Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

GÖKHAN TÜRKMEN

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın
    Ruhsal Durumum: : GÖKHAN TÜRKMEN Keyifliqs5
    Durumum: : GÖKHAN TÜRKMEN Mesgulrc6
    Katılımı : :
    GÖKHAN TÜRKMEN Left_bar_bleue100 / 100100 / 100GÖKHAN TÜRKMEN Right_bar_bleue

Takımı : GÖKHAN TÜRKMEN Besiktas

GÖKHAN TÜRKMEN Empty GÖKHAN TÜRKMEN

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Haz. 16, 2008 11:53 pm

GÖKHAN TÜRKMEN Gokhan_Turkmen-Alb

İnternet dünyasında tanınan Gökhan Türkmen, İrem Records' tan çıkan ilk albümü 'Büyük İnsan' ile Pal FM' de Cafe PAL' in konuğu oldu ve Esin' in sorularını yanıtladı.

Esin Görür- Öncelikle ilk albümün hayırlı olsun. Harika bir çıkışla müzikseverlerlesin. 2000 senesinden beri çeşitli yerlerde sahne alıyorsun, peki albüm yapma süreci nasıl gelişti? İrem Records'la bu harika işler ne zaman yapılmaya başlandı?

Gökhan Türkmen- Aslında arkadaşım vasıtasıyla oldu. Bir arkadaşım kendi çalışmalarını Aykut Gürel’e dinletmek üzere yola çıkmıştı ama sonra benim parçalarımı dinletmiş kendisine. Aykut Gürel de benim “Yan Sen” isimli parçamı dinlemiş ve çok beğenmiş, sonrasında da devamı bir şekilde geldi işte…

E- Henüz bir klibin yok. "Büyük İnsan"la (albümde 3. parça) çıktın fakat klip hangi parçaya gelecek? Ayrıca ekranlarda görmek ne zaman mümkün olacak?

G- Aslında şu an için bu konuda hiçbir fikrim yok. Zaten yarın Pal FM turnesiyle 12 gün boyunca 12 il gezeceğim. Klip artık turne sonrasına kaldı yani, fakat hangi parçaya çekileceği konusunda gerçekten hiçbir fikrim yok. Hep beraber göreceğiz yani…

E- Çıkalı çok fazla bir vakit olmadı ama zamanla kıyasladığında bir hayli sevenin var. Hangi boşluğu doldurdun sence?

G- Dinleyenlerimle ilgileniyorum. Bana mail attıkları zaman mutlaka kendilerine cevap veriyorum. Kendi yaptığım radyo programı sürecinde de bu böyleydi. Muhtemelen bu yakınlığı, samimiyeti seviyorlar ama yine de kesin bir şey söyleyemem tabii ki…

E- Albümdeki tüm parçalar çok duygusal yorumunla içe dokunuyorlar. Bu romantizm neden peki, bir yaşanmışlık mı yoksa genel bir ruh halimi?

G- Albümdeki tüm parçalar bir hikayeye dayanıyor. Serkan’ın ve benim dönem dönem hissettiğimiz şeyler sonrasında ortaya çıkan çalışmalar bunlar… Genel bir ruh hali değil yani…

E- Çok özel bir sesin ve yorumun var, eğitim aldın mı bu konuda yoksa doğal bir yetenekle mi konuşuyorum şu an?

G- Evet lisans eğitim farklı bir alan üzerine oldu ama sonrasında konservatuar sınavlarına hazırlık için şan dersleri almaya başladım ve hala devam ediyorum..

E- Dinleyenlerin tepkisi ortada fakat ben müzik ve medya sektörünün tepkisini merak ediyorum? İlgiden memnun musun, nasıl tepkilerle karşılaşıyorsun?

G- Aslında çok yeni albüm ve bu alanlardan özellikle kendi sektörümden bir tepki almadım. Medya sektöründeyse, işte verdiğim röportajlar ve yaptığım radyo söyleşileri olsun güzel geçiyor. Hiç olumsuz bir tepki almadım, bu da yeterince memnuniyet verici.

