Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

+2
dilan-cagri
Zeyno
6 posters

Hatırla Sevgili

dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın
    Ruhsal Durumum: : Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Zararsizkb7
    Durumum: : Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Mesgulrc6
    Katılımı : :
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Right_bar_bleue

Takımı : Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Galatasaray

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Empty Geri: Hatırla Sevgili

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 2:01 am

Kadir Has ile Mahir Çayan

4 Nisan 1971 Pazar... 12 Mart müdahalesinden 3 hafta sonra...
    Kadir Has, o gün yeğeni Mete'nin Suadiye'deki evine geldi.
    Kapıyı açan iki silahlıdan biri tabancasını Has'ın alnına dayayıp "Hiç konuşma" dedi.

"Dev-Genç'li" olduklarını söylediler.
    Adları, Mahir Çayan ve Hüseyin Cevahir'di.
    Evde Has'ın gelini Fezal ile onun 8 yaşındaki kızı Berna da vardı.
    Sonra Has'ın kız kardeşleri Yıldız ve Fazilet ile eniştesi Talip Aksoy geldiler.
    Saat 23.00'te silahlılara 4 kişi daha katıldı:
    Ulaş Bardakçı, Oktay Etiman, Kamil Dede, Rüçhan Manas...

* * *

Evdeki kasada 1,5 milyon lira değerinde mücevher vardı.
    Dokunmadılar.
    Onların istediği "400 bin lira fidye" idi. Bu, "günümüzün 200 bin dolarına eşdeğerdi."
    Gece Mete Has'la Talip Aksoy'u Erenköy'deki hücre evine götürdüler. "Para bulunmazsa ikisini de öldürürüz" dediler.
    Fezal yiğit kadındı. Kapıda "Kocamın kılına halel gelirse silahla peşinize düşerim" diye bağırdı.
    Kadir Has yeni by-pass ameliyatı geçirmişti. orada fenalaştı. Evi basanların yanında sağlık seti vardı. Hemen Has'ı yatağa yatırıp tansiyonunu ölçtüler. Kendisinden özür dilediler ve sabaha kadar başında nöbet tuttular.

* * *

Pazartesi sabah, Erenköy'teki evde rehinelere sahanda sucukla kahvaltı ikram edildi. Birinci sigarası verildi.
    Diğer evde saat 8'de Mahir Çayan, Kadir Has'la birlikte yola çıktı.
    Çıkmadan Fezal'den 200 lira "ödünç" para ve bir çift siyah eldiven almıştı.
    Bağdat Caddesi'nde taksiye bindiler. Üsküdar iskelesinden araba vapuruna binip güverteye çıktılar.

Mahir:
    "Kadir Bey, herkes sizi tanıyor. Polisler bile selam veriyor. Birbirimize samimi davranalım. Sürekli sohbet edelim. Konuşmasak dahi, ağzınızı oynatın, bana gülün" dedi.
    Has bunun üzerine rol yapmaya başladı:
    "Mevsim sonbahar, hava güzel... deniz masmavi..."
    Mahir bu sözleri "Bravo... bravo..." diye yanıtlıyordu.

* * *

O sırada evde...
    Küçük Berna okula yollanmamıştı. Kamil Dede, ona matematik çalıştırmaya başladı. Resim ödevini yaptı.
    Öğle yemeğini hep birlikte yediler.
    Kadir Has'ın Yıldız ablası, "Evladım, akıllı, kültürlü çocuklarsınız. Neden bu mesleği seçtiniz" diye sordu.
    Nedenini öğrenince:
    "Ne kadar para istediniz" diye sordu.
    "400 bin" denince:
    "Aaa, Kadir için ne ki; az istemişsiniz. Hiç merak etmeyin, verir" dedi.

* * *

O sırada Kadir Has'la Mahir Çayan Kabataş'a çıktılar. Mahir ayakkabısını boyattı.Yine bir taksi ile Has'ın Şişli'deki yazıhanesine gittiler.
    Bürodaki kayınbirader Ali, istenen 400 bin liralık fidyeyi duyunca önce yutkundu, sonra Kayserililik içgüdüsüyle Çayan'a sordu:
    "250 bin versek olmaz mı?"

