Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

SEDEN GÜREL

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın
    Ruhsal Durumum: : SEDEN GÜREL Keyifliqs5
    Durumum: : SEDEN GÜREL Mesgulrc6
    Katılımı : :
    SEDEN GÜREL Left_bar_bleue100 / 100100 / 100SEDEN GÜREL Right_bar_bleue

Takımı : SEDEN GÜREL Besiktas

SEDEN GÜREL Empty SEDEN GÜREL

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Haz. 16, 2008 11:49 pm

SEDEN GÜREL Seden_gurel%20rop

Türk Pop Müziğinin başarılı ismi Seden Gürel, Cafe Pal'de Esin Görür' ün canlı yayın konuğu oldu. Sanatçı "Bir Nefes" adlı yeni albümü hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Esin Görür- Gerçekten uzun bir ara oldu bizler için, en azından sizi seven dinleyicileriniz için, neden bu kadar ara verdiniz bu harika çıkış için?

Seden Gürel- İşin aslı ben ara vermiyorum. Fakat Aykut Gürel'le çalışırım başkasıyla çalışmam gibi bir huyum var. Aykut'la birlikte yaptığımız besteleri söylemeyi çok seviyorum. Tabi ki bu besteleri oluşturmak biraz zaman alıyor. Çünkü biz iyi ve ileriye dönük şeyler yapmak için uğraş veriyoruz. Mesela ‘92 yılında ilk tekno şarkıyı yapmışım. Aykut’la ileriye dönük işler yapmak istiyoruz, bunun için zaman bulmak her an mümkün olmuyor. Ben onun sesi o benim nefesim oluyor bir noktadan sonra. Ayrıca iyi bir albüm yapmak da zaman alıyor. İki ayda bir albüm yapıp iyi bir albümle çıktık diyemeyiz. Öyle bir albüm dünyada bile yapılmıyor. Bence aslolan iş olduğu için zaman harcayıp emek vermek gerekiyor.

E- Düet çalışmanız nasıl oldu? Harika bir çıkış oldu bizler için -ki Bir Nefes 'i ayrı bir yere koydum gönlümde- İnanılmaz bir çıkış, inanılmaz bir klip herkes sizi konuşuyor her yerde sizi görüyoruz ekranlarda, radyolarda nasıl bu çalışma kimin fikriydi nasıl gerçekleşti Costi' yle?

S- Costi'yle geçen sene albüm yapacaktık. Hatta bu parçaların bir kısmını söylemiştim. Gayette karamsara yakın bir albümdü. Fakat ben de değişiyorum. Hayat böyle birşey zaten. Ailevi bir şeyler yaşanırken umudun kaybolmaması gerektiğini fark ettim. Eğlenceyi biz kaçırmışız. Eğlenmeyi bilmemiz gerekli. Bu yüzden eğlendirmem lazım diye düşünüyorum. Tam o dönemde de Costi'yle karşılaşmıştı Aykut, yazışmalar sırasında kendisinden bir parça okuyabileceğimi fark ettim. Costi'nin şarkıları istediğim gibi hayat dolu. Costi şarkılarını dinletti. Ben söylemek istedim. Sonrasında Costi’den gelen düet teklifi beni çok memnun etti. Çünkü paylaşmak benim açımdan çok önemli. Çalışmalara başladık. Bu sırada onun şarkılarını dinlerken ben 'bir Nefes'i buldum ve bunu söylemek istiyorum dedim. Romanya'ya davet etti. Gittik ve çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 6 saatte okudum ve bitti yani…

E- İkinci klip için fikirler oluştu mu kafanızda? Hangi parçaya çekileceği konusunda fikriniz var mı? Gelen maillerimiz arasında bu soru da var çünkü…

S- İkinci klip için iki seçenek var aslında. Ya “Bir Nefes” olacak ya da “Sahtekar”. Bu parçalara yoğun istek var. (Ben de oyumu “Bir Nefes’ten yana kullanıyorum diye eklemeden geçemiyorum.) Kışa doğru da yavaş parçalardan birine de gelebilir fakat artık klip çekip bir de onu para vererek yayınlatma fikri bana çok komik geliyor ve bu sebeple istediğimiz kadar fazla klip çekmek, dinleyenlerimizle buluşmak mümkün olmuyor.

E- Türk Pop Müziği’nde 90’ları özlemle anan bir programcı olarak soruyorum; siz nasıl değerlendiriyorsunuz müzik piyasasında ‘90’lardan sonraki bu gelişimi, bu yeniliği?