E- Bu albümle beraber hayatında değişen şeyler neler ve ayrıca varsa bu değişimden memnun musun?

G- Çok güzel geçiyor. Heyecanlı biraz daha göz önünde ve farklı. Her gün ayrı bir telaş ama her şeye rağmen memnun olmamak mümkün değil…

E- Gökhan Türkmen tam olarak bu albümdeki (Büyük İnsan) kişi mi? Yoksa başka bir albümde seni bambaşka bir soundla dinlemek mümkün olacak mı?

G- Bu albüm ‘ben’ olmalı diye bu yola çıktım ve sonuç itibariyle bunun böyle olduğunu da söyleyebilirim fakat tarz açısından da illa bu tarz parçalar yapmak zorundayım diye düşünmüyorum…

E- Zaten bu albümde de kendi parçalarından kesitler sundun dinleyenlerine ve bu da albüm başarısında sana mâl olmasını sağlıyor sanırım.

G- Evet tüm albüm başka isimlerin parçalarından oluşsaydı ve ben onları seslendirseydim, mevcut başarıyı bölüşmek gerekirdi. Şimdiyse albümü ve başarıyı daha fazla sahipleniyorum…

E- Karakterin konusunda mütevazılık göstermeyeceğini söylemişsin... Peki nasıl biri Gökhan Türkmen?

G- Alçak gönüllü biri olduğumu söyleyebilirim. Bu konuda her ne kadar mütevazılık göstermem desem de aslında mütevazı bir yapım var ama sanırım bu konuda mütevazılık göstermek istemiyorum. Daha ne söyleyebilirim bilemiyorum…

*** Gökhan’ı kendisinden dinledikten sonra bir de arkadaşlarından dinledik. Söyleşiyi kayıttan dinleyenleriniz o keyifli, hatta zaman zaman duygusal anlara da şahit olacaktır..

E- Pal FM'in Türkiye Turnesi'nde Tolga Futacı'yla beraber sen de bizlerlesin. Nasıl hissediyorsun, sence nasıl geçecek?

G- Gerçekten heyecanlıyım ve bana kalırsa harika geçecek. Tam 12 gün ve 12 ilde dinleyenlerimizle buluşacağız, umarım birçok sevenimizle görüşmek mümkün olur.

E- Dün konserdeydin, Hava Harp Okulu’nda sahne aldın. Peki biz ne zaman dinleyeceğiz seni, kesinleşen konser tarihleri var mı?

G- Şu an için yok. Pal FM’in turnesi sonrasında konser tarihleri kesinleşecek. Büyük ihtimalle üniversitelerin bahar şenliklerinde bulunacağım…

E- İnternet sitemiz gayet güncel www.gokhanturkmen.net. Bunun dışında bir de myspace adresin mevcut dinleyenlerine onu da iletelim… İnternet demişken aynı konuyla devam edelim. İnternetin yolunu açan bir müzisyen olarak, sen paylaşım siteleri hakkında neler düşünüyorsun? Sen de diğerleri gibi tepkili misin?

G- Aslında internetin hangi amaçla kullanıldığı önemli olan. İnsanlarının tanınmalarına paylaşmalarına olanak sağlıyor ve bence bu gayet güzel bir şey, fakat albüm yapmışken buna rağmen indirmeye devam etmekse bizim emeğimizi çöpe atmak oluyor. Karşı değilim ama kullanış amacının çok önemli olduğunu düşünüyorum.

E- Son olarak Pal FM'i, sürprizlerimizi nasıl buldun? Dinleyenlerimize neler söylemek istersin?

G- Pal FM, bulunduğum ortam çok güzel. Sürprizleriniz için ayrıca çok teşekkür ederim. Dinleyenlerimizle buluşma fırsatını yakalayacağız zaten, umarım turnemize eşlik ederler. Bana olan sevgi ve ilgileri için ayrıca minnettarım….

E- O zaman en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere Gökhan…

Similar topics

-

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 1:57 am