayrı meşru olmak üzere pek çok "bebek düşürme vakası" yaşandı. İşte şaşırtıcı yekun: Binbir Gece'de Şehrazat, Yaban Gülü'nde Dilber, Annem'de Ayşe, Kavak Yelleri'nde Deniz'in annesi, Arka Sokaklar'da Hüsnü'nün karısı Suat, İki Aile'de Eda, Yaprak Dökümü'nde Leyla, Elveda Derken'de Lale... Bunlar benim aklıma ilk gelenler. Eminim sizler kendi kafanızda bu listeyi genişletebilirsiniz. Bunlara bir de geçmiş sezonlardan Bir İstanbul Masalı'nın Esra'sını, Yabancı Damat'ta Kadir'in Yunan karısını ve Asmalı Konak'ın Bahar'ını (ilk çocuğunu düşürmüştü) eklersek, sayı 11'i buluyor. Yani ekranın düşen çocukları eğer yaşasalardı, bir futbol takımı oluşturabilirlerdi!..

Kaynak=sabah/Yüksel Aytuğ
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın
    basında çıkan haberler - Sayfa 2 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100basında çıkan haberler - Sayfa 2 Right_bar_bleue

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Tem. 28, 2008 12:52 am

Denizli, Kavak Yelleri oyuncularını ağırladı

Geliri PAÜ hastanesi çocuk acil servisine bağışlanacak etkinliğe Vali Erkmen eşi ile birlikte katılırken, beğenilen televizyon dizisi Kavak Yelleri'nin başrol oyuncuları da organizasyona destek verdi.

Pamukkale Rotary Kulübün üyeleri ' Çocuklar ölmesin ' projesi için Pamukkale richmond otelde bir araya geldi. Geliri PAÜ hastanesi çocuk acil servisine bağışlanacak etkinliğe Vali Erkmen eşi ile birlikte katılırken, beğenilen televizyon dizisi Kavak Yelleri'nin başrol oyuncuları da organizasyona destek verdi.

Pamukkale Rotary Kulübünün organize ettiği Çocuklar ölmesin, projesi kapsamında Pamukkale Richmond Otelde brunch düzenlendi.

Etkinliğe Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nev Hilal Erkmen, Kavak Yelleri dizisinin sevilen başrol oyuncuları Pelin Karahan, Dağhan Külegeç, İbrahim Kendirci ile dizinin yönetmeni Jale İncekol, dernek üyeleri, diğer davetliler katıldı.

Ünlü oyuncuları yanlarında gören çocuklar birbirleriyle fotoğraf çektirme yarışına girince bir anda ortalık kalabalıklaştı ve oyuncular da hangi objektife bakacaklarını şaşırdı.

Geliri Pamukkale Üniversitesi hastanesi çocuk acil servisine bağışlanacak bruch'a katılımın fazla olması Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Fehmi Urganlıoğlu ve eşler başkanı Özlem Urganlıoğlu'nu duygulandırdı.

' Düşleri Gerçekleştirelim ' yazılı ceketleriyle etkinliğe katılan çift DRT mikrofonlarına projeyi ve amaçlarını anlattı.

Kavak Yellerli dizisinin en sevilen oyuncularından Efe; gerçek adıyla Dağhan Külegeç ise; daha önce böyle bir etkinliğe katılmadığını, ancak buradaki çalışmanın çok önemli olduğunu belirtti.

Dağhan Külegeç : ' Düşündüm ve bu kampanyaya destek olabilmek için arkadaşlarımla birlikte buraya geldim. Umarım çabamız yeterli olur ve çocuklar ölmez. '

Daha sonra başarılı oyunculara desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. Vali yavuz Erkemn'in takdim ettiği plaketleri alan genç oyuncuların heyecanları gözlerden kaçmadı
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Tem. 28, 2008 12:52 am

En büyük hayalim iyi bir yönetmen olabilmek
    Ünlü oyuncu Demet Evgar'ın kardeşi olan Yiğit Evgar 'Kavak Yelleri'nde oynuyor. Yönetmen olmak istediğini söyleyen genç oyuncu "İyi bir yönetmenin oyunculuktan da anlaması gerekir" diyor ..

