Yeni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni Yeni'den

+2
dilan-cagri
Zeyno
6 posters

Bizim Evin Halleri

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın
    Ruhsal Durumum: : Bizim Evin Halleri - Sayfa 4 Keyifliqs5
    Durumum: : Bizim Evin Halleri - Sayfa 4 Mesgulrc6
    Katılımı : :
    Bizim Evin Halleri - Sayfa 4 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Bizim Evin Halleri - Sayfa 4 Right_bar_bleue

Takımı : Bizim Evin Halleri - Sayfa 4 Besiktas

Bizim Evin Halleri - Sayfa 4 Empty Geri: Bizim Evin Halleri

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Mart 14, 2008 9:43 am

HÜLYA GÜLŞEN IRMAK

Hülya Gülşen Irmak, Ankara'lı tiyatroseverlerle daha küçük yaşlarındayken tanışıyor olmasına rağmen bizler kendisini TRT yapımı televizyon dizileriyle tanıdık. Uzun dönem yayınlanan bu dizilerle sevdiğimiz Hülya Gülşen Irmak' ın tiyatro serüveninin 79 yılında başladığını düşündüğümüzde, tiyatroya adanan bir ömre tanıklık etmekte olduğumuzu fark ediyoruz. Onca yıl, onca emek, onca güzel anı ve birbirinden güzel rollerle geçen tiyatroyla dolo dolu bir ömür. Söyleşiyi okuduğunuzda, çocuk yaşlarında başlayan bu tutkunun hangi emeklerle meslek haline dönüştüğüne ve sahneye yönelik harcadığı her çabanın nasıl başarıyla sonuçlandığına şahit olacaksınız. Ferhunde Hanımlar dizisinin o sevimli karakteri Müjgan, Bizim Evin Hallerin'de Nemide Hanım'ın küçük kızı İsmet, tiyatro sahnesi ve TV ekranında canlandırdığı sayısız karakterin yaratıcısı Hülya Gülşen Irmak, en az canlandırdığı karakterler kadar sevecen, kıpır kıpır ve sıcacık biri. Sanki daha önceden tanıyormuşsunuz gibi.. gülümsemesi, bakışları öyle içten ki.. Uzun süredir kendisiyle tanışmak ve söyleşmek niyetindeydim çocukluğumun o en sevdiğim ve istisnasiz her bölümünü izlediğim dizisi Ferhunde Hanımlar'ın telaşlı ve candan karakteri Müjgan ile.... Kısmet Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım adlı oyunlarının İstanbul turnesineymiş...

Ben, sizin oyunculuk serüveninize geçmeden önce, bu serüvenin Ankara Devlet Tiyatrosu ile kesiştiği – hatta başladığı diyebiliriz- noktaya dönmek ve oradan Ankara Devlet Tiyatrosu ile ilgili okuyucularımızı biraz aydınlatmak istiyorum. Nasıl bir başlangıçtı ADT bir genç konservatuar mezunu için? O dönem Devlet Tiyatrolarının işleyişi ve yapısı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Tiyatro serüvenim resmi olarak 1979 yılında Ankara Devlet Konservatuarı’na girmemle başladı. Tiyatro aslında hayatımda hep vardı, hani çocukluğumdan beri derler ya aynen öyle. İlkokulda, ortaokulda, aile meclislerinde küçük gösteriler yaparak başlayan sahne tutkum hiç sönmedi. 1983 yılında mezun oldum. Benim açımdan okul ve mezuniyet sonrası oldukça şanslı bir dönemdi. Okula ortaokuldan sonra 5 yıl okumak üzere girmiştim. Giriş yaşı 16 olmasına rağmen seviye sınavına tabi tutularak 13 yaşımda okula kabul edildim. İkinci sınıftayken okul Hacettepe Üniversitesine bağlandı. Eğitim süresi dört yıla indi ve lise mezunu olmak gerekiyordu. Okul içinde bir uygulamayla liseyi dışarıdan sınavla bitirerek dört yıl içerisinde lise ve üniversite mezunu oldum, 17 yaşındaydım. O zaman her şey benim için çok yeni ve heyecan vericiydi ve Devlet Tiyatroları’nda yeni bir uygulama söz konusuydu.Bölge tiyatroları açılmaya başlamıştı teker, teker. O güne kadar devlet tiyatrolarına sadece konservatuar mezunları alınırdı. Mezun olduğum yıl yeni uygulamayla Dil-Tarih, İzmir G.S.F mezunları da devlet tiyatrolarına girdiler ve bölgeye gittiler. (Adana – Bursa) Konservatuar mezunları Ankara’da kaldı. Son Ankara’da kalan benim sınıfımdı. O yıldan sonra tüm mezunlar bölge tiyatrolarına gönderildi. Şanslıydım Ankara’da ustaların arasındaydım. Ama bir sorun vardı; yaşım devlet memuriyetine yetmiyordu. Bu nedenle 18’i doldurana kadar figüran kadrosuyla çalıştım.

İlk oyununuz, eminim pek çok oyuncu gibi, sizin için de unutulmaz ve keyifli bir anı olarak belleğinizde yer etmiştir. Kimlerle paylaştınız sahneyi? Ve sanıyorum çeyrek asırdır bu kurumun oyuncususunuz. Bunun gururu ve mutluluğu yanında, elbette sizin de yaşadığınız sıkıntılar ve keşkeleriniz vardır. Bunları da okuyucularımızla paylaşmanızı istesem...

İlk oyunum Dinçer Sümer’in yazıp yönettiği” Karacaoğlan” . Rolüm, köyün kadınları, sözüm yok sadece türkü söylüyoruz. Ama sahnede kimler var kimler; Ayberk Çölok, Alpay İzbırak, Kazım Akşar, Tamer Levent, Nesrin Kazankaya. Ve turneler… Karacaoğlan oyunuyla birçok turne yaptık. Ardından ilk rol…”Bozkır Güzellemesi” (Nezihe Araz) yönetmen Kenan Işık “Cimcime” oynuyorum köyün deli kızı. Çarpıcı bir rol, kendimi ispatlamak için bir fırsat. Sahnede olmanın mutluluğu, heyecan, istek, ustalar, gençlik…her şey fırtına gibiydi bende yelken açmış gidiyordum. Ardından roller roller… Her seferinde yeni bir hayat, yeni bir insan ve yaratmanın sıkıntıları, başarmanın mutluluğu. Bölge tiyatroları çoğalıyor, mezunlar bölgelere dağılıyordu. Dolu dolu tiyatroyu yaşıyordum Ankara’da, İstanbul’a gitmek aklımın ucundan bile geçmiyordu, istediğim her şey vardı Ankara’da. Birde TRT girmişti hayatıma, televizyon… zaten özel kanal yoktu ki. Dublaj yapıyordum filmlerde, tv dizilerinde, çizgi filmlerde. Çok zevkli bir işti, ek parada kazanıyordum. Ve… ilk tv dizim “Ah Ana Hanım Ana” köyün deli kızı Sebile.Tiyatroda oynadığım ”Cimcime” rolü sebep olmuştu bu rolü oynamama. Partnerim gerçek bir usta, Beyhan Saran, neler öğrendim neler oyunculuk adına Beyhan ablamdan.

