Bolum 5
Elvan ayak seslerini dinler, yatagin ustune oturmus bekliyordur, ayak sesleri
bir ileri bir geri gidiyordur, sanki kendine emin degildir bu kapidaki kisi,
bir an icinde kapiyi acip bakmak gelir ama bunun dogru olayacagini biliyordur,
yilardir etrafinda evli arkadaslarin evligi anlatmalarini dinlemistir simdi icinde
bir korku vardir, kendini ne bekledigini bilmedig yetmez birde disaridaki adam kim
bilmiyordur ama kocasi Ali'ise kendinde emin olmamis bir sekilde dolaniyordur kapinin
onunde. Elvan beklemekte baska caresi olmadigini biliyordur, kendi evinde bir ufak
cantisiyla cikmistir, simdi ne gecmisine dahil bir esasi, ne bir hatirasi ne de gelecegi icin
bir umdu vardir, bu bekleme oyunu ne kadar daha surecektir bilmiyordur.
--------------------------------------------------------------------------
Disarida Ali yukari asaga gitip geliyordur kapinin onunde, emindir iceride ayak seslerinin duyuldugunda
ama kendinde cesaret bulup iceri girememistir, nasil cesaret ede bilirdirki, ilk sefer evleniyordur,
ama hic sevmedigi hic tanimadigi biriyle nasil iceri girip ona bakacak nasil dokanacak dusunemiyor bile
cunku daha konusamadigi bir kizla napa bilir sadece ismini biliyor Elvan guzel ismi var diye
kendi kendine dusunur Ali ama sadece isim yeterli degildir, yasi kactir, hayata beklentileri nedir
herseyi bilmek istiyordur , en onemlisi onun kendinin asla gercek anlamda karisi olmayacagini soylemek
istiyordur, cesaretini topla ali diye durmada kendine kizarak yurumeye devam edediyordur.
Elvanin gozu hala kapidadir, hic yerinde kimildamada o kapiyi izlemistir, kac dakika kac saat gectigini
bilmiyordur zaman durmus gibidir kendi icin, bir anda kapinin kulpu oynadigini gorur, gozunu kapidan duvara
cevirir, simdi Ali onun kapiya bakarken gormemesi lazimdir, Ali yavasca iceri girer, ikisininde biraz cekindikleri
belidir, ama Ali erkek olarak biliyordur ilk konusmasi lazim ilk hareket ondan gelmesi gerektiginin farkindadir,
elerini nere koyacagini bilemez bir sekilde pantolonlarinin cebine sokar
simdi icinde ne diyecegim diye etrafa bakinarak disarda dusunduklerini dusunmeye calisir.
en sonunda agnizin acar.
Ali: ben Ali der elini cebinde cikartir Elvana uzatir
Elvan boyle bir hareket beklemiyordur, biraz saskin birazda ne olacak ilerde diye dusunce icindedir.
Elvan elini uzatmaz sesini cikartmaz
Ali: bakin Elvan hanim beliki ne ben sizle nede siz benle evlenmek istediniz ailemiz karar verdi biz uyguladik simdi
bana konusmazsaniz ne ben sana yardim ede bilirim nede sen bana anladinizmi?
Elvan duyduklarin saskinligini uzerinde atamaz biraz uzulmustur, hangi kadin uzulmezki kocasi tarafinda red edilmekten,
sadece kafasini evet anladim seklinde salayarak bir cevap verir vicut diliyle aliye.
Ali cesarate kendinde nasil bulmustur bilmiyordur ama konusmaya devam eder
Ali: ayni yatagi paylasacagimiz dogru ola bilir ama ben size dokunmaycagim anladinizmi?
Elvan ilk sefer agizini acar konusmak icin bir utanarak
Elvan: ama sabah sozu diyemek biraz kelimeleri titreyerek beklerler der
Ali Elvanin dedigi bezi biliyordur sabah herkes onu bekleyeceginide ama onun cozumunu aylar oncede planlamistir Ali o gunden
biliyordur evlensede dokunmayacagini.
Ali: yatagin ustunde kalk der
Elvan ayaga kalkar, Ali yatagin ustundeki ortuleri kaldirir, yan odaya dogru yurur girer odaya,
orasi neresi diye dusunurken Elvan elinde bir giletle cikar Ali.
Elvan korku dolu gozlerle aliyi izler , bu adam kendine zarar veremez diye izlemeye devam eder,
ali pantolonu katlar, Elvanin gozleri hala alin ustundedir, Ali gileti bacagina dogru tutar,
kanlar akmaya baslar yatak artik kan icindedir, ali Elvana elvan aliye bakar bu onlar arasinda bir sir olacagi gozleriyle anlatirlar
bir birlerine o gece baska bir kelime soylenmez, ustundekileri cikartirlar, ama odadaki durunan sandalyelerin uzerine oturup
sabah olmasini beklerler.
Sabah olmustur gece nasil gectigini ikiside anlamamistir, ne uyumuslar ne konusmuslardir, sadece orda oturup saatin tik tik
atisini dinlemislerdir, her gece boyle olmaycaklarin farkindalardir, bu gece ayni yatagi paylasacaklardir ama
hic bir birlerine dokunmada bir evlilik yasaycaklardir, iste zorluk simdi baslamistir.
Ali elvana doner saat 9 olmustur
Ali: simdi kahvaltiya gitmemiz lazim elini ver bana der
Elvan neden elini verecegini bilmiyordur ama ic gudusel bir sekilde guvenmeye baslamistir aliye
elini aliye uzatir
Ali: ben seni koruyacagim ama sende beni dinleyeceksin herkesin yaninda gercekten evliymisiz gibi davranacagiz der
Elvan: tamam der baska birsey demez bu onlarin arasinda olan bir anlasma sekile donusecektir emindir gunler gectikce
beraber el ele inerler kahvalti masasina Mahonun yuzu gulumseyerek
Maho: oglum ve gelinim gelmis diyerek elini uzatir ikiside Mahonun elini oper
Elvan karsida oturan tekerlekli sandalyedeki kadinin Aliye ne kadar benzedigini gozemler
ali: annem diyerek elifin yanina goturur
elvan elifin elini oper
Elif: insallah hata yapmadin kizim der
Elvan ne demek istedigini anlamaz elifin ama zamanla onunla iyi anlasma umudundadir.
Aydin kosede oturuyordur, caylari getiren aysuna bakarak
Aydin: fadime ablaya soyle bezlere baksin temizlesin kahvaltimizi yapmada der
Aysun ve digerleri ne demek istedigini anlamistir
Maho: aydin diyerek bagirir
Aydin sadece gulumseyerek Elvani gozemler Elvan ise Aysunun Ali'ye bakislarini gordukce gercekten hatami yaptim diyerek dusunmeye baslar.
ama simdi dusunme vakti degildir, bu aileyi daha iyi tanimak icin artik uyum saglamasi lazimdir,
Elvan aydin ve ali arasinda oturur, kahvalti masasina.
Kahvaltiya baslamislardir, elvan yavasca cay iciyordur, daha yemegine dokunmamistir, sag bacaginda bir el
hiseder, sonra aydinin kendine az yaklastigini nefesini hiseder
Aydin: yenge hanim yemeniz guce ihtiyaciniz var diyerek kulagina fisildar
elvan korkmustur aydinda kacayim kayim derken aliye daha yaklasir ali noldugu anlamistir
ama Elifin gozu aydindadir.
Aydin: bana musade diyerek masada kalkar elvana goz kirpar
elvan urpermistir, nasil bir ani harektir bilmiyordur ama masin altinda ali'nin elini tutar
o onun guvencesidir....
bu bolum burda biter..