Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

Siyah Zeytinli ve Kremalı Çabuk Domates Soslu Spagetti

Zeyno
    Zeyno
    Admin
    Admin

Kadın
    Ruhsal Durumum: : Siyah Zeytinli ve Kremalı Çabuk Domates Soslu Spagetti Asikts0
    Durumum: : Siyah Zeytinli ve Kremalı Çabuk Domates Soslu Spagetti Disardago3
    Katılımı : :
    Siyah Zeytinli ve Kremalı Çabuk Domates Soslu Spagetti Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Siyah Zeytinli ve Kremalı Çabuk Domates Soslu Spagetti Right_bar_bleue

Takımı : Siyah Zeytinli ve Kremalı Çabuk Domates Soslu Spagetti Galatasaray

Siyah Zeytinli ve Kremalı Çabuk Domates Soslu Spagetti Empty Siyah Zeytinli ve Kremalı Çabuk Domates Soslu Spagetti

Mesaj tarafından Zeyno Salı Nis. 22, 2008 11:59 pm

Siyah Zeytinli ve Kremalı Çabuk Domates Soslu Spagetti 208268831_e3117c178b_o

Malzemeler;

3 yemek kaşığı tereyağı - zeytinyağı da kullanabilirsiniz

1 tatlı soğan (küp küp doğranmış)

1 pırasa (küp küp doğranmış)- evde olmadığı için koymadım

4 sarımsak

1 kg domates

1 defne yaprağı - evde yoktu, koymadım

2-3 taze kekik dalı (kıyılmış)- tazesi olmadığından, ben kuru kekik koydum

Tuz, iyice çekilmiş karabiber ve toz kırmızı biber

½ su bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış, ikiye bölünmüş)

½ su bardağı krema

1 su bardağı kıyılmış maydanoz

1 su bardağı rendelenmiş grana padano (Kuzey İtalya'ya özgü bir peynir çeşidiymiş sonuç olarak Türkiye'de tek tip kaşar peyniri yaygın olduğundan ben de normal kaşar koydum)

1 paket makarna - ben yarım paket makarnaya göre malzemelerin yarısını uyguladım

Hazırlanışı;
    Tereyağını bir derin bir sos tavasında eritin, pırasa ve soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin, sarımsakları ekleyin bir kaç dakika daha soteleyin.

Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, defne yaprağını, kekiği ekleyin. Sos koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. Tuzunu ve çekilmiş biberlerini ekleyin.

Kaynamış tuzlu suda makarnaları al dente usulü pişirin. Pişen makarnaları süzün.

Sosa zeytinleri ve kremayı katıp bir kaç dakika zeytinlerin lezzetini vermesi için pişirin.

Süzülmüş makarnaları sosun içine katın ve güzelce karıştırın.

Maydanozları da ekleyip hafifçe karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpin.

Similar topics

-

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 1:32 am