Gerçektende pek az oyuncuya nasip olan, son derece doyurucu bir tecrübe yatıyor geçmişinizde... Peki objektif bir değerlendirmeyle Ankara Devlet Tiyatrosu’nun dününü, bugününü ve nerdeys 25 yıldır kurumla birlikte büyüyen bir kişi olarak orda yaşananları, kat edilen yolları, yapılabilenlerin yanında yapılamayanları ve yapılmasını arzuladıklarınızı sıralayabilir misiniz? Ve bunun yanı sıra genel olarak Devlet Tiyatroları’nın en temel problemi olarak saptadığınız şeyler var mı diye sormak istiyorum.

Ben dediğim gibi şanslıydım, ama bölgeye giden pek çok yeni mezun vardı. Bölgeye gidenler yavaş yavaş dönüyordu, ama yıpranmış ve mutsuzdular. Zor şartlarda çalışıyorlardı yalnızdılar; çünkü hepsi yeni mezun ve tecübesizdi bölgelerde onlara yol gösterecek ustalar yoktu.Seyirci tiyatroya alışık değildi sayıca az oldukları için daha çok çalışmaları gerekiyordu üstelik maaşlar malum ek para kazanma şansıda yok birde gurbette olunca…O yıldan bu yıla çok şey değişmiş düşünüyorum da. Şimdi bölgede kadro alabilmek için yarışan yüzlerce mezun işsiz genç var umutları, hevesleri kırılmak üzere. Bazı şeylerde değişmedi İstanbul’da hala yetersiz sayıda DT sahnesi var; oyuncu kadrosuysa oldukça şişkin sahne sayısıyla karşılaştırınca.Tiyatroda geçen yıllarım boyunca birçok kez yönetim değişti.Yönetim değişiklikleri genellikle duraklatıcı dönemler oldu, her gelen kendi sistemini kurmaya çalıştı. Bu arada olan tiyatroya oluyordu. Tatsız olaylar yaşandı “perde operasyonu” gibi. Bu yasayla gelişen büyüyen yayılan tiyatroyu idare etmek oldukça zor. Yasa değişmediği sürece hiçbir idarenin başarılı olacağına inanmıyorum. Yeni salonlar ve kadrolara ihtiyaç var. Bunlar Bakanlıklarla ilgili problemler.

Devlet Tiyatroları’nın yönetim kadrosunda yer alan bir yönetici olsaydınız, bu kurumun geleceği ve esenliği için ileriye dönük ne tür bir proje tasarlardınız; öncelikleriniz neler olurdu?

Tiyatromuzu sadece yurtiçinde değil yurtdışında da daha faal hale getirmek, bölgelerde de özendirici olmak gerektiğini düşünüyorum. Bölgede çalışanları özellikle yurtdışında festivallere hazırlayarak motivasyon sağlanabilir, bunlar öylesine birbirine bağlı iç içe geçmiş çözülemeyen sorunlar ki; bunun düzene girmesi için tek ve en büyük şart yasa değişikliği. ”Yönetici olsaydınız diye soruyorsunuz”, iyiki değilim…Çünkü yöneticilerin de eli kolu bağlı bu yasayla.

Çok kısa bir süre önce Haldun Taner’in Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım adlı oyunuyla İstanbul’daydınız. İstanbul’u Ankara’yla kıyaslarsak gözlemleyebildiğiniz farklılıklar, saptadıklarınız nelerdi? Neler hissettiniz İstanbul’da? Özellikle Ankara seyircisinin çok daha kaliteli bir tiyatro sever olduğu söylenir. Oyunlara katılım sezon boyu çizgisini yüksek bir düzeyde korur, seyirci beğenmediği oyunu izlemez, tepkisini de gösterirmiş. Siz seyirciyle sayısız oyunda buluşmuş bir Ankaralı oyuncu olarak neler söyleyebilirsiniz bu konuda?

İstanbul seyircisi ve Ankara seyircisi gerçekten farklı.İstanbul da ilk gece Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ la seyirci bizi şaşırttı ve şımarttı. Bol bol alkış ve reaksiyon aldık. Bir başka geceyse tam tersi. Komedi oynarken reaksiyon alamamak oldukça üzücüdür. Ankara’da gerçekten tiyatro sever, tiyatroya gitmeyi alışkanlık haline getirmiştir.

Ankara gibi, bu işlerin merkezinden, özel televizyonlardan, dizi furyasından, yapım şirketlerinin çoğundan uzak bir şehirde pek fazla seçeneğiniz ve seçme şansınız olmadığı düşüncesine kapılıyor musunuz zaman zaman?

Ankara’da olmak bazı şeyleri kabul etmek anlamına geliyor. Gerçekten alternatif ya da seçme şansı yok. Bu yüzden varolan işin en iyisini yapmak arzusu var.

Biraz da sizin sürecinize dönelim. Eminim sayısını siz bile bilmiyorsunuzdur rol aldığınız oyunların... Elliden fazla olduğunu tahmin ediyorum. Bu en azından bir o kadar karakter, tip demek. Meslek hayatınızın dönüm noktası olduğuna inandığınız bir proje var mı? Ve sizi en çok zorlayan, yoran bir karakterin varlığından söz edebilir miyiz bugüne kadar oynadığınız roller arasında?

Hepsini saymadım ama 50’ye yakın karakter oynadım. Doğru 95 yılında oynadığım ”Çın Sabahta Balkıyan Ne” adlı oyundaki “güneşi” karakteri beni gerçekten zorlamıştı. Oyun en yüksek noktadan başlayıp gittikçe dinginleşen bir oyundu. İki kişilikti. Oda Tiyatrosunda oynadık.Nezihe Meriç’in bu oyunu benim için sınav gibiydi. Rolün zorluğu başta beni korkutmuştu ama 150 oyun oynadık ve hepsinden de büyük bir zevk aldım.

Peki oyunculuğa başlarken örnek aldığınız isimler oldu mu? Kılavuzunuz olarak kabul ettiğiniz oyuncuları ve yönetmenleri sıralayabilir misiniz? Ve şu an sizi etkileyen, beğeniyle izlediğiniz, yaptıklarını takdir ettiğiniz tiyatro sanatçıları kimler?

O kadar iyi oyuncularımız var ki; hepsinin ismini yazmaya kalksam bir hayli yer kaplar. Ama ilk idolüm “Işık Yenersu”idi. Şimdi Sumru Yavrucuk’u çok beğeniyorum ve takdir ediyorum. Kendisi aynı zamanda dönem arkadaşımdır. Karakteri de oyunculuğu da mükemmeldir. 2.oyunumda Kenan Işık’la çalışmıştım.(Bozkır Güzellemesi) yıllar sonra “Matmazel Helsinka” diye başka bir oyunda da çalıştık. Kenan Işık’la çalışmak çok keyifliydi. Ergin Orbey, Şakir Gürzumar, Serhat Nalbantoğlu, Mustafa Avkıran, Murat Karasu birlikte çalışmaktan zevk aldığım yönetmenler.