* * *

İlk elde 200 bin verebildiler. "Kalanı akşama" dediler. Mahir parayı alıp çıktı. Akşam Kadir Has, numaralarını aldığı paraları muhasebe müdürü ile Karaköy iskelesine gönderdi.
    Fidyeciler, bunu alıp "ödünç 200 lira ile eldiven"i geri yolladılar.
    Has, hemen polise haber verdi; ama artık çok geçti.
    Bir süre sonra 2 rehine gözleri ve ağızları bantlı olarak Fenerbahçe'de serbest bırakıldı.

* * *

Bugün toprağa verilecek işadamı Kadir Has, o güne ait anılarını Hulusi Turgut tarafından kaleme alınan "Vatan Borcu Ödüyorum" (2002) başlıklı kitabında yazdı.
    Sonraki yıllarda hep karşılıksız yaptığı hayır işleriyle anılacaktı. Ancak hayatında verdiği en unutulmaz "karşılıksız para" buydu.
    Diğer hayır işlerinin nereye gittiği belliyken, bu 400 bin liranın ne olduğu anlaşılmadı.
    Bunu yıllar sonra Bedri Baykam, o günkü fidyecilerden Kamil Dede'ye ("68'li Yıllar", İmge Yayınevi, 1998) sordu. Şu cevabı aldı:
    "O para başımıza bela oldu. Numaralarını almışlar. Bozdurmak istediğimizde her yerde liste vardı. 143 bin lirasını Hava Kuvvetleri'nde tanıdığımız mutemet kanalıyla değiştirdik. Ve parayı yayın çıkarmada, örgüt ihtiyaçlarında, evlerin kirasında kullandık."
    Has, Coca Cola'nın Türkiye temsilcisiydi.
    Dev-Genç ise emperyalizmin simgesi olarak gördüğü Cola'ya karşı mücadele veriyordu.
    Trajikomik belki:
    O yıllarda Cola üretiminde olduğu kadar Cola'ya karşı mücadelede de Kadir Has'ın finans desteği vardı.
    Kendisine rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz.

Can DÜNDAR
    Yayın Tarihi : 24.03.2007
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Right_bar_bleue

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 2:02 am

Deniz Gezmiş sansürlenmiş

İşte avukatı Halit Çelenk'in ağzından Deniz Gezmiş'in son sözleri...

ATV’de yayınlanan Hatırla Sevgili dizisinin son bölümüyle ilgili tartışmalar devam ediyor.

Bilindiği gibi; dizinin son bölümünde Deniz Gezmiş, Hüseyin Aslan ve Yusuf İnan’ın idam edilişleri anlatıldı.

Dizinin en kritik noktalarından biri de Deniz Gezmiş’in idam edilmeden önceki son sözleriydi.

Ancak ATV’de yayınlanan dizide Gezmiş’in tarihi sözleri sansürlendi ve makaslandı.

İşte öncelikle Hatırla Sevgili'nin ilgili bölümü, ardından Deniz Gezmiş’in idamına tanık olan avukatı Halit Çelenk’in ağzından Deniz Gezmiş’in son sözlerinin sansürsüz hali:

Hatırla Sevgili: Yaşasın tam bağımsız Türkiye, kahrolsun emperyalizm! Yaşasın işçiler, köylüler!

Deniz Gezmiş'in avukatı Halit Çelenk: Deniz, orada yüksek sesle şunları söyledi;

“Yaşasın Türkiye’nin bağımsızlığı! Yaşasın Marksizm'in, Leninizm'in yüce ilkeleri! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi!Kahrolsun emperyalizm! Yaşasın işçiler ve köylüler!’ dedi, bunları söyledi.

Şimdi bu sözler aslında kendisinin ve arkadaşlarının dünya görüşünü, amaçlarını, ilkelerini dile getiren sözlerdi.

ODATV
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 2:06 am

Popülerleşmeyen bir devrimci...

30 Mart 1972`de Kızıldere`de öldürülen Mahir Çayan`a, popüler kültür neden Deniz Gezmiş`e gösterdiği yakınlığı göstermiyor?

