İlk albümünü piyasaya süren Göknur, Cafe Pal'de Esin'in konuğu oldu. Kendisine dair merak edilenleri, Pal FM frekansları aracılığıyla tüm Türkiye'yle paylaştı.
Esin Görür- Öncelikle stüdyomuza hoşgeldin Göknur ve tabii ki albümün hayırlı olsun. Hazırlıkları ne zamandır devam eden bir albümdü?
Göknur- 8 aydır devam ediyordu albüm çalışmalarımız. Kayıtlar, repertuar hazırlıkları derken 8 ayı buldu albümün çıkması Ama en uzun vaktimizi alan konu repertuar hazırlığı oldu.
E- Nasıl biri Göknur, senin hakkında çok fazla bilgiye ulaşmak mümkün değil şimdilik. Kendinden bahsetmen gerekirse Müzisyenlik dışında hemşirelik yaptığını biliyorum.
G- Çok çalışkan ve hırslı biri olduğumu söyleyebilirim Öğrencilik yaparken akşamları da hemşirelik yapıp hastalara bakıyordum ve bundan da onurlanıyorum. Çok özel bir meslek benim için. Bu dönem yani, hem hemşirelik, hem de derslerimi tam 4 sene boyunca beraber götürdüm
E- İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında Türk Müziği Bölümünü okudun. Bu albüme nasıl yansıdı bu eğitim? Ayrıca böyle bir eğitim mutlaka gerekli diyebilir misin?
G- Hayır asla böyle bir şey diyemem. Ben sanatın doğal yetenek olduğuna inanırım. Zaten yetenekli değilseniz eğitimini alamazsınız. Sonuçta eğitimini almak için de bir sınava tabii oluyorsunuz. Kendi kendini yetiştirmek de mümkün. Pratik ve teorik ayrı iki şey zaten, karıştırmamak lazım
E- Albümdeki parçaların bir çoğu sana ait ve kendi sitende 100'ü aşkın parçan olduğunu söylemişsin. Bu çok ilgimi çekti. Bu kadar çalışma ne kadar sürede oluştu?
G- Eskiden şiir yazardım. Bir gün bir arkadaşım besteyle geldi ve söze ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de bana bırakmasını istedim. İlk denemem o beste oldu. Daha sonra o albüm çıkmadı ama benim söz ve beste yapmama vesile oldu. Tam 4 senenin sonunda bir baktım ki, parça sayım 100' ü geçmiş
E- Yunanca'nın dışında İtalyanca, İspanyolca, Fransızca ve İngilizce de repertuarında yer alan diller ama bu albümde sadece Yunan çalışmalarını dinliyoruz hem de az değil 4 tane... Neden sadece Grek?
G- Zorba da sahne alıyorum çok uzun süredir. Farklı bir dilde çıksaydım tarz açısından uzaklaşmış olurdum Zorbayla. Ayrıca çok seviyorum Yunan müziği. Bize kültür açısından çok yakınlar
E- Bu araca Yunan besteci Kiryakos Papadopulos senin için çok güzel şeyler söylemiş... Ve senin de sadece Yunanca parçalardan oluşan bir albüm için hazırlıklara başladığını okudum...
G- Evet yapımcım da benim kadar hırslı. Kiryakostan parça almak istiyordu ve uzun süre kendisine ulaşamadık. Nihayetinde tanıştık ve kendisini ülkemizde ağırladık. Sonra onlar bizi çağırdılar ve biz Yunanistana gittik. Bize ilgileri çok güzeldi. Beni sahneye çıkarttı ve özgü dolu sözler söyledi. Hevesimin ve çabamın farkında sanırım bu sebeple beni seviyor. Şu an ahbap olduk zaten =)
E-Sahne almaya devam ediyor musun?
G- Evet Zorbadayım. Bir hafta sonra yaz için ara vereceğiz ve Ramazan ayının bitiminde tekrar beraber çalışmaya başlayacağız. Zaten benim çalışmaların devam ediyor. Yazın konserlerle sevenlerimle buluşacağım.
E- Sahnede nasıl bir konseptte şarkı söylüyordun. Seni izlemek mümkün olmadı ama merak ediyorum. Yunan ezgileriyle mi keyiflendiriyorsun sevenlerini yoksa, başka örnekler de sunuyor musun?