Sizce iyi bir oyuncu musunuz? Kendinizi nasıl tanımlayabilirsiniz? Bu soruyu tiyatro dışında televizyonda da oldukça başarılı işlerde yer almış ve deneyim kazanmış bir oyuncu olduğunuzu düşünerek soruyorum; ikisini de kıyaslayarak yanıtlamanızı rica edebilir miyim.

İyi bir oyuncu muyum; …kötü bir oyuncu değilim. Ama katedilmesi gereken öyle uzun bir yol ki oyunculuk, daha iyinin, daha iyisi, onun da daha iyisi var diye düşünüyorum hep. Bir karakteri yaratırken esas aldığım en önemli nokta doğru yorumlamaktır. Tiyatro ve televizyon hayatıma aynı anda girdi. 20 yıldır ekrandayım. TV dizileri, çocuk programları ve Arkası Yarınlar…İkisi birbirini destekleyen ama teknik anlamda çok farklı işler. TV dünyasında yarattığım dört karakter var hepsini de çok seviyorum. Ah Ana Hanım Ana’da “Sebile”, Ferhunde Hanımlar’da “Müjgan”, Havada Bulut’da “Katina”, Bizim Evin Halleri’nde “İsmet”.

Oynamak istediğiniz bir karakter var mı? Bu olmadı, içime sinmedi dediğiniz bir rol ya da 24 yıllık geçmişinizde oynamak istemediğiniz halde oynamak zorunda olduğunuz bir rol oldu mu diye de hep merak eder, sorarım?

Beni heyecanlandıran her rolü oynamak isterim.”Lady Macbeth” en çok oynamayı istediğim karakterdir (Doğru kast olmamasına rağmen Lady Macbeth oynamayı isterdim.) Tabi ki sevmediğim roller ve oyunlar oldu. Ama her şeyin bir sonu var diyip bitmesini bekledim. Şanslıydım bu konuda, benim sevmediğim oyunları seyirci de sevmediği için bu oyunlar fazla uzamadan bitti.

Kendinizi sahne üstünde mi, televizyon ekranında mı yoksa beyaz perdede mi görmek size daha çok keyif verir?
    Kendimi beyaz perde de hiç görmedim.Çok isterdim tabi ki. Hatta hayal ettiğim çok olmuştur. Umarım bu hayalim gerçekleşir.

‘’Benim terapiste ihtiyacım yok, çünkü mesleğim terapi gibi…’’ demişsiniz bir söyleşinizde. Oynarken istisnasız mutlu musunuz ve hayatta, yani oynamıyorken…

İnsanın sevdiği işi yapmasından daha mutlu edici bir şey olamaz. Hayatla barışık biriyim. İnsanları severim ve anlaşmaya hazır biriyim. Hem işimde hem özel hayatımda insanları motive etmeyi severim. Birçok arkadaşım pozitif enerjimden etkilendiğini söyler.

Son dönemde yer aldığınız ama pek bilinmeyen projeler var mı içinde yer aldığınız? Bunları okuyucularımızla paylaşmanızı isteyebilir miyim?

Şu anda yeni bir proje yok. Çok uzun bir süredir devam eden dizimiz bitti. ”Bizim Evin Halleri” yani. Bitmesi hem iyi hem kötü. 6 yıl boyunca oynadığım karakterden ayrılmak çok üzücü. Bir yandan da yenilik her zaman iyidir.

Bunca sahne deneyimi, binlerce bölümlük set, yani TV ekranı deneyimi... Böyle bir geçmişin ardından bulunduğunuz noktayı şöyle bir değerlendirmenizi istesem ve son olarak sizinle böyle bir röportajı 20 yıl sonra yapıyor olsak, bulunduğunuz noktada televizyon ve tiyatronun yanı sıra neler sohbetimize konu olurdu, nelerin konu olmasını isterdiniz diye sormak istiyorum. Böylece hedefleriniz, ideallerinizi öğrenme amacındayım. İleriye dönük olarak mutlaka yapmak istediğiniz şeyler var mı? Gelecekten bir sanatçı olarak beklentiniz nedir?

Şu anda tatildeyim 1 ay hiçbir şey düşünmeden yaşayıp enerji toplamak istiyorum. Yaşadığım tempo o kadar hızlı ve yorucu ki... çekimler, turneler, oyunlar, kızım, özel hayatım hepsini bir arada yürütmek oldukça zor. Kimi zaman hepsine koştururken her şeyi yarım yaptığım korkusuna kapılırım. Bu yarım kalmışlık vicdan azabına dönüşür kimi zaman.
    Bugüne kadar pişmanlık duyacağım bir iş yapmadım. İstanbul’da yaşasaydım belki farklı bir hayatım olacaktı. Ama şimdi burada Ankara’dayım işimi zevk alarak yapıyorum Tiyatroyu seviyorum ve Ankara’da sahnede olmak çok güzel. Etrafımda tiyatroya tutkun okulundan mezun olmuş ve işsiz o kadar çok genç var ki onlarla çalışmak isterim. Her yeni oyunda her yeni projede hissettiğim heyecan yok olmasın isterim. Hayatımın sonuna kadar sahnede olmak isterim.
    “Yaşam benim için küçük bir mum değil. O elimde tuttuğum muhteşem bir meşale gibi ve onu gelecek nesillere geçirmeden önce olabildiğince çok ışık saçmasını istiyorum.” George Bernard Shaw

28.08.2007/GÜLAY ÇITAK SÖYLEŞİLERİ
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın
    Bizim Evin Halleri - Sayfa 4 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Bizim Evin Halleri - Sayfa 4 Right_bar_bleue

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Mart 14, 2008 9:45 am

ANKARA DEVLET TİYATROLARI’NDA PROVALAR SÜRÜYOR

2007-2008 Tiyatro Sezonuna 2 Ekim 2007 Salı günü perde açacak olan Ankara Devlet Tiyatrosu’nda 15 Ağustos’tan itibaren provalarına başlanan yeni oyunların çalışmaları sürüyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun Ekim 2007 programında yer alacak yeni oyunlarından “KISASA KISAS” Büyük Tiyatro’da, “BİR HALK DÜŞMANI” Küçük Tiyatro’da, “YILDIZ YARGILANMASI” Akün Sahnesi’nde, “TEK KİŞİLİK ŞEHİR” Şinasi Sahnesi’nde, “AŞK-I MEMNU” 125. Yıl Çayyolu Tiyatrosu’nda, “BİR MAHALLE Kİ” Altındağ Tiyatrosu’nda, “KAYIPLAR” İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde, “JAPON KUKLASI” Oda Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluşacak.