Ahmet Tulgar

Bundan 25 yıl önce, 30 martta, bir okulda bildiri dağıttım. Bu bildiriyle o günden 7 yıl, bugünden ise 32 yıl önce, 30 mart 1972`de Niksar `ın Kızıldere köyünde katledilen sol gençlik önderi, Türkiye devrimci hareketinin liderlerinden Mahir Çayan ve dokuz arkadaşını anıyorduk. MHP `li öğrenciler beni ihbar ettiler . Gözaltına alındım. 5 yıl sonra da, 1984`te, bu bildirinin metnine istinaden yayın yoluyla komünizm propagandası yapma ve orduya hakaret suçlamalarıyla mahkum edildim. 4 yıl cezaevinde kaldım. O zamandan beri ilk kez, tekrar Mahir Çayan `la ilgili bir yazı yazıyorum. Ağzım ya da elim bir kez yandığı için değil, denk gelmedi. Ama şimdi hissediyorum ki, onun, Onlar`ın anısı ve imgesi hala dipdiri. Benim için de, benim kuşağımdan birçok arkadaşım için de.

Hayatları şiir adamlar

O kadar ki bizler hala Mahir adında biriyle tanıştığımızda bir dosta rastlamış gibi seviniriz. Bir zamanlar duvarlara silah biçiminde çizdiğimiz bu ismin tınısı yeter bizi heyecanlandırmaya.

İşte yine aynısı oldu.
    Bu benim için zor bir yazı olacak, anlaşıldı.

Tuhaf bir biçimde kendimi baskı, hatta çeşitli baskılar altında hissediyorum. Bir kere, bir kahramanlık manzumesi, bir mensur şiir kaleme almayı entelektüel snobluğuma yakıştıramam ki zaten onlar, hayatları şiir adamlardı.

Bir analiz çeksem, bu sefer de haddimi aşmış addedeceğim kendimi. Bırakın sempatizanları, örgütleri; kendim kızacağım kendime.

Sonra yazdığım yer de bir fanzin değil, Milliyet Gazetesi . Ama ben de Mahir `i herkese göre bir konu haline getirmem, getirmek istemiyorum işte. Çık işin içinden çıkabilirsen!..

Hah, işte tam burada, bu `herkese göre bir Mahir ` meselesinde bir şey yakaladım galiba.

Evet, Mahir Çayan , hiçbir zaman idamdan kurtarma uğruna ölüme gittiği arkadaşı, `devresi` Deniz Gezmiş gibi üzerine kolay yazılır , kolay konuşulur bir isim, bir devrimci ismi olmadı.

Hele popüler kültüre asla eklemlenmedi, eklemlenemedi.

Deniz Gezmiş `in, kartpostal tezgahlarında başlayan Che Guevara tarzı ikonlaştırılışı haftalık kuşe dergilerin kapaklarında, liberal yazarların köşelerinde, türkü barların duvarlarında nihayete ererken, Mahir Çayan `a el sürülmedi, sürülemedi.

Bunun nedeni Mahir Çayan `ın kuramlarından yola çıkan siyasi örgütlerin şiddetli varlığı, süren etkisi olamaz.

Hatta bu örgütler; Mahir `in THKP -C`si çıkışlı Dev Sol , Dev Yol , amaçlamış, hedeflemiş bile olabilir böyle bir yaygınlaşmayı, ikonlaşmayı.

Mahir romantize edilmiyor

12 Eylül öncesi böyle bir gidişat da söz konusuydu zaten. Bütün o kırmızı-siyah boyaya daldırılıp şehrin duvarlarına basılan Mahir portresi şablonları, okul işgallerinde hoparlörlerden sokaklara dinletilen şehadet türküleriyle.

Şimdi düşünüyorum da: Herşeye rağmen Mahir `den bu `popüler uzak duruşun` nedeni, onun sadece silahlı değil aynı zamanda kitaplı bir devrimci olması mıdır acaba?

Ardında bıraktığı ve hala modern bir Marksizm -Leninizm tefsiri olma özelliğini koruyan Kesintisiz Devrim kuramı, yapıtı onu Kızıldere destanına karşın romantize edilemeyecek kadar sofistike kılıyor olamaz mı?