Kavak Yelleri dizisinde Umut karakterini canlandıran Yiğit Evgar gördüğü ilgiden şaşkın... Demet Evgar'ın kardeşi olan genç oyuncu İlgi göreciğimi tahmin ediyordum. Ama bu kadarını beklemiyordum. Sonra şuna inandım: Kadroya kim girse yine aynı ilgiyi görecekti. Çünkü oyunculuk yeteneği olmayan birçok insan sadece tipi düzgün olduğu için el üstünde tutuluyor' diyor. Evgar'ın en büyük hayali ise iyi bir yönetmen olmak.

* Kavak Yelleri'nin kadrosuna yeni girdiniz. İlgi nasıl?
    Diziye başladığım zaman bir çok kişi büyük bir ilgiyle karşılaşacağımı söylemişti. Ama ben bu kadarını beklemiyordum. Sonra şuna inandım: Ben değil de başka birisi girmiş olsaydı kadroya yine aynı ilgiyi görecekti. Çünkü oyunculuk yeteneği olmayan bir çok insanı sadece tipi düzgün olduğu için el üstünde tutuyorlar. Çok da fazla sıkılmıyorum. Pelin (Karahan) ya da Dağhan (Külegeç') gibi bir noktada olmadığım için biraz daha rahatım.

MODAYI TAKİP ETMEM
    * Bu ilgi televizyonun sihrinden mi kaynaklanıyor?
    Tabii... İnternet olmasaydı da bu diziler bu kadar çok izlenmezdi. Teknolojinin büyüsünden kaynaklandığını düşünüyorum.

* Aslında yönetmen olmak istediğiniz doğru mu? İyi bir yönetmen oyunculuktan anlamalıdır. Oyuncuya nasıl bir rol vermesi gerektiğini bilmelidir. Oyunculuğu bundan daha iyi anlayamazdım.

* Arkadaşlarınızdan nasıl tepkiler alıyorsunuz?
    Ben Manisalıyım. 2 sene önce geldim buraya. Küçük bir yerden gelip böyle bir dizide oynuyor olmam onlar için şaşırtıcı tabii. Benimle gurur duyduklarını söylüyorlar. Bu da hoşuma gidiyor.

* Oyunculuk dışında neler yapıyorsunuz?
    Fotoğraf çekiyorum, Beşiktaş'ta balık tutuyorum.

* Konserleri takip ediyor musunuz?
    FazlasıylaTravis, Björk, Metallica. Hiçbirini kaçırmayacağım. Müzikle aram iyidir.

* Modayı takip eder misiniz?
    Hayır. Çok rahat ve spor giyinirim. (Seventeen Dergisi)
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Tem. 28, 2008 12:53 am

Bayat bayat deniz yaz görüntüleri
    Kavak Yelleri, geçtiğimiz hafta sezon finali yaptı. Üstelik muhteşem görüntüler eşliğinde. Ancak bu zamansız sezon finaline anlam veremedim. Geçen yaz sezonunda başlayan dizi, reyting alınca kışa da sarkmıştı. Kış boyunca İstanbul'da devam eden dizinin yaz sezonunda Urla'ya dönmesini dört gözle bekliyordum. Ancak bütün karakterlerimiz Urla'ya döndü ve dizi ara verdi. Şimdi Urla'daki bölümler ne olacak? O muhteşem doğa görüntülerinden yoksun mu kalacağız? Efe'nin denize girdiği koyları, sandal sefasını kışın mı izleyeceğiz? Ne de olsa biz fırından yeni çıkmış taze ekmek gibi yayınlandığı hafta çekilen dizilere alışkınız!

NILGUN K.TAHMAZ
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Tem. 28, 2008 12:54 am

Hoca rolü üzerine yapıştı
    Özellikle gençlerin büyük ilgisini çeken Kavak Yelleri dizisinin Kerem Hoca’sı Hasan Önürdeş, sokakta hala kendisine ’Hocam’ diye seslendiklerini anlattı.

Kürşat Başar’ın CNNTURK’teki programına konuk olan Hasan Önürdeş, Kavak Yelleri dizisinde Kerem Hoca karakterini oynamıştı; şimdilerde ise Fox TV’de Ferdi Tayfur’un başrolünde oynadığı ’Memur Muzaffer’ dizisinde rol alıyor.