W. Shakespeare’den Zeynep Avcı’nın dilimize çevirdiği “KISASA KISAS”ın rejisörü John Burgess. Oyunda: SİNAN PEKİNTON, MURAT ÇIDAMLI, NEŞE BAYKENT, MERT TANIK, ERCAN EKER, EREN ORAY, NUSRET ŞENAY, SERPİL ÇAĞIRAN, ALİ HAKAN BEŞEN, CAHİT ÇAĞIRAN, ORHAN ÖZYİĞİT, YAVUZ SEPETÇİ ve MİNE MEDYA HAKTANIR, ACAN AĞIR AKSOY, TUBA ERKAN TAZEBAŞ, UTKU OĞUZ, MEHMET ONUR ATBAŞ rol alıyor. “Dinsel ve ahlaksal kaygıların ağır bastığı ve adaletle merhamet kavramlarının çatışması üstüne kurulu bu ‘kara komedyanın’ ana düşüncesi adalet ve merhamet arasında denge sağlamak, suçluları cezalandırırken onlara karşı anlayışlı davranmak gerektiğidir.”

Henrik Ibsen’den Yılmaz Onay’ın dilimize çevirdiği “BİR HALK DÜŞMANI”nın rejisörü Nurşim Demir. OKTAY DAL, EMİNE ORHUN, BERNA KONUR, ÇETİN AZER ARAS, İHSAN SANIVAR, HARUN ÖZER, ALPER TAZEBAŞ, ve HAYRETTİN ENGİN’in rol aldığıoyunda: “Halkın geleceğini düşünen, halkın sağlığı için çaba harcayan Dr. Tomas Stockmann’ın “Bir Halk Düşmanı” olarak ilan edilmesi ve onun halkı bilinçlendirmek için giriştiği mücadele” anlatılıyor.

Orhan Asena’nın yazdığı, Mehmet Ege’nin yönettiği “YILDIZ YARGILANMASI” adlı oyunun, reji yardımcısı Nermin Uğur Bakır. “I. Meşrutiyet dönemindeki demokratikleşme sürecinde, mutlak güçle (padişah) aydın çatışmasını” konu alan oyunda: NİHAT HAKAN GÜNEY, NERMİN UĞUR BAKIR, HÜLYA DİZMEN YÜCEL, ERDİNÇ GÜLENER, SEDAT KEÇECİ, AYŞE AKINSAL, ENGİN ÖZSAYIN, TUNCER YIĞCI, ŞAHİN ERGÜNEY, OSMAN NURİ ERCAN, MEHMET GÜRKAN, DARA TAN, ÜMİT HASRET ASLAN, HÜSEYİN SOYSALAN, AHMET TÜRKOĞLU ve GÜNAYDIN YALTIRAK rol alıyor.

Behiç Ak’ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu’nun yönettiği “TEK KİŞİLİK ŞEHİR”de: CÜNEYT METE, DEVRİM YAKUT ve BENİAN DÖNMEZ rol alıyor. Teknolojinin ve bireyselleşmenin oluşturduğu tek kişilik dünyaların eleştirisi olan oyunda: “Büyük kentlerde giderek artan ve teknolojinin desteklediği, modernleşme, birey olma, kendini bulma eğilimlerinin sonuçları başarılı bir abartıyla” anlatılıyor.

Münir Canar’ın yazıp yönettiği “BİR MAHALLE Kİ” adlı oyunda: SABRİ ÖZMENER, LEVENT ŞENBAY, NEŞET ERDEM, NEJAT ARMUTÇU, FİKRET ERGİN, AYDIN UYSAL ve İSMET NUMANOĞLU rol alıyor. “Mahalle muhtarı Pişekar, AB’ye girebilmek telaşı içinde mahalledeki evleri, dükkanları hatta çeşmeyi yabancıların (Arnavut, Acem, Arap, Yahudi v.b.) satın almasına aracı olur, yardım eder. Kavuklu’nun bütün uyarıları ve bu işi engelleme çabasına rağmen mahalle elden gider.”

Ariel Dorfman’dan Filiz Ofluoğlu’nun dilimize çevirdiği, Ünsal Coşar’ın yönettiği “KAYIPLAR”da: “Arjantin’de askeri dikta rejimi tarafından bütün erkekleri ortadan kaybolan/kaldırılan ve dirençlerini kaybetmeyip onların geri dönüşlerini bekleyen kadınların dramı”nın anlatıldığı oyunda: FÜSUN AKAY, EYLÜL AKTÜRK, SEVGİ TANRIVERDİ, FUNDA METE, ELVAN EKER, DİLEK BOZKURT, ERDİNÇ DOĞAN, TOLGA TUNCER, UĞUR KAYA, EFE ÇETİNEL, HÜLYA YILDIZ, BEHİCE ŞAFAK ERMİŞ, ALEV ASLAN, OSMAN KARAKOÇ, TANSU TAŞANLAR, KEMAL GÖKHAN DENİZCİ, İSMET TANER, VOLKAN ULUSOY, ZEKİ TÜZÜN, SUAT KARAUSTA, YAPRAK ONAT ATİK rol alıyor.

Dario Fo’dan Egemen Berköz’ün dilimize çevirdiği “JAPON KUKLASI”nın rejisörü İlham Yazar, rejisör yardımcısı Eray Eserol. SERPİL GÜL, EBRUNİL AYDIN, BUKET TÜRKYILMAZ, ERAY ESEROL ve ADNAN ERBAŞ’ın rol aldığı oyunda: “Bir Fabrikada yanlış anlama sonucu yaşanan komik olaylar çerçevesinde; yoksulluk, ezen-ezilen ilişkisi, cinsel taciz, ağır çalışma koşulları gibi temalar eğlenceli bir yaklaşımla ele alınıyor.”

Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı romanından Tarık Günersel tarafından uyarlanan “AŞK-I MEMNU”nun rejisörü Mehmet Atay. SELÇUK ÖZDOĞAN, ELVİN BEŞİKÇİOĞLU, EMİNE SEMRE GÖKALP, TOLGA TEKİN, SERAP SAĞLAR, EDİP TÜMERKAN, YASEMİN KARATAŞ, MELTEM KESKİN, DENİZ GÖKÇE KAYHAN, ÇAĞRI ATAY, HAKAN GÜNGÖR’ün rol aldığı oyunda: “Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde, kapalı bir toplum içinde yaşayan iki ailenin aşk yüzünden yaşadıkları yıkımların öyküsünün anlatıldığı oyunda; kadın erkek ilişkileri, Osmanlı döneminin aile yapısı, kadının toplumdaki yeri ve gençliğin sorunları işleniyor.”

alıntı
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Mart 14, 2008 9:46 am

nusret çetinelin yeni dizisi

Tövbe kapısı aralanıyor
    Çekimleri tüm hızıyla devam eden Hakkını Helal Et ise yeni sezonda ekrana çıkacak bir başka Samanyolu dizisi... Başrolünü Mürşit Bağ’ın üstlendiği dizide, son işinde yakayı ele veren ve hapishaneye düşen Murat isimli bir hırsızın, tövbe kapısını araladıktan sonra değişen hayatı konu ediliyor. Geçmişte işlediği günahlardan pişman olan ve üzerindeki kul haklarından kurtulmak isteyen eski hırsız, daha önce kötülükte bulunduğu insanlardan helallik istemek için kolları sıvıyor. Her bölüm farklı bir maceranın yaşanacağı dizinin oyuncu kadrosunda Necla Nazır ve Nusret Çetinel gibi önemli isimler yer alırken projenin yönetmenliğini ise İsmail Güneş yapıyor. Müziklerine ünlü besteci ve yorumcu Erhan Güleryüz’ün imza attığı Hakkını Helal Et, yeni sezon dizileri arasında farklı formatıyla dikkati çekiyor.

