Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

KEMAL DOĞULU

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın
    Ruhsal Durumum: : KEMAL DOĞULU Keyifliqs5
    Durumum: : KEMAL DOĞULU Mesgulrc6
    Katılımı : :
    KEMAL DOĞULU Left_bar_bleue100 / 100100 / 100KEMAL DOĞULU Right_bar_bleue

Takımı : KEMAL DOĞULU Besiktas

KEMAL DOĞULU Empty KEMAL DOĞULU

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Salı Haz. 17, 2008 12:10 am

KEMAL DOĞULU Kemal_Dogulu-Alb

Esin Görür- Saç, makyaj, sanat yönetmenliği, fotoğraf, imaj danışmanlığı, klip yönetmenliği, styling ve son olarak şarkıcılık… “Şimdilik” 8 parmağında 8 marifet var. Artık senin için vazgeçilmez olan meslekten söz etmek mümkün mü?

Kemal Doğulu– Aslında Görsel yönetmenlik benim için çok önemli, çok keyif alarak yapıyorum o işi, ama bir yandan da küçüklüğümden beri ilgilendiğim ve ilgilenmeye devam edeceğim kuaförlük var. Saç stilisti olmaktan sıkılır mıyım bilemiyorum. Şimdi de ilk albümümle şarkıcılığa soyundum… Haliyle artık ön planda şarkıcılık var. Sanırım şimdilik önceliğim bu alanda kendimi geliştirmek olacak…

E- Farklı denemelerle takip edenlerini şaşırtmaya devam edecek misin peki, dizi oyunculuğu mesela?

K- Oyunculuk için hiç bir fikrim yok ama çok cesur bir insanım bu sebeple yeni projelerde yer almak benim için hem çok keyifli hem de çok olağan…

E- Bu albüm fikri nasıl oluştu peki? Teklif Hande Yener’ den mi yoksa senden mi geldi? Albümün hikayesi ne?

K- Hande Yener’ in bir konserinde vokali gelememişti. Kuliste tahmin edeceğiniz üzere kargaşa hakim… Bende şuursuzca ben yaparım dedim –dediğim gibi çok cesur bir insanım- ve Hande de tereddüt etmeden olur dedi. Sahneye çıktık. Hatasız keyifli bir konser oldu. Hande de konserden memnun kalmış olacak ki, sonrasında Erol Temizel’ in stüdyosunda buldum kendimi… 4 ay boyunca geceli gündüzlü çalışma sonrasında albüm piyasadaki yerini aldı…

E- Bugüne kadar birçok müzisyenle çalıştın, fakat böyle bir proje Hande Yener ile geldi, bunun sebebi tam olarak ne? Bence aynı dili konuşuyor olmanızdan kaynaklanıyor ama…

K- Evet bir çok isimle çalıştım bugüne kadar. Fakat o zamanlar müzikle asla işim olmaz diye düşünüyordum, çünkü tarzları bana uzaktı. Hem ben normalde çok fazla samimi olabilen biri değilim, biraz resmi olduğum söylenebilir… Fakat Hande ile tanıştıktan sonra ve bir akrabalık doğduktan sonra gece gündüz beraber vakit geçirmeye başladık. Zaten zevk ve tarz konusunda da çok paraleliz. Bu sebeple bu albüm Hande ile geldi…

E- Bundan sonrası için müzikal çalışmaların ağırlık kazanacağını düşünmeli miyiz peki?

K- Evet tabii ki… Yeni albümün çalışmalarına başladık bile…

E- Sevenin çok fazla ama sevmeyenlerin de çok, bunu neye bağlıyorsun?

K- Bir çok kişi benim hakkımda yorum yaptı ve bunların bir çoğu ciddi ve ağır eleştirilerdi. Nedenini bilemiyorum sadece görmezden geliyorum.

E- Sevmeyenlerin “Kemal Doğulu Kenya’ ya yerleşsin parasını biz verelim” diyor. Onlara Pal FM mikrofonları aracılığıyla ne söylemek istersin, gitmeye niyetli misin?

K- Beni istedikleri yere gönderebilirler! Nerede olduğumun hiçbir önemi yok, her zaman aynı şeyleri yapıyor olmaya ve karşılarına çıkmaya devam edeceğim. Onlar için üzgünüm…

E- Klibiniz de çok tepki aldı diye okudum. Dinleyenleri bu kadar kışkırtabiliyor olmak nasıl bir duygu? Sanırım bu iş için doğru ve yüksek bir enerjin var!

