Esin Görür- İlk albümün ve sonrasında gelen single’ın için tepkilerden memnun musun? Nasıl gidiyor hayat?
Seren Akıska – Çok güzel tepkiler, çok memnunum, hayal ettiğim gibi gidiyor her şey… Çok daha iyi olacağından eminim. Yoğun ve yorucu ama çok tatlı bir yorgunluk yani hiç şikayetçi değilim…
E - Albümünle ilgili yazıları okurken gördüm ki bu albüm çalışmaları tam 5 sene sürmüş. Neydi bu albümü bu kadar zorlayan?
S- Gerçekten albüm çalışmaları çok zor oluyor. Öncelikle anlaşabileceğin bir müzik şirketi bulmak çok zor. Bu konuda çok zorlandım sonrasında, repertuar, kayıtlar vs… derken 5 sene oluvermiş işte…
E- Kendi prodüksiyon şirketini bu bezmişlikle mi kurdun yani…
S- Aynen öyle Esin, çok yorucu ve kısıtlayıcı bir durum bu sebeple böyle bir karar aldım. Artık her alanda daha özgür ve daha rahatım…
E- Piyano, kanun ve yan flüt çalmana rağmen, pop müzik albümüyle dinleyenlerinlesin. Neden farklı bir konseptte albüm yapmayı düşünmedin?
S- İlk başta kendimi ve yüzümü tanıtmalıyım diye düşündüm. Bu amaçla pop müzik albümü yapma kararı aldım, ama daha sonrası için farklı projeler gelebilir tabii..
E- Farklı dillerde şarkı söyleyebildiğini biliyorum. Fransızca veya İspanyolca şarkı söylerken seni görmek mümkün olacak mı?
S- Üniversite yıllarımda, otellerde sahne aldığım dönemlerde yabancı parçalar söylüyordum, sanırım o dönemde doydum yabancı parça söylemeye, şimdi tamamıyla kendi parçalarımı söylemek istiyorum…
E- Albümünde Tuğba Özerk’in çalışması var, ayrıca klarnetiyle Hüsnü Şenlendirici’ nin de ismini görüyoruz... Çok güzel bir destekler bunlar. Maddi manevi başka hangi isimlerin desteğini gördün?
S- Aysel Gürel, Cüneyt Çakım, Sadık Karan, Mustafa Ceceli, Tuğba Özerk ve daha bir çok isim albümümde bana yardımcı oldu, desteklerini esirgemediler. Bu anlamda gerçekten çok şanslıyım, hepsine sonsuz teşekkürler…
E- Albümdeki “Aşkım” isimli parçanın söz ve bestesi sana ait. Kendi çalışmaların okumakla, başka bir müzisyenin çalışmalarını seslendirmek arasında senin için nasıl farklar var?
S- Nasıl hissettiğini biliyorsun kendi parçanda. O müziğin nasıl çıktığını, sözleri hangi hislerle yazdığını… Bu sebeple, sanırım daha doğru ve daha içten okuyor insan… Hem kendi bebeği gibi oluyor..
E- Yeni albümünde kendi eserlerinin sayısı artacak mı peki?
S- Evet çok istiyorum, muhtemelen artacak çalışmalarım. Bu sebeple çalışmaya devam ediyorum…
E- Çok önemli isimlerden şan dersleri almışsın, ki özellikle Meltem Taşkıran’ la çalışmış olman bence çok hoş. Kendisini ve Eser’i gerçekten çok takdir ediyorum. Konservatuarlı olmana rağmen neden eğitim almaya devam ediyorsun?…
S- Ya bu böyle olmalı zaten. Sporcular nasıl her daim antrenmanlarına devam ediyorlarsa ben de ses kaslarımı güçlü ve dinç tutmak için şan derslerini almaya devam ediyorum… Meltem ve Eser Taşkıran da benim için çok önemli. Eser’in orkestrasında vokal yapıyordum bir TV kanalında, çok heyecanlı olduğum dönemlerdi =)
E- Konserler gündemde mi peki sevenlerin seni yaz aylarında nerelerde, hangi şehirlerde görecekler?
S- Evet konser zamanı artık ama maalesef tarihleri tam olarak bilemiyorum fakat internet adresimden takip etmeleri mümkün… (www.serenakiska.com)
E- Beylerin güzel müzisyenlere ilgisinin daha fazla olmasını yadırgıyor musun? Ziyaretçi defterini okuduğumda beyler bir hayli mesaja boğmuş seni… Yani güzelliğin işinin önüne geçerse nasıl hissedersin?
S- Ya görsellik şu dönemde zaten çok önemli ama, güzelliğimi överken de yaptığım işlerin farkında olsun istiyorum sadece. Yoksa görselliği bu dönemde geri plana atmak mümkün değil..
E- Farklı projelerde yer almak gündemde mi? Seni ekranlarda farklı alanlarda görecek miyiz?
S- Ya evet aslında özellikle dizilerde rol almak istiyorum ama bana uygun projenin gelmesi önemli. Yapabileceğime inandığım roller gelirse tabi ki çok isterim…
E- Ziyaretçi defterine gelen mesajları cevaplaman mümkün oluyor mu? Bir çok ilanı aşk gelmiş =)
S- Elimden geldiğince cevap veriyorum tabii, vakit bulmakta bazen zorlanıyorum ama samimi bulduğum mesajları genellikle cevaplıyorum.
E- Peki hali hazırda düetlerde bu kadar gündemdeyken kiminle düet yapmak isteyeceğini sorsam ne olurdu cevabın?
S- Benimle aynı tarzda isimlerle düet yapmayı istemeyebilirim. Daha çok farklı seslerle ve tarzlarda çalışmak istiyorum. Ceza, Ege Çubukçu falan mesela… Rock, rap yani daha zıt soundları birleştirmek isterim tabii, hatta çok da keyif alırım…
E- Son olarak Pal FM’i nasıl buldun, Pal FM dinleyenlerine neler söylemek istersin?
S- Sizinle komşuyuz zaten, eğer beni çağırmasaydınız gönül koyacaktım =). Şaka bir yana radyonuz gerçekten çok şık ve çok güzel. Her şeyden öte çok güzel bir çıkışınızın olduğunun farkındayım. Çok daha güzel ve hak ettiğiniz yerde kısa zamanda olacağınıza eminim. Ara ara kahvenizi içmeye de gelirim artık =))
E- Bol kahkahalı bir söyleşi oldu Seren, umarım dinleyenlerin de bolca gülmüştür. En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere… =)