Geniş kesimler bu kuramın, bu yapıtın varlığından habersiz olsa bile Deniz `le Mahir arasındaki farkı bir yerlerden, bir şeylerden seziyor sanki. Yapıtından, kuramından eylemine yansıyan, eylemini belirleyen birşeyleri saptamış toplum sanki.

Mahir ve arkadaşları, Deniz ve arkadaşlarını idamdan kurtarmak için Kızıldere `ye kadar giden o eyleme geçmişler ve kuşatıldıklarında da teslim olmak yerine ölmeyi seçmişlerdi. Burada büyük bir duygu yok mu aslında? Yoldaşlar için, aynı mücadele perspektifini benimsemeseler de, böylesi bir fedakarlık!

Ama bir arkadaşımla bunu konuştuğumda , `Bilmiyorum, ben Mahir `i Deniz `e göre daha katı, daha soğuk, fazla kitabi buluyorum` demişti.

Egemen sınıfların ideolojisinin hegemonyası altındaki popüler kültür, kitaplı, kuramlı ve silahlı devrimcileri değil, yine silahlı ama sadece risaleli, sloganlı devrimcileri romantize eder, ikonlaştırır ve içselleştirir. İade-i itibar yapıyormuş gibi, itibarını asıl o zaman çalar.

Mahir Çayan gibi teorisyenlerden ise hayatları ne denli sinematografik olursa olsun uzak durur.

Kuram , kitap ve entelektüel düşmanlığının hala sürdüğü Türkiye toplumunun da canına minnettir bu zaten.

Mahir Çayan , Cihan Alptekin , Hüdai Arıkan , Ertan Saruhan , Ahmet Atasoy , Nihat Yılmaz , Ömer Ayna , Saffet Alp , Ziya Yılmaz ve Sinan Kazım Özüdoğru 30 Mart 1972`de, Kızıldere `de katledildiler.

6 Mayıs 1972`de de Deniz Gezmiş , Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edildiler.

2004-04-02 Milliyet
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 2:09 am

İdam sahnesine bakamadılar

'Hatırla Sevgili'nin son bölümünde kardeşi Deniz Gezmiş'in asılmasını TV'de izleyen Bora Gezmiş "Çok duygulandım ama kardeşimle annem izleyemedi" dedi..

Yakın siyasi tarihin önemli olaylarını konu alan "Hatırla Sevgili" adlı dizinin son bölümünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilmelerinin yer alması büyük ilgi çekti. atv yönetimi ve dizinin yapımcısı Sis Yapım, izleyicilerden gelen istek üzerine son bölümü bu akşam tekrar gösterme kararı aldı. Dizinin son bölümünde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamının gösterilmesi idam edilen gençlerin aileleri ve arkadaşları tarafından da izlendi. Kardeşi Deniz Gezmiş'in idamını görmek istemediğini belirten Bora Gezmiş, diziyi izlerken hissettiklerini şöyle anlattı:

'CENAZESİNE BAKMADIM'

"Aslında bu kadar yıldan sonra insan kendini bu olaya alıştırıyor. Kardeşim idam edildiği zaman ben cenazesine bakmadım. Babamlar baktı. Nasıl gördüysem hatırası da öyle kalsın istedim. Ama 'Hatırla Sevgili'nin son bölümündeki bu sahneyi seyrettim. Tabii insanın duygulanmaması da mümkün değil. Çok duygulandım. Ama kardeşim ve annem izlemedi. Tabii kolay değil. 35 yıl geçmesine rağmen hiç unutamadık"

AKTÖRE 'DENİZ' DEDİ

Deniz Gezmiş'in yakın arkadaşı aynı zamanda onunla birlikte aynı davada yargılanan Mustafa Yalçıner de diziyi takip edenlerden. "Hatırla Sevgili"nin danışmanlığını da yapan Yalçıner, "Sahneler beni çok etkiledi. Bunda Deniz Gezmiş'i oynayan Barış Koçak'ın da ciddi payı var" dedi. Barış Kolçak'ın olağanüstü derecede Deniz Gezmiş'e benzediğini söyleyen Yalçıner şöyle devam etti: "Dizi için Barış Koçak'a Deniz Gezmiş'i anlattım. Halini hareketlerini davranışlarını aktarmaya çalıştım. Mimikleri jestleri nasıldır diye teker teker gösterdim. Ama bunları ona söylerken boş bulunup 'Deniz' dediğim de çok oldu."