K- Evet bir tane muhabir çıkıp böyle bir şey yazmış ama alakası yok! Hiçbir yerde böyle bir eleştiriyle karşılaşmadım. Orda kavga sahnesinde ben Hande’ yi dövüyorum sonra Hande beni dövüyor! Hem dahası, orada şiddetten öte sevgililerin birbirlerine karşı duydukları ihtiras var…

E- Peki orijinal bir web siten ne kadar zaman sonra dinleyenlerinle buluşacak?

K- Çok kısa bir zamanı kaldı. Fazla ince eleyip sık dokumak istemiyorum bu konuda ama zaten Fan Club’ım (www.kemaldogulufanclub.com) benimle ilgili haberleri güncel olarak meraklılarla paylaşmaya devam ediyorlar..

E- Fan Club’ ın seninle çok ilgili. Onlara Pal FM aracılığıyla neler söylemek istersin?

K- İnanılmazlar! Henüz albüm çıkmamışken, Fan Club’ ım açılmıştı. Onların ilgisi ve sevgisi çok memnuniyet verici, ne kadar teşekkür etsem azdır.

E- Bir imajmaker, bir şarkıcı olarak senin rahat cevaplayabileceğin bir soru olacağını düşünüyorum. Sence bir şarkıcının aynı zamanda güzel veya yakışıklı olması, albümün-parçanın başarısının önüne geçebilir mi? Yani bu sektörde görsellik ne kadar etkili?

K- İmajın eserin önüne geçtiğine tanık oldum. Bir albüm çıkıyor fakat albümden çok saçı ve makyajı konuşuluyor… Bu da beni gururlandırmıyor değil tabii!

E- Yeni kuaför salonun hakkında haberler çıktı…

K- Evet açıldı ama şu sıralar çok yoğun olduğumdan tam olarak işi oturtmak mümkün olmadı. İşlerimin hafiflediği bir dönemde orasıyla da yeterince ilgilenmeye başlayacağım.

E- “Bir Yerde” isimli parçanın klibinde kullandığın yuvarlak ışık fonunu daha önce Hande Yener’ in bir klibinde kullandığın, bu anlamda da yaratıcı olmadığın yönündeki yorumlara ne demek istersin?

K- Çok ayrı iki klip… Sadece görmekten ve kullanmaktan keyif aldığım minicik şeyleri eklemek istedim ki; bunlar da klibin orijinalliğini etkilemedi! Bunu yaratıcı olmamakla yorumlamak hatalı olur…

E- Yeni ve alışılmışın dışında bir tarzla bizlerlesin. Peki medyadan yeterince destek gördüğünü düşünüyor musun?

K- Aslında onların beni her eleştirişi benim işime yarıyor. Ama bunu da belirtmeden geçemeyeceğim, bu kadar önyargılı ve acımasız olmalarına gerek yok! Henüz ilk albüm ve hem de maxi single albüm… Yani bir kanıya varmak için çok erken, sadece biraz sabretmelerini eleştirilerini biraz geciktirmelerini beklerdim…

E- “En modern erkek şarkıcı benim!” derken neleri göz önüne alarak bu yorumu yaptın?

K- Hem sound’um, hem de görselliğimi göz önüne alarak…

E- Son olarak seni seven sevmeyen herkese, dahası bize eşlik eden Pal FM dinleyenlerine neler söylemek istersin?

K- Beni seven sevmeyen herkese şunu söyleyebilirim. Memnun olmayacak olanlar elbet olacaktır ama “üretmeye” devam edeceğim...

E- Bu keyifli söyleşi için çok teşekkürler Kemal, umarım en yakın zamanda yeni albümünle seni tekrar ağırlama keyfini tadarız… Pal Medya ailesi olarak, seni keyifle takip ediyor ve destekliyoruz…

K- Bende bu keyifli söyleşi için çok teşekkür ederim, en yakın zamanda tekrar görüşmek üzere…

*** Söyleşi arasında konuşulmuş olmasına rağmen sormayı unuttuğum sorunun cevabını da hemen meraklılarına iletelim; “Nedense Nedense” isimli parçasına klip çok kısa bir zamanda çekilecek ve müzik kanallarında Kemal Doğulu hayranlarıyla buluşacak, bilginiz olsun!

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 2:30 am