ANKARA (10.09.2007 - 12:36) (MAK AJANS)
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Mart 14, 2008 9:49 am

Bizimevin hallerindeki Şeyda ile Safa bu oyunda bir aradalar... Aşk-ı Memnu adlı bu oyunu Sevgili Mehmet Atay (Peyami) yönetmekte...
    https://www.dtgm.gov.tr/eser/eser1459.asp
    fotografları bu siteden bulabilirsiniz...
    alıntı
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Mart 14, 2008 9:50 am

Kafe ve tiyatro keyfi bir arada

Ritüel Sanat Merkezi’ni haftanın bir günü kafe-tiyatroya dönüştüren iki genç, Ankaralılara içeceğini yudumlarken tiyatro keyfi de yaşatıyor. Gençlerden Begüm Topçu, "T iyatroya sık gitmeyen kişileri hedef aldık. Böylece insanlara tiyatro alışkanlığı kazandırmak istedik" diye konuştu.

BEGÜM Topçu ve Cantuğ Turay adlı iki genç, Ritüel Sanat Merkezi’ni, haftanın bir günü kafe-tiyatroya dönüştürerek, Ankaralılara içeceğini yudumlarken tiyatro keyfi yaşatıyor.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Bölümü mezunu olan Topçu ve Turay, her Çarşamba kafe ortamına dönüştürdükleri Tunalı Hilmi caddesindeki Ritüel Sanat Merkezi’nde, Ferench Karinty’nin "Peynirli Yumurta" adlı eserini oynuyor. İki kişilik oyunu izlemeye gelenler de çayını, kahvesini veya içkisini yudumlarken, keyifli bir öyküyü izlemeye dalıyor. Begüm Topçu, İstanbul’da böyle bir etkinlik izledikten sonra başkentte de bunu yapmaya karar verdiklerini söyledi. Hemen hazırlıklara başladıklarını ve "kafe ortamında oynamaya uygun, keyifli ve sıcacık bir oyun" olduğu için "Peynirli Yumurta" eserini seçtiklerini ifade eden Topçu, eser üzerinde 1,5 ay çalıştıklarını dile getirdi.

TEKRAR GELENLER VAR

Oyunu sahnelemeye başladıktan sonra da çok beğenildiğini kaydeden Topçu, oyunlarını hemen her yaştan Ankaralının gelip izlediğini, hatta bazı seyircilerin ertesi hafta tekrar geldiğine şahit olduklarını söyledi. Topçu, "Seyirci, tiyatroya gidince biraz kalıp gibi oturuyor. Burada içeceğini yudumluyor, rahat oturup izliyor. Bu nedenle, tiyatroya sık gitmeyen kişileri hedef aldık. İnsanlara keyifli dakikalar yaşatmak istedik. İnsanlara tiyatro alışkanlığı kazandırmak istedik, özellikle de gençlere... Tam istediğimiz gibi de oldu" dedi.

Şubat ayında yeni bir oyunu daha çalışmaya başlayacaklarını belirten Topçu, iki oyunu değişimli olarak sahneleyeceklerini söyledi. İkili, kafe-tiyatroda, özellikle, aksam bir etkinliğe katılmak isteyen ama kendini yorgun hissedenler için keyiflerini yerine getirecek bir kafe ortamı ve oyun sunuyor.

www.hurriyet.com.tr/ankara
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Mart 14, 2008 9:51 am

MÜZİĞİN PEŞİNDEKİ FOTOĞRAFLAR
    1.bölüm

Yazan: Ali Sinan Gülsen
    Yöneten: Mehmet Atay
    Oynayanlar: Serhat Nalbantoğlu (Anlatan), Deniz Gökçe Kayhan, Mehtap Öztepe, Selçuk Özdoğan, Nurşen Girginkoç, Filiz Yiğitbaşı, Ayşe Akınsal, Cantuğ Turay, Tolga Tekin, Ali Çakır

Opera sanatçısı olan Süheyla Ankara'da yaşamakta, zaman zaman da İstanbul'daki ailesini ziyarete gitmektedir. Kadıköy'deki bir eskiciden satın aldığı fotoğraf albümü ilgisini çeker. Fotoğraflarda gördüğü ailenin hikayesini araştırınca, ailesinin karşı komşusu olan Behice Hanım'ın hüzünlü öyküsü çıkar karşısına. Bu albüm, Behice Hanım'ın ahretliği olan Leman Hanım'ın kızına aittir.
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Mart 14, 2008 9:53 am

Röportaj isteğimizi kabul eden dizimizin değerli oyuncularıyla video destekli röportaj yapılacak.Yalnızca sizlerin sorularına yanıt verilecek.Daha sonra bu röportajlar teker teker grubumuzda sizlerle paylaşılacak.
    Sorulmasını istediğiniz soruları Grupda açacağımız Röportaj başlığı altına yazabilirsiniz.
    Sorularınızda üst kısma karakter ismi daha sonra sorunuz ve son olarak da isim soyisim ve yaşadığınız şehri eklemeniz gerekmektedir.
    Örnek yazım şekli aşağıdaki gibidir.

ŞEYDA

Tiyatroda şu anda hangi oyunlarda yer alıyorsunuz?

Ayla ÖRNEK
    ANKARA

artık bizim evin halleri dizileri oyuncuları facebookta sorularınızı yanıtlıyor
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Mart 14, 2008 9:54 am

roma hamamı

"Ankara Sanat Tiyatrosu Yeni Sezon Oyunu"

Tür: Tiyatro

Yazan : Stanislav STRATİEV

Oyuncular : Hakan SALINMIŞ, Cengiz SEZGİN, Ebru SAÇAR, Aylin SARAÇ Melih YETKİN, Hayrullah Tahran KARAGÖZ, Hasan BALLIKTAŞ, Ümit BAKIŞ

Konu :

Yıllardır yaz ayında tatile gitme hayali kuran, kahramanımız İvan Antonov, müdürünün rahatsızlanması üzerine, ağustos ayında izne ayrılma fırsatı yakalar. Ancak daha yola çıkmadan taksi durağında başlayan şanssızlıklar, eve döndüğünde de yakasını bırakmayacaktır.
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Cuma Mart 14, 2008 9:57 am

