Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

YONCA LODİ

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın
    Ruhsal Durumum: : YONCA LODİ Keyifliqs5
    Durumum: : YONCA LODİ Mesgulrc6
    Katılımı : :
    YONCA LODİ Left_bar_bleue100 / 100100 / 100YONCA LODİ Right_bar_bleue

Takımı : YONCA LODİ Besiktas

YONCA LODİ Empty YONCA LODİ

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Salı Haz. 17, 2008 12:18 am

YONCA LODİ Yonca_Lodi-Rop2

E- İlk albümünüz 1999 yılında dinleyenlerle buluştu. O dönemden bu zamana kadar, değişen ne var, hayran kitlenizin sayısının artmasının dışında?

Y- Değişen çok şey var tabi. Piyasa talebi değişti mesela artık alternatif müzikler daha gündemde. Pop müzik sanki artık biraz daha geri planda. Bende de değişiklikler oldu tabi. Artık bir süre sonra ister istemez daha profesyonel oluyorsunuz. Müziğe bakış açınız gün geçtikçe değişim gösteriyor. Olgunlaşma diyebiliriz...

E- Yaptığınız albümler sonrasında geriye önüp baktığınızda sizin için en özel albüm hangisi? Benim için sanırım ilk albümünüz...

Y- Öyle bir ayrım yapmam sanırım mümkün değil. Hepsi benim için özel, hepsi ayrı bir emek ama ilk albümüm ‘90’ lı yılları yakalamış olması açısından ayrı bir öneme sahip.

E- 3. albüm piyasada. 1999 yılından bu yana size dair yazılan, konuşulan herşey, müziğinizle ilgiliydi. Biraz geride duruyormuşsunuz gibi...

Y- Geride durmuyorum aslına bakarsan. Yani bu tamamiyle bir tercih meselesi. Magazinciler biliyor ki, benden bir malzeme çıkmayacak. Onlar da bu konuda bana ısrarcı olmuyor bu yüzden. Sanırım bu durumdan herkes memnun.

E- Küçüklüğünüzden beri müzikle ilgileniyorsunuz, eğer kazara müzikle tanışmamış olsaydınız sizi şu an nerde görebilirdik?

Y- Yazmayı çok seviyorum. Küçüklüğümde aldığım bir çok ödül var... Zaten liseye kadar aklımda hiç müzik yoktu, yazar olmaktı hayalim. Pedagoji’ye de ilgi duyduğumdan çocuklar üzerine bir şeyler yazardım muhtemelen.

E- Beste ve söz yazma fikri nasıl oluştu. Böyle bi yeteneğin varlığını keşfetmek nasıl mümkün?

Y- Aslında bir keşfetme durumu söz konusu değil. Müzikle bu kadar iç içe olduktan sonra, oluveriyor herşey. Zaten yazmayı da sevidiğim için keyifli oldu... Bir de kendi yazdığın parçayı okumak bir başka tabii...

E- İleri zamanlar için konuşmak gerekirse; farklı çalışmalar söz konusu olucak mı? Reklam - dizi müzikleri, seslendirmeler...

Y- Bu konuda öyle bir ayrımım yok. Eğer iş gerçekten iyise ve bende buna inanmışsam yapmamam için hiç bir neden yok.

E- Yonca Lodi Kimleri dinliyor, ne tarz müzikten hoşlanıyor?

Y- Kesin bir şey söylemek benim için mümkün değil. Herkesin söylediği gibi Türkçe müzik dinlemiyorum diyemem, çünkü bu işin içindeyim. Yabancı müzik zaten var ama bunlara “soundtrack” alt klasörünü ekleyebiliriz.

E- Opera eğitimi aldınız, eğitiminizle ilgili çalışmalar gündeme gelecek mi?

Y- Aslında istiyorum ama sahneye çıkıp sadece opera söylemek değil istediğim. Farklı bi proje içinde hoş bi tat olarak düşünülebilir.

E- İnternet sitenizden söz etmek gerekirse...

Y- İnternet sitem mevcut, güncel bi sitem var. Dinleyenlerim bana dair en güncel haberlere www.yoncalodi.net adresinden ulaşabilirler. Bunun dışında üyesi olduğum bir fan sitem var; www.yoncalodi.forumonline.biz... Dinleyenlerimle yakın olmak bu anlamda çok önemli... Çekeceğimiz klipleri bile internet sitesinde yaptığımız anket sonuçlarına göre belirledik. Benim aklımdakilerin çok dışında gelişti ama yine de çok memnunum çünkü, seçimlerin dinleyici açısından çok doğru olduğunu biliyorum.

E- Son olarak Pal FM dinleyenlerine ne söylemek istersin?

Y- Hepsine mutlu ve bol şanslı bir sene diliyorum. Umuyorum ki 2008, 2007 yılını aratmayacak...

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 1:53 am