Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

EGOİST....

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın
    Ruhsal Durumum: : EGOİST.... Keyifliqs5
    Durumum: : EGOİST.... Mesgulrc6
    Katılımı : :
    EGOİST.... Left_bar_bleue100 / 100100 / 100EGOİST.... Right_bar_bleue

Takımı : EGOİST.... Besiktas

EGOİST.... Empty EGOİST....

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Salı Haz. 17, 2008 12:12 am

EGOİST.... Egoist-Alb

Esin Görür- Nerden başlamamız gerektiğini gerçekten çok düşündüm ama dilerseniz öncelikle üçüncü albümün neden bu kadar geç geldiğini konuşalım...

Egoist - Eser Taşkıran- Evet 8 sene gibi bir ara vermek zorunda kaldık. Bildiğiniz gibi büyük depremler yaşadık, o dönemde müzik bile yapmak keyif vermiyordu, veremezdi de sanırım, sonrasında stüdyomuz açıldı. Bu albümümüzü de zaten oradan çıkardık. Sonrasında PC’ de yaşadığım sorunlar sebebiyle bitmiş hali hazırda ki albümü kaybettim. Daha sonra askerlik dönemi geldi. Vatani görevimizi yaptıktan sonra, albüm için gerekli ortam nihayetinde oluştu…

Esin - Albümün çıkış parçası “Hiçim” olarak belirlendi ve klip Savaş Dinçel’ in anısına çekildi. O klibe dair neler söylemek istersiniz? Nasıl bir çalışma oldu?

Egoist - Eser - Çok büyük değerler kaybettik son dönemlerde. Barış Manço, Cem Karaca, Savaş Dinçel. O dönemde de Savaş Dinçel ile çalıştığımız bir dönemdi. O kadar ani ve vurucuydu ki olanlar, etkilenmemek mümkün değildi. (“Meltem özellikle çok etkilendi” diye ekliyor Eser…) Sonrasında ise unutmamak için böyle bir şey yapılması gerektiğine karar verdik. Yönetmenliğini Kadir Köymen ve Ümit Kara üstlendi. Hatta daha çok komedi yapımlarda görmeye alışık olduğumuz İlker Ayrık da rol aldı. Hem de bu sefer daha dramatik bir rolde…

Esin - İkinci klibin hangi parçaya seçileceği konusunda bir kararınız var mı?

Egoist – Meltem - Düşünüyoruz, tepkileri ölçüyoruz, henüz belli değil yani… (Benim fikrimin sorulması üzerine “Sakinim” isimli parçalarına klip çekmelerinin ricasında bulunuyorum.)

Esin - Albümünüzdeki tüm parçalar ayrı bir güzellikte, bugün siz geldiğinizde çalacağımız parçalar konusunda hiç zorluk yaşamadığımızı söylemek sanırım yerinde olur. Peki bu yeni parçaları ne zaman dinleyenlerinizle paylaşmaya başlayacaksınız? Kesinleşmiş konser tarihleri var mı?

Egoist – Meltem – Şu an için yok. Albümün olabildiğince fazla kişiye ulaşmasını sağlamak istiyoruz şimdilik. Bu anlamda, şimdilik önceliğimiz, radyolar ve televizyonlar… Parçalar yeterince tanıtıldıktan sonra devamı da konserlerle gelir artık…

Esin – Albümünüzün ismi “ON”… özel bir manası var mı?

Egoist – Meltem – Egoistle beraber 10. yılımızdayız, albümde 10 parça bizim imzamızı taşıyor. (Albümde onlara ait olmayan tek parça, Cem Karaca’ nın “Islak Islak” isimli parçası) Bir de tabii İngilizce’ deki kelime anlamı, bizim isteğimizi de karşılıyor olması sebebiyle…

Esin - Geçmişinizde birçok başarı ve ödül var ama yine de sizi sanki biraz ihmal ediyormuşuz gibi hissediyorum? Siz neden sitem etmiyorsunuz?

Egoist – Eser – Evet sitem etmiyoruz, çünkü “Bakın biz bunu kazandık, şuradan şu ödülle döndük” diye basının peşinde koşarsak müzik yapmaya vakit kalmaz. Bir yerde de yaptığımız işi kendimiz ve dinleyenlerimiz için yaptığımızdan ne kadar popüler olduğumuzun da pek bir önemi yok.

Esin - Albümün teşekkür bölümündeki yazın gerçekten beni inanılmaz etkiledi. Yani bu işe ne kadar sevgi beslediğini görmemek mümkün değil! Kimseyi unutmamışsın sanırım, söylemeden geçmemeli! Albümü alan dinleyenlerimizin okumadan geçmemesi gereken bir bölüm…

Esin - Türk alternatif, rock piyasasındaki -en azından bu sayısal- yükselişi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Egoist – Eser – Eskiden böyle değildi hiçbir şey. Pop müziğin yapımcılara maliyeti ve kazancıyla rock müzik arasında dağlar vardı. Şimdiyse paylaşım siteleri ve diğer bir çok nedenle her şey dibe burmuş durumda artık, maliyetler kazançlar arasındaki uçurum kalktı. Hatta bu anlamda, rock albümleri daha tercih edilebilir olmaya başladı. Çünkü pop müzik albümü için gerekli olan kişi ve sermaye sayısıyla, rock albümü için gerekli olan kişi ve sermaye arasındaki fark, rock müzik albümlerini tercih edilebilir kılıyor, yapımcılar için.

Esin - Dinleyenlerimize bu bilgiyi de hemen ulaştıralım; internet siteniz artık etkin. www.egoistonline.com adresinden size dair haberlere artık ulaşmak mümkün! Peki sevgililer günü için son olarak ne söylemek istersiniz?

Eser – Kapitalist sistemin ticari kaygısı olarak görsem de, yine de şunu söyleyebilirim. Umarım sevgiyi sadece senede 1 gün değil, senenin her günü anmayı başarabiliriz…

Meltem – Ben de kapitalist sitemin getirisi olduğunu düşünsem de, bir gün bile olsa birileri mutlu olacaksa, kutlamakta sorun görmüyorum. Pal FM dinleyenleri sevgi ve müzikle kalsınlar…

Turgay – Yeni albümümüz çıktı, umarız albümümüzü alarak, konserlerde bizlere eşlik ederek, bu keyfi bizimle beraber sürerler…

Arif – Sevgililer gününde sevgiyle ve Pal FM frekanslarında kalın…

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 2:35 am