Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

TUĞBA EKİNCİ

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın
    Ruhsal Durumum: : TUĞBA EKİNCİ Keyifliqs5
    Durumum: : TUĞBA EKİNCİ Mesgulrc6
    Katılımı : :
    TUĞBA EKİNCİ Left_bar_bleue100 / 100100 / 100TUĞBA EKİNCİ Right_bar_bleue

Takımı : TUĞBA EKİNCİ Besiktas

TUĞBA EKİNCİ Empty TUĞBA EKİNCİ

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Haz. 16, 2008 11:42 pm

TUĞBA EKİNCİ Tugba-ekinci%20roportajjjjj

Esin Görür- Öncelikle radyomuza hoşgeldin Tuğba. Yeni albümün hayırlı olsun. Nasıl bir çalışma oldu üretim sürecinde neler yaşandı?

Tuğba Ekinci- Merhaba teşekkür ederim, öncelikle burada sizinle olmaktan çok memnun. Hem yeriniz çok güzel hem şu anda gördüğüm atmosfer çok şık, şimdiye kadar gittiğim en güzel radyo istasyonu diyebilirim… Albüm çalışmaları gençlerin istekleri doğrultusunda şekillendi. Yani bu albüm tamamen gençlerin arz ve talep meselesi hep gençleri takip ettim 1, 2 yıl boyunca yaptığınız işin bir üstünü yapmak zorundasınız. “Asker” çok güzel bir şarkıydı, tam bir klasik olmuştu, hala da klasikliğini koruyor ve bu albümle o albümü aratmamalıydım. Çalışmalar, hep daha iyisini yapmak üzere yoğunlaştı yani…

E-Evet “Asker”le çıkışın çok büyük bir sükse yapmıştı gerçekten…

T-Allah izin verirse, o parçamın daha iyi yerlere geleceğini göreceğim. Yalçın Polat bizim üstadımız bestecimiz ve “Condom” un da bestecisi, ‘O Şimdi Asker’ i de bana uygun gören ve aynı zamanda “Gel bu parçayı sen oku” diyen kişidir.

E- Sosyal içerikli bir albümle karşımıza çıktın, tepkiler nasıl? Parçanın küresel ısınma, nüfus patlaması ve AIDS’ e karşı etkisi olur mu sence?

T- Bence olmaya başladı bile. Gençler bu konuda çok bilgisiz. Cinsellikle ilgili şeyleri internetten öğreniyorlar. Bazıları doğru bazıları yanlış… Bence bu tarz çalışmalar, gerekli ve olmalı. Hoş, Eros’tan aldığım destek ve güven olmasaydı bu çalışmayı yapmak daha zor olacaktı.

E- Bu çalışma sürecinde kimler sana eşlik etti, kimlerin isminden söz etmek doğru olur, kimlere buradan teşekkürlerimizi iletelim ilk başta?

T- Az önce söylediğim gibi Yalçın bey, o bizim üstadımız, Eros firması bana cesaret verdi, Türkiye’nin 25 yıllık bu özel firmasının desteğiyle gerçekleşti herşey. Bu tip parçalar Türkiye için riskli fakat yine de bunun parçada kullanılabilecek tıbbi bir malzeme olduğunu söylediklerinde, yani arkamda durduklarında, ben de cesaret buldum. Desteğini esirgemedikleri için Eros Yönetim Kurulu’na ayrı ayrı sevgi ve saygılar…

E- Ailende sağlıkçı var, annenin bir sağlık personeli olduğunu biliyorum. Bu konuda sana desteği nasıl? Tepkisi ne oldu?

T- Annem 35 yıllık hemşire ve kesinlikle emekli olmayı istemiyor. En başta bir bu eksikti diyerek alay etti fakat daha sonra Ozan Doğulu’nun ekibiyle çalışacağımı söyledim. Bu önemli ismi duyunca onay vermekte zorlanmadı. O da bana bir yap bakalım dedi, daha sonra babamın desteğini aldım. Zaten ailem bu mesleği seçersem hep sorun yaşanabileceğini, mutlu olunamayacağını söylemişti. Bir O şimdi asker parçasını dinlettiğimde bir de Condom parçasını dinlettiğimde tamam Tuğba olur dediler! Yani yanımdalar…

E- Peki, sosyal içerikli bir parçayla çıkış yaptın, klibinde de bunu gördüm, hamile bir bayan oynamış ve ilk başta aidsten ölen insanlarla ilgili bilgilere yer verilmiş. Gerçekten önemli bir proje aslına bakarsan, fakat bunun 1 Aralık’ ta çıkması gerekmez miydi? Biraz gecikme mi oldu?

T- Aslında en önemlisi Türkiye’ye şöyle bir mesaj vermesi lazım bu parçanın, ‘Neden sağlık kuruluşları bir araya gelip de MTV’deki gibi, 1 Aralık’taki gibi Kondom haftası düzenlemiyor? Yani, bir sürü sağlık kuruluşumuz var ve bir sürü çocukları koruma derneğimiz var. 10 yıl gerideyiz ve 10 yıl geride olmamızın sağlık açısından çok büyük zararları olabilir. Gençlerimiz zamanlarını bilgisayar başında geçiriyorlar ve kendi başlarına öğreniyorlar. Bazı şeyleri yanlış öğreniyorlar ki bunların başında cinsellik geliyor. Bunu eğer çocuklarımıza bir nebze evrensel olarak aşılayabiliyorsam ki aşıladım gibi geliyor, ne mutlu bana.