]Bizim Evin Halleri - Sayfa 4 Begumsahiniz2.th

8 Mart'ta Dario Fo

Beş kadının öyküsünü anlatan Bant Sistemi adlı oyun 8 Mart’ta Küçük Sahne’de. Her öykünün tek kişilik birer oyun olarak sergilendiği Bant Sistemi, Dario Fo’nun kadın oyunlarının bir kolajı.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin bu sene sahneye koydukları 1997 Nobel Edebiyat Ödüllü İtalyan yazarlar France Rame ve Dario Fo imzalı başarılı oyunları “Bant Sistemi” 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Ankara İtalyan Kültür Merkezi işbirliğiyle tekrar seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Oyun, Milano’da bir fabrikada çalışan işçi kadınların kas güçlerini kullanarak çalıştıkları fabrikada yaşadıkları güçlüklerle başlıyor. Gerçek bir olaydan uyarlanan oyunda kadın işçiler fabrikada vücutlarının uzuvlarını kullanarak eskittikleri yılların ardından ciddi sağlık problemleriyle karşılaşırlar. Oyun büyük bir hızla bu kadınların bant sisteminde çalışma koşullarına gönderme yapan başarılı koreografiyle başlıyor. Ardından 5 kadının hikayeleriyle karşılaşıyoruz. Sol hareketin içinde olan gazeteci kadının işkence gördüğü sahneyle başlıyor kadınların hikayesi. İkinci hikaye kocası tarafından eve kilitlenen, evde yalnız başına kalan bir kadının karşı penceredeki komşusuyla yaptığı sohbetlerden yaşamına dokunmamızı sağlıyor. Ardından gelen hikayede yine gerçek bir hikayeden alınan bir tecavüz sahnesini görüyoruz; son derece gerçekçi ve insanın sırtına büyük bir ağırlık bırakan bir sahne. Fabrika işçisi kadının işi, çocuğu ve kocasıyla çevrelenmiş hayatının ağırlığı içerisinde aslında tatilde olduğu bir Pazar günü her şeyin yerini unutarak uzayan işe gitme telaşını izliyoruz. Son hikaye akıl hastanesinde bir seks işçisinin monoloğuyla tamamlanıyor. Her hikaye tek kişilik oyun olarak sergileniyor ve her biri kendi hikayesinin içine çekiyor izleyeni acısıyla, gülümsemesiyle.

Oyunda dikkatimi çeken önemli başarılardan bir tanesi de cinsellik ve tecavüz gibi konuların tamamen erotizmden arındırılarak, kadının nesne olarak yansıtıldığı oyunlar, filmler, reklam filmlerinin içerisinde tam karşısında duran tavrıydı. Bu da yönetmenin ve oyuncuların başarısına dayanıyor. Oyunun bu gösteriminde tecavüz sahnesini canlandıran Burçin Yıldırım’ın bölümünü İtalyanca oynayacak olmasıyla da dikkat çekici.

8 Mart 2007, Perşembe
    Küçük Tiyatro, Ulus
    Saat: 19:30 kokteyl
    Saat: 21:00 gösteri

BANT SİSTEMİ(Dario Fo Kadın Oyunları Kolajı)
    Yazan Dario Fo – France Rame
    Çeviren Füsun Demirel
    Yönetmen Sabri Özmener
    Yardımcı Yönetmen Seçil Öztan

Oyuncular

Artemis Sinem Karaman
    Begüm Topçu
    Melissa Melis Toklu
    Burçin Yıldırım
    Begüm şahin
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Mart 17, 2008 10:04 am

TELE - BAROMETRE

HEDEF KİTLE : A/B

13 MART 2008 PERŞEMBE

NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)

1 KURTLAR VADISI PUSU [NET] SHOW 14,10 34,10
    2 ANNEM [NET] KAND 9,50 25,60
    3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,50 25,60
    4 KAVAK YELLERI [NET] KAND 7,80 18,70
    5 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 6,30 15,10
    6 KURTLAR VADISI PUSU (OZET) [NET] SHOW 5,80 14,80
    7 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,70 17,00
    8 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 5,10 22,00
    9 SPOR SAYFASI SHOW 4,00 11,00
    10 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 3,90 12,00
    .
    .
    .
    18 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,90 19,40

TOTAL
    13 MART 2008 PERŞEMBE

1 KURTLAR VADISI PUSU [NET] SHOW 15,70 37,70
    2 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,60 23,40
    3 TEK TURKIYE [NET] STV 8,60 19,50
    4 ANNEM [NET] KAND 7,80 21,30
    5 KURTLAR VADISI PUSU (OZET) [NET] SHOW 7,00 15,90
    6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,90 19,00
    7 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 6,40 24,50
    8 KAVAK YELLERI [NET] KAND 6,20 13,90
    9 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 5,70 12,70
    10 TATLI BELA ''FADIME'' [NET] STAR 4,50 10,20
    .
    .
    .
    19 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,70 15,80

kaynak: ucankus.com
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Mart 17, 2008 10:05 am

TELE - BAROMETRE
    14 MART 2008 CUMA
    1 ASI [NET] KAND 9,60 24,00
    2 HATIRLA SEVGILI [NET] ATV 8,80 27,30
    3 BEYAZ SHOW [NET] KAND 7,40 30,10
    4 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,50 19,90
    5 SILA [NET] ATV 6,20 15,50
    6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,70 17,60
    7 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 4,90 22,60
    8 ESREF SAATI. [NET] SHOW 4,90 11,80
    9 SON DAKIKA KAND 4,80 17,40
    10 SPOR SAYFASI SHOW 4,00 11,20
    ...
    ...
    ...

23 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,30 15,10

TOTAL
    14 MART 2008 CUMA
    1 ASI [NET] KAND 9,70 22,20
    2 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 7,40 19,90
    3 SILA [NET] ATV 7,00 16,10
    4 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 6,70 24,40
    5 SON DAKIKA KAND 6,30 18,90
    6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,30 17,00
    7 ESREF SAATI. [NET] SHOW 5,40 12,10
    8 BEYAZ SHOW [NET] KAND 5,30 24,20
    9 HATIRLA SEVGILI [NET] ATV 5,30 17,60
    10 EZO GELIN [NET] SHOW 4,50 13,00
    ...
    ...
    ...

29 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,60 13,80

kaynak: ucankus.com
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Mart 17, 2008 10:06 am

338.bölüm özeti

kerıman sonunda ısmete dılanın annesı oldugunu soyler.sayhan kerımaNI kapı dısarı eder.mısket.guner.ve nemıde ruzgarın davetı uzerıne aksam yemegıne gıderler.ruzgar mıskete zor anlar yasatır.bunun ıcın seydayı kullanır.seyda bu durumdan hoşnut degıldır.ruzgar hem mısketı uzer hem de kendıde uzulur.
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı Ptsi Mart 17, 2008 10:07 am

339.Bölüm

Rüya teşekkür etmek için Çetin’i yemeğe çıkarır.