G- Sadece Yunan müziği değil tabii ki, Egeden, Karadenize kadar birçok bölgeden parça seslendiriyorum. Çok eğleniyoruz, mutlaka beklerim
E- Bunca ilgi sonrasında Yunanistan'da konser verme gibi bir projeden söz etmek mümkün mü?
G- Evet böyle bir projemiz var. Çok önemli ve özel bir isimle ama heyecanı kaçmasın ve sürpriz olarak kalsın istiyorum.
E- Klibinde çok şıksın, ayrıca çok güzel fotoğraflarını gördüm. Kimlerin isimlerini yad edelim buradan. Kimlere teşekkürler...
G- Kemal Başbuğa sonsuz teşekkürler Alaturka bir parça ve çok modern bir görüntüyle harika bir klip oldu. Kıyafetlerim için Neslihan Yargıcıya teşekkürler. Görüntümle ilgili tüm kararları kendisiyle beraber alıyoruz. Bu güzel fotoğraflar içinse Zeynel Abidini anmalıyım Unuttuğum isimler varsa kusuruma bakmasınlar
E- İkinci klip için kesinleşen şeyler var mı?
G- O konuda çok zorlanıyorum Esin. Slov olsun, tempolu olsun tüm parçalarıma istek geliyor. Öne çıkan iki parça var ama yine de kesin birşey hala söyleyemiyorum. Bu arada dinleyenlerimiz ikinci klibimi hangi parçaya çekeceklerimi karar verebilirler. www.goknuronur.com adresindeki anket bölümünden oylamaya katılabilirler
E- Haddim olmayarak sitendeki ziyaretçi defterine göz attım ve gördüm ki, yakın dostların, eski yeni dinleyenlerin çok güzel şeyler yazmış. Hatta arada komşuların bile vardı =) Tepkiler genel olarak nasıl, memnun musun?
G- Evet tepkilerden çok memnunum. Çok samimiler bana karşı, özellikle çocukların ilgisini görmen lazım. Onları ezeceğim diye korku yaşadım resmen
E- Dinleyenlerinin sana ziyaretçi defterinden ulaşması mümkün. Yoğun günler geçiriyorsundur fakat yine gelen mesajlara geri dönebiliyor musun?
G- Evet elimden geldiğince dönmeye çalışıyorum. Hatta bana goknur@goknuronur.com adresinden ulaşmaları mümkün
E- Basının da sana ilgisi çok iyi. Senin için çok güzel şeyler yazmışlar... Fakat Ziynet Saliye de benzetmişler. Bu benzetme canını sıkıyor mu?
G- Evet ikimiz de Grek müzik yapıyoruz fakat hem görsel hem de ses açısından çok farklıyız. Tek benzerliğimiz aynı tarzda müzik icra ediyor olmamız. Ama çok normal fikirler yavaş yavaş değişmeye başlayacaktır. Farklılığı keşfedeceklerdir yani =)
E- Konuşmak için çok erken ama ikinci albüm için parçalar hazır olunca sormadan geçemeyeceğim. Gelecek yaz için yeni bir albüm gelecek mi?
G- Bir, bir buçuk sene bu albümün keyfini çıkaracağım ama evet dediğin gibi gelecek yaz muhtemelen tekrar yepyeni bir albümle sizlerle olacağım. Zaten repertuarım hazır o konuda bir tedirginliğim yok.
E- Düet çalışmalar malum çok artış gösterdi. Diğer meslektaşlarımı bilemem ama ben çok memnunum bu durumdan. Senin ileriki tarihli günlerde böyle projelere yer var mı? Bu durumda yurtdışından da bir çok isimle düet yapabilirsin...
G- Evet çok istiyorum böyle bir çalışma içinde olmayı görüşmeler de başladı ama şimdilik bunu da açıklamayalım. Nazar falan değer =)
E- Son olarak Pal FM dinleyenlerine neler söylemek istersin. Nasıl buldun radyomuzu?
G- Radyonuz çok güzel olmuş manzarası falan harika. Gördüğüm en güzel stüdyo gerçekten =) Yakın zamanda tekrar sizlerle olmayı çok isterim, zaten ara ara çayınızı içmeye gelirim =)Pal FM dinleyenlerine de sevgi ve saygılar. Herkesi sahneme bekliyorum