S- Değerlendirmek bana düşmez aslında ama ‘90’lı yıllarda yapılan her işe her konuda sadece müzikte değil duyulan saygı çok fazlaydı. Fakat son dönemlerde işin çivisi çıktı. Her konuda yapılan her işte çıktı. Herhalde toparlanacaktır diye düşünüyorum, fakat tam olarak dibe vurmadan çıkmam mümkün değil. Eğitim sistemindeki düzensizlikler, abukluklar ilk olarak etken tabii ki. Benim için saygı çok önemlidir ama saygısızlık söz konusu. Onun dışında yeni isimler çıkacaktır. Çıkmalıdır da zaten. 70 milyonluk ülkede yaşıyoruz sonuçta, fakat satılan albüm sayısı yıllık 6 milyonlara düştü. İnsanlar artık beğendikleri şeyler saygı duyup onların bedelini ödemek dahi istemiyorlar ama, fark etmeleri gerekir ki ödemezlerse, o güzelliklerin devamı da gelmeyecektir. Bu kadar çok sevdiğim işi saygı duyamayacaksan neden yapayım diye bir ikileme düşüyorum fakat yorum yapmak bana düşmez. Ben sesim soluğum çıktıkça müziğimi yapmaya devam edeceğim. (Biz de bu harika çalışmaları takip etmeye devam edeceğiz)

E- http:// www.sedengurel.com ve www.sedengurel.net artık etkin ve sevenlerin artık sana bu adreslerden de ulaşıp sana dair güncel haberleri almaları mümkün. Fakat oradaki tepkileri okuyunca fark ettim ki; fotoğraflarınıza çok fazla talep var ve bu kadar az fotoğrafla yetinmeyeceklerini söylüyorlar. Yeni fotoğraflar gelecek mi peki?

S- Bizim ailede iki tane fotoğrafçı var. Biri Aykut Gürel, diğeri de Keremcem. Aileden diyorum çünkü o artık öyle =). En güzel fotoğraflarımı Zeynel Abidin çekiyor ama o bu aralar çok yoğun. Bebeğiyle vakit geçirmek istiyor ve tek boş günü olan Pazar gününü de ben doldurmak istemiyorum. Ondan böyle bir şey isteyemem. Bu sebeple Aykut ve Keremcem’ e sesleniyorum fotoğraf istiyoruz…

E- Kesinleşmiş konser tarihleriniz var mı peki? Sizi nerde ne zaman izlemek mümkün olacak? Bahar şenlikleri de başlıyor. Üniversitelerde görecek miyiz sizi?

S- Şu anda belirlenmiş bir şey yok. Web sitemden kendime dair tüm haberleri duyuruyorum ben zaten. Açıklandıkça duyurulacak zaten ama tek dileğim hakikaten karşılıklı şarkılarımızı söylemek. En fazla bundan keyif alıyorum çünkü.

E- Senin sahneni gerçekten çok özel buluyorum, dinleyenlerin kendini kaybederken senin de kaybetmen çok normal. Sahnede bolca düştüğünden de haberdarım =)

S- Evet ya sahneye çıkınca onun üstündeki her şey benim oluyor. Oraya buraya çarpıp bir şeyleri düşürüyorum. Kendimi kaybediyorum yani tam anlamıyla =)

E- Hem kendisi hem de sesi güzel harika bir müzisyen anne olarak , kapımıza dayanan anneler günü ve benzeri günler hakkında neler düşünüyorsun?

S: Ben aslında bu özel günleri çok fazla sevmiyorum. Çünkü her gün herkesin günü. Her gün bir şeyler düşünülmeli. Neden anneler gününü sevmiyorum? Çünkü bakıyorum küçücük çocukların ellerinde pahalı hediyeler. Hayır, bu çocuklar bu hediyeleri alamaz. Ben anneler gününde annemin evine gidiyorum. O bize kahvaltı hazırlıyor ve güzel bir gün geçiriyoruz hep beraber, böyle olmalı bence. (söyleşi sırasında unuttuğu anısını söyleşi sonrasında benimle paylaşıyor ve ben de eklemeyi farz biliyorum =)) -Seden Hanım bir önceki anneler gününde kardeşi ve çocuklarıyla beraber annelerine gidip kendisini almışlar sonrasındaki istasyonlarıysa fotoğraf stüdyosu olmuş. Günü harika bir fotoğraf ve harika bir anıya geçirmişler yani-

E- Son olarak Pal FM'i nasıl buldunuz? Pal FM dinleyenlerine neler söylemek istersiniz?

S- Ben hep aynı şeyi söylüyorum. İnternet sayfamın giriş sayfasına da onu yazdım zaten: Lütfen güne gülerek başlamayı deneyin! Gülümserken kendinizi de daha fazla seveceksiniz ve göreceksiniz ki gün daha güzel geçecek, daha güzel haberler alıp, daha güzel şeyler yaşayacaksınız. Pal FM dinleyenleri de böyle yapsın, “güne gülümseyerek başlasın”…

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 2:05 am