Yayın Tarihi: 18 Mart 2008

Şeyda Rüzgar’ın Msket’e nispet yapmak için kendisini kullanmasına sinir olmaya başlamıştır, sonunda dayanamaz, buna izin vermeyeceğini söyler. Rüzgar ise bunun üzerine evden ayrılır, boşanma avukatına gider. Misket Rüzgar’ın kendisinden artık nefret ettiğine iyiden iyiye inanmıştır, boşanma olayını hızlandırmak için Güner’in arkadaşı olan avukatla görüşmeye karar verirler. İsmet kendini eve kapatmış. Dila’nın biran bile gözünün önünden ayrılmasına tahammül edememektedir. Çetin ise Rüya’ya sözünü ettiği dergi editörlüğü işini ayarlamıştır, Rüya teşekkür etmek için Çetin’i yemeğe çıkarır.
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı C.tesi Mart 22, 2008 10:08 pm

TELE - BAROMETRE

17 MART 2008 PAZARTESİ

1 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 11,10 27,10
    2 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 8,10 25,70
    3 BICAK SIRTI [NET] KAND 7,90 22,60
    4 DOKTORLAR [NET] SHOW 7,10 17,10
    5 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 6,60 16,20
    6 ELVEDA RUMELI (OZET) [NET] ATV 6,40 17,20
    7 KOPRU [NET] STAR 6,20 17,20
    8 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,10 19,40
    9 ARKA SOKAKLAR (OZET.) [NET] KAND 5,20 14,20
    10 IKI AILE [NET] STAR 5,00 12,30
    .
    .
    .
    .
    19 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 3,10 20,40

TOTAL
    17 MART 2008 PAZARTESİ
    1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 11,40 26,80
    2 ARKA SOKAKLAR (OZET.) [NET] KAND 8,20 20,60
    3 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 8,00 18,80
    4 KOPRU [NET] STAR 7,10 21,40
    5 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 7,00 19,90
    6 DOKTORLAR [NET] SHOW 6,60 15,50
    7 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,20 17,70
    8 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 6,00 17,00
    9 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 5,60 19,20
    10 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 5,50 23,00
    .
    .
    .
    .
    28 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,30 15,20

kaynak:ucankus.com
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı C.tesi Mart 22, 2008 10:09 pm

TELE - BAROMETRE

18 MART 2008 SALI

1 BINBIR GECE [NET] KAND 21,50 48,70
    2 BINBIR GECE (OZEL) [NET] KAND 12,20 30,50
    3 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 9,20 21,30
    4 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 7,20 19,80
    5 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,70 18,60
    6 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,60 18,40
    7 SPOR GUNDEMI KAND 5,60 14,80
    8 SESSIZ FIRTINA [NET] KAND 5,00 14,80
    9 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 4,30 20,50
    10 EZO GELIN [NET] SHOW 3,90 15,60
    .
    .
    .
    16 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,90 18,70

TOTAL

18 MART 2008 SALI

1 BINBIR GECE [NET] KAND 16,00 36,30
    2 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 11,10 26,10
    3 BINBIR GECE (OZEL) [NET] KAND 9,20 22,50
    4 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,80 18,60
    5 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,80 16,00
    6 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 5,80 15,80
    7 YESEREN DUSLER [NET] STV 5,30 12,60
    8 EZO GELIN [NET] SHOW 4,90 21,70
    9 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 4,80 19,10
    10 KANAL 7 HABER SAATI [NET] KAN7 4,50 14,10
    .
    .
    .
    21 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,70 14,90

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı C.tesi Mart 22, 2008 10:11 pm

TELE - BAROMETRE
    19 MART 2008 ÇARŞAMBA
    1 YAPRAK DOKUMU [NET] KAND 17,10 40,10
    2 YAPRAK DOKUMU (OZET) [NET] KAND 11,20 29,80
    3 AVRUPA YAKASI [NET] ATV 9,00 20,90
    4 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 6,80 21,50
    5 DUDAKTAN KALBE [NET] SHOW 6,80 20,30
    6 AVRUPA YAKASI (OZET) [NET] ATV 6,00 15,50
    7 NUH''UN GEMISI (Y.S) [NET] ATV 5,20 16,20
    8 ELVEDA DERKEN [NET] KAND 5,20 15,80
    9 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 5,10 12,30
    10 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,40 14,10
    ...
    ...
    ...

26 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,00 14,50

TOTAL
    19 MART 2008 ÇARŞAMBA
    1 YAPRAK DOKUMU [NET] KAND 16,10 36,90
    2 YAPRAK DOKUMU (OZET) [NET] KAND 11,40 29,10
    3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 7,00 20,30
    4 DUDAKTAN KALBE [NET] SHOW 6,10 19,00
    5 MEVLID DUASI KAN7 6,10 13,80
    6 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 5,90 13,70
    7 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,60 16,00
    8 SPOR GUNDEMI KAND 5,40 14,80
    9 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 5,10 22,10
    10 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 5,00 14,40
    ...
    ...
    ...

24 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,70 16,50

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı C.tesi Mart 22, 2008 10:12 pm

TELE - BAROMETRE

20 MART 2008 PERŞEMBE

1 ANNEM [NET] KAND 9,40 30,10
    2 KAVAK YELLERI [NET] KAND 9,20 21,70
    3 KURTLAR VADISI PUSU (TKR) [NET] SHOW 8,60 20,30
    4 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 7,20 21,60
    5 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 6,80 20,30
    6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,60 16,70
    7 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 5,60 13,10
    8 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 4,20 18,50
    9 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 3,90 12,00
    10 SIYASET MEYDANI [NET] SHOW 3,60 15,70
    .
    .
    .
    21 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,20 15,40

TOTAL

20 MART 2008 PERŞEMBE

1 ANNEM [NET] KAND 8,60 27,30
    2 TEK TURKIYE [NET] STV 8,30 19,00
    3 KURTLAR VADISI PUSU (TKR) [NET] SHOW 8,30 18,80
    4 KAVAK YELLERI [NET] KAND 7,90 17,70
    5 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 6,80 25,50
    6 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,70 18,60
    7 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 5,80 16,00
    8 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,70 15,60
    9 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 5,40 12,10
    10 BEZ BEBEK [NET] FOX 4,90 10,70
    .
    .
    .
    22 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,60 15,70

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı C.tesi Mart 22, 2008 10:17 pm

21 MART 2008 CUMA

1 ASI [NET] KAND 10,10 23,60
    2 HATIRLA SEVGILI [NET] ATV 9,40 27,30
    3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 7,00 21,10
    4 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 5,60 16,80
    5 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,50 16,60
    6 ASI (OZET) [NET] KAND 5,40 14,60
    7 BEYAZ SHOW [NET] KAND 5,10 19,20
    8 SILA [NET] ATV 5,00 12,10
    9 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 4,80 22,10
    .
    .
    .
    27 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,20 13,90

TOTAL

21 MART 2008 CUMA

1 ASI [NET] KAND 10,10 23,80
    2 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 7,70 21,10
    3 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 6,80 26,10
    4 ASI (OZET) [NET] KAND 6,20 15,50
    5 HATIRLA SEVGILI [NET] ATV 5,80 18,50
    6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,50 15,10
    7 SILA [NET] ATV 5,10 12,20
    8 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 4,90 13,30
    9 ESREF SAATI. [NET] SHOW 4,50 10,70
    10 SPOR GUNDEMI KAND 4,30 11,10
    .
    .
    .
    34 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,30 12,90

sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı C.tesi Mart 22, 2008 10:19 pm

340. Bölüm

Rüzgar ile Misket ve Güner, birbirlerinden habersiz aynı boşanma avukatına giderler. Rüzgar, Şeyda’dan boşanmak için gerekli işlemleri başlatır. Şeyda ise Rüzgar’ı aynı gün eve geri dönmeye ikna edecektir.

