Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

GRİPİN.....

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın
    Ruhsal Durumum: : GRİPİN..... Keyifliqs5
    Durumum: : GRİPİN..... Mesgulrc6
    Katılımı : :
    GRİPİN..... Left_bar_bleue100 / 100100 / 100GRİPİN..... Right_bar_bleue

Takımı : GRİPİN..... Besiktas

GRİPİN..... Empty GRİPİN.....

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Salı Haz. 17, 2008 12:15 am

GRİPİN..... Gripin-Rop

E- İkinci albüm hakkında konuşmak gerekirse, bu albümü ilk albümden farklı kılan ne ki, ismi Gripin?

G- Tarz olarak bizi daha iyi yansıttığını söylemek yerinde olur herhalde. Bu yüzden albümün ismine “Gripin” demeyi uygun bulduk. Bu, ilk albümümüzü benimsemediğimiz anlamına gelmiyor tabii ki. İlk albümün değeri bizler için apayrı…

E- Albümde ilk albüme göre sound açısından da farklılıklarla karşılaşıyoruz? Biraz daha elektronik olduğunu söylemek yerinde olur… 3. albümde de yeni denemelere yer var mı?

G- Olabilir tabi neden olmasın? Muhtemelen 3. albümün tarzında yine değişiklikler olacaktır. O an nasıl hissediyorsak, parçalar öyle form bulacaktır. Ama yine de 2. albümden çok bağımsız bir şey olmaz herhalde.

E- İlk albümünüzün 2 farklı versiyonu var, bu albümde de böyle mi olacak?

G- Henüz belli değil. Son coverladığımız parçanın (“Dalgalandım da Duruldum” isimli parçayı kastediyorlar) albümün ikinci baskısına girmesi yönünde çok istek alıyoruz ama bununla ilgili kesinleşmiş herhangi bir şey yok. Görüşmeler devam ediyor, ilerleyen günlerde böyle bir proje yeniden gerçeğe dönüşebilir tabii ki…

E- Emre Aydın’ la yaptığınız harika bir düet var ortada… Parçayı dinlememiştim fakat tarzınızın farklı olduğunu düşündüğümden yadırgamıştım bu birlikteliği. Fakat itiraf etmeliyim ki, dinledikten sonra, eski fikirlerimden geriye eser kalmadı. Kısacası, bu harika çalışma nasıl ortaya çıktı?

G- İşimizde bu anlamda planlı programlı çalışmıyoruz. Bu müzisyenle düet yapalım, şöyle bir proje yapalım gibi bir kaygımız yok. Birden bir proje akla geliyor ve yapıyoruz. O dönemde albümün için çalışmamızın bir buçuk yılını doldurmuştuk, son bir parça üzerinde çalışmaya çalışıyorduk ama bezginlik vardı üzerimizde. Emre ile de parça sözlerinde ve melodik düzenlemelerde benzerlik taşıyoruz ki, zaten 2004 yılından beri tanışıyorduk. Emre de parçaya dahil oldu. Sonrasında sözler bitti, düzenleme derken oluverdi işte…

E- Çok iyi coverlarınızın olduğunu ve dinleyenlerinizin de benimle hem fikir olduğunuz biliyorum… Son olarak yine özel bir parça yorumladınız (Dalgalandım da Duruldum…) Parçayı dinlemeden önce sizden hikayesini dinleyelim…

G- Bir yarışma programına konuk grup olarak bizi çağırdılar ve Osman Tan akıllarında böyle bir fikir olduğunu, tarzımızın dışında bir parça yorulmayıp yorumlayamayacağımızı sordu. Bizde seve seve kabul ettik. Müzeyyen Senar’ ın harika yorumuyla dinlediğimiz, Rüştü Demirci’ nin sözlerini yazdığı “Dalgalandım da Duruldum” isimli parça seçildi ve yorumladık. Çok beğeni aldı sonrasındaysa, grubumuzun gitaristi Evren Gülçığ da klip çekti. Bir–iki güne ekranlarda klibi görmek mümkün olacak.

E- Kesinleşmiş konser tarihleri var mı? Hayranlarınız sizi nerelerde dinleyebilecekler?

G- (Telefon bağlantısıyla söyleşiye konuk olan grubun vokali Birol Namoğlu cevaplıyor…) Evet var, yoğun bir dönem bizi bekliyor açıkçası. 8 Şubat’ ta İstanbul Bronx’ ta, 13 Şubat’ ta Uludağ’ da, 14 Şubat’ ta İzmir’ de ve 16 Şubat’ ta da Antalya’ daki sevenlerimizle buluşacağız…

E- Size dair hiç kötü bir eleştiri okumadım. Tarzınızı benimseyen , benimsemeyen herkes size dair çok güzel ve onurlandırıcı şeyler söylemiş. Siz kendinizi eleştirirseniz, bize neler itiraf edersiniz…

G- Sanırım tembel bir grup olduğumuzu söylemek bu noktada yerinde olur …

E- Grup üyelerinin müzik zevklerinin farklı olması çok doğal bu anlamda sizde böyle bir durum söz konusu mu? Parça yazarken anlaşamadığınız noktalar oluyor mu?

G- Oluyor tabi ama bu çok uzayan bir konu değil. Herkesin istediği şeyi deniyoruz en güzeliyle dinleyenlerimizin karşısına çıkıyoruz. Sanırım güzel de oluyor…

E- Peki son olarak, siz kimleri diliyorsunuz?

G- Herhangi bir tarz ayrımı yapmıyoruz. Hatta Kylie Minogue’ un son albümünü bile dinledim ve beğendim (Arda bu beğenisiyle grubun diğer üyeleri tarafından dalga geçildiğini itiraf ediyor!) Placebo, Muse ve Coldplay’ se grubun, ortak beğeni alanını oluşturan isimlerden yalnızca birkaçı…

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 2:10 am