E- Albüm tanıtımızı önceki gün Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirdiniz. Helikopterle geldiniz ve davetlilerinize sürprizler yaptınız ve helikopterden çok sayıda kondom dağıttınız. Bunu anlatsanıza, nasıl oldu, nasıl gerçekti, bu ilginç fikirler kime aitti?

T- =) Çok havalıydım değil mi? Fikirler ortaktı, Eros firmasıyla. Sarayı tutma fikri onlardan geldi, bir ilk yapma fikri beni çok heyecanlandırdı. Bana sürpriz yaptılar. Çünkü ben tanıtımlarımı genelde mütevazı tutarım, basınla pasta keserim falan… Eros firmasıyla tanışmamsa tesadüf eseri oldu. Şurup almak için eczaneye girdiğimde tanıştırıldım ve projemden bahsettim. Bu ortaklık böyle başladı yani. (Aslında Madonna gibi aykırılıklarım bitmek bilmiyor. =) )

E- Bu ayın sonunda Kenya’ya gideceğini duydum. Oradaki çocuklarla bir proje içinde yer alacaksın. Bunu bize bir anlatsana, nasıl bir proje olacak?

T- Bunu insanlar reklam olarak algılarlarsa gerçekten çok üzülürüm. Safariye gidiyorum diyebilirdim ama sadece belki ilgi çeker onlar da oradakilerin farkına varırlar diye yalan söylemedim. Oraya hasta çocuklara ve aids hastalarını ziyarete ve fotoğraflarını çekmeye gidiyorum. Kendim küçük bir belgesel hazırlamayı planlıyorum.

E- Dördüncü albümün hakkında şu an için kafanda tasarladığın bir tarz var mı? Yoksa elektronik müzikle devam mı edeceksin, tam olarak tarzını bulduğunu düşünüyor musun?

T- Türkiye’de bir şeyler yapabilmeniz için oturması lazım bazı şeylerin. Ben henüz satış aşamasındayım. Daha başında sayılırım, eğer bu tarzın oturduğunu düşünürsem ve tepkiler de bu yönde olursa, tabii ki daha iyisiyle yine bu tarzda devam edebilirim. Bu albüm benim için de bir ilk…

E- İlk tepkiler nasıl? Bir hayli eleştiri aldığını okudum.

T- Yoo, aslında hiç ben eleştiri duymadım. Hoş olsa da sorun değil. Gazetelerde her gün yazı yazmak zorunda olan insanlar var. Mutlaka kalemleri bir şey yazacak, ben de o gün ekmeklerine yağ oluyorsam bundan şikayetim yok. Tabii ki, namusuma ve şerefime laf söylemedikleri sürece. Yani ben her şeye dava açan ve bunlarla uğraşacak biri değilim…

E- Klibin bana kalırsa çok güzel olmuş... Özellikle dansçılar çok profesyonel. Çalışma kimin fikriydi?

T- Teoman Topçu çekti klibimi. Hiç bir klibe bakıp klip çekmiyor, kopya çekme huyu yok =). Güzel, yeni, genç, ayrıca yakışıklı bir insan. Dansçılarımı da o buldu. Artık profesyonel dansçı yetiştiren ve yurtdışıdan getiren organizasyon firmaları var. Onlardan biriyle çalıştık ama neredeyse klip ücreti kadar para harcadık onlar için. Fakat sonuç benim için memnun edici, çok memnunum klibimden. (Gelen dansçılardan dans bile öğrendim =) )

E- Sormak için erken ama ikinci klip hangi parçaya gelecek?

T- Söz ve bestesi Aliço’ya ait bir parçam var. Az önce dinledik ‘Vermem’ isminde. Çok özel bir klip çekmeyi düşünüyoruz. Yine Teoman Topçu’yla tabii ki…

E- Fan siten dışında henüz kendine ait resmi bir siten yok. Seni takip etmek sadece MySpace sayfandan mümkün. Bir çalışman olacak mı yoksa böyle mi devam edeceksin?

T- Ben bu konuda kendimi suçlu buluyorum. Fan sitesiyle çok fazla ilgilenemiyorum fakat tüm herkese teşekkür ediyorum gösterdikleri ilgi için. Yapılmış şeyleri yapmakta istemiyorum. Sanırım şimdilik resmi bir web sitesi için çalışmalara başlamayacağım.

E- İlk olarak bir yarışma programında hostes olarak başladın daha sonra da bir müzik kanalında VJ’lik yaptın. O dönemde aklında albüm yapma fikri var mıydı? Yoksa sonradan yaşanan gelişmeler sonucunda mi albüm yapma fikri geldi?

T- Hiç yoktu aslında aklımda. Türkiye’de bir şeyi iyi yaparsanız ve de doğalsanız başarılı oluyorsunuz. Ben dizi ile başladım, fakat kaprisli ve eğitimsiz olunca çok zor oldu. Şarkıcılıkta en azından bu böyle değil. Daha esnek olabiliyor durum.

E- Son olarak Pal FM hakkında neler söylemek istersin, ve tabii ki Pal FM dinleyenlerine?

T- Bence şu anda radyoların arasında en modern, en popüler ve en kaliteli kanal. Daha çok yenisiniz aslında ama birinci sınıf geliyor kulağıma. Burada olmak bir şans benim için. İbrahim Bey’e (Pal Media Genel Müdür’ümüz’den bahsediyor) buradan selamlarımı iletiyorum. O da bizim sevgili müdürümüz, hepimizin menfaatini düşünen biri… Pal FM dinleyenlerine de sonsuz sevgiler ve saygılar. En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere…

Similar topics

-

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 2:41 am