Keriman, Dila’yı görebilmek için sürekli onu takip eder; İsmet’in Dila’nın yanından ayrılmaması yüzünden kızını göremez. Keriman’ın bu durumu işleriyle ilgilenmesine engel olduğu için ,işleri Aykut devralır ve Çetin’i büroya çağırır. Orada Safa ile karşılaşırlar; Safa boşanma avukatı olarak tanıdığı Aykut’la Çetin’i yan yana görünce sinirine hakim olamayıp olay çıkarır.

Çetin’in Aykut’la konuşması esnasında, Abdül kendi dükkanlarını satın alan kişinin Çetin olduğunu öğrenir ve Şadan ile Neva’ya söyler.
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı C.tesi Mart 22, 2008 10:22 pm

341.Bölüm

Rüzgar, Şeyda’nın ayrı ayrı yatalım teklifi üzerine eve döner. Aslında boşanmak için başvurmuştur ama Şeyda’nın hala haberi yoktur.

Misket, Nemide’den Şeyda’nın hamile olduğunu öğrenir oysa bu Şeyda’nın uydurduğu bir yalandır. Misket, Rüzgar’ın artık Şeyda ile mutlu olduğunu düşünmektedir.

Rikkat, Nemide’den Güner’in yurtdışından üç ay önce geldiğini öğrenir ve Peyami’ye Misket’in Rüzgar’dan hamile olduğuna hiç şüphesi kalmadığını söyler.

Öte yandan Çetin, barın satılması için Şadan’a dosyaları teslim eder. Safa ise Çetin’in çalıştıkları büroların sahibi olduğunu duyunca iyice çileden çıkar.
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı C.tesi Mart 22, 2008 10:24 pm

342. Bölüm

Nemide, evdekileri Şeyda’nın net olmayan hamileliği hakkında konuşmamaları için uyarır. Rikkat, Misket’in karnındaki bebeğin kendi torunu olduğuna inanır, için için bir sevinç yaşar. Misket ile tekrar konuşmaya gider. Misket’in söylediklerinden, bebeğin babasının Rüzgar olduğundan şüphesi kalmaz. Şeyda; Rikkat ile Peyami’nin Misket’in hamileliğinin Rüzgar‘dan olduğuna dair konuşmalarını duyar.
    Öte yandan İsmet ise, Sayhan’a Dila‘nın annesi ile ilgili gerçekleri kendinden sakladığı için duyduğu öfkeyi kusar.
    sevgi sihirbazı
    sevgi sihirbazı
    Admin
    Admin

Kadın

Mesaj tarafından sevgi sihirbazı C.tesi Mart 22, 2008 10:27 pm

Bizim Evin Halleri'nin Kanal 1'deki ilk bölümü bugün yayınlanmış.Ve her gün saat 11.00 de kanal 1 de.Ama sadece Kanal 1 deki bölümlerden başlamış
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın
    Ruhsal Durumum: : Bizim Evin Halleri - Sayfa 4 Zararsizkb7

Takımı : Bizim Evin Halleri - Sayfa 4 Galatasaray

Mesaj tarafından dilan-cagri Ptsi Mart 24, 2008 12:53 am

343. Bölüm Özeti

şeyda mısketın karnındakı cocugun ruzgardan oldugunu artık aıle tarafından da bılınmesı ıle tedırgındır.bu sırada mahkemeden ruzgarın bosanma celbı gelır seyda cıldırır.pembenın elınden celbı almaya calısırken farkında olmadan ayaga kalkar.

sadan kızından bosanmak ıstemeyen safaya artık bundan boyle yanında olacagını soyler.iş yerıne gelen safa nevaya artık cetının olan bu ıs yerınde calışmamasını soyler.

bu sırada nevanın cetının dosyaları ıle ugrastıgını görunce ıyıce zıvanadan cıkar.karı koca bırbırlerıne hıc hos olmayan seyler soylerler.neva sonunda yıne dov benı dov durma dıye bagırır.sadan safa nın kızı nevayı sureklı dovdugunu anlamış saskın kalır.
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri Ptsi Mart 24, 2008 12:53 am

344. Bölüm Özeti

seyda bosanma celbını gordukten sonra ayaga kalkmıstır.ama bu umurunda degıldır.sınır krızı halınde rıkkate ve pempeye bagırırken mısketın ruzgardan hamıle oldugunu bıldıgını soyler.bunu ruzgara soyledıklerını sanarak rıkkatı suclarken ruzgar duyar.ancak ruzgar mısketın bunu kendısınden gunerı sevdıgı için sakladıgını dusunmektedır.

safa ıle neva ıs yerınde kavga ederken safa kendını tutamayıp nevaya yıne el kaldırır.sadan bunu gorur engeller.safayı kovar.

ısmet kerımanın dılanın pesınde olacagını dusundugu ıcın butun gun okul kapısında beklemektedır.dılayı gozunun onunden bır an bıle ayırmaz buneden le ıslerı aksatmaya baslar
    dilan-cagri
    dilan-cagri
    Super Moderator
    Super Moderator

Kadın

Mesaj tarafından dilan-cagri Perş. Mart 27, 2008 2:16 pm

TELE - BAROMETRE

24 MART 2008 PAZARTESİ

1 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 10,10 24,90
    2 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 7,60 18,90
    3 DOKTORLAR [NET] SHOW 7,10 17,70
    4 BICAK SIRTI [NET] KAND 6,90 20,20
    5 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,50 20,60
    6 KOPRU [NET] STAR 6,40 18,40
    7 ELVEDA RUMELI (OZET) [NET] ATV 6,20 17,40
    8 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 5,80 18,40
    9 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 5,60 17,60
    .
    .
    .
    21 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,60 19,70

TOTAL

24 MART 2008 PAZARTESİ

1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 12,40 29,10
    2 ARKA SOKAKLAR (OZET.) [NET] KAND 8,40 21,60
    3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,90 20,30
    4 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 6,90 16,10
    5 KOPRU [NET] STAR 6,70 20,60
    6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,70 16,80
    7 DOKTORLAR [NET] SHOW 5,10 12,00
    8 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 5,00 14,60
    9 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 4,90 22,00
    10 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 4,90 14,70
    .
    .