Harika sesi ve yorumuyla her şarkısı ses getiren bu isim, kendisine ve yeni albümüne dair merak edilenleri Pal FM mikrofonları aracılığıyla tüm Türkiye'yle paylaştı.
Esin Görür- Albümün hayırlı olsun Zeynep. Nasıl hissediyorsun şu an kendini?
Zeynep Casalini- Teşekkür ederim. Şu an çok mutluyum. Biraz yorgunluk var ama mutlu ve keyifliyim.
E- Nasıl bir çalışma oldu bu albüm?
Z- Beklenmedik oldu herşey. Beklenmedik bir zamanda çıktı albüm, beklenmedik bir şekilde. Ama sonuç çok memnun edici.
E- Bu albümün soundu diğer albümlerinden farklı olmuş... Anadolu ezgileri, caz tınıları, sert gitar rifflerini görüyoruz albümde farklı olarak...
Z- Evet ilk albümümle kıyaslandığı zaman daha farklı bir albüm oldu ama çok güzel oldu bence. Daha sert öncelikle. Rock soundu hakim genel olarak. Dediğin gibi "Derviş" isimli çalışmam da daha Anadolu ezgilerinin hakim olduğu bir çalışma oldu. Sonuçtan çok memnunum.
E- Albüm kartonetin harika olmuş. Sırf bu sebeple bile orijinal haliyle arşivde olmayı hakediyor! Kimin fikriydi? Kimin tasarımı?
Z- Raşit Algül yaptı tasarımını. Oturup kağıtlarla albümlerle oynarken yapıvermiş. Geldi ve gösterdi bizde çok beğendik. Gerçekten çok güzel oldu bence de.
E- Küresel ısınmayla ilgili çok dikkat çekici bilgilere de yer vermişsiniz...
Z- Evet verdik. Bu konularda konuşan "sıkıcı gibi" görünen taraf olmaktan gocunmuyorum. Öncelikle ben bir anneyim. Onun geleceğini ve dünyanın geleceğini düşünmek öncelikli benim için. Ve maalesef bu konuda "çok fazla" bilinçlenmeye ihtiyaç var.
E- Albüm yapım aşaması sanırım çok eğlenceli olmuş. Albüm teşekküründe de ima etmişsin az da olsa...
Z- Evet çok eğlendik albümün kayıt aşamasında. Ben kayıttayken çerez, çikolata yiyip beni delirtmeler falan... =) Çok eğlenceliydi baştan sona çalışmalar. Hikayeler biraz uzun ama vaktimiz kalırsa anlatırım istersen. (Maalesef vaktimiz kalmadı ve öğrenemedik, ama en kısa zamanda bu merakımı gidereceğim! =))
E- Albüm öncesinde ara ara sahne aldığını biliyorum. Albüm konserleri ne durumda?
Z- Evet Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahne alıyordum ama yaz sebebiyle bu konserlere ara verdik. Eylül ayı gibi orada yeniden sahne almaya başlayacağım. Ayrıca şimdilik kesinleşen konserlerim arasında, 11 Temmuz Milas, 18 Temmuz Ünye var. Devamı olunca sitemden dinleyenlerimle paylaşacağım zaten! (Zeynep Casalini'nin canlı performansını daha önce izlememiş olanlar bence bu yaz herhangi birine dahil olmalı, keyif garantisi veriyorum!)
E- İnternet sitelerinden konuşalım. www.zeynepcasalini.com birde www.zeynepcasalini.com.tr var. İkisi de güncel ve etkin mi? Seni nereden takip edecekler?
Z- İkisi de güncel değil. Son internet sitem, yani bu son albüme dair ayrıntılara ulaşmak isteyen dinleyenlerim, www.zeynepcasalini.com.tr adresimi kullanabilirler. (Bu arada belirtmeden de geçmeyelim bu adresten Zeynep Casalini'nin bu albümüne ait ilk video klibini izleyebilirsiniz.)
E- Klip "Hayat Kendisi Seçsin" isimli bir parçana geldi? Yönetmenimiz kim? Sonucu sen nasıl buldun?
Z- Emir Halilzade çekti klibimi. Çok güzel bir çalışma oldu. Yaşadıklarını ve üzüntülerini unutmak için hafızasını aldıran bir kadını işledik Esin. Dediğin gibi internet sitemden de izlemeleri mümkün.
E-İkinci klip için düşündüğün bir şarkı var mı? Benim gözdem "Derviş" isimli şarkın, ki bana sorsaydın o şarkıyla çık derdim! =)
Z- Evet o şarkıyı ben de çok seviyorum. Harika bir çalışma. Kenan Vural'ın şarkısı. Kendisine buradan çok teşekkürler tabi! (Kendisini Yüksek Sadakat'ten tanıyoruz, grubunda vokal yapıyor) Aslında biz de ilk başta o şarkıyla çıkalım diye düşünüyorduk ama sonuç olarak öyle olmadı. İkinci klip için o şarkıyı düşünüyoruz ama. =)
E- Bu albüm öncesinde internet sitenden Nilüfer'i dinleyenlerinle paylaştın. Albüm aralarında, bazı şarkılarını ara ara bizlerle paylaşacak mısın?
Z- Belli olmuyor işte, yapacağım diyip yapamadım. Tam bir çalışma daha yayınlayacaktık ki, albüm fikri çıktı ortaya ve albüme başladık.
E- Hep müziği konuşuyoruz ama başka projelerde yar alacak mısın peki? Oyunculuğa ne kadar yakınsın? (Ailede hem müzisyen, hem de tiyatro sanatçısı olunca sormak farz oldu!)
Z- Bir kaç minik çalışmada yer aldım ama devamlılığı konusunda şu an bir şey söyleyemem Esin, bilmiyorum gerçekten.
E- Son olarak Pal FM'i nasıl buldun, dinleyenlerimize neler söylemek istersin?
Z- Çok güzeldi, çok harikaydı Esin. Çok memnun oldum burada olmaktan. Çok yorgundum ama şu anda aksine çok keyifliyim. Herşey, özellikle sürprizler harikaydı. İkinci klibim geliyor tekrar görüşelim =)...
E- İşte bundan onur duyar ve inanılmaz da keyif alırım... O zaman en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere! =)