Sabah
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:04 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hssn1is3 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hssn2fs8 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hssn3cu8 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hssn4bq5 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hssn5ig0

Alintidir
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:05 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation1-3 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation4-4 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation5-3
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation9-4 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation8-3

Deniz Gezmis
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation12-2

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:06 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Denizimza1le3

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Deniz2hs1

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:06 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 15hq3 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 16sg8 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 17tz9 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 18ia9

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 14wd6

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:07 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Denizgezmis2wx3

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:07 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 11kf7+Hatırla Sevgili - Sayfa 8 51037494hg1
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 53305065jl3+Hatırla Sevgili - Sayfa 8 31269827fp2
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 60449178tv2

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:08 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 213gp3

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 214lu6

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 215tg7

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:09 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 58-Defne-avi1 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 58-Defne-avi2 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 58-Defne-avi3 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 58-Defne-avi4 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 58-Defne-avi5

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 58-Defne-1

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 58-Defne-2

Alintidir
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:09 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 DenizGezmis

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:10 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation1 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation2-1 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation3
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation4 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation5 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation12cg6

Alintidir
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:11 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 41wp6

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 42sg6

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 43ke9

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 44rd4

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 45nu8
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 46id2

Alintidir.. Gamzecim ellerine saglik
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:12 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2004164768030244603_rs
    +
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2004116617802463522_rs

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2004156024361930339_rs
    +
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2004139276852694984_rs
    +
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2004174571995439865_rs
    +
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2004130882037454103_rs
    +
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2003469919919332344_rs

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:13 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2002318712607987087_rs+Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2002349649383778994_rs+Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2002355742713852252_rs+Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2002314589468108964_rs
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2002342533836994702_rs+Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2002381273927353813_rs+Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2002313993114844944_rs+Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2002398887052884174_rs
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2002380447862974669_rs+Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2002361864924675965_rs+Hatırla Sevgili - Sayfa 8 2000510282210782978_rs

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:13 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hs1-1

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hs2-1

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hs3-1

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hs4-1

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hs5-1

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hs6-1

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hs7

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hs8

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hs9

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hs10

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hs11 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hs12

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:14 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Untitled-1-3

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Untitled-1copy

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Untitled-2-1

------

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Untitled-4-1

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Untitled-6-3

Alintidir
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:15 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Rclueq

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 4lhg7r

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 21d54kx

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Bgtvyt

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:16 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 3erkrlthj4 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Hweqjjekas8 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Rtrpl3 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Rtrttnw2 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Smksmsgo9

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Ssdji7 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Trgthwf4 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Trtytyyn1 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Ttom9 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Ttytywd4

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:16 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Tytyrd3 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 54027226dm8 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 22758363hz1 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 48067513zd9 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 74153087ey7

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 47563217dc0 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 65617202bz3 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 16204619ou2 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 25492813ch7 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 50343161dz0

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:17 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 57161048rh5 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 32546492ue4 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 70797214sf2 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 73000183ev6 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 54421887nl7

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 37722139cj0 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 57122829fi3 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 76788896mx1 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 51517773zo7 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 14002311cj7

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 39948827on5 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 88810300fr1 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 1q0l14 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Wgrbxx Hatırla Sevgili - Sayfa 8 34rf05w

Alinti
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:17 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation6 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation7 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation9
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation10 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation11 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation2
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation3 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation1 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation4
    Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation5 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation8 Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Animation12

Alintidir
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri C.tesi Mart 29, 2008 7:18 pm

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Im-hs138

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Im-hs145

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Im-hs146

Hatırla Sevgili - Sayfa 8 Im-hs147

Alinti

Similar topics

-

Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 3:55 pm