Kavak Yelleri’nde bir öğretmeni oynayan Hasan Önürdeş, sokakta karşılaştığı gençlerin kendisine ’Hocam’ diye hitap ettiklerini anlatarak, "Yolda tanıyorlar ve ’Hocam siz bilirsiniz nasıl olacak?’ falan gibi yaklaşımlar oluyor. Bazen lise ya da ortaokul çıkışına denk gelirsem biraz kötü oluyor. Bir anda cep telefonları çıkıyor. Rahatsız olmuyorum ama ben biraz çekingenimdir. Sanırım o işlerin insanı değilim ve biraz tuhaf hissediyorum. Onlar sizi farklı bir yere koyuyorlar ama ben normal bir insanım. O biraz çatışma yaratıyor sadece" dedi.

Diziyle ilgili tereddütlerim vardı
    Memur Muzaffer dizisiyle ilgili olarak başlangıçta tereddüt yaşadığını anlatan Önürdeş, "Türk filmi tadında, zaman zaman hüzünlü, zaman zaman komik, enerjisi yüksek zaman zaman toplumsal gerçeklere değinen bir dizi. Ben çok sevdim açıkçası. Beklediğimden de çok daha iyi çıktı. Aslında ilk başlangıçta biraz tereddütlerim vardı. Ama enerjisi çok yüksek ve çok samimi" diye konuştu.

KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Tem. 28, 2008 12:54 am

Evliliği doğru bulmuyorum
    Kanal D'de yer alan Kavak Yelleri dizisinde rol alan Didem İnselel, evlenmeyi düşünmediğini ve doğru da bulmadığını söyledi.

Kanaltürk'te ekrana gelen 'Renkli Televizyon' programına konuk olan Didem İnselel, evliliğe karşı olduğunu söyledi.

Evlenmeyi düşünmediğini vurgulayan genç oyuncu, "Çok doğru bulmuyorum yani. Çok inanmıyorum. Evleniyim gibi pek hayalim olmadı. Ama gün gelir öyle bir şey olur ki evlenebilirim" diye konuştu.

Didem İnselel, çevresinde gördüğü evliliklerin kendisini olumsuz yönde etkilediğini ve bunun içerisinde olmayı istemediğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Tem. 28, 2008 12:55 am

Medyanın hatası çok büyük!

Yaprak Dökümü'nün kötü gelini Ferhunde'nin ayağı kırılmış. Gazeteler manşet atmak için vakit kaybetmemiş; 'Herkesin ahını aldı, ayağı kırıldı.' Böyle bir mantık var değil mi gerçekten? Kendimizi o kadar kaptırıyoruz ki televizyona, o karakterleri gerçek sanıyoruz. Onlar gibi konuşmaya, söyleşmeye başlıyoruz. Sohbetlerimizin en derin konusu oluyor, Necla ile Leyla'nın kocakardeşliği, Yasemin ile Ahmet'in siyasete yenilen aşkı ya da Demir ile Asi'nin bitmek tükenmek bilmeyen kavgaları. Biz değil miyiz haftalarca Bergüzar Korel'i Şehrazat ile karıştırıp yuhalayan ya da destekleyen? Herkes kendine sormadı mı 'Ben yapar mıydım?' diye... Az oyuncu çevrilmedi sokakta, 'Sen gel bakalım, bir anlat neden o adama ihanet ettin?' diye... Daha geçtiğimiz aylarda PKK'lıyı oynarken yolu kesilmedi mi bizim oyuncularımızın?
    Ehh, hal böyle olunca tabii Ferhunde yani Deniz Çakır için de 'Ettiğini buldu' diyoruz. Mesela Dağhan Külegeç, sevdiği kızı en yakın arkadaşına kaptırsa, "O da Deniz'e yapmıştı, ohh olsun" mu diyeceğiz! Burada tabii ki medyanın da payı büyük... Ekrandaki karakterleri o kadar gerçek kişilermiş gibi sunuyorlar ki, bu yanılsamaya kaptırıyoruz kendimizi! Geçmiş olsun Deniz Çakır!

Takvim
    Nilgün K. Tahmaz

Similar topics

-

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 1:27 am